Görüş Bildir
Haberler
Ocak Ayı ve 2018 Yıllık Yorumları Bir Arada! Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Ocak Ayı ve 2018 Yıllık Yorumları Bir Arada! Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
11.01.2018 - 23:22 Son Güncelleme: 13.01.2018 - 13:42

Merhabalar herkese,

Öncelikle gecikme için hepinizden samimi olarak özür diliyorum. Ben de hayatın akışından muaf olmayan bir insan olarak bazı aksilikler yaşadım ve bu sebeple Ocak ayının başında çıkması planlanan bu yorumlar fazlasıyla gecikti :)

Bu sebeple size bunu telafi edebilmek adına 2018'in yıllık yorumları ile Ocak ayını birleştirdim. Karamsarlığa düşmeden gerçekçi, umut tacirliği yapmadan da iyimser olmaya çalıştım. Bizi giderek artan bir tempo bekliyor. 2016'nın yıkıcılığı, 2017'nin yoruculuğu derken 2020'ye kadar hepimize vuracak olan kadersel dönüm noktaları teker teker başımıza gelmeye başlıyor. 2018 iyi bir yıl.

Tüm burçlar için geçerli, minik bir yeni yıl ricası: Kolektif bilinçaltımızdan, toplumsal olaylardan, gezegen hareketlerinden, ve hatta yiyip içtiklerimizden bile etkilenen ruh halimiz konusunda teslimiyetçi ve pasif davranmak yerine; bizi biz yapan irademize, tutkumuza, benliğimize sarılmamız gerekliliği... Kartlar rastgele dağıtılsa da, onlarla nasıl oynadığımız bize bağlıdır, unutmayın. Piyangonun çıkması için önce gidip bir piyango bileti satın almanız gerekir. Artık Satürn Oğlak burcunda ve istediklerimiz konusunda oturduğumuz yerden iç çekmek değil -üzerimize düşeni yapmak ve söke söke almak gerekiyor. Bu süreç; hayallerle yaşayanları, gerçeklerle üzecek bir süreç. Gerçekleri görebilen ve buna göre davranan biriyseniz eğer, üzülmek yerine bolca fırsatla karşılaşacaksınız. Hadi bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

2018 adaletin tecelli etme senesi, Koç!

Ne yıldı ama!

'Hayrın ve şerrin Allah'tan' olduğuna, başımıza gelen her olayın ve karşımıza çıkan her insanın bize bir şeyler katmak ve öğretmek için - hayattaki yerimizi, rolümüzü, amacımızı bulmamıza yardımcı olmak için gönderildiğine dair inançların varsa... ki bu tip inançlar hemen hemen her dinde var; belki başa çıkma mekanizması, belki de tecrübelerin ve kadim bilgeliğin son derece haklı çıkarımları; bunlardan emin olamayız fakat her halükarda yaşanan en kötü şeyleri bile faydamıza çevirmenin yolu onları birer ders/sınav olarak görmek. Mantıken yani...

2018 gerçekten de temiz bir sayfa gibi başlıyor. Senin de hayatının konseptinin fazlaca değişeceği bir dönem olacak. Daha doğrusu şöyle diyelim: Artık hayatının konseptini, önceliklerinin sıralamasını, daha önce işe yaramamış yaklaşımlarını değiştirmen yeni yıldan alabileceğin verimi kat kat arttırır. Zira karşında fırsatlarla dolu bir dönem var. 2017'de en büyük sınavın kendinle, kendi bakış açınlaydı. Eğer bunu başkalarıyla alakalı gördüysen, 'kötü şeyler neden hep iyi insanların başına geliyor?!?? Hep iyi niyetimden kaybediyorum! Herkesi kendim gibi sandığımdan' gibi tavırlara bürünüp, yeterince dürüst davranmadıysan büyük mesajı kaçırdın demektir. Geçmiş seneye şöyle objektif bir şekilde bakmanı ve hatalı yaklaşımlarını görmeni tavsiye ederim. Hatasız kul olmaz nitekim!

Konuyu fazla dağıttığımı düşünerek yine 'ne diyor bu deli kadın' diyorsun muhtemelen. Hemen sadede geleyim o halde. Koç burcu olarak, 2018'in konsepti senin için öncelikli olarak kariyer olacak. Lakin bu 'kariyer' tanımı, para kazancından çok kendini topluma sunma biçimin, seninle özdeşleşen, kimliğinin bir parçası olan sıfatların ile alakalı olacak... Örneğin; çalıştığın şirkette artık sadece günü kurtaracak şekilde vakit doldurup, maaşı alıp gitmek değil; ciddi ciddi oyunun içine girme ve oluşumların bir parçası olma vakti. Öğrenci misin? Öğretmenlerinle daha sıkı bir etkileşim haline girip, geleceğe yatırım yapma vakti. İşsizsin ya da 'kariyer' sayılmayacak meşgalelerle mi uğraşıyorsun? O zaman da ufak tefek demeden, emeklerini küçümsemeden bunları somutlaştırma zamanı geldi. 'Öylesine fotoğraflar çekiyorum yaa' değil; 'ben bir fotoğrafçıyım' diyeceksin. Profesyonelleşme, kimliğimizi - bizi biz yapan emekleri sahiplenme senesi bu. Bu yolda, 'ben bunu yaptım' diyebilmek için elbette fırsatlar çıkacak, fakat dikkat etmemiz gereken konular da çok. Öncelikli olarak 2015'ten beri öğrendiklerine yine bir göz at derim. İnsanlarla iletişiminde, sosyal hayatta yaşadığın zorluklar nelere dairdi? Fazla karamsar davranarak fırsatları mı kaçırdın, yoksa fazla fanatik ve yargılayıcı tavırlarla sosyal ilişkilerde yıkıcı mı oldun? Kariyer konusunda ciddi anlamda kalıcı, sağlam temeller inşa etmek istiyorsan; Ocak ayının ilk haftasında otur ve bir düşün derim. Kendini Ocak 18'e hazırla. Şenlik Ocak ayının ikinci haftasından itibaren başlıyor çünkü.

Dediğim gibi, Ocak'ın ikinci haftasından itibaren kariyer ve sosyal hayat konusunda hareketlenmeler başlıyor. Pek çok insanla tanışabilirsin ve bu tanıştığın insanlar uzun vadede sana kariyer konusunda yardımcı olabilecek potansiyelde görünüyor. Dolayısıyla; ne karamsarlıkla, ne de önyargılı, üstten bakan bir tavırla bu insanları kaçırma derim. Bu etki Mart'ın başına kadar sürecek. Daha sosyal, daha dışa dönük davranmak iyi olacaktır yani. Ağustos ve Eylül ayında kariyer konusunda tam gaz ilerlemeler yaşanmaya devam edecek. Çalışacaksın evet, fakat bu sefer karşılığını da alacaksın.

Kariyerden bahsetmişken, paradan bahsetmemek olmaz tabi. Ne de olsa hayattaki hemen hemen her şeyimizin motivasyonu bu :) Para konusu 2018 boyunca fena görünmüyor. Fakat sorunlar genelde hayat partneri kaynaklı yaşanabilir. Beraber yaşadığın eşin maaşı, nafaka, miras ve büyük banka kredileri konusunda özellikle Mart ve Nisan aylarında sıkıntılar yüksek ihtimal. Bu sebeple, sene boyunca risk almamaya dikkat etmek lazım. Lakin genel olarak durumlar iyi, özellikle Mart'a kadar. Banka kredisi çekmen, borç alman - vermen gerekirse de Haziran'ın ikinci haftasını beklemeni tavsiye ederim.

İlişkiler konusuna gelecek olursak. Önce romantik meselelerden başlayalım: Eğer yalnızsan, 2018'in Şubat ve Mayıs ayları sana yeni kısmetler getirebilir. Yeni insanlarla tanışmak için uygun aylar olacak. Hele hele Haziran ayı son derece güzel bu açıdan! Kadersel tanışmalar yaşayabilirsin. Ağustos ayında da bu flörtlerin düzgün ilişkilere dönüştüğünü görebilirsin. Şubat ve Mart için ise bence pek kasmamak iyi fikir. Eylül Ekim ve Kasım ayları da aşk konusunda gergin ama gerisi iyi. 

Gelelim, başı bağlı Koçlara... Açıkçası ayın başındaki sert yengeç dolunayı ile ilişkilerde geçmişe dair sorunları gündeme getirebilirsiniz. Yıl içerisinde de gerginlikler var açıkçası; ama zaten ilişkilerin doğası bu. Elbette gerginlikler olacak. İlişkine güveniyorsan bu süreçlerden korkmana gerek yok. Süreçlerin genelde Mart ve Nisan aylarında yaşanacağını düşünüyorum. Konu ise, maddi durumlar olarak görünüyor. Yani eşinin maaşı ile ilgili problemler, yakınlara verilen yahut yakınlardan alınan borçların ilişkide problem yaratması, banka kredisi taksitleri vesaire gibi paraya ve birlikteliği dair her konular birleşince havalar biraz bozulabilir. Güven, iletişim meselesini bir şekilde halletmelisin işte. Kariyer konularında bu sene en az bir Boğa kadar şanslı olsan da; aşk konusunda maalesef aynısını söyleyemiyorum. Bu demek değil ki kahrolacaksın, mahvolacaksın, ayrılıp hasretten öleceksin... Sadece mesele şu ki; birazcık azıcık mücadele gerektirecek aşk meseleleri. Özellikle belli tarihlerde. O yüzden şimdi dikkatli olman gereken tarihleri veriyorum, yaz kızım: Nisan'ın ve Temmuz'un son haftası -dikkat! Ağustos 20-21-22 iletişime, kalp kırmamaya çok çok dikkat. 5 Ekim - 16 Kasım arası ise yeni bir ilişkiye başlamak ya da mevcut ilişkide ileri - geri adımlar atmak için çok da uygun bir tarih aralığı değil. O tarih aralıklarında fazla elleşmeyin birbirinize, uslu uslu oturun :)

Yıl sonuna doğru, Kasım civarı özellikle, taşınma ve hatta şehir-ülke değiştirme konuları gündeme gelebilir. Zihnini her olasılığa açık tut. Hadi bakalım.

Güveni, sevgiyi, risk almayı öğrenme vakti, Boğa!

Sevgili Boğa, 

2018'in genel anlamda özeti için söylenebilecek en bariz çıkarım şu: Artık kendi kişisel ve duygusal dönüşümünü tamamladın, sıra dış dünyada. İkili ilişkilerle ilgili krizlerin, güven ihtiyacının, yetersizlik hissinin, kıskançlıkların ve tüm bunların üzerinden dönüp dolaşıp yine kendi ruhuna verdiğin zararın bitişi bu sene Ocak ayının başındaki dolunay dönemi ile resmi olarak gerçekleşti. Artık çok daha geniş düşünme; 'o bana neden böyle yapıyor?' diye değil, 'insanlar birbirlerine neden böyle davranıyorlar' diye sorgulama vakti. Her türlü problemde kişilerin bireysel olarak sana kastı olduğunu düşünüp detaylara takılarak kendini hırpalamak değil; bütünü düşünmek vakti bu sene. Bunları daha örneklendirelim mesela: 'Başarısızım, iş bulamadım' değil, 'ekonomi gerçekten çok kötüleşti, iş imkanları kısıtlı-az' gibi bir yaklaşım hem daha gerçekçi, hem de daha yapıcı bir tavır olacak. 'Ben yetersizim, bu yüzden hep terk ediliyorum / aldatılıyorum' değil; 'insanlar neden bağlılıktan korkuyor? Haklı olabilirler mi?' gibi sorgulamalara daha meyilli olacaksın. (Sakın bu verdiğim örneklerden 'bu sene işsiz kalacağım, aldatılacağım' gibi anlamlar çıkarma, bozuşuruz! Genel olarak problemlere yaklaşımının değişeceğini, ufkunun genişleyeceğini ve bunun da sana hayatın her alanında genel bir başarı sağlayacağını anlatmaya çalışıyorum.) 'Patron / hoca bana taktı' değil; 'patron / hoca neden böyle hissediyor? Yönetici psikolojisi genel anlamda nasıldır? Bunu nasıl kavrayıp, kendi faydama çevirebilirim?' gibi yaklaşımlarda bulunacaksın. Bu çok iyi, bunu başaracağına inanıyorum; tabi elbette şu geçirdiğimiz son iki yıl içerisinde doğru dersler çıkarabildiysen ve tüm o krizler ve iç sıkıntıları ile dönüşümünü tamamlayabildiysen... 'Dünya çok kötü, ben ise meleğim... Herkes haksız, ben hep haklıyım!!!11' kafasından çıkamadıysan acilen çıkman lazım. Kısacası; hepimiz insanız, hatalarımız, zaaflarımız ve günahlarımızla buradayız. Birbirimizi tek tek parmakla gösterip suçlamak ve yargılamak yerine, bütünü görüp insan doğasını anlamaya çalışmak ve hayata yepyeni bir vizyonla bakma hali. Eh bu iki sene içerisinde bir insan olarak en çok kendi zaaflarını ve hatalarını görebildiysen, hazırsın demektir. Hayatın geneline yayılacağı için tarif edilmesi zor olan bu konuyu açıklayabildiysem devam edelim...

2018 boyunca ikili ilişkiler açısından çok şanslı olacaksın. Buna iş ortakları da dahil. Ofiste ortak bir projeye koşturduğun partnerin varsa, tez danışmanı, en yakın arkadaş ya da bir avukat... fark etmez! Her türlü ikili ilişki konusunda çok şanslı olacaksın. 2018 yılı boyunca tanışacağın ve kendine yakın bulacağın insanlar ileride sana pek çok konuda fayda sağlayabilecek potansiyelde olacaklar. Dikkat etmek gereken konu ise bu insanlar arasında ilişkiyi ve dengeyi sağlayabilmek. 'Denge' senin için 2018 ilişkiler başlığının anahtar kelimesi adeta. 2009-2010 yılları civarında neler kaybettin? Çok kıymetli bir dost, aşık olduğun bir sevgili, sana çok destek olan bir ortak? Bu sene içerisinde kaybedilenlerin geri dönüşünü göreceksin, sevgili Boğa. Hayır, o insanlar geri dönüp tıpış tıpış geri gelecekler demiyorum. Lakin denkleri gelecek. Çünkü 'denge' vakti. Kaybettiğin ve bir daha asla yaşayamayacağını düşündüğün aşklar bu sene seni bulacak. Sen yeter ki kalbini açık tut. Şimdi benden tarih de istersin elbette! Hemen verelim! Öncelikle Mayıs ayı diyorum! Öyle bir ay olacak ki... Şimdiden düşünmesi bile nefes kesici. Nereden çıktığını anlamadığın, 'kadersel' dediğimiz meseleler seni bu tarihlerde bulmaya başlayacak. Flört ortamlarının ise Mart sonu gibi şenlenmeye başlayacağını söyleyebiliriz ama Mayıs'a kadar retro etkili olacağından dolayı bu flörtlerden hemen bir şey bekleme. Asıl beklentiler, 'şok' edici şeyler seni Mayıs ve sonrasında bekliyor. Bol bol haberler alacaksın ve kaderin senden alıp götürdüğü şeyleri nasıl geri verdiğini göreceksin. Aşk da geri gelir, sevgililer de... Herkes rahat olsun! Sen sadece, şu geçtiğimiz yıllarda kendi ruhsal dönüşümünü ne kadar tamamladığına bak. Hayatına gelecek insanları da 'bugünkü aklınla' sev şimdi.

Aşk konusunda güzel şeyler söylediğimde başı bağlı olanlar hemen şüpheye düşüyorlar ve ayrılıkları ima ettiğimi düşünüyorlar. Hayır, onun için de rahat olun :) Bu güzel etkiler ya da 'evrenin aldıklarını geri vermesi' tabiri, geçmişe dönük değil - nitekim Jüpiter'in çift olarak üzerinize yağdıracağı bolluğa, berekete ve neşeye dalalet ediyor. Allah muhabbetinizi arttıracak, en geleneksel tabiriyle :) Tazelenecek, eski yaraları kapatacaksınız. Lakiiiin... Nisan ayına dikkat edin. Geçmişin şeytanlarını uyandırmadan, iletişime özen göstererek ve pasif agresif triplerden uzak durarak atlatılması gereken hassas bir süreç. Evlilik ve nişan gibi aktiviteler için ise kesinlikle 11 Temmuz ve sonrasını tavsiye ediyorum. Çocuk sahibi olmak isteyenler için de Temmuz ayı son derece kısmetli. 

Aşk konusunda güzel şeyler söyledim söylemesine ama gelelim ve 'denge' meselesine geri dönelim... Çünkü 2018, aşk konusunda olduğu kadar kariyer konusunda da güzel fırsatlar getiriyor. Özel hayat ve iş hayatı arasındaki dengeyi sağlamak lazım ki iki tarafta da bocalayıp, sonuçta iki tarafta da kaybedip dımdızlak kalmayalım. Sevgili Boğa, bu sene Ocak ayında itibaren (hatta tam da bu günden itibaren), sana gelecekte kendini görmek istediğin yer konusunda kararlılık ve aydınlanma gelebilir. Gerçekten :) Genel olarak toplum karşısında duruşunu, yaptığımız şeylerin bizim kimliğimizi belirleyeceğini, beş yıl sonra kendini nerede görmek istediğini ve aslında bunların çok daha önemlisi ve toplamı olarak: NE OLARAK ANILMAK İSTEYECEĞİNİ düşünmeye başlayabilirsin. Bu da seni kariyer değişikliği yahut çalışma yöntemlerini değiştirme gibi hareketlere itebilir. Fakat fakat fakat, bence ani hareketlere hemen girişme. Önce bu düşüncelerin zihninde iyice bir temellenmesi, filizlenmesi ve ortam değerlendirmesi yapması lazım. Hoş zaten sen bir Boğa olarak bu işlere hemen girişecek değilsin; fakat demek istediğim şu ki, evet zihnini açık tut ve özellikle Haziran - Temmuz aylarında gelecek fırsatları bekle. Bu aylarda sana sadece fırsatlar değil; harekete geçmek için enerji ve motivasyon da gelecek. Hele hele Ekim Kasım ayları var ki... Tek kelime ile muazzam! Kariyer konusunda bu sene ciddi ilerlemeler yaşayabilirsin. Şimdi diyeceksin ki 'ben öğrenciyim / ev hanımıyım, ne kariyeri?!' Ona da şu şekilde cevap vermek isterim; ne iş yaparsak yapalım, hepimiz toplumun gözünde bir yerdeyiz. Olduğun yerin en iyisi olmak ve sınırları aşmak vakti bu sene. Özellikle 2018'in ikinci yarısında! Evde yaptığın poğaça, sınırları aşıp ev ahalisi dışındaki insanların da karnını doyurabilir, sana kazanç sağlayabilir ve hepsinden de önemlisi sana yeni bir sıfat verebilir. Evde yaptığın resim, işlediğin nakış, çektiğin fotoğraf ve belki de yazdığın bir blog yazısı... Hepsi -yaptığın her şey ama her şey sana bu sene bir sıfat kazandırmaya, özdeğerini arttırmaya hizmet edecek. Bu sene, özellikle 2018'in ikinci yarısından sonra cesur olup girişimlerde bulunursan son derece destekli olacaksın yani sevgili Boğa.

Eee... Tabi şöyle uzaktan bakıldığında sonra derece güzel görünen bu iki haber, iyi aşk ve iyi iş fırsatları, biraz daha dikkatli incelendiğinde bir sıkıntı yaratıyor sanki, değil mi? Çünkü şu hayattaki belki de en zor şeylerden biri 'denge'... 'Ben' diyerek kendi ismin için mi emek vereceksin, yoksa karşındaki insan ve duygusal doyumun için mi? Bunun, bu arada kalışın anahtarının kesinlikle sevgilini ya da eşini, mesleğine dahil etmek olabileceğini düşünüyorum. İş konusunda eşinden destek alabilirsin yahut sen onun işine destek olabilirsin (belki de 2018'in sana hazırladığı güzel kariyer sürprizleri sevgilindedir, kim bilebilir ki:) ) Belki de işin anahtarı hayatı iş-aşk diye ayırmak değil de; tüm elindekileri ortaya koyup, karşındaki insanın da desteğiyle denge oluşturmak lazım... Bunlar benim önerilerim tabi. Sonuç olarak: Evet güzel haberler ve fırsatlar var lakin arada kalabilirsin, bir şekilde çöz bunu ve kazanan ol.

Güzel güzel haberler vererek içini açtıysam biraz da Ocak ayına ve ince detaylara girelim. Ocak ayı senin için 17'sinden sonra başlıyor, sevgili Boğa. Duygusal konularda hala biraz iç sıkıntıları hissediyorsan; 17 Ocak artık yeni bir sayfa açma vakti. Öyle etkili bir tarih ki, senin için 'asıl yılbaşı' bile diyebiliriz. Bu tarihte güzel niyetlerde bulunmanı, kendine plan program çıkarmanı ve bunları özellikle de kağıt kalem kullanarak yapmanı tavsiye ederim. Eğer öğrenciysen ve lisans - yüksek lisans gibi meselelerde haberler bekliyorsan 17'sinden sonra sonuçlanmalar almaya başlayabilirsin. Yine aynı şekilde, eğer yurt dışı bağlantılı işlerde çalışıyorsan; güzel gelişmelere açık bir süreç. Aklındaki projeleri, girişimleri ve fikirleri 17'si ve sonrasında aksiyona dökmeni öneririm. Bu 17 meselesi ile ilgili bir diğer konu da şu ki: Eğer uzak mesafe ilişkiniz varsa, ilişkide bir takım dalgalanmalar olabilir. Krizi fırsata çevirmek senin elinde. 

Ardından gelen günler ise Şubat ayı sana güzel sosyal ortamlar getiriyor. Yazının ilk başında bahsettiğim 'vizyon' meselesi var ya; işte bu değişimi kendinde sezinlemek ve pratiğe dökmek için en uygun ay bu. Pek çok insanla tanışabilirsin, arkadaşlarınla 'bu sefer yırttık abicim, yırttık!' coşkusu yaratan yeni projeler planlayabilirsin... Bunların hemen hayata geçebileceği pek mümkün gözükmese de, 2018'in yarısından sonrası için güzel pratikler olacak. Şubat ayında dışarı çık, konuş onlarla.

Mart Nisan aylarında sağlığına dikkat etmelisin. Bu tarihlerde açıkçası sular bulanacak... İşler biraz karışacak (ya da biz karıştığını sanacağız ilahi planı bilmeyen faniler olarak), dolayısıyla biraz sıkıntılı -bu sıkıntıların da bedene yansıdığı bir süreç olabilir. Lakin Mayıs ayı ile beraber taşların nasıl da yerine oturduğunu göreceksin. Yılın diğer yarısı ise mis gibi... Yazının girişinde de bahsettiğim meseleler işte. Yani, toplayacak olursak; misler gibi 2018 bahar ve yazını, hastalıkla ya da yorgun bir bünye ile ziyan etmek istemiyorsan sağlığa dikkat. 'Sevgilim - hayallerim' ikileminde denge sağlamaya çalışırken kendimizi telef etmiyoruz. Tamam mı? Çünkü biz yoksak hiçbir şey yok. Hadi bakalım!

Hayat başlasın artık, İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu yıl senin için son derece güzel olacak. Geçen senelerin ikili ilişkilerinin sıkıntılarından bezdin, farkındayız. Lakin bu sene son derece olumlu ilişkiler kurma yolundasın. Eğlencelik arkadaşlardan yahut flörtlerden çok; beraber çalışıp bir şeyler üretebileceğin insanlarla çevrilecek gibi duruyor çevren. 2018'in sana getireceği yeni dostlukların da, aşkların da iş ortamında saklı olduğunu bilmelisin. Dostlarınla yeni işlere girişmek ve ortak projelerde çalışmak da son derece verimli sonuçlar verecek gibi duruyor. Kısacası, bu senenin bereketi senin için 'beraberce çalışmak'ta gizli. O yüzden önce çalışmalara bakalım...

Buna ister 'karma' de, ister 'etme bulma dünyası' de ya da son derece rasyonel bir yaklaşımla etkiye tepki, çalışan kazanır, ekonomi bile böyle işler... Bu sene sana bolca çalışmak var. Bunun ise kesinlikle sıkıcı, bezdirici bir çalışma sürece olacağını düşünmüyorum. Bu daha çok, şimdiye kadar kişisel olarak geliştirdiğin her türlü yeteneğinin (bu sembolik yıllarca blog yazdıktan sonra yayın işine girmek gibi de işleyebilir, evde tek başına Photoshop'la uğraşırken artık profesyonel olarak grafik işlerine geçmek de) hizmete sunulma vakti. Özellikle 1981-1982, 1994 yıllarında doğmuş bir İkizler yükseleniysen; seni bu sene son derece kadersel kariyer gelişmeleri bekliyor. Temelini attığının üstüne kat çıkma, tohumların filizlenme vakti. Kısacası bu seneni kariyer odaklı geçirmeni tavsiye ederim. Fakat belirtmek istediğim asıl nokta: Bu sene kariyer konusunda 'zirveye oynayacağım' yaklaşımından çok, 'emek vereceğim' yaklaşımında olmalısın. Çünkü bu sene verme vakti; karşılıklarını birazcık azıcık beklemen lazım :) Hakettiğin övgüyü, takdiri alamadığını hissedersen sabırlı ol, ninelerimizin de dediği gibi 'her şeyin bir vakti var'. Sonuç olarak sevgili İkizler, bu sene çalışacaksın. Belki biraz uykusuz bile kalabilirsin. Ani fırsatlar kesinlikle seni bekliyor, gözün kulağın açık olsun. Bu çalışma ve emek sürecinin kişisel boyutta sana katacağı faydalar da çok yüksek olacak zaten. Karakter gelişiminin, 'iyi bir insan' olmanın parçası bu. Karman adeta temizleniyor. Şöyle düşün; her şeyi bırakıp aydınlanmak için Hindistan'da bir tapınağa gitsen bile sana ilk iş olarak bir kova ve bir yer bezi verip hizmet etmeni bekleyecekler. Bir derviş olma niyetiyle dergaha gitsen; ilk sunman gereken şey emek olacak. Dolayısıyla bu sene sunacağın her türlü emek, hizmet senin ruhuna da iyi gelecek. Güzel bir yolun başlangıcı bu. Yorucu olacak elbette ama neşe dolu geçeceğine eminim; çünkü bir sürü insan olacak çevrende!

Tabi bunlar karın doyurmaz... Gelelim para meselesine! Bu ay sana pek de güzel kazanç fırsatları getiriyor. Öncelikle ihtimaller doğrultusunda semboliklerin nasıl çalışacağına bakalım... Eğer banka, finans sektöründeysen bu sene senin için tek kelime ile kazanç ve başarı getiriyor. Fakat kesinlikle emekler karşılığında! Çok çalışacağın, yorulacağın; karşılığını aldıkça ise motivasyonla ve aynı enerjiyle devam edeceğin bereket dolu bir sene bu! Bu etkinin sadece bu sektörlerde çalışan insanlar için olduğunu da belirtmeliyim. Öğrenciler, hizmet sektörü, sanatçılar - her türlü üretime dayalı meslek grubu için ise durumlar yukarıda belirttiğim gibi. Ayrıca; bu sene içerisinde her türlü banka kredisi-borç gibi konulardan, kendinizden çok çok emin olmadığınız sürece uzak durmanızı tavsiye ederim. Özellikle Mart ve Nisan aylarında buna dikkat etmelisin. Yönetici gezegen Merkür bu sene içerisinde de tam üç kere retro döneminde olacak; elbette ki bu süreçlere dikkat etmelisin. O tarihleri de sana belirteceğim zaten.

Gerçek hayatın getirilerinden bahsettik, ilişkiler, aşk ve daha içsel konulara girmeden önce şu uyarıyı da yapmak istiyorum: Bu sene sağlığına dikkat et. Doktor kontrollerini ihmal etmemeni öneririm. Bu aslında iki uçlu bir süreç: Evet, hastalıklara daha meyilli olabilirsin ve ufak başlayıp küçük görünen sorunlar ciddi sonuçlar getirebilir -fakat aynı zamanda tedaviler için de çok çok olumlu bir süreç bu. Kronik hastalıklar ve özellikle de psikolojik rahatsızlıklar için tedaviye başlamak sene boyunca sana çok güzel sonuçlar getirebilir. Kötü alışkanlıkları bırakmak için de muazzam uygun bir süre.

Şimdi gelelim asıl meseleye... Nereden başlasak?

Sevgili İkizler, hani hepimizin ruhunda her şeyi bastırıp sıkıştırıp attığımız, kara delik gibi, evin arkasındaki derin kuyu gibi bir yer vardır ya... Çocukluk travmalarını, geçmişin her türlü yarasını ve yüzleşmek istemediğin her duyguyu içine attığımız hani. İşte bu sene, o kuyu biraz ilgini cezbedebilir. Biraz karıştırmak, içine bakmak isteyebilirsin. Geçmişte yaşanan özellikle de kötü olayların merakla üstüne gitmek elbette şifalanmak için iyi bir adım ama bence o yola rehbersiz gitme. Bir terapist, psikolog gibi bir uzman senin o kuyuya düşmeden bakmana yardımcı olabilir. Bu sene içerisinde, kısacası, kendi ruhunu biraz daha keşfetmek, sınırlarını görmek ve bir dönüşüm içine girmek dürtüsü var. Başa çıkamayacağın şeyler gömdüysen geçmişe, kendine biraz zarif davran derim. Bir İkizler'in her şeyi emen o zihni ve yüzeysel görünen ruhunun arkasındaki dev çöplük; insanın tek başına altından kalkamayacağı boyutta olabilir. Yani, sene boyunca depresif haller hissedersen (ki illa hissedeceksin, insanız. Özellikle retro dönemlerinde), tek başına sırtlamak yerine destek al derim. Özellikle 89-90 doğumluysan hayatında duygusal anlamda büyük değişimler (şimdi hemen 'aman sevgilimden ayrılacağım, aman çok üzüleceğim' gibi triplere girme!), olgunlaşmalar yaşayacağın, bağımlılıktan kurtulacağın şahane bir fırsat bu. Ama dediğim gibi; yardım al. Bu konuyu kapatmadan önce son bir uyarımı da şu şekilde yapmak istiyorum: Bu sene fal, astroloji, yok efendim büyü, melek şifası bilmemne... Bu tarz şeylere kaptırma gibi bir eğilimin de var sanki. Uzak durmalısın. Spiritüel işler uzun vadede insan psikolojisine ciddi anlamda zararlı. Telefonlardaki fal uygulamalarından tut, 'yaşam koçu' gibi herhangi bir şekilde senin aradığın cevapları ya da çıkış yollarını bildiğini iddia eden her türlü oluşum seni o kuyunun içine çok sert bir şekilde itebilir. Elbette bu dünya, evren, algımızın çok daha ilerisinde olabilir; spiritüelizm bize yer yer ruhumuzu besler, hepsinden de öte kültürümüzdür. Birbirimizi anlamamızı, bir bütün olduğumuzu, yalnız olmadığımızı hatırlatır ve motive eder... Ama iradeni yok sayan, mesih kompleksinde olan ve özellikle de büyük maddi karşılık bekleyenlerden uzak dur lütfen. Depresif hissettiğinde danışacağın yer falcı, medyum, yaşam koçu vesaire değil; doğru düzgün diplomalı doktorlar olmalı. 

Ve aşk meselesi! Gayet güzel! Özellikle Nisan ayı sana gayet güzel aşk getirebilir. Haziran ayında ise aşk konusunda bir takım dalgalanmalar görünüyor. Haziran ayı biraz sıkıntılı; bu sıkıntı Temmuz'a da değebilir biraz. Ama Ağustos ayı yine durumları düzeltiyorsun ve aşk konusunda kısmetin de açılıyor, neşen de yerine geliyor. Ocak ayı da aşk açısından gayet iyi lakin 26 Ocak'tan sonra aşk hayatında biraz ateş yükselebilir. Bu ateş ki; içini ısıtıp, geceni de aydınlatabilir... Evini barkını da yakıp yıkabilir! :) Sen artık şu son iki senede verdiğin sınav ile ilişkilerin tabiatını anlamaya başladın, bu ateşi güzel yöneteceğini düşünüyorum. Aşk kısacası 2018 içerisinde hiç de fena değil. Lakin asıl mesele Haziran'dan sonra başlayacak. Ocak ve Şubat ayında kısmetin açık ama 15 Şubat'ta yaşanacak tutulma senin ilgini aşk meşk konularından biraz dağıtıp, gelecek planlarına dair güzel fırsatlar verecek. Bunun ucu da elbette ki yazının başında bahsettiğim çalışma meselesine değiyor. Eğer öğrenciysen, burs konularında dikkatli olmanı öneririm ayrıca. Akademik alanda gelişmelere açıksın, yüksek lisans kabulleri gibi - tez bitirme vesaire, güzel sonuçlanmalar Şubat ve sonrasındaki üç ay içerisinde gerçekleşmeye son derece müsait.

Eğer hayatında biri olan bir İkizler isen, Ağustos ayı düğün - çocuk gibi muh te şem haberleri hazırlıyor :) Ciddi adımları yine de aceleye getirme bence, eğer diğer planlarla çakışıyor ve bir şeyler içine sinmiyor, olduğu gibi akmıyorsa... Zira 2019 zaten aşk konusunda senin en ama en şanslı olduğun dönem olacak. Hatta yükseltiyorum: 2018'in Aralık ayında 'işte bu' dediğin aşk seni bekliyor :) Sevgilin varsa da 'işte bu' dediğiniz güzel gelişmeleri beraber yaşayabilirsiniz.

Ocak ayının ikinci yarısından sonra küçük yolculuklara çıkmak isteyebilirsin. Ama paralara dikkat et. Bu pazar günü yani 14 ocakta da maddiyata ve sağlığa dikkat, sinirler gerilebilir. Huysuzlaşabilirsin. Lakin ayın 16'sından sonra enerjilerin çok daha yumuşayacağını hatırlayıp rahatlamayı dene derim. Görüşmek üzere :)

Yıl boyunca dolunay gibi ışıldayacaksın, Yengeç!

Merhaba en sevdiğim burç!

Söz konusu Yengeç olunca bu yorumları yazmakta nasıl zorlanıyorum, tarif edemem! Söyleyeceğim en ufak şeyi dahi kötüye yorar ve üzülürsün, evham yaparsın diye kelimeleri seçerken uzun uzun düşünüyorum. Lakin gel gör ki, Satürn'ün Oğlak burcuna geçmiş olmasını çok da minnoş cümlelerle anlatamam sana. Çünkü bu pozisyon aşkı çiçek, böcek, güneş, bulut sananlara göre değil. Ama bu durum gayet de iyi! 

Şimdi şöyle başlayalım sevgili Yengeç; Satürn geldiği yerdeki her zayıf, köksüz, geleceksiz, güvensiz şeyi söker atar. Yıkım gezegenidir. Sonlandırır, kısıtlar, zorlar, test eder... Taş üstünde taş bırakmaz evet ama bunun bir diğer yönü de var: Yeni ve daha sağlam şeylere yer açar. Yerine yenisini kurar. Satürn meselesinden sana Aralık ayı yorumlarında bahsetmiştim. Kısacası Satürn; laylaylom takılan, gelecekten pek beklentisi olmayan, anı kurtarmak isteyen goygoycular için kötü; ama yalan öpücüklerdense hakikatin sert tokatını yemeyi tercih eden gerçekçiler için iyi bir gezegen. Şimdi bu gezegen, Satürn, geldi ve senin burcunun tam karşısına yerleşti. Sana bir şeyler öğretene, sabrını ve sevgini ölçene, kalıcı bir şeyler inşa edene kadar da gitmeye hiç niyeti yok! Biz de buna razı olup, elimizdeki kartlara isyan etmek yerine, en iyi şekilde oynayacağız. 

Oğlak burcunda olması, senin için ikili ilişkiler konusunda zorluk yaşatacağını gösteriyor. Bu kısmı doğru. Fakat bu demek değil ki sevgilinle/eşinle ayrılacaksın, çok üzüleceksin yahut asla birini bulamayacaksın... Satürn, sağlam ve güvenilir bir ilişkiyi ancak güçlendirir. Ortak sırtlanacağınız sorumluluklar getirir. Gerçekçidir; imza attırır, evlendirir. Ama ilişki zayıfsa, Satürn'ün ilk darbesinde çatırdayarak çökmeye mahkumdur. Hoş, ben olsam şahsen Satürn transitinde çöken bir ilişkiye üzülmezdim, zira uzun bir hayatta beraber göğüslenecek zorluklara ortak olabilecek biri, bir Yengeç için çok önemli. Güven, Yengeç'in anahtar kelimesi. Yengeç'in gelgitli sularına, Oğlak'ın çetin kayalıkları gibi sert, sağlam, sabit, güvenilir karakterde biri lazım. Dolayısıyla eğer sahip çıkmak istediğin bir ilişkin varsa; ever biraz emek vermeye ve sabretmeye hazırlan, ama bir taraftan da kadere güven. 'Her şeyin hayırlısı' dedikleri bu işte. Satürn'ün Oğlak burcundaki bu pozisyonundan en çok etkileneceklerden birisin. Bu yüzden benzer pozisyonu daha önce yaşamış insanlardan örnek vermeliyim:

Bundan yıllar önce, 7.evinden (tıpkı senin bu sene yaşayacağın gibi) Satürn transiti yaşayan iki farklı danışanım vardı. Birinin tam on yıldır devam eden düzgün bir ilişkisi, diğerinin de inceden flörtleştiği bir hoşlantısı söz konusuydu o dönem. 10 yıllık ilişkisi olan kişi, Satürn transitinde artık evlenmek istediğine karar verdi, bunu sevgilisiyle paylaşınca beklediği tez canlılığı göremedi -olabilecek en sert şekilde ayrıldılar; çöpe giden 10 yıl, sevilmemişlik hissi, yalnızlık, hayal kırıklığı... İşte Satürn'ün yıkımı buydu. Merhametsizce! Peki sonra ne oldu? Bu kişi kısa süre içerisinde yeni biriyle tanıştı. Bu kişi, diğeri gibi 10 yıl beklemeye niyeti olmayan, net, sevgisini ilgisini ve niyetini sadece sözlerle değil, emeklerle hareketlerle de gösteren, ne istediğini bilen biriydi. Evlendiler. Kısacası Satürn, bu kişiye yıkım mı getirdi, yoksa onun hayatındaki gereksizleri mi temizledi siz karar verin. Diğer danışanım ise flörtler etmeye devam etti, aşklar yaşadı, gezip eğlendi fakat Satürn onun 7. evinde durduğu sürece, gereklilikleri yerine getirmeyen kimseyi gerçek anlamda hayatına almadı. Depresif, kötü bir dönem de değildi.

İşte Satürn 2018 boyunca, senin de 7. evinde olacak. Hayatına dahil olmak isteyen sevgililer, Satürn'ün sınavından geçmek zorunda kalacak. Eğer bekarsan bunu bilmelisin. Onun dışında ise Jüpiter'in sene boyunca sana bolca flört göndereceğini de biliyoruz! Yani bekarsan dalgana bak; sevgilin varsa da ilişkiyi biraz ciddiye al derim. 

Nisan'ın sonundaki mükemmel dolunay ve iki hafta sonraki Venüs'ün burç değiştirmesinden sonra... Harika bir flört karşına çıkabilir. Mayıs ve Haziran ayı boyunca çok eğlenebilirsin. Fakat Satürn'ün kalede beklediğini unutma, bu flörtler kolayca ilişkiye dönüşmeyebilir. Haziran ayının sonundaki dolunay, ilişki durumlarının netleşmesine ve bir nebze de olsa belirsizliklerin giderilip içlerin rahatlatılmasına ön ayak olacak. Zaten bunların ardından başlayan Mars retrosu da; genel hayata dair günlük işlerin ve sorumlulukların temposunu düşürüyor; sana misler gibi sakin, dinlenmeçli bir tatil getiriyor. Güzel bir yaz olacağı şimdiden belli. Ama gıcıklık yapmazsam olmaz: Bu yaz çıkacağın tatilde, extrem sporlar yapmaya kalkarsan falan dikkatli ol. Yamaçlardan paraşütle atlamayı mı denersin yoksa dağlara tırmanmayı mı bilemiyorum ama kıçını başını kıracakmışsın gibi geliyor bak! Ona göre! Dikkatli olmak lazım yaz aylarında... Hele hele 12 Temmuz tarihi... Öyle olaylara gebe ki! Yorum kaldırmayacak kadar kadersel! 

Yıla zaten senin burcunda sert bir dolunay ile başladık -Satürn'ün de tam karşısındaydı üstelik. Bu enerji yıl boyunca üzerinde çoğunlukla etkili olacak; enerjik hissedeceksin ve bu elbette ki hayata dair pek çok alanda kullanılabilir. Boş durursan da sana biraz nevrotik meyil verebilir. O yüzden hayatta aşk meşk dışında da gerçekler olduğunu hatırlayalım ve bir de bu alanlara bakalım:

Bu senenin tutulmaları en çok para konularında dalgalanmalar yaratıyor. Büyük alışverişler yapmak gibi niyetlerin varsa önümüzdeki Şubat ayını değerlendirebilirsin. Çünkü Ocak ayının sonunda finansal konuların ilk dalgalanması yaşanacak; bu illa kötü olmak zorunda değil, zam talebinin kabul alması, yeni bir iş bulmak, yan bir projeden ekstra gelir elde etmek gibi durumların ihtimali var. Ama genel anlamda maddi durumunu stabilleştirmek altı ayı bulacak -bu döngünün tamamlanması için biraz beklemek gerekecek. Yani 2018 sana kendini kazançların açısından da güvene alma imkanı veriyor. Bunu başarabilir ve 2018'in sonunda gelirini sabitleşmiş, finansal olarak güvende, temeli sağlam biri olarak kariyer adına çok daha cesurca girişimlerde bulunabilirsin. Hepsinden de önemlisi: Yapmak istediğin, asıl gönlünde yatan mesleğe ya da uğraşa; sırf hayatta kalmak için para kazanmak zorunluluğundan dolayı değil, gerçekten istediğin için başlayabilirsin. 

Şubat ayı ve Ağustos sonu sana sürpriz seyahatler getirebilir. Bu seyahatler ufuk açıcı, mesleki anlamda yeni fırsatlar getirici potansiyelde gözüküyor. Elbette bunların detaylarını zamanı geldiğinde vereceğiz; fakat harcamalarını buna göre ayarlaman ve gelebilecek fırsatları göz önünde bulundurarak bir köşeye uçak bileti için para koymak fena olmaz. Pasaportunu da şimdiden yenile zaten bence! 

Sevgili Yengeç, insan insanın aynasıdır derler. İlişkiler konusunda yaşayacakların -seni kendine dair sorgulamalara da itmeli. En başta yazdıklarıma dönelim... 'Güvenilir, net insan' diyorduk. Sonuçta insanları hayatımıza kendi irademizle alıyoruz; belki de seçimlerimizde kendimize dair görmemiz gereken bir şeyler vardır? Ne dersin? Eğer ilişkilerde istediğimiz o 'kaya gibi, güvenilir, net, laf değil emek' tarzındaki insan kimliğine biz de bürünebilirsek; sene boyunca gayet iyi paralar kazanabilir ve kariyer konusunda güzel gelişmeler yaşayabiliriz. Seneye dolunay üzerinde ışıldarken başladın; dolunay cayır cayır bir enerji ortaya çıkarsa da, kontrolsüz güç güç değildir, unutma :)

Kolları sıva, Aslan!

Sevgili Aslan,

Hadi aşk konusundan başlayalım hemen :) Bu sene aşk konusunun dramaları geçen seneki kadar sıkıntılı değil. Bir takım olaylar bu ayın sonunda ve Şubat ayında baş gösterebilir ama! Önce yalnızlar için yorumlamamızı yapalım: Eğer geçen seneden bu gönül işlerinde yarım kalmış hesaplar, kapanmamış defterler varsa Şubat'a doğru bir takım haberler alabilir, gelişmeler yaşayabilir ve içsel olarak takıntıdan (ya da eğer adına hala aşk diyorsan) kurtulabilirsin. İlahi adaletin tecelli etme zamanı bu; dolayısıyla kontrol dışı ve kadersel olayların çok daha hayırlı işlere vesile olacağını bilmelisin. Evet, pek iç açıcı gelmedi bu söylediğim sana ama geçmişin yüklerinden kurtulunca Şubat'ın ikinci haftası ve Mart ayı öyle güzel ki! Flörtlerin daha kalıcı ilişkilere evrilebileceği, damdan düşer gibi aşkların yaşanabileceği, zaten devam eden ilişkilerde de huzurun ve mutluluğun şahane hissedileceği bir süreç olacak. Haziran sonu ve Temmuz başı da sevgili ile birebir tatil için çok uygun bir zaman. Yalnız çıkılan tatillerden de yalnız dönülmeyecek kadar güzel etkiler var gökyüzünde. Kısacası Aslan, bu sene aşk konusu nispeten daha iyi. Ama her şey toz pembe değil elbette... Sonuçta insanız! Peki bakalım ilişkilerde çözmek üzere yaşanabilecek sıkıntıların kökenine inmeye kalksak, gökyüzü ne tarafı işaret ediyor? Öncelikli konu ilişkileri fazla 'ikili' yaşıyor olmak. Yani devam eden ilişkide dünyada sadece karşı taraf varmış gibi, öncelikli ilk konu ilişkinizmiş ve muhatap olduğun insanlar arasından görüşleri, fikirleri en önemli kişi karşı tarafmış gibi bir yaklaşıma meyilli olabilirsin. Zira gezegenler vurguyu gerçekten de hayatındaki tek insanın üzerine yapıyor. Bu da elbette ki sağlıklı değil. Biraz uzak kalmak, farklı alanlara yönelmek, birbirinize zaman vermek bu süreçleri yorulmadan atlatmak adına çok daha faydalı olabilir. Ayrıca senenin başında ilişkiler azıcık sıkıntılı evet ama kariyer konusu çok parlak! O yüzden; senenin başında sevgilinle biraz ağırdan almak, meseleleri çok da büyütmemek önemli. Senenin ikinci yarısından sonra zaten aşk konusunda çok güzel şeyler hazır bekliyor. Kasım ayının başına geldiğimizde ise 'işte bu' dediğin büyük aşkı deneyimleme fırsatı dahi bulacaksın. Kısacası Mart sonu, Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim aylarında sevgiline fazla sarma. Sana o tarihler için daha güzel haberlerim var :)

Ocak'ın 17'sinden itibaren iş arkadaşların ve ofis ortamın konusunda bir takım değişiklikler olabilir. Bu değişimler ilk başta biraz kafanı karıştırsa da; ayın 21'ine doğru yükselen enerjin ile çok daha kolay adapte olabileceksin ve kendini göstermeye başlayacaksın. Bu değişimlerin hayırlı olacağı kanaatindeyim; yeni bir projeye başlayabilir, grubunuza yeni bir insan alabilir, belki de gerçekten etkili bir toplantı ile yeni kararlara varabilirsiniz. Bu süreç önemli çünkü 2 yıl sürecek olan kariyer gelişiminin tohumları ciddi anlamda bu ay sonunda atılmaya başlıyor. Mart ayının başında da bu değişimlerin ve iş yerinde takınacağın yeni tavrın/alacağın farklı işlerin maddi durumuna olan katkısını göreceksin. Şubat ayında banka kredileri, burs, borç gibi meselelerde şansın iyi görünüyor. Eğer bu tarz planların varsa, bankadan kredi çekmek, burs başvurusu gibi, yine de en uygun tarihler Mart'ın ilk gününden, 17'sine kadar... Sonrasında maddi konularda risk almadan devam etmek elbette ki daha iyi. Sene boyunca ev, mal mülk konusunda şanslı olacaksın açıkçası. Bu sene taşınmak, evi yeniden dekore etmek, emlak sektörüne yatırım yapmak gibi girişimler bereketli olacaktır. 

Eğitim konusu da bu sene ağırlık gösterilmesi gerekenlerden... Öğrenci ol ya da olma; alacağın mesleki yahut dil kursları, yapacağın seyahatler ve kuracağın bağlantılar bu sene, yukarıda da bahsettiğim tohumları atılan kariyer konusunda en büyük destekçin olacak. Özellikle Eylül ayını bu açıdan değerlendirmelisin. Nisan ayında niyetlendiğin eğitim ve yolculuklara dair işlerin (yüksek lisans başvurusu, kurslar vesaire), sonuçlarını Eylül'de hiç beklenmedik şekilde alabilirsin. Hazır olmak lazım. Yani bu açıdan da, senin başı, ilişkilere odaklanarak değil; kendi hayatımıza bakarak geçirilmesi gereken bir dönem.

2018'in en dikkat edilmesi gereken konusu da sağlık... Özellikle bu ayın 14'ünden itibaren, ufak tefek rahatsızlıkları gözardı etme ve ne olur ne olmaz, bir doktora görün derim. Bu sene hayatın çok fazla içinde olacaksın ve ikili ilişkiler de seni meşgul edecek potansiyelde olacağı için; kendini ihmal etmeye kalkma sakın. Ocak ve Şubat ayı çok şifalı süreçler. Kötü alışkanlıkları bırakıp, sağlıklı bir hayat tarzına geçmeye niyetliysen, 19 Ocak ve sonrası evren tarafından destekli olacaksın. 

Ocak 18 sosyal ilişkiler konusunda çok önemli bir tarih. İş yerin ile alakalı ya da iş arkadaşlarından beklediğin bazı haberleri alabilirsin. Fazla gergin davranmamakta ve sır tutmayı becerebilmekte fayda var. Bu süreç yine iş başvuruları ve diğer girişimler için de olumlu. 

Eğer bir öğrenciysen; performansın özellikle Eylül ayına doğru zirve yapacak. Sene içerisinde maalesef ki hoca-müdür-öğretmen gibi otorite figürlerinin gözünde kendini yeterince gösterememe ya da kendini yanlış ifade etme gibi bir meylin olabilir. Mart ve Nisan ayının ortalarında yapacağın bir ödev ya da proje ile takdir toplayabilmen mümkün. Ayrıca sene boyunca bu 'görülme' meselesinin yardımseverliğin ile doğru orantılı olacağını da belirtmeliyim. Biliyorsun ki yardım etmek ince bir çizgi barındırır; asla ama asla insanları rencide etmeden ve temiz niyetle yapılmalıdır. Sene boyunca özellikle sınıf arkadaşı olabilir akranın, eşitin olan her insana ettiğin yardımın karşılığını -belki bizzat onlardan değil ama- alacaksın. Şubat senin için güzel sürprizler hazırlıyor. Hadi bakalım, kolları sıva.

2017'nin senden götürdüklerini geri alacaksın, Başak!

Sevgili Başak,

Bu sene üretken bir yıl olacak, güzel bir yıl olacak. Özellikle kariyer konusunda; eğer sanatsal üretimlerde bulunan (buna fotoğrafçılıktan tut, kendi halinde bir blog yazarlığına, marangozluktan pastacılığa kadar ruhunu katarak yaptığın her iş dahil. Yani illa sekiz metrelik kimsenin anlamadığı soyut resimler yapan ünlü bir ressam olman şart değil :) ) biriysen ya da çocuklara dair bir meslekte (öğretmenlik, bakıcılık, çocuk doktorluğu vesaire) kariyer konusunda güzel gelişmeler yıl boyunca seni bekliyor. Lakin bu gelişmelerin sana daha çok sorumluluk, yük getireceğini ve emek ve ciddiyet talep edeceğini bilmelisin. Mesleğin ile alakalı -belki biraz da yetersizlik hissederek- sıkıntılı hissedebilirsin fakat emin ol karşılıklarını misliyle alacaksın. Bu sene kariyer konusunda emek emek ve emek vakti. Başak burcu olarak bu 'emek' kelimesini duymaktan bıktın, o yüzden konuya biraz heyecan verici açılardan yaklaşalım.

Bazı enerjiler o kadar uzun süre hayatında ki; sanki bu etkilerle doğmuşsun ve asla değişmeyeceklermiş gibi hissedebilirsin. Öncelikli konu ise ilişkilerdeki belirsizlik - yanılgıda olduğun hissi ve genel olarak geleceğe dair ideallerin... İlişkiler konusuna değineceğim lakin önce önünü göremediğini hisseden ve gelecek kaygısı yaşayan genç Başaklar için güzel haberleri vermeliyim: Bu sene boyunca hiç beklenmedik gelişmeler geleceğini ideallerin ve hayallerin doğrultusunda şekillendirmeye başlıyor. Üniversite, yüksek lisans, yurt dışında ya da çok uluslu büyük şirketlerde iş fırsatları, beklenmedik yolculuklar ve hepsinden de önemlisi hayata bakış açını, hayat tarzını, düşünce yapını etkileyecek olaylar ve insanlar... Hayatına, özellikle de Haziran ayından sonra, akıl hocası niteliğinde, sana otorite kurmadan rehberlik edebilecek insanlar gelmeye başlıyor. Yolculuklar, yoldaşlar ve bu defa 'içsel' değil; dış dünyaya yönelik aydınlanmalar, kavrayışlar... Kısacası, hayatının dönüm noktasına hazırlan, genç Başak. Seni olman gereken/olmak istediğin/gerçekte olduğun insana çevirmeye başlıyor evren. Gerçekten ne yapmak istiyorsun, başkalarını memnun etmek yahut hayatını idame ettirebilecek kadar para kazanmak adına devam ettiğin işlerde ne kadar mutlusun, fırsatları ne kadar değerlendirebilirsin, mucizevi yollar gerçekten de açılabilir mi? Tüm bu sorgulamaları en geç Mart ayına kadar yapıp, ardından da kararını vereceğin kanaatindeyim. Biz bir şeyi gerçekten istediğimizde, evren gerçekten de bize bunu veriyor mu, Allah nasip ediyor mu, melekler yardıma geliyor mu vesaire bunları elbette ki sorgulasak bile rasyonel bir şekilde iddia edemeyiz fakat şu bir gerçek ki; kararını verdikten ve bir şeyi gerçekten arzulamaya başladıktan sonra hedefe kitlenmiş insanlar olarak fırsatları ve çözümleri çok daha kolay görmeye başlıyoruz. İşte sevgili Başak, Mart ayına kadar bazı sorgulamalar, kararlar söz konusu. Mart ayında ise kararını çok net bir şekilde veriyorsun. Bu sene oturup düşünme, şikayet etme ve 'günü kurtarma' senesi değil. Bizzat çıkıp işleri halletme zamanı geldi. İşte bu yüzden, 2018'in ikinci yarısında eğitim hayatında büyük gelişmeler yaşayabilirsin, iş konusunda yeni girişimlerde bulunabilirsin, yurt dışına taşınabilir, istediğin kursları alabilir, kendini şahane bir şekilde geliştirebilirsin. Zaten yalnız olmayacaksın; bu senenin sana sunduğu en güzel etkilerden biri de rehber niteliğinde dost ya da dostlar. Eğer bu yolda finansal desteklere ihtiyacın olursa da, Mart ve Nisan ayı kredi, burs, miras gibi konularda bereketli olacak. Elbette ki büyük parasal işlere girişmeden önce retro tarihlerini göz önünde bulundurmak lazım, ki onu da halledeceğiz seninle, merak etme. Bu sene güzel olacak, Başak.

Gelelim aşk konusuna... Bu sene senin için ilişkiler vurgulu olarak başlıyor. 2018'in ilk yarısının biraz kalabalık, dramatik ama eğlenceli geçeceğini söyleyebiliriz. Eğer yalnızsan, Ocak ve Mart ayları yeni insanlarla tanışabilir, çok eğlenebilir ve bolca flört edebilirsin. 17 Mart'ta ilişkiler konusunda yeni bir sayfa açma vakti. Ama bu flörtler kolayca kalıcı ilişkilere dönüşmeyebilir. Özellikle Nisan Mayıs aylarında 'neden istediğim gibi olmuyor?' gibi darlanmak, biraz gerginlikler yaşamak söz konusu. Bu etki yaz aylarında hafifleyecek, yaz ayları sana güzel aşklı zamanlar vaat ediyor ama kışa doğru yine 'içime sinmiyor'lara dönüş :) Beğenmedin bu yorumu değil mi? O yüzden gel biraz daha irdeleyelim... Neden böyle?

Sevgili Başak, bu sene genel olarak seni ziyaret edecek olan his 'yetersizlik'. Çok klişe olacak ama arada bunu hatırlamak lazım: Sen kendini sevmezsen, başkaları hiç sevemez. Ayrıca, kendini sevmeyen de, başkalarını sevemez. Bu lafları ben etmiyorum tabi ama bu kadar çok söylenen cümleler adeta insanlığın ortak mirası gibi olduysa birazcık haklılık payı vardır diye düşünüyorum :) Durumuna da birazcık uyuyor sanki, ha? Başakçığım, bu sene aşk konusunda darlanmalarının, sıkıntılarının sebepleri; karşına kötü insanların çıkması, para pul meseleleri, üçüncü kişiler vesaire olmayacak. Bu sene aşk konusunda sorunlar yaşarsan, karşındakinden önce kendini sorgulamalısın. Mesela: Gösterilen ilgiyi yetersiz mi buluyorsun? Daha fazla ilgiye gerçekten ihtiyacın mı var? Neden var? Sana ilgi göstermeyen biri ise, neden onunla hala uğraşıyorsun? Kendini buna mı layık görüyorsun? vesaire vesaire... Yani sevgili Başak, karşındaki insanları değiştirmeye çalışmak ya da kendini mutsuz hissettiğin bir ilişkiye mahkum etmek yerine belki de sorunun kökenine inmelisin. Özsevgi, bu senenin çözülmesi gereken meselelerinden biri. Bunu çözdüğünde, kendini başkalarının onayına ihtiyaç duymadan sevdiğinde, duygusal problemlerinin hepsi temizlenecek. 

Ağustos ve sonrasında, para durumların iyi. Bu Ağustos ayında biraz dinlenmek, içine çekilmek için ideal bir süreç olacak. Belki tatilini Ağustos'a almak isteyebilirsin. Senenin başı, bu ayın sonunda yaşanacak olan tutulmalar, geçen seneden açık kalan defterleri kapatmak için geliyor. Bu en çok hayallerin ve projelerin konusunda etkili. İş yerinde bir projen vardı ama hayata geçiremediniz mi? Yeni bir girişimde bulunmayı planladın ama bir türlü olmadı mı? İşte bu fırsatlar yeniden karşına çıkabilir. Hayal kurmaktan çekinme.

Bu ayın sonunun ve yılın genel olarak en umut verici göstergesini de sona sakladım: Sevgili Başak, bu sene tutulmalar senin için kadersel ve karmik bir döngüde devam edecek. Geçen sene kaybettiğin ne varsa, bu sene geri alacaksın. Adaletli davrandıysan elbette. Kısacası; bu sene hiçbir şeye 'olmaz' deme, kalbini açık tut, ilişkileri çok da zorlama (zaten gerçek ruh eşin karşına çıktığında her şey yağ gibi akacaktır; diğer insanlar ise bizi asıl kaderimize hazırlarlar), kendini de çok çok ama sağlıklı bir şekilde sev! Görüşmek üzere...

2018 de sana güzel, Terazi!

Sevgili Terazi, 

Açık ve net başlıyorum: Sene boyunca en çok ama en çok dikkat etmen gereken konu evin, ailen. Yaşadığın yer ile alakalı bazı anlaşmazlıklar, tatsızlıklar söz konusu olabilir. Ev sahibi - kiracı gerginlikleri, geçmişten kalan borçlar yahut güç savaşları... Bir şeyler tadını kaçıracak gibi duruyor. Bu meselelerin hepsinin duygusal temelli olduğunu bilmeni ve empati yaparak göğüslemeni tavsiye ederim. Fakat eğer yaşadığın eve herhangi bir şekilde yaklaşan (ev arkadaşı da olabilir, yakın bir akraba da) ve özel hayatını didikleyen, mahremiyet sınırlarını aşan ve sana kendini saldırı altında hissettiren biri varsa da Teraziliği bir kenara bırakıp onun anlayacağı dilden konuşmak doğru bir tercih olacaktır. Ay kuvvetli etkiler ile başlıyor; 13 Ocak tarihinde bir aile büyüğü ile iletişime geçebilir ve güzel destekler görebilirsin. Lakin bu hafta içerisinde de ailedeki feminen figürlerle olan iletişimine dikkat etmelisin. Kimseyi istemeden kırmak, üzmek ya da dışlanmış hissettirmek istemezsin, değil mi? Ev ile alakalı yepyeni kararların 17 ve özellikle de 21 Ocak'tan sonra alınacağını düşünüyorum. Eğer böyle bir mesele varsa tabi...

Ocak'ın ve 2018'in sana getirileri aile konusundan ibaret değil elbette. Ocak ayı, açıkçası geçmişine gömdüğün hüzün dolu anıları şifalandırmak, belki de terapist psikolog gibi insanlardan yardım almak ve ruhani anlamdaki 'ev'ine şöyle ferah bir temizlik yapmak için ideal. O temizliği yap, içini bir boşalt ki, 18 Ocak sonrasındaki kısmetli dönemi yaşamak için enerjin olsun! 18 Ocak'tan itibaren sana çok güzel kısmetler var sevgili Terazi. Çok eğlenebilir, sosyalleşebilir ve flört edebilirsin. Lakin zaten 2018 sana genel anlamda da aşk vurgusunu yapacak. 2017'nin Mart ayı civarlarında tanıştığın, flört ettiğin ama bir türlü işi ilerletemediğiniz birileri var mı? Eğer bekarsan, böyle geçmişte yarım kalmış flörtler yeniden karşına da çıkabilir. Güzel vakitler gayet önümüzdeki şu iki ay! Ama asıl hani 'işte biz şimdi olduk!' diyerek eldeki ilişkiyi kalıcı bir hale getirmek, resmi netleştirmek için ise 24 Eylül'ü bekleyebilirsin. Bu elbette ki bekarlar için geçerli. Eğer zaten devam etmekte olan bir ilişkiniz varsa; daha önce heves edip bir türlü faaliyete dökemediğiniz işleri yapabilir, romantik aktivitelere katılabilir ve belki de ilişkinizi bir ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. Haberler iyi ve güzel yani... Ama dikkat edilmesi gereken tarihler de var elbette. Bunları sana ayrıca belirteceğim; ama önce Ocak ve Şubat'ın aşklı mevzulardan iyi gideceğini belirteyim ve seni rahatlatayım. Mart'ın sonuna doğru ise biraz dellenmen olası; geçmişten insanların kırıcı sözlerine ya da eleştirilerine maruz kalabilirsin. Zamanı gelince onları da irdeleyip, gardımızı alacağız. 

Sene boyunca maddi durumun gayet iyi olacak, sevgili Terazi. Özellikle de ellerinle çalıştığın bir işteysen! Motivasyonun ve yaratıcılığın yüksek, zihnin aktif olacak. Kazandığın para da bereketli! Ama bildiğimiz gibi; malum, iki türlü para var. Biri kazandığımız, diğeri de banka kredileri, burs, nafaka, borç, miras gibi yollarla uğraşmak zorunda olduğumuz paralar hani... İşte, 2018'in ilk yarısında, Haziran'ın sonuna kadar, bu tarz girişimlere yönelik çok dikkatli olmalısın. Kredi çekeceksen iki kere düşün; birine kefil olman gerekirse kartlarını açık oyna ve bunu kısmın özellikle altını çiziyorum: Para pul meselelerinin sevdiklerinle arana gireceğini hissediyorsan, o konulardan kesinlikle ama kesinlikle uzak dur. Bu senin başında büyük ve bize ait olmayan paralarla uğraşmak, donmuş bir gölün üzerinde yürümek gibi. Bazen sadece kıçımızın üstüne düşmekle atlatsak da, bazen gelen bir çıtırtı çok ama çok büyük bir felakete işaret ediyor olabilir. İlla kredi çekmen vesaire gerekirse Mayıs ayının ikinci ve üçüncü haftasını değerlendirmeni öneririm. Ama dediğim gibi zaten, büyük riskler almadığın sürece; sene boyunca kazancının bereketi gayet yüksek olacak.

Kariyerin de genel anlamda iyi görünüyor; lakin 17 Mart'ta biraz işlerin hareketlenmesi ile beraber beklediğin değişimler yaşanacak. Zam istemek ya da terfi teklif etmek için Mart'ın ilk haftalarını değerlendirmelisin bence. 

Sosyal ortamında kalabalıklaşıyor; özellikle Ocak aynın sonunda bazı arkadaşlarınla buluşmak isteyebilirsin. Bir takım dedikodular duyacaksın, maskelerin düştüğünü hissedeceksin belki de. Seni bizzat etkilemeyen konulara dahil olmadığın sürece yara alacağını düşünmüyorum. Bazen iyi niyetle yapılan hareketler de tatsız şekillerde sonlanabiliyor malum. O yüzden bu dönemde, artık hayatında istemediğin arkadaşlarınla sessiz ve sakince ayrılabilirsin. Daha önceden önyargı ile yaklaştığın bazı insanların da gerçek yüzlerini görüp, yeni dostluklar kurabilirsin. Keyifli bir dönem; aşk ve kazanç dolu bir seneye hafif bir geçiş tadında geliyor Terazi. Bu sene (ev-geçmiş-bağlılık gibi konular dışında) kaymak gibi bir sene. Her şey güzel olacak; bunları da en çok 2018'in ikinci yarısında hissedeceksin. Sana daha da güzel olan haberleri vermeye devam edeceğim. Bol şans!

Yansın o zaman, Akrep!

Sevgili Akrep, 

2018'e girerken varoluşsal sorgulamalara girmiş, 'ne yapıyorum ben, hayatım nereye gidiyor, hep böyle mi yaşayacağım, ne umdum ne buldum?!' gibi isyan eder halde buldun mu kendini? Aşk sıkıntılarından tut, mesleki problemlere kadar, günlük hayatın ufak gıcıklıkları bile dönüp dolaşıp seni 'aslında yaşamak istediğin hayat' konusuna mı getirdi? Merak etme, bu sene yolculuğun hızlanıyor.

2018 boyunca vızır vızır sosyalliğe, iş yerinde ve akrabalar arasında dahi hızlı iletişim ağına dahil olmaya hazırlan. Bu sene çok daha aktif, çok daha dışa dönük olman gerekecek. Eğer zaten sosyal bir meslekte çalışıyorsan; tempo artabilir. Ya da iş yerinde pozisyon olarak daha fazla iletişim kurman, yazışmalar yapman gereken bir pozisyona gelebilirsin. Başarıyla altından kalkacağına ve kurulan tüm bağlantılardan vakti geldiğinde fayda elde edeceğine emin ol. Kariyer bu sene hızlı, fırsatlar kapıda; maddi sorunlar da çözülmeye başladı bile! Bu çirkin bir tabir olduğu için kullanmak istemiyorum aslında ama maalesef ki dünyanın bir gerçeği olduğu için başka türlü tarif edemeyeceğim: Bu sene 'sınıf dahi atlayabilirsin'. Daha üst düzey statü sahibi insanlarla iş ya da iş dışında iletişimin artıyor. Kasım'a kadar sürecek olan bu etki, seni popüler hale getiriyor ve bununla doğru orantılı olarak da hırsın ve tutkun artıyor. Bu seneyi gerçekten çok verimli bir şekilde değerlendirebilirsin, sevgili Akrep. Ama dikkat etmen gereken noktalar da yok değil tabi... Biraz rehavete kapılmak -her ne kadar Akrep'in doğasına ters olsa da- gayet ihtimal dahilinde. İnsan ilişkileri ile işleri yoluna koymak elbette ki başarının bir parçası fakat 'emek' ve 'ürün' kısmını da asla unutmamalısın. Bu sene bazı şeyleri, hedeflerin için feda etmek zorunda kalabilirsin. Rehavete kapılırsan da, 'her şeye sahip olabileceğini' düşünürsen de, hiç beklemediğin yerlerden aksilikler çıkabilir. Kısacası; bu sene sosyal ilişkilerdeki her türlü fırsatları kullan, insanlara değer ver, çok çalışmayı da unutma. Ama bir de senin kendi özel hayatın, ailen, ilişkilerin meselesi var tabi... Biri olmadan, diğeri olmaz! O yüzden denge sağlamak önemli. Şimdi duygusal meselelere bir göz atalım.

2018 boyunca ilişkiler konusunda Akrep tutkusunu hissedeceksin. İster sevgilin olsun, ister göz koyduğun bir flörtün... Tutku ve takıntıyı karıştırmak biraz söz konusu olabilir. Özellikle ilk iki ay, yani Ocak ve Şubat'ta bu duygulara teslim olup dönüşü olmayan şeyler yapmamak lazım. Zira sana Mart ayında çooook güzel bir kısmet görüyorum. Zaten başın bağlıysa da; sevgilinle olan sorunları çözmüş, ilişkiyi bir üst seviyeye taşımış olabilirsin. 2018'in ilk iki ayına dikkat yani. Akrep'in yaradılışına ters olsa da; aşk narin, zarif bir şeydir ve bolca sabır gerektirir bazen. 'Sabır' diyorum :) İlişkileri pek zorlama. Özellikle 13-14 Ocak tarihlerinde. Sıradan başlayan konuşmalar çok sert yerlere gidebilir.  Oysa 20 Ocak, ilişkideki sorunları minnoş minnoş konuşarak çözmek için daha uygun bir tarih. 28 Ocak ise yine kırmızı alarm verdiren bir gün. Sevgilinle dalaşmak istemiyorsan sakiiin kalacaksın. Üzülme, tüm bu gerginlikler Mart ayında yerini keyif ve huzura bırakacak. İlişkilerde aradığın anahtar kelime 'güven', bu da karşındakini kontrol ederek, tahakküm altına alarak olacak şey değil. Karşındakinin iradesini tanıyasın ki, şu hayat yolunda yalnız olmadığını, bir destekçinin olduğunu hisset... Dolayısıyla bu daha çok içsel bir yolculuk. Mart ayının keyfinden sonra ise asıl 'hah, tamam, işte bu' dediğin ve kendini güvenle sevdiğine bırakabildiğin mevsim sonbahar olacak. Ben ilişkiler kısmını olumlu görüyorum. Yeter ki ilk paragrafta bahsettiğim kariyer konusu ile dengeyi sağla...

Tatil için Ağustos ayını tercih edebilirsin; Mars yönetici gezegenin olarak gerileyecek ve sana biraz kafa dinleme imkanı verecek. Hele 19 Ağustos haftası, tam eline kitabı alıp misler gibi iç dünyaya dönmelik güzel vakitler getiriyor. O tarihlerde maddi durumun da fena değil. Sadece, Ekim ayının sonuna doğru birazcık nakit sıkıntısı çekebilirsin; ama genel olarak bolluk ve bereket içindeki 2018 yılında bunun lafı bile olmamalı!

Kasım'a kadar kariyerini de, ilişkilerini de tam istediğin kıvama getireceğini düşünüyorum. Bu sene senin için -ilk yarısı ısınma, diğer yarısı hareket- istediğin hayatı kurma senesi. Aynı zamanda 2012-2013 yıllarında kaybettiğini düşündüğün ne varsa; evrenden geri alma vakti. Yalnız mı kalmıştın? Çevren insanlar ile destek ile dolacak. Aşk mı seni hırpalamıştı? Aşk şifan olacak. vesaire vesaire... Son derece güzel yani. Şubat ayını da detaylı inceleyeceğiz. Şimdilik bol şans!

Şimdi onlar düşünsün, Yay!

Hani Kill Bill'de gelinin herkesi öldürüp, intikamını alıp, kızıyla eve geldiğinde banyoda oturup ağladığı sahne var ya... İşte o! 

Bitti, hepsi geçti bitti. Sevgili Yay, özellikle 86, 87, 88 doğumluysan cidden hayatının en zorlu dönemlerini atlattın. Geçmişe dönüp baktığında kişisel gelişimin açısından en verimli sürecin bu olduğunu göreceksin. Kendinle olan kavgan, imtihanın bitti. Bu süreç zordu; zira Yay burcu Jüpiter'in bir çocuğu olarak esnek ve iyimser hamuru ile Satürn'ün sert, kısıtlayıcı, karanlık gerçekleriyle pek de uyumlu değildi. Ama bitti.

Şimdi... Sana bol bol aşktan bahsedeceğim. Çünkü yeter gayri iki yıl boyunca 'Evet zor bir süreç ama iyi olacak :( Az daha sabır, güzel kısmetler yakın :( Hele şunu da atlatalım, sonra ferahız :( ' diye tutunma çabaları. Artık yeni şeyler söyleme vakti. Satürn'ün duvar gibi sert gerçekleri ile yonttuğu iyimserliğimiz ile 'gerçekçi olma ve imkansızı isteme' vakti.

Sevgili Yay, son 2,5 yıl zor geçti lakin kapanış da adeta buna yaraşır şekilde sertti, değil mi? Şahsen ben de yay yükselenli bir yay olarak Satürn'den zıt açı alan Yengeç dolunayında pek çok aksilik yaşadım. Bu yazının bu kadar gecikme sebebi de budur. Satürn, son vuruşunu yaptı. Ocak'ın ilk haftasında, işte başta da bahsettiğim gibi, herkesleri öldürmüş Beatrice bile olsan duygusala bağlayıp sinir bozukluğu ile son bir kapanış sahnesi, Satürn'ün götürdüklerine ve öğrettiklerine saygı duruşu niteliğinde; göz yaşı dökmüş, iç çekmiş, melul melul uzaklara bakmış olabilirsin. Geçti bitti. Göğüsledik. Göğüslemeseydik, burada olmazdık. Artık serbestiz. Şimdiki aklımızla dünyayı seveceğiz. Genel olarak bu sene için aslında enerjilerin rahatlamaya başlaması 17 Ocak tarihini bulacak. Kafamızdaki yeni yıl planlarını, kurduğumuz her türlü projeyi ya da ertelediğimiz işleri Ocak 17'den sonra çok daha güzel bir motivasyon ile faaliyete çevirmeye başlayacağız. Hele hele 26 Ocak'tan sonra Mars'ın bizim burcumuza bir geçişi var ki; o da ölü toprağını, kış depresyonunu söküp atacak. Kısacası, Ocak gayet güzel şeyler getiriyor sevgili Yay.

Ama önce aşktan bahsedelim... 2,5 yıl içerisinde yaşadığımız kısıtlamalar sadece işe güce ya da dış dünyaya yönelik değildi; bizzat kendimize dairdi. Bu yüzden zaten hayatın her alanında sınandık. İlişkiler de bundan nasibini almıştı elbette. Çok da aşırı kısmetli bir dönem olduğu söylenemez. Eğer bu dönemde yanınızda kalmayı başarabilmiş sevgilileriniz varsa, onlara sımsıkı sarılın ve asla bırakmayın derim :) Bekar yayları ise şöyle alalım... Yalnızlar; aşk konusunda geçen seneden yarım kalan hesaplarınız, kapanmamış defterleriniz varsa bu Şubat ve Mart ayında ilahi adaletin tecelli etmesine hazırlanın derim. Kontrolünüzden çıkmış, sizin iradenizden bağımsız olarak başlamış/bitmiş aşk ilişkileri için hesaplaşma süreci Şubat ayından itibaren başlıyor. Temiz bitirişler, acılı değil, iç rahatlaması getiriyor. Bu aldığınız bir haber ile beraber zihninizde bir kurtuluş şeklinde de vuku bulabilir. Aşkın ya da takıntının koyduğu sınırları paramparça edeceksin. Ki zaten 6 Mart tarihinden itibaren de çok ama çok güzel kısmetler artık gelmeye başlıyor. Yeni insanlar, sosyal ortamlar, özgüven... Gırla! Mart ayının tamamı aşk odaklı diyebiliriz. Bolca flört edebilirsin; özellikle 20 Mart'a kadar son derece hareketli. 22 Mart'ta başlayan Merkür retrosu aşk konusunda bu tarihten sonra biraz frenlemeni gerektirebilir ve flörtlerin düzgün ililkilere evrilmesi için pek de uygun bir tarih olmayabilir ama olsun, Nisan'ın ikinci yarısı da aşk meşk konularında şahane olacak. Mart ile ilgili minicik bir uyarı daha: Mart sonuna doğru eski kapanmamış defterlerin sahipleri yeniden hayatına girme girişimi gösterebilir. Bunu da aklında bulundurmakta fayda var. Ben herhangi bir tavsiyede bulunmuyorum zira seni şu Satürn bile akıllandıramadıysa, biz ve çevren ne dese faydasız! :) Başı bağlı yaylar ise bu süreci aşk tazelemek, sorunları çözmek ve Nisan'a doğru da belki çocuk sahibi olmak şeklinde değerlendirebilirler.

Ev ile ilgili sıkıntılar, aile kaynaklı, mal mülk meseleleri, bilinçaltı sıkıntıları için de tazelenme ve birikmiş iyi karmanı değerlendirme vakti Mart ayı senin için. Mart'ın üçüncü haftasında belki ev değiştirmek, evi değiştirmek, belki evdeki sıkıntıları çözmek ve hatta bilinçaltı temizliğine dair (psikoloğa gitmek gibi) girişimler son derece verimli olacak. Sana bu tarihlerde güzel yolculuklar da görünüyor açıkçası. Bence bir Yay olduğunu hatırla ve pasaportunu yenile, bir miktar yolculuk parasını da kenara ayır. Çünkü bunca güzel haberden sonra para konusunda içini pek de açan şeyler söylemeyeceğim.

Bu sene para durumları pek de parlak değil. Fakat emeklerinin karşılıksız kalacağını da sanma. Sadece bereketi az olabilir, yetersiz bulabilirsin; alışveriş ve tüketim arzun artabilir. Bunun kariyerinden bağımsız olduğunu da belirtmek istiyorum. Zira her ne kadar mantıken kariyer ve kazanç doğru orantılı olsa da; bazen öyle işlemiyor, biliyoruz. Mart ayı sana toplum önünde parlayacağın, işinde övgü alacağın ve patronların / öğretmenlerin gözüne gireceğin bir süreç getiriyor. Fakat yıl boyunca kazancın çok da ahım şahım olmayacak; o yüzden büyük borçlara girme, boyunu aşan kredilere gerçekten çok ihtiyacın yoksa başvurma derim. Yılın para açısından en bereketli ayı, bu ay! Ocak boyunca üretimin de, motivaysonun da iyi olacak. Şubat ayında tempo biraz düşse de, Mart'ta yine yükseliyor. Kazançlar açısından bu iki ay iyi yani. Kredi çekmek, burs, nafaka, miras gibi işler için de en uygun tarih aralığı 19 Mayıs'tan sonra başlıyor. Kariyerin bu sene içerisinde özellikle belli dönemlerde inişli çıkışlı olacak -bu tarihleri sana sene boyunca bildireceğim. Uzuuuuun lafın kısası; tamam biraz gevşe, rahatla ama para konusunda çok da Yay burcu gibi davranma! 

Güzel bir tatil için uygun vakitler ise Mayıs sonu ve Haziran başı. Enerjin yüksek, neşen yerinde, işler tıkırında :) Kişisel danışmanlık verdiğim bir sürü Yay, iki senedir tatil dahi yapamadı. Belki bu sene kendini şımartmayı hakediyorsundur. 

Sene boyunca güzel etkiler var kısacası, sevgili Yay. Şubat ayında sadece aşka dair değil, genel geleceğe dair de şekillendirmeler yaşayacağız. Onların hepsini detaylı şekilde anlatacağım. Şimdilik biraz dinlen. 17 Ocak ve sonrasında kalbinin nasıl da çocuksu bir şekilde canlandığını göreceksin. 26 Ocak sonrasında da enerjin ateşleniyor zaten. Şimdi onlar düşünsün!

Yaşadığını hissedeceksin, Oğlak!

Tek kelime ile muhteşem bir sene. Yorulsan da, darlansan da yaşadığını hissedeceksin. Aksiyon var, fırsatlar var, aşk var! Daha ne olsun?

Sevgili Oğlak, sana Aralık ayında yazdıklarımı hatırlıyor musun? Satürn transitinin başladığından ve bunun hayatına getireceği etkilerden bahsetmiştim. Özellikle 89-90-91 doğumlu bir Oğlak isen; hayatını ciddi anlamda rayına oturtma, uzun vadeli kararları alma vakti. 2018 bariz bir şekilde senin senen olarak başladı. Senin burcunda yer alan Venüs, üzerine alev alev bir Yengeç dolunayı öncelikle bu senenin gündemini ilişkiler alanında belirliyor. Bu uzun sürecek olan yolculukta ilk aşman gereken patikanın, ilk çözmen gereken düğümün özellikle ikili ilişkiler olduğunu söyleyebiliriz. İnsan insanın aynasıdır derler... Hayatlarımıza alacağımız insanları kendimiz seçiyoruz. Değiştirmek için mi? Aslında onları değiştirmeye yahut kontrol etmeye çalışırken; asıl değiştirmek ve kontrol etmek istediğimiz kendimiz miyiz? İşte böyle sorular sorular... Ayın 17'sine kadar aşk konusunda içsel hesaplaşmalara girebilirsin, sevgili Oğlak. Bekar ya da yalnız fark etmez; Oğlakların ilişkiler konusunda yeni kararlar ve tavırlar alma vakti geliyor. Bu 'sevgilinden ayrılacaksın' ya da 'kavga edeceksin' demek değil; bu belki de uzun süredir devam eden sorunları çözüp artık bir daha karşınıza çıkmayacak şekilde sonlandırmak, ilişkiyi bir üst seviyeye taşımak, tüm kartları ortaya dökmek şeklinde vuku bulma ihtimalinde. Yine de ayın 17'sine kadar bekle derim. Senin için ciddi anlamda 'uyanış', hatta yeni yıl 17 Ocak'ta başlıyor diyebiliriz sevgili Oğlak. Güzel bir yeni ay ile, aldığın yeni kararları, yeni yıl hedeflerini hayata geçirme zamanı 17'sinde. Özellikle 90 sonu doğmuşsan bu etki daha da güçlü! Artık ciddi yetişkinlik çağı başlıyor. 

Ocak ayının ikinci yarısı maddi anlamda kazançlarla dolu. Son derece kısmetli. Zaten 2018'in geneli de öyle... Para kazanma imkanların yüksek olduğu gibi, işinde yükselme fırsatları da yıl boyunca seni bulacak. Bunun için Şubat ayı kuvvetli bir etki barındırırken, Mart ve Nisan ayları insan ilişkileri konusunda birazcık gerginlikler barındırdığı için çok da umut verici gözükmüyor. Bu aylarda hırslarını dizginlemeye dikkat etmeli ve diplomatik davranmaya özellikle çabalamalısın. Başarının ve hayatta yapmak istediğin pek çok şeyin diğer insanlarla uyum içinde çalışmak olduğunu zaten biliyorsun. Bu dünyada her şey paylaşmamız için; acılar da, üzüntüler de, mutluluk ve başarı da... Bunu, zaten bariz olan şeyi, yeniden belirtiyorum çünkü yıl boyunca biraz ben merkezli davranma ihtimalin var. Aralık yorumunda, Satürn'ün geldiği yerdeki zayıf olan her şeyi yıkacağını, kökü zayıf olanları söküp atacağını anlatmıştım. Bunlar pekala ki hayatındaki bazı insanlar da olabilir. Kendini yalnızlığa mahkum etmek, güvenini hemencecik yitirmek, tek başına her şeyi halletmek seni ancak yorar. Ayrıca bazı fırsatları da kaçırmana sebep olur. Oysa bu sene dostluklar açısından sana bereket var. Hayatına giren her yeni insan çok güzel fırsatlar getirebilir; ömürlük dostlat edinebilirsin. Satürn'ün sana getireceği başarı, ciddiyet, motivasyon ve hırsın yan etkisi olarak yalnızlık ve izolasyon gelmesin yani. Denge ve uyum en önemli şeylerden biri bu dönemde. Dolayısıyla... Özellikle Mart ve Nisan aylarında keskin sirke olma. Onun dışında kazanç ve başarı dolu bir sene işte!

Basın yayın, teknoloji bilişim, havacılık, insani yardım, iletişim gibi alanlarda çalışıyorsan; sene boyunca yine kariyer konusu mu-az-zam! Özellikle 29 Nisan ve sonrası, 24-25-26 Mayıs, 28 Temmuz ve sonrası... Bu tarihleri bir kenara not almanı ve motivasyonun düştükçe, enerji bulmak adına sana getireceği güzel fırsatları hatırlamanı öneririm. Elbette ki arada retrolar olacak; o tarihleri sana bildireceğim ve dikkatli olacağız. Onun dışında senenin ilk yarısından sonra maddi konularda da olumlu gelişmeler görünüyor. Özellikle Haziran ayında banka kredileri, nafaka, burs, miras, borç gibi meselelerde beklediğin sonuçları alabilirsin. Aynı şekilde sevgilin ya da eşin varsa, maddi destek görmen olası. Yıl boyunca para konusunda büyük zorluklar gözükmüyor. Büyük alışverişler yapman gerekiyorsa Şubat ayı bunun için gayet uygun. Çünkü 31 Ocak'taki minik finansal dalgalanmayı atlatmalısın. Evet, ay sonunda finansal konularda bir hareketlilik var. Örneğin bir yerden burs alıyorsan, bu konuda bir değişiklik yaşanabilir. Eşinin maaşı ile ilgili sıkıntılar çıkabilir; bir yere borç vermek zorunda kalabilirsin... gibi gibi! O yüzden ay sonunu bekliyoruz ve alışverişimizi ondan sonra yapıyoruz.

Aşk konusuna gelelim... Senenin gündemi bu demiştim; ama bu demek değil ki sıkıntılar, dramalar olacak! Aşk konusunda asla  kötü bir sene sayılmaz. Bu sene senin keyifli bir aşk yaşamana engel olacak tek şeyin, kendi kararların, kendi önceliklerin, kendi karamsarlığın ya da talepkarlığın olacağını düşünüyorum ben. Zira 31 Mart'tan sonra ortamlara 'akıyorsun' :) Ayrıca 13 Mayıs'tan itibaren de son derece güzel bir sürece giriyorsun. Aşklar yaşayabilirsin; bu da yetmezmiş gibi, bu dönemdeki tatlı tanışıklıkları 19 Mayıs ve sonrasında ilişkiye çevirebilirsin. Senin için genel anlamda ilişkiler konusunun netleşeceği tarih 18 Haziran... Bu yaz mevsiminde yalnız olmayacaksın gibi duruyor. Tabi, yine yukarıda yazdığım 'yalnız kalmak' ve 'uyum içinde olmak' temalı uyarıları göz önünde bulundur bence. Kısmetin açık; kimi hayatına alıp almayacağına, ya da hayatında hangi konuya öncelik vereceğine karar vermek sana kalmış. 

Çocuk isteyen bir Oğlak isen, bu sene sürprizler olabilir :) 

Fakat bir taraftan da sağlık konusunda senenin özellikle başında ve sonunda çok dikkatli olmanı öneririm. Tutulmalar, özellikle baş ve boşaltım sistemi organlarını işaret ediyor. Ona göre.

Öğrenciysen ya da çalıştığın yerde henüz çok da iyi bir pozisyonda değilsen; 14 Nisan ve civarında tanışacağın biri hayatını değiştirebilir. Tabi 'hayatını değiştirmek' çok iddialı oldu; öyle demeyelim ve sanki biri durup dururken gelip mucize yaratarak bizi şıp diye kurtacakmış imasında bulunmayalım fakat bu kişi hayat yolunda seni başarı ve tatmin gibi ihtiyaç duyduğun şeylerden uzak tutan engeller konusunda farklı bir yöntem geliştirmeni, olumlu eleştiriler ile yeni yaklaşımlar bulmayı -kısacası seni biraz yontma (hahahahh!) konusunda destekçi olabilir. Bu tarihe de dikkat et bencesi. Çevren, çevren, çevren... Bu dönemde başarının anahtarı bu!

Yaz aylarındaki Mars gerilemesi, temponu biraz düşürmene sebep olacak. Bu da açıkçası son derece güzel bir tatilin sinyalini veriyor. Biletlerini şimdiden ayarla bence; adeta hayatı bir kenara bırakıp keyfine bakman için evren sana mola vermiş gibi hissettirecek. Bu seneyi genel anlamda gayet olumlu görüyorum. Bu ay 17'sinden sonra başlıyor senin için, 31'inde de şöyle bir maddi konuları hareketlendiriyor... Gerisi iyilik sağlık!

Hayatın boyunca unutmayacağın bir yıl, Kova...

Sevgili Kova,

2018 için yorumlamakta en zorlandığım burç kesinlikle bu oldu. Zira öyle karmik, öyle kadersel bir döneme giriyorsun ki; etkisini alacağın pek çok gezegen hareketinin yorum kaldırması dahi zor. Bunları sakın olumsuz olarak algılama. Aksine, 'olması gereken' diye tabir edebileceğimiz; hani 'hayattaki amacım' denilecek kadar büyük etkideki hayalleri ve planları hayata geçirmeyi tetikleyecek olaylar seni bekliyor. 2018'in ilk kısmı daha çok büyük projelerinin ve hayallerinin şekillenmesi ile geçecekken; ikili insan ilişkileri açısından da son derece hareketli olacak. Bir taraftan gelecekte yapman gerekenleri, kişisel hedeflerini, 'uzaylılar var mı yok mu' gibi soruların cevaplarını bulmaya çalışırken; bir taraftan da yüzeysel bulduğun derecede romantik ilişkilerin iniş ve çıkışları seni ikilemlere sokabilir. Sana geçen sene Mart ayı civarında yine aynı tavsiyede bulunmuştum: Adaletli, vicdanlı davrandığını ve elinden geldiğini yaptığını düşündüğün sürece akışa güven. Zira yine senden ve karşındakinden çok daha güçlü bir akışın içindesiniz. O yüzden detaylara bakalım...

13-14 Ocak tarihleri zihnen bir aydınlanma getiriyor. Küçük ya da büyük fark etmez; hayatında uzun vadede değişimler yaşatacak, ufkunu genişletecek bilgiler edinebilir, haberler alabilirsin. Yeni bir projeye başlaman, kendine yeni bir yol çizmen de olası. Artık üniversitede bölüm mü değiştirmeyi planlarsın, yoksa yeni bir işe başvurmayı mı bilemiyorum fakat tüm hayatını etkileyeceği kesin. Fakat ne olursa olsun ani kararlar verme. Bence Mart'ın sonunu beklemelisin; Mart sonunda maddi açıdan kendini biraz daha sabitlemiş ve güvenceye almış olduğunu hissettikten sonra harekete geçmen çok daha mantıklı. Zaten Ocak'ın üçüncü haftasından itibaren enerjin de, insanlar üzerindeki ikna edici gücün de artacak. Yani her türlü planı ve hayali, zamana yayarak aksiyona dökmek en mantıklısı. Sosyal ilişkiler açısından da oldukça ilginç etkiler, Ocak sonu, Şubat başı ve Mart ayına kadar devam edecek. Gerek iş yerinde, gerek ailende bu sene kendini 'herkesi toparlayan, yardımsever, neşelendiren, koruyan' gibi bir role bürünebilirsin. İnsanların derdini dert edineceğin ve bunun karşılığında da övgü takdir toplayacağın bir sene olacak. Böyle bir meylin var yani; ama bunun halk arasında adının 'gaza gelmek' olduğunu da bilmelisin. Bazı insanlar 'aslansın, kaplansın' çekerek, insanları istismar etmeye çok müsait, biliyorsun. Bu yüzden senin üstüne düşmeyen işlere bulaşmadan önce sınırlarını belirlemeni öneririm. Özellikle Nisan Mayıs aylarına doğru, başkalarına yardım etmek, rehberlik etmek adına fazlaca enerji harcayabilir ve kendi özel hayatını, ihtiyaçlarını bile ihmal edebilirsin. Buna gerek yok. Kova burçlarının tuhaf zihinlerinin arkasında kendini feda etmeye meyilleri, maalesef ki hamurlarında var. Ağzından çok tatlı sözler çıkmasa da, insanlara bazen haddinden fazla özveride bulunabiliyorsun. Bu sene bunun dengesini ayarlamaya bak, olur mu? Kötü niyetli olmasalar da, etrafında seni yorabilecek (ev ve iş yeri dahil) insanlar olacak. Bir Terazi kadar diplomatik davranmak lazım. 

Ocak sonunda romantik ilişkiler konusunda tansiyon yükselebilir. Daha çok 'ben mi, sen mi?' ya da 'ya hep, ya hiç' tarzı aşırılıklara varan, adına 'tutku' denen oysa çoğunlukla nevrotik, saçma sapan ve yıkıcı hallere bürünebilir iki taraf da... Bu tarihlerde aşk duygusunu ateş gibi düşün. Geceni aydınlatan, yemeğini pişiren, evini ısıtan duygu; kontrolden çıktığında tüm köyü yakabilir. Buna elbette ki gerek yok. O ateş ne sönsün, ne de yangına dönüşsün. Bence dengeyi sağlamayı partnerinle çok açık bir şekilde konuşarak -özellikle de gelecek planlarını paylaşarak, deneyebilirsin. Eğer bekar bir Kovaysan, yine arzular yükselebilir ve flörtlerini 'tamam ya da devam' noktasına gelmeye zorlayabilirsin. Oysa ki bu işler zorla, manipülasyonla, aşırılıklarla olmaz. Olsa bile sonu hüsran olur, biliyorsun. O yüzden bence eğer bekarsan bu dolunayı daha dengeli duygularla; ne bileyim romantik bir yemeğe çıkıp, sinemadan, müzikten bahsederek değerlendirmelisin mesela. Yine kocakarı lafları edeceğim ama yapacak bir şey yok çünkü doğru: Hayırlısıyla olur! :) Zaten Haziran ve Temmuz ayında çok çok güzel ve romantik vakitler geçireceksin. Hiçbir şeyi zorlama, bırak aksın!

İşte böyle Kovacığım; aşk meseleleri Ocak sonunda alevleniyor. Hem de sen daha kendi hayatını kendi kafanın içinde düşünüp dururken. Dengeli, net tavırlarla altından kalkamayacağın şey değil bu. Gelelim biraz da hayatın acımasız gerçeklerine; paraya, pula!

Şubat ayı para konusunda gayet bereketli. Temmuz ayı da öyle! Bu sene para adına sıkıntılar çok fazla görünmüyor. Yine de  büyük krediler vesaire çekmen gerekirse, retro tarihlerine dikkat etmek lazım elbette. Bu süreçte, 2018'in başı ve sonbaharında, 'karmik' etkiler seni maddi anlamda da bulacak. Verdiğin borçları geri alabilirsin yahut daha önceden emek verip karşılığını alamadığın her şeyin dönüşünü görebilirsin. Son derece güzel ve iyi! Birikim yapabilmek için uygun zamandasın ve bu birikimleri kariyerine fayda sağlayacak işlere ayırmak isteyebilirsin. Dil kursu, mesleki eğitim, yurt dışı yüksek lisans gibi meseleler yıl sonuna doğru gündem olabilir. O yüzden kenarda köşede bir miktar para bulundurmak fena olmaz. 'Öyle bir planım yok, bas bas paraları Leyla'ya' tavrı; ne getireceği cidden hiç belli olmayan bu sene içerisinde seni hayal kırıklığına uğratabilir. 

24 Ocak'ta rüyalarını bir kenara not almak, dileklerde bulunmak, dua etmek ya da meditasyon yapmak ruhuna gerçekten iyi gelebilir. 2018 boyunca uyku ile alakalı sorunların olabilecek gibi. Bunlar için bir doktora görünmek hiç de fena olmaz. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında şifalı bir süreç başlıyor. 

28 Ocak tarihinde aile içerisinde kavgalara dikkat etmek lazım. 2018'de ailede biraz iletişimsizlik olabilir. Oysa hayatın çılgınca akmaya başlayacağı şu dönemde onların desteğini arkana almak önemli. 

Yine yazının en başına dönüyorum: Kendin ve 'aşk' arasında kalırsan; geçen sene yaşadıklarından hangi dersleri çıkardığını hatırla derim. Anahtar kelime, denge. Senin için çok ilginç bir yıl olacak. Şubat ayını da detaylıca inceleyeceğiz. Bol şans!

Bu sene uçmayı öğreniyorsun, Balık!

Sevgili Balık,

Bu sene aşk hayatında çok da büyük hareketlenmeler yok. Bu dediğimi hemen kötü anlayıp da sanki yalnız kalacakmışsın gibi düşünme; çünkü bu sene daha çok kafa dinleyeceksin ve ilişkilerin drama, belirsizlik dolu değil, huzur ve keyif dolu olacak. Senenin ilk yarısının zaten aşktan çok, diğer sosyal ilişkilerine odaklı geçeceğini düşünüyorum. Bu da, hayatımıza giren diğer insanları dünyamızın merkezine koyma dürtümüzü törpüleyecek, insanları tarafsız bir şekilde tanımaya ve bakış açımızı genel anlamda değiştirmeye yarayacak, hoş bir süreç. Çok da eğlenceli! Haziran'a kadar pek çok küçük yolculuk yapabilir, girişken davranarak pek de alışkın olmadığın ortamlara girebilir ve hayatı adeta bir sirk izliyormuşçasına izleyebilirsin. 2018'in ikinci yarısından sonra ise aşk meşk meselelerinin vurgusu artıyor. Tutku yükseliyor; lakin şüpheler ve paranoyalar da öyle. Yılın ikinci yarısında iletişime çok daha özen göstermek, kartları açık oynamak ve sevgiyi ilgiyi sadece sözlerle değil; hareketlerle ve somut emeklerle de göstermek önemli bu yüzden. 

Ocak ayına daha detaylı bakacak olursak. Açıkçası bu ay senin için 17'si ve 20'sinden sonra başlıyor. Adeta enerjin bu tarihlerde yükselmeye başlıyor. Yeni yıl planlarını, hedeflerini bu tarihten sonra daha kararlı bir şekilde uygulamaya koymaya başlayabilirsin. Ayın 13'ü ve 14'ü için ise çok dikkatli olmak lazım: Bu tarihlerde söylenen, ağızdan çıkan her söz fazlasıyla yanlış anlaşılmaya ve önemli insanları gücendirmeye müsait. Zaten ayın 18'inde gerçekleşecek olan yeni ay etkisi senin hayatından bazı dostları temizleyecek -aman bu yanlışlıkla gücendirdiğin insanlar da o güruhun içinde kalmasın :) 

Aşk konusunda en güzel, keyifli, kısmetli dönem 10 Şubat sonrasında başlıyor. 17 Şubat'a doğru da şahane haberler alacaksın flörtöz konularından. Bekarsan bu şahane bir etki elbette. Değilsen de bu süreci eşinle değerlendirebilirsin. Aynı zamanda her türlü kişisel bakım, saç boyatma, ektirme, estetik operasyonlar için de Şubat ayı gayet olumlu. Kendine bir doğum günü hediyesi vermek istersen bol bol şımarabilirsin. Zaten para konuları da iyi olacak. Sene içerisinde para meselesinin en güzel olduğu ay Mart. Ama retro tarihleri içerisinde elbette ki imza atmamız gereken her türlü evrağa (banka kredisi çekerken mesela) ve büyük alışverişlere dikkat etmeliyiz. Bu tarihleri sana ayrı olarak belirteceğim. 

Eğer bir öğrenciysen, mükemmel bir yıl var önünde. Öğretmenlerinin fazlaca desteğini hissedeceksin ve özellikle yılın ikinci yarısından sonra güzel fırsatlara son derece açık olacaksın. Yüksek lisans, yurt dışı, dil kursu gibi konularda sakın karamsar davranıp da kendini kısıtlama. Niyetlerin bu konularda evren tarafından bir sene boyunca destekli. Bolca seyahat ederek; zihnini, ufkunu açabilirsin. Uzak mesafe ilişkileri için de iyi bir yıl. Farklı uyruklardan arkadaşların varsa, sosyallik tavan yapacak. Zira bu sosyallik meselesi önemli çünkü yakın arkadaşlarının bu sene biraz seyreldiğini yahut araya soğukluk girdiğini hissedebilirsin. Ben bu noktada biraz akışına bırakmaktan yanayım; çünkü bu dönemde biraz tehlikeli, hani 'enerji vampiri' diye tabir ettiğimiz insan tipine maruz kalmaya biraz müsaitsin. Arkadaş çevren yabancılar ile genişlerken, yakın olan bazılarının da elenmesi olası tabi. Zaten gerçek dostluk normalde kolay yıpranmaz. Bunu düşünerek biraz rahatlayabilirsin. 

24-25-26 Mayıs tarihleri, senin için yılın en şanslı dönemlerinden olabilir. Bunu sana tekrar hatırlatacağım lakin sen yine de şimdiden takvimine not al. Adeta hayallerinin gerçekleşeceği - hayallerini kısıtlayan sınırların kalkacağı, yaratıcılığının ve sezgilerinin çok yükseleceği neşe dolu bir dönem. Bu dönemde küsler barışabilir. Aynı zamanda geleceğe dair planlarında, peygamber gibi tatlı bir insanın desteğini görebilirsin. Kariyer konusunda Haziran ve Temmuz ayları gayet iyiyken; aşk konusunda Ağustos ayı sana (eğer uzun süredir devam eden bir ilişkin varsa), evlilik, düğün, nişan gibi şahane etkinlikler vaat ediyor. Mart ayında tohumları atılan ilişki meseleleri, Ağustos'a doğru filiz verecek. Çok güzel!

Sevgili Balık; sen geçtiğimiz iki sene içerisinde en çok kendinin insanların gözündeki yeri, toplumdan gördüğün değer, takdir, kısacası 'imajın' konusunda etkilendin. Elbette bu zaman zaman senin egonu da yaraladı, bazen sağlıksız bir ego geliştirmene de sebep oldu, ikili ilişkilerine de yansıdı. O yüzden, artık bu sürecin bittiğini görmelisin. Gerçek bir Balık gibi 'anı yaşama' ve kendini asıl hayallerine odaklama vakti. Endişelerinden kurtulabilirsen, bu sene yolculuk ve geleceğe dair çok güzel planlar getiriyor sana. Seni 'sen' yapan şeyin ve gördüğün değerin; sadece yaptığın iş, bulunduğun statü ya da para pul değil, belki de tüm bunların toplamı -işinin motivasyonu, statün için verdiğin emek, çabalayan ruhun olduğunu de dahil olduğunu göreceksin. Bu sene yükseliyorsun, Balık. Yanına da sadece gerçekten değerli insanları alacaksın. Yükseldiğinde, yeryüzünde kalan herkesin, her meselenin ne kadar önemsiz ve küçük olduğunu da görerek rahatlayacaksın. İmrendirici bir yıl. Bol şans!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2779
1216
285
171
168
139
114
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

gecikmeye rağmen yayınladın çok çok teşekkürler emeğine sağlık :')

iyi herif

şerefsiz satürn...

Mastani

Başak.. tatmin edici yorumlar , hadi bakalım Allah bize ne gösterecek.

okuyombenya

ben de beğendim bir başak olarak