Görüş Bildir
Haberler
"O da mı ODTÜ'lü?" Diyeceğiniz 11 Kişi

"O da mı ODTÜ'lü?" Diyeceğiniz 11 Kişi

Artık sınav dönemi bitti! Tercih dönemi de en az sınavlar kadar önemli. Bu dönemde öğrencilerin kendilerine uygun üniversiteyi ve bölümü seçmesi hayatlarının geri kalanı için önemli bir rol oynuyor. Tercih yapmadan önce ise üniversite hakkında bir fikir edinmek için o üniversitenin mezunlarına veya orada çalışmış kişilere bakabilirsiniz! 1956'dan beri köklü bir yapısı olan ODTÜ'nün önemli mezunlarından birkaçını merak ediyorsanız sizi aşağı alalım :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Cahit Arf

1) Cahit Arf

1910 Selanik doğumlu Cahit Arf, dünyaca tanınmış bir matematikçi ve bilim insanıdır. 1967-1980 yılları arasında ODTÜ'de öğretim üyeliği yapmıştır. Emekli olduktan sonra TÜBİTAK'ın kurulmasında büyük emek harcamıştır. Literatürde kendi adıyla anılan birçok çalışması vardır. Arf değişmezi ve Arf halkaları bu çalışmalarına örnek olarak verilebilir.Ayrıca Hasse-Arf Teoremi olarak kabul edilen teoremi de matematik dünyasına kazandırmıştır.Arf'e göre bilim insanının amacı 'anlamak'tır.

2) Elif Şafak

2) Elif Şafak

1971 Strasbourg doğumlu ünlü yazar; lisans,yüksek lisans ve doktorasını ODTÜ'de yapmıştır. Forbes dergisine göre Türkiye'nin en çok kazanan yazarıdır. Yazdığı 'Aşk' romanıyla Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olmuştur. Bu kitabıyla en kısa sürede en çok satan edebi eserin yazarı olmuştur.

3) Derya Köroğlu

4) Ece Sükan

4) Ece Sükan

1977 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. 1998'de ODTÜ Psikoloji Bölümünden şeref derecesiyle mezun oldu. Aynı sene 'Best Model of Turkey' 3.sü seçildi. 1998'de profesyonel mankenlikle başladığı kariyerine sunuculuk , oyunculuk gibi işlerle devam etti.

5) Erdal İnönü

5) Erdal İnönü

1926 Ankara doğumlu olan İnönü, ülkemizin en ünlü fizikçilerindendir. 1964-1974 tarihleri arasında ODTÜ Fizik Bölümünde profesörlük yapmıştır. Öğretim üyeliğinin yanı sıra ODTÜ'de yönetici olarak da görev yapmıştır. Fizik bölümü başkanlığı, fen edebiyat fakültesi dekanlığı, üniversite rektörlüğünde bulunmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6) Can Dündar

6) Can Dündar

Türkiye'deki ünlü gazetecilerden olan Can Dündar, gazetecilik eğitimini  “London School of Journalism”'de tamamladı.ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde ise yüksek lisansını 1988’de, aynı bölümde doktorasını 1996‘da tamamladı.'Sarı Zeybek' gibi ünlü belgeseller çekti ve çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı gibi görevlerde bulundu.

7) Mehmet Ali Talat

7) Mehmet Ali Talat

1977 ODTÜ Elektrik Mühendisliğinden mezun olan ünlü siyasetçi 1993'te kültür bakanlığı yaptı. 2005'te ise Lefkoşa milletvekili seçildi. 2005-2010 yılları arasında ise KKTC cumhurbaşkanlığı yapmıştır.

8) Murat Yetkin

8) Murat Yetkin

1959 yılında Gaziantep'te doğmuştur. ODTÜ Makine Mühendisliğinden mezun olmuştur. 1981 yılında 'Arayış' dergisinde gazeteciliğe başlamıştır. Daha sonra BBC World Service, Deutsche Welle, ASP, Turkish Daily News, Kanal D gibi yayın organlarında muhabirlik ve haber yöneticiliği yaptı. TOBB ETÜ'de 'Türkiye'nin Ekonomik ve Sosyal Dönüşümü' dersini vermektedir.

9) Levent Ülgen

9) Levent Ülgen

Levent Ülgen 1962 yılında Konya'da doğmuştur. Tiyatrosinema ve dizi oyunculuğunun yanı sıra televiyon sunuculuğu da yapmaktadır. ODTÜ Fizik Bölümünü bitirmiştir. Televizyondaki ilk çıkışını 'En Son Babalar Duyar' adlı dizideki 'Hallederiz Kadir' karakteriyle yapmıştır. Dizilerindeki popüler rollerinin yanı sıra Türk tiyatrosunun önemli yapıtlarında rol almıştır 

'Tırın tırın tırınınının !!'

10) Ersin Özince

10) Ersin Özince

1953'te Balıkesir'de doğan Özince, 1975 yılında ODTÜ İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığında kariyerine başladı. 1994 yılında Genel Müdür Yardımcılığına yükseldikten sonra 1998 yılında İş Bankası'nın 15. Genel Müdürü oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11) Deran Taşkıran

11) Deran Taşkıran

Deran Taşkıran ODTÜ İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra Yale Üniversitesi'nda Ekonomi doktorası yapmıştır. Boston Consulting Group'un New York ve İstanbulofislerinde çeşitli konularda proje yöneticiliği yapmıştır. Boston Consulting Group'ta yönetici direktörü ve ortak olarak çalıştıktan sonra 3 yıldır Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. genel müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Sana da 'O da mı ODTÜlü?' denmesini istiyorsan, tercih döneminde Üniversite, bölümler ve ODTÜ ile ilgili merak ettiğin her şey için 'ODTÜlü'ye Sor!' Tercih Kampanyamızla bu sene de seninleyiz! :)

Facebook sayfamızdan ODTÜlüye sor sekmesine tıklayarak,

Mobilden bit.ly/odtumobiltercih adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
37
22
16
15
14
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?