Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! The Alienist'ten Maniac'a Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! The Alienist'ten Maniac'a Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

claude cahun
09.07.2022 - 09:18

Senin için gününü taçlandıracak şahane bir dizi listesi hazırladık. Bu listede korku dizileri, bilim kurgu dizileri, komedi dizileri gibi pek çok türden yapımlarla karşılaşacağını en baştan söyleyelim. 

Bu dizilere başlamadan önce sıradan bir dizi izleyeceğini düşünebilirsin ama dizi bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin. 

Eğer hazırsan dizi listesine hızlıca girişi yapıyoruz;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hymn of Death (Saui Chanmi, 2018)

Hymn of Death (Saui Chanmi, 2018)

Özet: Bu romantik drama 1920’lerde Japonya işgali altındaki Kore’de geçen bir hikâyeyi anlatıyor. Hymn of Death adlı dizide ülke tarihinin ilk soprano sanatçısı Yun Sim-deok ile oyun yazarı sevgilisi Kim Woo-jin’in öyküsünü izliyoruz.

Oyuncular: Lee Jong-Suk, Hye-Sun Shin, Lee Ji-Hoon

Yaratıcı: -

Romance Is a Bonus Book (Romaenseuneun Byulchaekboorok, 2019)

Romance Is a Bonus Book (Romaenseuneun Byulchaekboorok, 2019)

Özet: Romantik dram türündeki bu dizi, bir yayınevinde çalışan birbirinden farklı karakterlerde insanları odağına alıyor. Cha Eun Ho, bir yayınevinin baş editörü olan başarılı ve yakışıklı bir yazardır. Kang Dan-Yi ise iş bulmaya çalışan bekar bir annedir. Bir türlü iş bulamayan Kang Dan-Yi, özgeçmişi hakkında yalan söyleyerek Cha Eun-Ho’nun çalıştığı yayınevinde işe başlar. Bu sayede birlikte vakit geçirmeye başlayan Cha Eun Ho ve Kang Dan-Yi arasında çok geçmeden bir yakınlaşma başlar.

Oyuncular: Lee Jong-Suk, Lee Na-young, Jung Yoo-jin

Yaratıcı: Jung Hyun-jung

The Following (2013-2015)

The Following (2013-2015)

Özet: The Following, bir seri katilin kurduğu sıra dışı iletişim ağını takiben sıkı bir kovalamaca seyri sunuyor. Çok ünlü bir seri katil olan Joe Carrol, hücresinden kaçarak diğer seri katillerle iletişime geçebileceği bir ağ kurar. FBI, eski ajan Ryan Hardy'yi davaya danışmanlık yapması için göreve çağırır. 9 yıl önce Carrol'u yakalayan, onun içini dışını bilen Ajan Hardy, artık dokuz yıl önceki çevikliğine sahip değildir. Hardy'nin davası onu hem fiziksel hem de zihinsel olarak yaralamıştır. Bir ekiple beraber çalışmak zorunda kalan Hardy, uzun süre önce mesleği bırakması sebebiyle ekip tarafından çok saygı görmez. Ancak katil Carrol'ın kurduğu ağı ortaya çıkardıktan sonra, ekibe kendini kanıtlayan Hardy, Carrol'ın kaçışının gayet planlı olduğu gerçeği ile yüzleşir. Artık tek bir kişinin değil, adeta bir katiller ordusunun peşindedir. Ne yapıp edip, Carrol'ı tekrar deliğe tıkması gerek Hardy, bir yandan da onunla ilgili bir kitap yazmayı hayal eder.

Oyuncular: Kevin Bacon, James Purefoy, Shawn Ashmore

Yaratıcı: Kevin Williamson

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Alienist (2018-2020)

The Alienist (2018-2020)

Özet:1896 yılında New York'ta geçen dizi Caleb Carr'ın aynı adlı eserinden uyarlandı. Times muhabiri John Schuyler Moore, okul arkadaşı psikolog 'ruh avcısı' Dr. Laszlo Kreizier ve henüz yeni atanmış olan polis müdürü Theodore Roosevelt'in bir cinayet soruşturması için birlikte çalışmalarının hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Daniel Brühl, Luke Evans, Brian Geraghty

Yaratıcı: Hossein Amini

Maniac (2018)

Maniac (2018)

Özet: Annie Landsberg ve Owen Milgrim adında iki yabancı, hiçbir komplikasyon veya yan etki olmaksızın tüm sorunlarını kalıcı olarak çözeceklerinden emin oldukları bir ilaç için gizemli bir farmasötik araştırmaya katılır. Ancak işler hiç de planlandığı gibi gitmez...

Oyuncular: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux

Yaratıcı: Patrick Somerville

Humans (2015-2018)

Humans (2015-2018)

Özet: Teknolojinin ilerlemesiyle türeyen robot-insanların, yani Synth'lerin hayatımızın en önemli parçası olduğu bir dünya düşünün. Öyle ki tüm işlerimizi görüyor, yaşamımızı kolaylaştırıyor ve yaşam biçimimizi değiştiriyorlar. Bu dizide robotların gözünden hayatımızın geldiği noktaya bakıyoruz. 

Oyuncular: Colin Morgan, Ivanno Jeremiah, Gemma Chan

Yaratıcılar: Jonathan Brackley, Sam Vincent

Counterpart (2017-2019)

Counterpart (2017-2019)

Özet: Birleşmiş Milletler'e bağlı Berlin merkezli bir casusluk ajansında neredeyse 30 yıldır çalışan Howard Silk, burada paralel evrene açılan gizemli bir kapı olduğu keşfeder. Ancak bu keşif ona tehlikeli ve karanlık bir dünyanın kapılarını açacaktır. 

Oyuncular: J.K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd

Yaratıcı: Justin Marks

İçeriğin Devamı Aşağıda

Party Down (2009-2010)

Party Down (2009-2010)

Özet: Bu eğlenceli komedi IndieWire'ın 21. yüzyılın en iyi komedi dizileri listesinde yer alıyor. Party Down'da kovulma konusunda hiçbir çekinceleri olmayan catering şirketi çalışanlarının, patronlarını bu davranışlarıyla çıldırtma maceraları anlatılıyor.

Oyuncular: Adam Scott, Ken Marino, Jane Lynch

Yaratıcı: Rob Thomas, John Enbom, Dan Etheridge

Will & Grace (1998-2020)

Will & Grace (1998-2020)

Özet: Yayımlandığı dönemlerde izlenme rekorları kıran Will & Grace, eşcinsel bireylerin hayatlarına eğlenceli bir pencereden bakış atıyor. Dizinin konusu ise şu şekilde: Bir kadın ve bir erkek sadece ev arkadaşlığı ile aynı daireyi paylaşamaz mı? Bu soruya Will & Grace 9 yıl boyunca 'Biri gay diğeri heteroseksüelse neden olmasın?' rahatlığı ile cevap verdi. İki çok yakın iki dostun aynı çatı altında geçen komik hikayeleri Will'in (Eric McCormack) gay arkadaşı Jack ve Grace'in (Debra Messing) ayyaş iş arkadaşı Karen ile daha da renklendi.

Oyuncular: Eric McCormack, Debra Messing, Sean Hayes

Yaratıcılar: David Kohan, Max Mutchnick

Scrubs (2001-2010)

Scrubs (2001-2010)

Özet: Scrubs, en keyifli hastane dizileri listesine adını altın harflerle yazdıran nadir komedilerden. Onlar Sacred Heart Hatanesi’ne stajyer olarak başladı, asistanlık ve şef doktorluk derken yıllar birbirini kovaladı. 2001'den itibaren televizyon ekranlarını renklendiren hastane komedisi Scrubs’ta, Jon Dorian’ın (Zach Braff) nam-ı diğer J.D.'nin gözünden hastane koridorlarına yaşanabilecek en komik olayları seyrettik. Artık Donald Faison doktor olan Christopher Turk (Donald Faison), Elliot Reid (Neil Flynn) ve hemşire Carla (Judy Reyes) ile dostluğu, sırdaşlığı ve tabii ki kadın-erkek ilişkilerini en eğlenceli örnekler üzerinden izledik. Kendilerine has karakterleri Dr. Bob Kelso (Ken Jenkins) ve Dr. Perry Cox (John C. McGinley) doktorlara kök söktürürdüler ve pek çok medikal drama ve komedi arasından bu iki türü harmanlayarak sıyrılmayı başardığına şüphe yok.

Oyuncular: Zach Braff, Donald Faison, Sarah Chalke

Yaratıcı: Bill Lawrence

Veep (2012-2019)

Veep (2012-2019)

Özet: Selina Meyer, eski bir senatördür ve bu dizi onun sıra dışı komik maceralarını anlatıyor. Eski bir senatör olan Selina Meyer, Başkan Yardımcılığı teklifi alınca tereddüt etmeden görevi kabul eder. Ancak uğraşması gerekenler hiç de beklediği gibi değildir. Dünyanın en güçlü ofisinde, başına geleceklerden habersiz, neye uğradığını şaşıran Meyer yine de görevini yerine getirmeye çalışacaktır.

Oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale

Yaratıcılar: David Mandel, Armando Iannucci

İçeriğin Devamı Aşağıda

Masters of Horror (2005-2007)

Masters of Horror (2005-2007)

Özet: ABDKanada ve Japonya ortak yapımı olan Master of Horrors çok yönlü ve sınırsız bir korku deneyimi sunuyor. Masters of Horror, her bölümünde ayrı biz hikayenin konu edildiği bir dizi. 13 bölümden oluşan dizide ayrıca her bölümü birbirinden iddialı korku ustaları yönetiyor.

Oyuncular: J. Winston Carroll, Miho Ninagawa, Anthony Harrison

Yaratıcı: Mick Garris

Bir önceki dizi listesi için;

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın