Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Notting Hill'den Source Code'a Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Notting Hill'den Source Code'a Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

Eda Özkan
27.07.2022 - 12:22

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, Notting Hill'den Source Code'a kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)

Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)

IMDb: 8.5

Özet: İlyas ve Asya, birbirine deli divane aşık olan iki gençtir. Ancak ikili arasındaki aşk, İlyas'ın Asya'yı aldatması ile sona erer. İlyas'ın tavırlarına daha fazla dayanamayan Asya, oğlu Samet ile birlikte evi terk eder. Yolculuk aslında Cemşit adında iyi kalpli bir adamla tanışmaları, hayatlarını değiştirecektir. Cemşit, zamanla Asya'ya aşık olur ve onlarla birlikte bir aile gibi yaşar. Bir gün İlyas'ın tekrar ortaya çıkması, Asya'nın önemli bir karar vermesine neden olacaktır. 

Oyuncular: Türkan ŞorayKadir İnanır, Ahmet Mekin

Yönetmen: Atıf Yılmaz

Notting Hill-Aşk Engel Tanımaz (1999)

Notting Hill-Aşk Engel Tanımaz (1999)

IMDb: 7.2

Özet: William Thacker, Batı Londra'nın değişik bir yöresi olan Notting Hill'de yaşamaktadır. Eşinden boşanmış olan William, evini biraz tuhaf olan Spike adlı biri ile paylaşmaktadır ve Notting Hill'in tam merkezindeki Pazar caddesinde Portobello Road'da bir kitabevinin sahibidir. Bir gün dünyaca ünlü film yıldızı Anna Scott'un dükkanına gelmesi ile William'ın yaşamının akışı değişir. Birbirini takip eden komik olaylar sonunda Anna ile William çıkmaya başlarlar.

Oyuncular: Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe

Yönetmen: Roger Michell

Remember Me-Beni Unutma (2010)

Remember Me-Beni Unutma (2010)

IMDb: 7.1

Özet: New York'ta ailesiyle yaşayan Tyler'ın bir trajediyle hayatı mahvolur. Babasına karşı isyan eden genç adam, Ally isimli güzel genç bir kızla tanışana kadar kendini hep talihsiz olarak nitelemiştir. Artık Tyler'a göre bAu genç kadın haricinde onu anlayan kimse yoktur. İki genç birbirlerini rahatlatmakta ve tüm sorunları unutturmaktadır ki çok geçmeden aralarında bir aşk başlar. Bu aşk, Tyler'a yıllardır aradığı ama hiç bulamadığı bir anlam verir. Ancak bir zaman sonra ortaya çıkmaya başlayan sırlar, iki aşığın bir arada durmasına neden olan sebepleri ortadan kaldırmaya başlayacaktır. 

Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper

Yönetmen: Allen Coulter

İçeriğin Devamı Aşağıda

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994)

IMDb: 8.8

Özet: Düşük bir IQ sahibi olan Forrest, genç bir adamdır. Bu genç adam Jenny adında bir kadınla tanıştığında ise ona bütünü ile aşık olur. Elvis Presley, Kenedy Nixon gibi bazı tarihsel kişilerle tanışan bu adam, birçok olaya şahitlik edecektir. Ancak bilmeden yaptığı davranışların ne kadar önemli sonuçlar doğuracağı konusunda ise hiçbir fikri yoktur.

Oyuncular: Tom Hanks , Gary Sinise , Robin Wright

Yönetmen: Robert Zemeckis

Léon: The Professional-Sevginin Gücü (1994)

Léon: The Professional-Sevginin Gücü (1994)

IMDb: 8.5

Özet: Üvey ailesinin yanında yaşayan 12 yaşındaki Mathilda'nın babası uyuşturucu saklayan bir adamdır. Genç kız, hayatından pek de memnun değildir ve onu evde tutan tek şey küçük erkek kardeşidir. Bir gün, Mathilda alışverişe çıktığı sırada tüm ailesi katledilir ve döndüğünde ise canı tehlikededir. Bu tehlikeyi Leon'un dairesine saklanarak atlatır. Artık bu adamdan başka gidecek bir yeri yoktur.

Oyuncular: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman

Yönetmen: Luc Besson

The Pianist (2002)

The Pianist (2002)

IMDb: 8.5

Özet: Yahudi kökenli bir ailenin çocuğu olan Wladyslaw Szpilman, küçük yaşlardan beri piyano çalmakta olan ünlü bir piyanisttir. Bir gün konser verdiği sırada, Polonya'nın ikinci dünya savaşında saldırı altında kalmasıyla birlikte kabus başlar. Yahudilerin yaşanmayacak derecede varoş mahallelere sürüldüğü bu dönemde, Szpilman de bu yaşama adapte olmak zorunda kalmıştır. Zamanla yaşadığı sefaletten yorulan ve buna bir çözüm bulmak isteyen bu adam, çeşitli mekanlarda müzisyenlik yapmaya başlar. Kendisini alman subaylara da sevdiren Wladslaw'ın hayatını kurtarması mümkün olacak mıdır?

Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox

Yönetmen: Roman Polanski

Arthur et les Minimoys-Arthur İle Minimoylar (2006)

Arthur et les Minimoys-Arthur İle Minimoylar (2006)

IMDb: 6.0

Özet: On yaşındaki Arthur, anneannesi ile birlikte yaşayan, ruhsal yönü gelişmiş bir çocuktur. Ailesi uzakta iş aradığı ve esrarengiz dedesi yıllardır kayıp olduğu için, anneannesi ile birlikte zaman geçirmektedir ancak yaşadıkları bahçeli ev, başkaları tarafından ele geçirilip apartman dairelerine dönüştürülmek üzeredir. Buna engel olmanın tek yolu, Arthur'un dedesinin çıkagelerek bazı kağıtları imzalamasıdır. Evleri borçlardan ancak bu şekilde kurtulabilir. Ancak bu sırada Arthur, Minimoylar adı verilen ve içinde minyatür insanların olduğu yeni bir dünya keşfeder!

Oyuncular: Freddie Highmore, Mia Farrow, Penny Balfour

Yönetmen: Luc Besson

İçeriğin Devamı Aşağıda

Shark Tale-Köpekbalığı Hikayesi (2004)

Shark Tale-Köpekbalığı Hikayesi (2004)

IMDb: 6.0

Özet: Oscar adındaki küçük balık, tanınmış ve saygıdeğer biri olmak istemektedir ve bu nedenle Lenny adındaki arkadaşı ile bir işbirliği yapar. Kurnazca bir plan kuran ikili, aynı zamanda ünlü bir mafya babası olan Don Lino'nun oğlu olan Lenny'i öldürdüğü söylentisini yayarlar. Bu yalan zamanla herkes tarafından duyulur. Artık herkes Oscar'ın ne kadar korkutucu bir balık olduğunu düşünmekte, ondan korkmaktadır. Ancak bu şöhret bu denli masum bir şekilde ilerlemeyecek, küçük Oscar denizaltının aranan suçlusu olacaktır.

Oyuncular: Will Smith, Robert De Niro, Renée Zellweger

Yönetmen: Bibo Bergeron, Vicky Jenson, Rob Letterman

Soul (2020)

Soul (2020)

IMDb: 8.0

Özet: Joe Gardner, ortaokulda çalışan bir müzik öğretmenidir. Ama bu adamın asıl hayali, bir jazz grubunda jazz piyanistliği yapmaktır. Hayallerine yaklaşmak için ilk müzisyenlik deneyimini edinir. Bir gün New York sokaklarında gezerken kanalizasyona düşmesi sonucunda ise başka bir dünya keşfeder. Şimdi yapması gereken tek şey buradan çıkıp kendi dünyasına dönmenin bir yolunu bulmaktır.

Oyuncular: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton

Yönetmen: Pete Docter, Kemp Powers

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

IMDb: 7.3

Özet: İngiltere'de berberlik yaparak geçim sağlayan Seeney Todd'un çok güzel bir işi ve mutlu bir hayatı vardır. Ancak kasabanın önde gelen zenginlerinden biri, karısını çok beğenmekte ve istemektedir. Bu adamın yersiz bir suçlamasıyla beraber genç adam, hapse atılarak sürgüne gönderilir. Hayatı alt üst olan Sweeney Todd'un artık tek isteği geri dönüp intikam almaktır. Yıllar sonra hapisten çıkıp geri döndüğünde ise artık hiçbir şey bıraktığı gibi değildir. Genç adamı hatırlayan ve onu yıllardır hatırlarda yaşatan tek kişi Bayan Lovett'tır. Todd artık zalim biridir ve bu kadının yardımıyla birlikte suçluyu bulana kadar durmayacaktır. Cellada dönüşen bu genç adam, suçunu örtmek içinse kasabayı kek ve çöreklerin birbirinden güzel eşsiz kokusu ile kaplayacak ve ondan şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir.

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

Yönetmen: Tim Burton

Pan's Labyrinth-Pan'ın Labirenti (2006)

Pan's Labyrinth-Pan'ın Labirenti (2006)

IMDb: 8.2

Özet: Ofelia, İspanyadaki vahşi iktidarın gölgesinde yaşayan küçük bir kız çocuğudur. Sadist babası ile birlikte kalan bu küçük kız, babasının etrafındaki insanlara yaşattığı eziyetlere şahitlik etmek zorunda kalan bu kız, bulamadığı huzuru hayallerinde aramaktadır. Ofelia şimdi, Pan'ın Labirenti adlı fantastik bir dünyaya adım atmak üzeredir. 

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

Yönetmen: Guillermo del Toro

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Exorcist (1973)

The Exorcist (1973)

IMDb: 8.1

Özet: Başarılı bir aktris olan Chris MacNeil, bir gün yeni film çekimleri sırasında Regan adındaki 12 yaşındaki kızının gizemli davranışlar sergilediğini fark etmesi üzerine onu doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. Bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan Chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'e götürür. Peder, Regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

Oyuncular: Linda Blair, Ellen Burstyn, Max von Sydow

Yönetmen: William Friedkin

Eyes Wide Shut (1999)

Eyes Wide Shut (1999)

IMDb: 7.5

Özet: Bill ve Alice Harford'ın mutluluk içerisinde yürüttükleri bir evliliği vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. Bill, yaşanan o geceden sonra kimliğini cinselliğe emanet edecektir. Oldukça tuhaf düşüncelerle örülü bir cinsellik dünyasına doğru savrulacaktır.

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison Eginton

Yönetmen: Stanley Kubrick

The Bourne Ultimatum-Son Ültimatom (2007)

The Bourne Ultimatum-Son Ültimatom (2007)

IMDb: 8.0

Özet: Jason Bourne, geçmişin izini süren bir ajandır. Amerika'nın kirli oyunlarına şahitlik eden bu ajan, tüm dünyadan gizli yürütülen projelerde kobay olarak kullanılmıştır. Hafızasında kalan olayları birbirine bağlayarak geçmişine yönelmeye çalışan bu adam, kim olduğunu hatırlayabilecek midir?

Oyuncular: Matt Damon , Julia Stiles , David Strathairn

Yönetmen: Paul Greengrass

İçeriğin Devamı Aşağıda

Law Abiding Citizen-Adalet Peşinde (2009)

Law Abiding Citizen-Adalet Peşinde (2009)

IMDb: 7.4

Özet: Eşi ve çocuğu ile mutlu bir yaşama sahip olan Clyde Shelton, bir gün iki saldırganın saldırısına uğrar. Failler, Shelton‘ın evine gelir ve onun gözleri önünde eşi ve çocuğunu öldürür. Avukat Nick Rice (Foxx) saldırganlarla bir anlaşma yapmıştır. Mahkeme saldırganlardan birini ölüm cezasına çarptırırken diğerine çok az bir ceza verir. Karardan hiç memnun olmayan Shelton adaleti kendi elleriyle uygulamaya karar verir. Artık tek bir amacı vardır; bu olayda suçlu gördüğü herkesi birer birer ortadan kaldırmak.

Oyuncular: Gerard Butler, Jamie Foxx, Leslie Bibb

Yönetmen: F. Gary Gray

Source Code-Yaşam Şifresi (2011)

Source Code-Yaşam Şifresi (2011)

IMDb: 7.5

Özet: Colter adındaki bir adam, Chicago'daki bir trenin havaya uçurulması ile birlikte gizli bir göreve atılır. Bombacının kimliğini deşifre edebilmek adına paralel bir evrene doğru yola çıkan Colter, görevini başarı ile tamamlayabilecek midir?

Oyuncular: Jake Gyllenhaal , Michelle Monaghan , Vera Farmiga

Yönetmen: Duncan Jones

Daha fazla öneri için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın