Görüş Bildir
Haberler
Naci Görür Kimdir? Naci Görür'ün Eğitim Durumu Nedir? Naci Görür'ün Mesleği Ne?

Naci Görür Kimdir? Naci Görür'ün Eğitim Durumu Nedir? Naci Görür'ün Mesleği Ne?

Elif Ateş
05.05.2022 - 14:32

Naci Görür, deprem tahminleri ile sık sık gündemde olan isimlerden biri. Twitter'da yaptığı deprem yorumları ile pek çok kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Özellikle Türkiye'de olan depremlerden sonra sadece sosyal medya da değil, haber programlarında ve radyolarda oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Naci Görür'ün hayatı ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Naci Görür kimdir? Naci Görür'ün eğitim durumu nedir? Naci Görür'ün mesleği ne? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Naci Görür Kimdir?

Naci Görür Kimdir?

Naci Görür, Elazığ'da 1947 yılında dünyaya geldi. Babası Ahmet Görür, o daha küçük yaştayken hayatını kaybetti. Hatime adında annesi olan ünlü profesörün, Güllü ve Mustafa adında iki kardeşi bulunuyor.

Naci Görür'ün Eğitim Durumu Nedir?

Naci Görür'ün Eğitim Durumu Nedir?

İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Elazığ'da geçirdi. 1966 yılında liseden mezun oldu ve aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Jeoloji bölümüne girdi. Üniversiteyi burslu olarak okuyan Naci Görür, mezun olduktan sonra aynı üniversitede asistan oldu.

Tekrardan burs kazanan profesör İngiltere'ye gitti ve Londra Üniversitesi'nde doktorasını üstün başarı ile tamamladı. Yurtdışında eğitimini tamamladıktan sonra 1973 yılında ülkeye dönerek İstanbul Üniversitesi'nde doçent, daha sonra da profesör unvanına hak kazandı.

Naci Görür'ün Mesleği Ne?

Naci Görür'ün Mesleği Ne?

Ünlü profesör Naci Görür, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanlığı yapıyor. Jeolog olan Naci görür, aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi'nde Jeoloji Bölümü'nde akademisyenliğine devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın