Görüş Bildir
Haberler
Müsilaj Daha fazla Yayılmadan Görmeniz Gereken Türkiye'deki Mavi Bayraklı 11 Plaj

Müsilaj Daha fazla Yayılmadan Görmeniz Gereken Türkiye'deki Mavi Bayraklı 11 Plaj

Marmara denizinde başlayan büyük felaket deniz salyası giderek yayılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlatmış olduğu temizleme planı her ne kadar devrede olsa da bir süre daha bu problemle baş etmeye çalışacağız gibi gözüküyor.  En son Ege denizinde de kendini gösteren müsilajın henüz uğramadığı yerleri bulduk. Özellikle birçok mikrobun bulunduğu denizlere şu anda girmek korkulu rüyalarımızdan biri olsa da deniz suyunun birçok faydası mevcut. Güzel görüntüleri ve en önemlisi mavi bayraklı olmaları ile gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz plajlarımız hiç de az değil. Ülkemizin bir birinden güzel plajları içeriğimizde.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaputaş

1. Kaputaş

Her mevsim güzelliği ile göz doyuran Kaputaş plajına mutlaka uğramalısınız. Antalya'da bulunan Kaputaş, Kaş ve Kalkan'ın arasında bulunuyor. Temizliği ile dikkat çeken ve şahane görüntüsü ile uçsuz bucaksız bir manzara sunan Kaputaş plajı, dünyaca ünlü bir plajdır. Turistlerinde uğrak noktası olan plaj, yıllardır temizliğini koruyor. İngiliz Guardin gazetesi tarafından da dünyanın sayılı plajları arasında gösterilmiş.

2. Ilıca Plajı

2. Ilıca Plajı

İzmir Çeşme'de bulunan Ilıca Plajı ise birçok hastalığa iyi geldiği söylenen, sıcak suyuyla meşhur. Sıcak yeraltı kaynaklarının Ilıca plajına çok yakın olmasından dolayı, ilkbahar ve sonbaharda da girilebilen bir suya sahip. Türkiye'nin büyük plajları arasında yer alan Ilıca temiz deniziyle de adını duyurmuş bir yer. Ege'nin en iyi sahillerinden biri olan Ilıca mavi bayraklı denizler arasında.

3. Kelebekler Vadisi

3. Kelebekler Vadisi

Fethiye Ölüdeniz'de bulunan Kelebekler Vadisi de mavi bayraklı temiz plajlardan biri. Hem turistlerin uğrak noktası olması ve muhteşem doğasıyla denizi temiz kalmış nadir yerlerden. Hem gezebileceğiniz bir sürü yerinin olması ve temizliği ile acele edin diyoruz.

4. Mermerli Plajı

4. Mermerli Plajı

Yine Antalya'da bulunan bir başka temiz ve güzel plaj Mermerli Plajı'dır. Kaleiçi'nin tek plajı olan Mermerlide, deniz keyfi yapabilir ve anın tadını çıkarabilirsiniz. Müsilajın buralardan çok uzakta olmasıyla keyifli bir tatil için sizi Mermerli'ye alalım.

5. Konyaaltı Plajı

5. Konyaaltı Plajı

Türkiye'nin en bilinen ve turist akınına uğrayan plajı olan Konyaaltı da temiz suyu ile dikkatleri çeken bir plaj. 7 kilometrelik uzunluğu ile tanınan, tuzu da oldukça fazla olan Konyaaltı Plajı mavi bayraklı olarak gösterebileceğimiz ve gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir plaj.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kumbahçe plajı

6. Kumbahçe plajı

Bodrum'da bulunan Kumbahçe Plajı da mavi bayraklı plajlardan biri. Bir tarafında bir başka mavi denizi, bir tarafında ise Bodrum Kalesi'ni alan plajın ziyaretçisi de oldukça çok. Ziyaretçi fazlalığının ne büyük nedeni temiz bir denize sahip olması. Merkezi bir konumu ve eşsiz manzarasıyla görülmeye değer bir plaj.

7. Kumluk Plajı

7. Kumluk Plajı

Datça'da bulunan Kumluk Plajı, adı gibi sahili sırf kumdan oluşmaktadır. Mavi bayraklı denizi önce sığ görünse de yavaş yavaş derinleşiyor. Keyifli ve kartpostallık manzaralı bir tatil hayal ediyorsanız, Datça'ya uğramalısınız.

8. Çıralı Plajı

8. Çıralı Plajı

Antalya'nın eşsiz bir plajı ile yine karşınızdayız Mükemmel görüntüsü ve sakinliği ile dikkatleri çeken plajın, denizinin temizliğinden söz etmeye gerek var mı? Harika doğası ile Türkiye'nin değerli plajlarından olan Çıralı aynı zamanda karetta karetta'lara da ev sahipliği yapan bir plaj.

9. Sarımsaklı Plajı

9. Sarımsaklı Plajı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan ve hem gezilecek hem de keyif yapılacak bir başka denizle daha sizlerin karşısına getirdik. Rahatlıkla kafanızı dinleyebileceğiniz ve sığ denizi ile tehlikelerden son derece korunabileceğiniz bir denize sahip. Temizliği, tuzlu denizi ve kavuran güneşi ile yazın tercih edilebilecek plajlardan biri.

10. İztuzu Plajı

10. İztuzu Plajı

Muğla, Dalyan'da bulunan İztuzu plajında, deniz tatlı su ve deniz suyu karışık olarak bulunmaktadır. Yine karetta karetta'ların yoğun bir şekilde bulunduğu bölgelerden olduğu için Kaplumbağa Plajı olarak da anılmaktadır. Doğal güzelliği ile ayrı bir havası bulunan İztuzu, mavi bayraklı plajlardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kleopatra Plajı

11. Kleopatra Plajı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Kleopatra Plajı, berrak denizi ile tanınır. 8-10 metre kadar sığ olması ile ziyaretçilerini karşılayan plaj, ince kumu ile de dikkatleri çekiyor. Turistlerin de yoğun olarak bulunduğu Kleopatra Plajı mavi bayraklı, güvenle tercih edebileceğiniz bir denize sahip.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
7
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BlueCraving

Yapın aq böyle haberler çomarlar görsün.. yapmayın kardeşim böyle yerlerin haberini bırakın saklı gizli kalsınlar….

Oktay B

10 daki yer oludeniz sayin mod

Sisi

Resim 10 iztuzu plajı değil, ölüdeniz fethiye