Görüş Bildir
Haberler
Misafirleriniz Parmaklarını Yiyecek: Ağızda Dağılan Baklava Tadında Kurabiye Tarifini Veriyoruz

Misafirleriniz Parmaklarını Yiyecek: Ağızda Dağılan Baklava Tadında Kurabiye Tarifini Veriyoruz

06.07.2022 - 06:56

Tatlıseverler buraya! Sizleri baklava tadında bir kurabiye ile tanıştırıyoruz. Üstelik düşündüğünüzün aksine baklava kurabiyede hiç un yer almıyor. Ağızda dağılan baklava kurabiye, içinde un bulunmamasının yanı sıra oldukça az malzeme çeşidiyle yapılıyor. Buna karşın lezzetinden de hiç taviz vermiyor! Antep fıstığının hüküm sürdüğü bu kurabiye türünü çikolatayla süsleyebilir, böylece lezzetini arşa çıkarabilirsiniz. Üstelik kurabiyenin yapımı da son derece zahmetsiz ve pratik! İşte, çay saatlerinizin vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri hâline gelecek baklava kurabiye tarifi...

Baklava Kurabi̇ye Tari̇fi̇

Baklava Kurabi̇ye Tari̇fi̇

MALZEMELER

● 1,5 çay bardağı pudra şekeri 

● 1,5 bardak Antep fıstığı 

● 2 bardak un hâline getirilmiş Burçak bisküvi (rondo ile çekilmiş)

● 1 adet yumurta beyazı 

● 80 g çikolata (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

● Tüm malzemeleri tek bir kabın içine alın. 

● Ardından bütün malzemeleri yoğurmaya başlayın. 

● Hamur, kurabiye kıvamına geldikten sonra hamurdan küçük parçacıklar koparın ve onları elinizle top hâline getirin. Bu noktada top parçacıklarının cevizden büyük olmamasına dikkat edin.

● Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın.

● Fırın ısınırken siz de top parçacıklarını tepsiye yerleştirebilirsiniz.

● Sonra kurabiyeleri fırına atabilirsiniz. 

● Kurabiyeleri fırına verdikten sonra tam 8 dakika pişirin. Bu süre, kurabiyelerin pişmesi için yeterli olacak ancak onları 8 dakikadan fazla pişirirseniz kurabiyeler fazla sert ve kuru olabilir.

● 8 dakikanın ardından kurabiyeleri kontrol ettiğinizde onların henüz yumuşak olduğunu göreceksiniz fakat bu durum gayet normal.

● Fırını kapatıp kurabiyeleri 5 dakika kadar daha fırının içerisinde bekletin. Böylelikle kurabiyeler tam da istediğiniz kıvama ulaşır. 

● Bu adımı da tamamladıktan sonra kurabiyenin üzerinde gezdirmek için 80 gramlık çikolatayı eritin. 

● Bunun için çikolatayı uygun boyutta bir cezvenin içine koyabilirsiniz. Ardından çaydanlığın buharından yardım alabilirsiniz. Hiçbir şekilde su ilave etmeden çikolatayı eriterek onun lezzetini koruyabilirsiniz. 

● Kurabiyenin üzerinin daha parlak görünmesini istiyorsanız çikolatayı eritirken cezvenin içine yarım çay kaşığı sıvı yağ ilave edebilirsiniz. Bu yöntemi tercih ederseniz çikolatayı erirken karıştırmanız ve karışımı mümkün oldukça homojen hâle getirmeniz gerekir.

● Çikolata eridikten sonra kurabiyeleri tek tek çikolataya batırıp çıkarın. 

● Son olarak kurabiyelerin üzerine toz hâlindeki Antep fıstığını serpin. 

● Kurabiyeleriniz hazır, afiyet olsun!

Damak tadınıza en uygun baklava kurabiyeler için malzemelerde bazı değişiklikler yapabilirsiniz.

Damak tadınıza en uygun baklava kurabiyeler için malzemelerde bazı değişiklikler yapabilirsiniz.

Baklava kurabiyenin yapımında genellikle toz hâlindeki Antep fıstığı tercih ediliyor. Siz, damak tadınızı ya da kurabiyeleri ikram etmeyi düşündüğünüz misafirlerinizin beğenilerini göz önünde bulundurarak malzemelerde bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Antep fıstığı yerine ceviz, fındık ya da Hindistan cevizi de tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte beğendiğiniz iki tür malzemeyi karıştırarak da kullanabilirsiniz. Örneğin, Antep fıstığı ve Hindistan cevizini karıştırıp bu şekilde kullanabilirsiniz. Benzer bir durum fındık ve ceviz için de geçerli. Her iki malzemeyi karıştırarak kullanabilir, ortaya özel bir lezzet çıkartabilirsiniz. 

Baklava kurabiye yapılırken kurabiyenin üzeri için ağırlıklı olarak sütlü çikolata kullanılıyor. Kurabiyenin iç malzemesini seçerken olduğu gibi üzerini süslerken tercih ettiğiniz malzemeyi de damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Sütlü çikolata yerine bitter çikolata ya da beyaz çikolata kullanabilirsiniz. Bu durum tamamen arzu ettiğiniz lezzete göre şekillenebilir.

Son olarak kurabiyenin üstüne genelde Antep fıstığı serpilse de dilerseniz bu noktada da değişiklik yapabilirsiniz.

Baklava kurabiye tarifinin püf noktaları.

Baklava kurabiye tarifinin püf noktaları.

Ağızda dağılan baklava kurabiye lezzeti yakalamak istiyorsanız birtakım püf noktalarını atlamamanız gerekir:

● Öncelikle baklaya kurabiyenin malzemelerini yoğurduktan sonra hemen top hâline getirmeli ve fırına vermelisiniz. Hamuru bekletmek, kurabiyenin sertleşip kurumasına neden olur. Bu da kurabiyeyi ceviz haline getirmenizi zorlaştırır.

● Baklava kurabiye tarifinde dikkat etmeniz gereken bir diğer püf nokta ise daha önce de belirttiğimiz gibi pişirme süresi. Kurabiyeyi 8 dakikayı aşmayacak şekilde fırında pişirmelisiniz. Tabii bu noktada fırınınızın marka ve modelini de göz önünde bulundurmalısınız. Bazı markalar, modelin özelliklerine uygun pişirme sürelerini bir kitapçık hâlinde sunuyor. Eğer fırını aldığınızda size, içinde pişme sürelerinin yazılı olduğu bir kitapçık verildiyse bu kitapçığı inceleyerek pişirme süresine karar verebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın