Görüş Bildir
Haberler
Menajerimi Ara Barış'ın Annesi 'Ayla' İpek Türktan Kaynak Kimdir? Kaç Yaşında, Hangi Dizilerde Oynadı?

Menajerimi Ara Barış'ın Annesi 'Ayla' İpek Türktan Kaynak Kimdir? Kaç Yaşında, Hangi Dizilerde Oynadı?

Sunay Korkmaz
28.02.2021 - 17:00

Star Tv ekranlarının beğenilerek izlenen dizisi Menajerimi Ara'ya ünlü bir oyuncu daha konuk oluyor. Dizide Barış karakterinin annesi Ayla olarak karşımıza çıkacak: İpek Türktan Kaynak.  Leyla ile Mecnun ve Çukur dizilerinde de rol alan İpek Türktan Kaynak 19. Sadri Alışık Ödüllerinde En iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştır. Peki  Menajerimi Ara Barış'ın annesi Ayla karakterini canlandıracak İpek Türktan Kaynak kimdir, kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? İşte bilinmeyenleriyle İpek Türktan Kaynak biyografisi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İpek Türktan Kaynak Kimdir?

İpek Türktan Kaynak Kimdir?

İpek Türktan Kaynak, 1981 yılında Mersin'de doğmuştur. Üniversiteye önce ODTÜ Biyoloji Bölümü'nde başladı. Burada Kuş Gözlem ve ODTÜ Oyuncuları topluluğuna katıldı. Üçüncü yılında ODTÜ'den ayrılarak Bilkent Üniversitesi'ne geçti. 2005'te Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi. Ankara Öteki Tiyatro'da çeşitli oyunlarda oynadıktan sonra İstanbul'da Oyun Atölyesi'nde Hırçın Kız'da oynadı. DOT tiyatrosunda Mark Ravenhill'in Shopping oyununda oyununda yönetmen yardımcılığı yaptı.

Aksanat Yeni Kuşak Tiyatrosu'nda Ben Patronum oyununda oynadı. Oyunbaz Tiyatrosunda Martı'da rol aldı. TRT'de yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinde de oynamıştır. 2011'de Münih Festivali'nde sahnelenen Alman Türk ortak yapımı Çarpma projesinde rol almıştır. 2012'de Talimhane Tiyatrosu'nun Pippa adlı oyununda Pippa Bacca'yı canlandırdı.

İpek Türktan Kaynak Hangi Dizilerde ve Filmlerde Rol Aldı?

İpek Türktan Kaynak Hangi Dizilerde ve Filmlerde Rol Aldı?

İlk dizi oyunculuk deneyimini Leyla ile Mecnun isimli dizide Arzu karakteri ile gerçekleştirmiştir. 2018 yılında Çukur dizisi oyuncu kadrosuna dahil olmuş ve dizide Kubilay Aka'(nın canlandırdığı Celasun karakterinin annesi Hatice Gümüş karakterine can vermiştir.

Ayrıca başarılı oyuncu bugüne kadar Kusursuzlar, Bulantı, Yeryüzündesin. Bunun Bir Tedavisi Yok (Kısa film), Kaygı, Son Çıkış ve Passed by Censor isimli sinema filmlerinde rol almıştır.

2013 yılında düzenlenmiş olan 4. Malatya Uluslararası Film Festivalinde ve 2014 yılında düzenlenen 19. Sadri Alışık Ödüllerinde En iyi kadın oyuncu ödüllerinin sahibi olmuştur. İpek Türktan Kaynak’ın boyu 1.65 cm, kilosu ise 56’dır. Oğuz Kaynak ile evlidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın