Görüş Bildir
Haberler
Mad Men'i Özleyenlerin Vakit Kaybetmeden Bir An Önce İzlemesi Gereken Birbirinden Kaliteli Diziler

Mad Men'i Özleyenlerin Vakit Kaybetmeden Bir An Önce İzlemesi Gereken Birbirinden Kaliteli Diziler

Entel Feridun
26.07.2022 - 13:18

1960'lar Amerikası'nda geçen ve bir dizi skandal niteliğinde olayı anlatan Mad Men, yayınlandığı günlerden bu yana akıllardan çıkmıyor. Biz de Mad Men entrikalarını aratmayacak nitelikte, ondan ilham alan dizileri sizler için derledik!

Heyecanlı ve entrika dolu dizi arayışında olanlar için Mad Men'den ilham alan birçok dizi var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Americans

16. The Americans

IMDb: 8.4

Özet: The Americans'ta , Soğuk Savaş sırasında iki Sovyet casusu Washington DC'ye yerleşir ve 'Amerikalılar' olur. Casuslar, Phillip ve Elizabeth, karmaşık bir sahte evliliğe ve ebeveynlerinin gerçek kimliklerini bilmeyen iki genç çocuğa sahiptir. Phillip ve Elizabeth birbirlerine aşık olduklarında işler daha da karmaşık bir hal alır. Bir FBI Ajanı, ABD topraklarındaki yabancı ajanları avlamak için yan kapıya taşınır. Heyecan arayanlar ve yasak aşk tutkunları için The Americans mükemmel bir dizi olabilir!

Oyuncular: Keri Russell, Matthew Rhys, Keidrich Sellati

Yönetmen: Joseph Weisberg

15. Suits

15. Suits

IMDb: 8.5

Özet: Suits , Manhattan'daki kurgusal bir hukuk firmasında geçiyor. Hukuk draması, Mike Ross'un üniversiteyi bırakmasına ve hukuk fakültesine hiç gitmemiş olmasına rağmen firmaya yeni bir ortak olarak katılma yolunda konuşmasını takip ediyor. Mad Men siyasetini yansıtan Suits , skandal sırlara ve hem ofis içinde hem de dışında yaşanan dramlara sahip. Ayrıca Meghan Markle, Sussex Düşesi olmadan önce Suits'te Rachel'ı canlandırmaktaydı!

Oyuncular: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle

Yönetmen: Aaron Korsh

14. The Crown

14. The Crown

IMDb: 8.7

Özet: Kraliçe II. Elizabeth'i çevreleyen olaylara ve ilişkilere dayanan Netflix'in The Crown dizisi yolculuğuna 1950'lerde Elizabeth'in babasının ölümünden sonra İngiltere Kraliçesi olarak taç giymesiyle başlıyor. Prens Phillip ile olan evliliğinin, çocuklarıyla olan ilişkisinin ve onu her fırsatta engellemek isteyen politikacıların ardından The Crown, tarihi ve dramı bir araya getiriyor.

Oyuncular: Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton

Yönetmen: Peter Morgan

13. Better Call Saul

13. Better Call Saul

IMDb: 8.8

Özet: Saul Goodman, kötü şöhretli uyuşturucu satıcısı Walter White'ın avukatı olmadan önce, kendisi için bir isim yapmaya çalışan küçük çaplı bir avukattı. Breaking Bad olaylarının gerçekleşmesinden altı yıl öncesinde geçen Better Call Saul, aksiyon ve siyaset entrikaları ile doludur.

Oyuncular: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks

Yönetmen: Vince Gilligan, Peter Gould

12. Peaky Blinders

12. Peaky Blinders

IMDb: 8.8

Özet: Peaky Blinders, İngiltere'nin Birmingham sokaklarını

ele geçiren itibarlı çeteyi takip ediyor. Korkusuz çete lideri Tommy Shelby,

aile işini at yarışlarını düzenlemekten tarihin en korkulan çetelerinden biri

haline getiriyor.

Oyuncular: Cillian Murphy, Paul Anderson, Sophie Rundle

Yönetmen: Steven Knight

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Boardwalk Empire

11. Boardwalk Empire

IMDb: 8.6

Özet: Dizinin başlangıcında Atlantic City'de geçen Boardwalk Empire , Enoch 'Nucky' Thompson'ı takip ediyor. Nucky hem politikacı hem de gangsterdir. Nucky, erkek kardeşi ve bir grup acımasız adamla birlikte şehri yönetir ve yasadışı alkolün kaynağı haline gelir. Don Draper gibi Nucky de öfkeli bir katildir.

Oyuncular: Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon

Yönetmen: Terence Winter

10. Mindhunter

10. Mindhunter

IMDb: 8.6

Özet: FBI Ajanları Holden Ford ve Bill Tench, Mindhunter'da seri katillerin ruhlarını inceliyor. Dizi, ajanları FBI'ın Davranış Analizi Birimi'ni oluştururken ve suç profili oluşturma ile ilgili deneyimler aktarıyor. David Fincher ve Charlize Theron'ın dizinin yönetici yapımcıları arasında yer aldığı Mindhunter , büyük bütçesi nedeniyle iptal edilmeden önce Netflix'te iki sezon kadar yayında kalmıştır.

Oyuncular: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv

Yönetmen: Joe Penhall

9. The Marvelous Mrs. Maisel

9. The Marvelous Mrs. Maisel

IMDb: 8.7

Özet: The Marvelous Mrs. Maisel 1950'lerde geçen ve Mad Men ile benzer bir dizidir. Zengin bir ev hanımı olan Midge Maisel, Yom Kippur'dan bir gün önce eve geldiğinde, kocasının onu sekreteri için terk ettiğini öğrenir. Hayatının dönüm noktasında olan ve bildiği her şeyi sorgulayan Midge, sarhoş olur ve kendini bir komedi kulübünde stand-up yaparken bulur.

Oyuncular: Rachel Brosnahan, Alex Borstein, Michael Zegen

Yönetmen: Amy Sherman-Palladino

8. The Queen's Gambit

8. The Queen's Gambit

IMDb: 8.6

Özet: Dünyaca ünlü bir satranç oyuncusu olan Beth Harmon, madde bağımlılığının aslında satranç oynama yeteneklerini geliştirdiğini düşünüyor. Satranç öğrenen yetim bir çocuktan dünyanın dört bir yanındaki turnuvalarda oynayan parlak bir dahiye dönüşen Beth’in hikayesi The Queen's Gambit, Netflix'te yayınlanmaktadır.

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp

Yönetmen: Scott Frank, Allan Scott

7. Downton Abbey

7. Downton Abbey

IMDb: 8.7

Özet: Edward dönemi sonrasında geçen Downton Abbey, Crawley ailesinin Downton Abbey'deki hayatını anlatıyor. Ailenin pahalı mülklerinin varisi öldüğünde bu mirası uzak bir akraba devralıyor. Bu nedenle Crawley'ler zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Crawley kardeşlerin en büyüğü olan Leydi Mary Crawley, isteklerine karşı bu yeni varisle evlenmek zorunda kalıyor.

Oyuncular: Hugh Bonneville, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern

Yönetmen: Julian Fellowes

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fleabag

6. Fleabag

IMDb: 8.7

Özet: Fleabag, Phoebe Waller-Bridge tarafından ilk kez 2013'te gerçekleştirilen tek kadın şovuna dayalı olarak yaratılan ve yazılan bir İngiliz komedi-drama televizyon dizisidir. Fleabag zor bir aile ve yaşama sahip aynı zamanda maaş konusunda sıkıntılar yaşadığı bir iş ile mücadele eden orta sınıf bir kadındır. Mücadelesi ise oldukça esprili bir dilde ve heyecanlı maceraları ile aktarılmıştır.

Oyuncular: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Olivia Colman

Yönetmen: Phoebe Waller-Bridge

5. House of Cards

5. House of Cards

IMDb: 8.7

Özet: Bir Kongre üyesi, kendisine ihanet eden çalışma arkadaşlarından intikam almak için bir suç ortağı ile iş birliği yapar. Bu suç ortağı dizide karısıdır, ve iki ortak hem birlikte hem de birbirlerinden habersiz birçok işe girişirler. 

Oyuncular: Kevin Spacey, Michel Gill, Robin Wright

Yönetmen: Beau Willimon

4. Bosch

4. Bosch

IMDb: 8.5

Özet: Bosch, var olan en iyi polis dramalarından biridir. Bir LAPD cinayet masası dedektifi, bir seri katili öldürmekten federal mahkemede yargılanırken aynı zamanda on üç yaşındaki bir çocuğun cinayetini çözmeye çalışır. Bu sırada olaylar karmaşık bir hale gelir. Bu mükemmel polisiye dizisini izlerken zamanı unutabilirsiniz! 

Oyuncular: Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino

Yönetmen: Eric Ellis Overmyer

3. Jack Ryan

3. Jack Ryan

IMDb: 8.0

Özet: Kariyerinde başarılı adımlarla ilerleyen bir CIA çalışanı Jack Ryan, ilk kez tehlikeli bir saha görevine atılır. Kısa süre sonra, kendisini yeni bir terörizm türüyle tehlikeli bir kumarın tam ortasında bulacaktır. Jack’in meslek etiği ve deneyimleri bunu aşmasına yetecek mi, izleyip görelim!

Oyuncular: John Krasinski, Wendell Pierce, John Hoogenakker

Yönetmen: Carlton Cuse

2. WHAT / IF

2. WHAT / IF

IMDb: 6.3

Özet: Bir drama ve antoloji dizisi olan WHAT / IF hayatının bir aşamasında zorlu bir karar vermek zorunda olan gizemli bir karakteri konu ediniyor. Netflix'in entrika ve tutkulu aşk dizileri arasında birinci sırada!

Oyuncular: Jane Levy, Blake Jenner, Keith Powers

Yönetmen: Mike Kelley

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mr. Robot

1. Mr. Robot

IMDb: 8.6

Özet: Dizi gündüzleri siber güvenlik mühendisi ve geceleri kanunsuz bir hacker olarak çalışan genç bir programcı olan Elliot'u anlatmaktadır. Bir yeraltı hacker grubunun gizemli lideri, koruması için para aldığı firmayı yok etmesi için onu işe aldığında Elliot bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Rami Malek, Christian Slater, Carly Chaikin

Yönetmen: Sam Esmail

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın