Görüş Bildir
Haberler
Lokomotiv Moskova 1-1 Fenerbahçe

Lokomotiv Moskova 1-1 Fenerbahçe

Enver K.
25.02.2016 - 15:50 Son Güncelleme: 25.02.2016 - 18:58

Fenerbahçe, Avrupa Ligi son 32 turu 2. maçında deplasmanda Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalarak tur atladı. Sarı-lacivertlilerin son 16 turundaki rakibi yarın 14:00'te çekilecek kurada belli olacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gökhan Gönül: "İnşallah rakipleri eleyerek finale kalırız"

Gökhan Gönül: "İnşallah rakipleri eleyerek finale kalırız"

Fenerbahçe'de yerini 44. dakikada Şener Özbayraklı'ya bırakan Gökhan Gönül durumuyla ilgil açıklamalarda bulundu.

İstanbul’a turla dönüyoruz” diyen Gökhan Gönül, “İnşallah son 16’da finale kalacak takımla eşleşir ve sonrasında çeyrek ve yarı finalde rakipleri eleyerek, finale kalırız” dedi.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Gökhan Gönül, önce sakatlığına değindi, ardından maçı yorumladı.

Maçın 43. dakikasında yerini Şener’e bırakan Gökhan, sakatlığı ile ilgili soruya, “Kasımpaşa maçında kaburgam kırıldı, sonra da Moskova ve Bursa maçına böyle çıktım, bu maça da böyle çıktım. Ufak bir pozisyonda darbe geldi. Geçmesi zor bir yer sonuçta” ifadelerini kullandı.

Maçı yorumlayan Gökhan, “2-0 galip gelince böyle maçlarda deplasmana gidince bu rahatlık bazen takım olarak geride kalmamızı sağlıyor. Hoca aslında bunu istemedi kazanmak için çıkmamızı istedi ama psikoloji bu. Gol yiyince de geri çekildik, 1 gol atınca rahatladık ve turla eve dönüyoruz.İnşallah son 16’da finale kalacak takımla eşleşir ve sonrasında çeyrek ve yarı finalde rakipleri eleyerek, finale kalırız” dedi.

Hasan Ali: '3 kupayı da istiyoruz'

Fenerbahçe’nin sol beki Hasan Ali Kaldırım, Lokomotiv Moskova’yı eledikleri için mutlu olduklarını ve yollarına 3 kulvarda da devam ettiklerini ifade etti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Hasan Ali, “Turu geçtiğimiz için mutluyuz. Hedefimiz buydu. 3 kulvarda da yolumuza devam ediyoruz. Bütün kupaları almak istiyoruz. Bu akşam beklediğimiz gibi maç zor oldu. 1-0 geriye düştükten sonra rakip takım baskı da kurdu. Zaman zaman tehlikeli gelseler de gol olduktan sonra maç bitmişti onlar için” dedi.

Mehmet Topal: 'Çok Mutluyuz'

Lokomotiv Moskova karşısında Fenerbahçe’nin tek golünü kaydeden Mehmet Topal, iyi bir takım olduklarını ve turu hak ettiklerini söyledi.

Topal maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 2-0’ı korumak istiyorduk, buraya güzel bir avantajla gelmiştik. Kötü bir kontradan gol yedik ve koruma psikolojisi ile geri çekildik ama kaliteli bir takıma sahibiz, pozisyonumuzu, skoru korumamız gerektiğini, gol yemememiz gerektiğini biliyorduk. Gol atamasak bile böyle bitirmek istiyorduk ama bana nasip oldu gol de attık. Önemli olan turu geçmekti. Biz iyi bir takımız ve 3 kulvarda da şampiyonluk istiyoruz, güzel bir şekilde turu geçtiğimiz için de çok mutluyuz.”

Pereira: "İstediğimiz gibi değildik"

Pereira: "İstediğimiz gibi değildik"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Moskova'yı geçerek son 16 turuna kaldıkları maçın sonrasında açıklamalarda bulundu.

Maçı değerlendiren Portekizli hoca, 'Beklediğimiz gibi rakibimiz bizi zorladı. Maç öncesinde de bunu öngörmüştük. Kaybedecek hiçbir şeyleri yoktu. Açık söylemek gerekirse, hiç benim istediğim gibi topa sahip olamadık. Devre arasına da berabere giremeyince, o gol turun kapısını onlar için araladı. Biraz daha istekliydiler. Attığımız golle turu cebimize koyduk. Genel anlamda takımımın performansından memnunum bu turda. Özellikle evimizde iyiydik. Burada da turu geçmeyi başardık' ifadelerini kullandı.

Derbi için görüşleri sorulan Pereira, 'Beşiktaş maçına kadar iyi toparlanmak zorundayız. Maçla ilgili de, maç günü konuşalım' dedi.

Cherevchenko: "Fenerbahçe'yi tebrik ederim"

Cherevchenko: "Fenerbahçe'yi tebrik ederim"

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Rus teknik adam, Fenerbahçe'nin 2-0'lık bir skor avantajıyla maça çıktığını anlatarak, 'İstanbul'daki maçtan daha farklı bir oyun oynadık. Bence her konuda rakibimizden daha üstündük. Duran bir toptan gol yedik. Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Fenerbahçe iyi bir takım' ifadelerini kullandı.

Cherevchenko, devre arasında oyuncularından ikinci hatta üçüncü golü bulmalarını istediğini ama bunu başaramadıklarını belirtti.

Oyundan çıkan futbolcusu Manuel Fernandes'in elini sıkmadan soyunma odasına gitmesiyle ilgili gelen soru üzerine Rus teknik adam, 'Fernandes'e üşümemesi için direkt odaya gitmesini ben daha önce söyledim. Bizim takımımızda küslük gibi bir olay olmaz' şeklinde konuştu.

Dmitri Tarasov'un ilk maçta giydiği tişört hatırlatılması üzerine ise Cherevchenko, 'Politika ile spor karıştırılmamalı. Taraftarımız da bugün iyi bir duruş sergiledi' diyerek sözlerini tamamladı.

90' | Karşılaşma sona erdi.

90' | Karşılaşma sona erdi.

Lokomotiv Moskova 1-1 Fenerbahçe

Topla oynama: %57 - %43

Pas yüzdesi: %80 - %74

Toplam şut: 12 - 12

İsabetli şut: 5 - 5

  • Moskova deplasmanından 1-1'le dönen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16 turuna yükseldi.

88' | Lokomotiv Moskova gole çok yaklaştı

Moskova ekibi gole çok yaklaştı, Skuletic savunmanın arkasında sarkıtılan topta vuruşunu yaptı ancak top Fabiano'da kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

⚽ [GOL!] 83' Mehmet Topal

⚽ [GOL!] 83' Mehmet Topal

Hasan Ali korneri kullandı, Mehmet Topal arka alana aşırdı ancak top doğrudan kaleye gitti. Şimdi skor 1-1

  • BİLGİ | Mehmet Topal 2011/2012 sezonundan sonra Avrupa kupalarında ilk kez gol attı.

71' | Lokomotiv Moskova Samedov ile gole çok yaklaştı

Moskova ekibi hızlı çıktı. Sol kanattan orta geldi, Samedov kafa vuruşunu yaptı Fabiano'dan döndü, sonrasında yine Samedov altı pastan vurdu ancak top üstten dışarı çıktı.

60' | Fenerbahçe van Persie ile gole çok yaklaştı

İnanılmaz bir gol kaçtı! Sol kanattan Volkan Şen ortaladı, van Persie yükseldi ve kafa vuruşu yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı.

46' | İkinci yarı başladı.

İkinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

45' | İlk yarı sona erdi.

45' | İlk yarı sona erdi.

Lokomotiv Moskova 1-0 Fenerbahçe

Topla oynama: %54 - %46

Pas yüzdesi: %81 - %81

Toplam şut: 5 - 6

İsabetli şut: 4 - 1

İçeriğin Devamı Aşağıda

⚽ [GOL!] 45' Samedov

Fabiano'nun pası kısa kaldı, Fernandes topla buluştu. Sondasında sağ kanattan Kasaev şutunu attı, Fabiano'dan dönen topu Samedov tamamladı.

43' | Ozan Tufan'dan etkili şut

Fenerbahçe hızlı çıktı, Hasan Ali soldan ortaladı, savunmadan döndü. Ozan Tufan gelişine vurdu savunmaya çarpan top dışarı çıktı.

39' | Souza'dan etkisiz kafa vuruşu

Sol kanatta Volkan Şen pasını Hasan Ali'ye verdi, savunma müdahale etti, sonrasında Volkan ortaladı, ancak Souza'nın kafa vuruşu dışarı çıktı.

25' | Volkan Şen'den etkili şut

Fenerbahçe tehlikeli geldi! Volkan Şen ceza sahası dışında topla buluştu, şutunu attı ancak top az farkla dışarı çıktı.

22' | Lokomotiv Moskova etkili geldi

Moskova ekibi tehlikeli geldi! Sol kanattan Denisov yerden kesti, Kasaev, Kjaer'i geçip şutunu attı ancak Fabiano başarılı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17' | Lokomotiv Moskova ofsayt'a takıldı

Ceza sahasında Kasaev topla buluştu, kaleci Fabiano'yu geçip topu filelerle buluşturdu ancak hakemin kararı ofsayt.

6' | Fenerbahçe etkili geldi

Nani korneri kullandı, De Souza kafayı vurdu top az farkla üstten dışarı çıktı.

1' | Mücadele başladı.

İlk düdük çaldı. Lokomotiv Moskova maça başladı.

Son 5 Maç

Son 5 Maç
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç Öncesi Bilgiler

  • İki takımın Avrupa kupalarındaki ilk karşılaşması, geçen hafta oynanan ve Fenerbahçe’nin 2-0’lık üstünlüğüyle biten karşılaşmaydı.

  • Fenerbahçe Avrupa kupalarında Rus takımları ile beş kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe bu maçlarda bir kez yenildi (2G 2B). Fenerbahçe, Rusya deplasmanında ise hiç kazanamadı (1B 1M).

  • Lokomotiv Moskova Avrupa kupalarında Türk takımları ile dokuz kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki galibiyet alabildiler (3B 4M).

  • Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde altı maçtır yenilmiyor: Bu altı maçta sırasıyla beraberlik ve galibiyet aldı (3G 3B); son maçta Lokomotiv’i 2-0 yenmişti.

  • Fenerbahçe, son beş Avrupa Ligi maçında sadece bir gol yedi. Sarı lacivertliler, toplamda da bu sezon Avrupa kupalarında ön elemeler dahil 11 maçın yedisinde kalesini gole kapattı.

  • Lokomotiv Moskova, bu sezon Avrupa kupalarında evinde oynadığı dört maçın birini kazanabildi (1B 2M).

  • Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında attığı son altı golün dördünde asist beklerden geldi (Gökhan Gönül ve Caner Erkin’den ikişer gol).

  • Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde dokuz gol attı. Fernandao takımının attığı dokuz golün beşine katkıda bulundu (dört gol, bir asist).

Ajanslar, Twitter, Goal, Sporx, OptaCan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
22
17
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ersin Çırak

Fener tersten saplar

Melih Işık

beşiktaşlı biri olarak fenerbahçe adına sevimdim inşallah yolun sonuna kadar giderler

Pasif Kullanıcı

hadi bakalim basarilar, bu sefer Rusyada yenelim