Görüş Bildir
Haberler
LGS
LGS Başvurusu Nasıl Yapılır? MEB LGS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı

LGS Başvurusu Nasıl Yapılır? MEB LGS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, merakla beklenen LGS başvuru kılavuzunu yayınlandı. LGS başvuruları, bakanlık tarafından merkezi olarak 5-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu sene Türkiye’de eğitim alan tüm 8. sınıf öğrencileri, otomatik olarak LGS’ye kayıt yaptıracak. Peki, LGS ne zaman yapılacak? İşte MEB’in açıkladığı LGS tarihleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

LGS Ne Zaman Yapılacak?

LGS Ne Zaman Yapılacak?

LGS kapsamında 6 Haziran 2021'de uygulanacak merkezi sınavın başvuruları, 5-14 Nisan 2021 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8’inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

Başvurusu Bakanlık tarafından otomatik gerçekleştirilen öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmayacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacaktır. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecektir.

LGS sonuçları 30 Haziran 2021 tarihinde açıklanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın