Görüş Bildir
Haberler
LGS
LGS Başvurusu Nasıl Yapılacak? LGS Başvuruları Başladı mı, Ne Zaman?

LGS Başvurusu Nasıl Yapılacak? LGS Başvuruları Başladı mı, Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İyi bir lisede okuyarak eğitim almak isteyen öğrenciler, LGS hazırlıklarına devam ediyor. Bakan Özer, LGS başvurularının yapılacağı tarihi duyurdu. Peki, LGS başvuruları ne zaman yapılacak? LGS başvurusu bireysel mi olacak? İşte LGS ile ilgili merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

LGS sınavında iyi bir puan alarak lise hayatına geçmek isteyen öğrenciler, LGS çalışmalarına eğitim yılı başından beri devam ediyor. Öğrenciler, bir yandan sınava hazırlanırken bir yanda da başvuruların yapılacağı tarihi bekliyordu.

LGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

LGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Bakan Özer, LGS başvurularının 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

LGS başvuruları, bireysel olarak yapılmayacak. Adayların başvuruları, merkezi sistemden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

LGS Ne Zaman Yapılacak?

LGS Ne Zaman Yapılacak?

2022 LGS sınavı, 5 Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

LGS Sınav Süresi Değişti mi?

LGS Sınav Süresi Değişti mi?

Geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın