Görüş Bildir
Haberler
Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak? Ne Kadar, Kaç TL? Emeklilere Bayram İkramiyesi

Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak? Ne Kadar, Kaç TL? Emeklilere Bayram İkramiyesi

Bahadır
29.05.2023 - 21:05

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte emekli vatandaşların merak ettiği konular arasında ikramiyelerin ne zaman ödeneceği yerini aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla da ikramiye hakkında merak edilen sorular cevap bulmuş oldu. Peki, 2023 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL, bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ayrıntılar haberimizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar?

2018 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı'nda bin TL olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi uygulaması, 2021 yılında bin 100 TL’ ye yükselmişti. Bu tutar, yeni düzenleme ile 2 bin TL’ye yükseltildi. Emekli, vatandaşlar, geride bıraktığımız Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da 2 bin TL'lik ödeme alacaklar. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacak vatandaşlar da yararlanacak.

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama göre Kurban ikramiyelerinin haziran ayı içerisinde yatacağı kesinleşti. İkramiyelerin bayramdan 1 hafta önce yani 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor. 

21 Nisan'da başlayan Ramazan Bayramı'nda ikramiyeler şu tarihlerde hesaplara yatırılmıştı:

  • SSK emeklileri 14-16 Nisan

  • Bağ-Kur emeklileri 17-18 Nisan

  • Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar 19 Nisan

Kimler Kurban Bayramı ikramiyesi alabilir?

Kimler Kurban Bayramı ikramiyesi alabilir?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ozan Özgüven

Seçim bitti 5 yıl koltuk garanti artık herşeyi anca koklatırlar.