Görüş Bildir
Haberler
Kötü Şifre Seçmek, Her Zaman Kötü Olmayabilir

Kötü Şifre Seçmek, Her Zaman Kötü Olmayabilir

Fatih UZUN
19.10.2014 - 20:06

Biz hep 'güçlü şifre seçin' diyoruz ama çok kötü bir şifre, bazen hayat kurtarabiliyor. İşte kanıtı!

Melissa Vasquez, geçtiğimiz günlerde kaliforniya'da bir yolda, Chevrolet Cruze aracının kontrolünü kaybederek yaklaşık 460 metre boyunca çalılık bir uçuruma, pek çok sefer takla atarak düştü. Ailesi de 12 saatin ardından kayıp ilanı vermişti.

Vasquez'in aracı bir OnStar navigasyon sistemine sahipti ve aynı reklamlarda belirtildiği gibi OnStar, polise otomatik olarak aracın kaza geçirdiğini söylemişti.

Ne yazık ki, Vasquez'in OnStar GPS sistemi tam olarak nerede olduğundan emin değildi ve polise iki kez yanlış koordinatları vermişti. Yani otoriteler Vasquez'in bir yerde kaza geçirdiğini biliyordu ancak tam olarak nerede olduğunu bulamıyordu.

O sırada bir polis görevlisi olan David Cameron'un aklına, Vasquez'in iPhone'u aracılığı ile nerede olduğunu bulabilecekleri geldi. Ailenin evine giden polis görevlisi, Vasquez'in iPad'ini açmayı başardı. ' İnsanların şifre olarak sıklıkla kullandıkları sayıları kullanarak tahminlerde bulundum ve üçüncü denememde (iPad'i) açmayı başardım. '

Cameron, iPad'i açtıktan sonra Find My iPhone uygulamasını kullanarak Vasquez'in bulunduğu tam noktaya ulaştı ve polis kazadan 19 saat sonra Vasquez'in ters dönmüş aracını bulmayı başardı ve helikopter yardımıyla Vazquez'i kurtardı. Vasquez şu anda hastanede ve iyileşmesi bekleniyor.

Chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/kotu-sif...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0