Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Günlüğü: Türkiye ve Dünyada Bugün Neler Yaşandı?

Koronavirüs Günlüğü: Türkiye ve Dünyada Bugün Neler Yaşandı?

Koronavirüs salgınının Güney Amerika'da en yoğun etkili olduğu ülke olan Brezilya'da vaka sayısı 15 bin 305 artarak, 218 bin 223’e yükseldi. Rusya'da vaka sayısı salgının başından bu yana en düşük seviyeye indi. İtalya AB ülkeleri ile sınırlarını 3 Haziran'dan itibaren açıyor. 13 Mart'ta askıya alınan Bundesliga'da maçlar bugün itibarıyla seyircisiz olarak başladı. Koronavirüs kısıtlamalarına karşı İngiltere ve Almanya'da protesto gösterileri düzenlendi.

Dünya genelindeki toplam vaka sayısı 4 milyon 685 bini buldu. Can kaybı ise 310 binden fazla.

Türkiye ve dünyadan gelişmeleri aktardık...

Almanya’da Kovid-19 tedbirlerini binlerce kişi protesto etti

Almanya’da Kovid-19 tedbirlerini binlerce kişi protesto etti

Başkent Berlin'de Rosa-Luxemburg Meydan’ında, Federal Meclis’in önünde ve Alexander Meydanı’nda Kovid-19 tedbirlerini protesto etmek amacıyla yüzlerce kişinin katıldığı gösteriler yapıldı.

Göstericiler, üzerinde 'Sağlık terörünü durdurun' ve 'Korona yanlış alarmı' yazan dövizler taşıdı.

Polis eylemler sırasında sosyal mesafeye uyulması ve 50’den fazla kişinin katıldığı gösterilere izin verilmediği yönünde uyarılarında bulundu. 

Bazı gösterilere 50'den fazla kişi katılınca ve uyarılar dikkate alınmayınca çok sayıda kişi gözaltına alındı.

65 yaş üstü kişilerin Pazar günü sokağa çıkma saatleri değişti

65 yaş üstü kişilerin Pazar günü sokağa çıkma saatleri değişti

İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı kararla, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan kişiler Pazar günü 12:00-18:00 saatleri arası sokağa çıkabilecek. 

Daha önce, bu kişilerin ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin Pazar günü 11:00-15:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları açıklanmıştı

Yeni Zelanda Başbakanı restoranın kapısından geri çevrildi

Yeni Zelanda Başbakanı restoranın kapısından geri çevrildi

Yeni Zelanda'da Başbakan Jacinda Ardern, yemek için gittiği kafeye sosyal mesafe kuralları gereği kapasitenin dolu olması nedeniyle alınmadı.

Başkent Wellington'daki kafeye giden Başbakan Ardern'in kapıdan çevrilişini gören bir kişi, Twitter mesajında 'Aman tanrım az önce Jacinda Ardern Olive Kafe'ye girmeye çalıştı ama kafe dolu olduğu için içeri almadılar' yazdı.

Kültür ve Turizm Bakanı: Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm başlar

Kültür ve Turizm Bakanı: Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm başlar

NTV canlı yayınına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz.' dedi.

21:30 itibarıyla dünya geneli 👇

21:30 itibarıyla dünya geneli 👇

Worldometers sitesindeki son verilere göre toplam vaka sayısı 4 milyon 685 bini buldu. 

Can kaybı ise 310 bini geçmiş durumda.İyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 794 bin civarında.

En fazla vaka ve can kaybının bulunduğu ülkeler 👇

En fazla vaka ve can kaybının bulunduğu ülkeler 👇

Kovid-19 nedeniyle bugüne kadar en fazla can kaybı, 89 bin 13  kişinin hayatını kaybettiği ABD'de görüldü.

ABD'yi,

Bundesliga seyircisiz başladı

Bundesliga seyircisiz başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle 13 Mart'ta askıya alınan Bundesliga'da maçlar, bugün 16.30'da oynanan 5 karşılaşma ile birlikte seyircisiz olarak başladı.

Borussia Dortmund ve Schalke arasındaki karşılaşma Dortmund'un 4-0'luk galibiyetiyle sona erdi 👇

İtalya’da günlük can kaybı 9 Mart’tan bu yana en düşük seviyede

İtalya’da günlük can kaybı 9 Mart’tan bu yana en düşük seviyede

BBC'den Övgü Pınar'ın aktardığına göre İtalya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son bir günde 153 artarak 31 bin 763’e yükseldi. Günlük can kaybı sayısı 9 Mart’tan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Toplam vaka sayısı ise bir günde 875 artışla 224 bin 760’e ulaştı.Son bir günde iyileşen Covid-19 hastası sayısı 2605 olarak belirlendi. Salgının başından beri tespit edilen Covid-19 hastalarından 122 bin 810’u iyileşti.

Londra'da 'özgürlük' sesleri: Kısıtlamalar protesto edildi

Londra'da 'özgürlük' sesleri: Kısıtlamalar protesto edildi

Londra Hyde Park’ta bir araya gelen çoğunluğu aşırı sağ gruplardan yaklaşık 40 gösterici, ülkedek kısıtlamaları protesto etti.

“Özgürlük” ve “Yeni anormale hayır” sloganı atan göstericilerden bazıları aşı karşıtı döviz ve pankartlar da taşıdı.

Gösteri sırasında güvenlik güçleri bazı protestocuları gözaltına aldı.

Gösteri sırasında güvenlik güçleri bazı protestocuları gözaltına aldı.

İngiltere'de 484 can kaybı daha

İngiltere'de 484 can kaybı daha

İngiltere genelinde Kovid-19 kaynaklı ölümlere 468 kişinin daha eklenidği açıklandı.

Böylece ülkedeki toplam ölü sayısı 34.466'ya yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre ayrıca, 3451 kişiye yapılan testlerin pozitif çıktığı ve vaka sayısının 240.161'e yükseldiği bildirildi.

Air Canada çalışanlarının yarısını işten çıkarıyor

Air Canada çalışanlarının yarısını işten çıkarıyor

Kanada'nın en büyük havayolu şirketi Air Canada’dan yapılan açıklamada, salgının uçuşları yüzde 95 azalttığı ve bu durumun yakın zamanda da normale dönmesinin beklenmediği belirtildi. 

Hali hazırda 38 bin çalışanı bulunan şirketin iş gücünün yüzde 50-60 oranında azaltılmasına yönelik küçülme kararı aldığı belirtilen açıklamada, kararın 7 Haziran’dan itibaren yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Kararın yürürlüğe girmesi durumunda 20 bin civarında çalışan işten çıkarılacak. 

Şirket, geçen yılın ilk üç ayında 345 milyon dolar kar ederken, bu yıl aynı dönemde Kovid-19 önlemleri nedeniyle 1,05 milyar dolar zarar ettiğini duyurdu.

İran bayramdan sonra kısıtlamaları kaldırıyor

İran bayramdan sonra kısıtlamaları kaldırıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülke genelinde Kovid-19'a karşı tedbirler kapsamında getirilen kısıtlamaların Ramazan Bayramı'ndan sonra kaldırılacağına işaret ederek, 'Restoranlar, mübarek ramazan ayından sonra sağlık protokollerine uyulması şartıyla faaliyetlerine yeniden başlayacak. Şu anda yoğun şekilde salgınla mücadele eden tıp fakülteleri hariç tüm üniversiteler 6 Haziran'da açılacak.' ifadelerini kullandı.

Spor faaliyetlerine de bayramdan sonra izin verileceğini aktaran Ruhani, 'Spor müsabakaları sağlık kuralları çerçevesinde ve seyircisiz yapılacak. Bu protokol Sağlık Bakanlığı tarafından tebliğ edilecek.' diye konuştu.

Ruhani, türbeler ve kutsal mekanların da bayramdan sonra üç saat sabah ve üç saat öğleden sonra olmak üzere halkın ziyaretine açılacağını belirtti.

Öte yandan 5 Mart'ta ülke genelinde kapatılan ilk ve orta dereceli okullar bugün tekrar açıldı.

İtalya AB sınırlarını 3 Haziran'da açıyor

İtalya AB sınırlarını 3 Haziran'da açıyor

İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte başkanlığında dün toplanan bakanlar kurulu, sabaha karşı ülkede Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Buna göre İtalya, 3 Haziran'dan itibaren sınırlarını açacak ve ayrıca epidemiyolojik olarak risk içermeyen ülke ya da bölgelerden gelenlere 14 günlük karantina uygulamasını kaldıracak.

İtalyan basınında, 3 Haziran’dan itibaren AB ve Schengen Bölgesi ülkelerine karantina uygulanmadan sınırların açılacağı belirtildi. İtalya’nın AB dışındaki ülkelere seyahat durumunun halihazırda Birlik dış sınırlarını 15 Haziran’a kadar kapatan AB kararına bağlı olduğu ifade edildi.

3 Haziran’da dış sınırların açılmasına ilaveten ülkede mart ayından beri kısıtlanmış olan bölgeler arası seyahate de izin verilecek.

Mağaza, restoran ve ibadethaneler 18 Mayıs'ta açılıyor

Diğer yandan, açıklamada, daha önce 1 Haziran olarak duyurulan restoran, kafe ve ibadethanelerdeki açılış tarihinin öne çekildiği belirtildi.

İbadethaneler ve mağazalar 18 Mayıs'tan itibaren sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde yeniden faaliyete geçecek.

İspanya'da son iki ayın en düşük can kaybı

İspanya'da son iki ayın en düşük can kaybı

İspanya'da Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla ilgili ölü ve vaka sayılarını güncelledi. Ülkede, dün 138 olarak açıklanan günlük ölüm sayısı bugün 102'e düştü. Bu, günlük ölümlerde 16 Mart'tan bu yana açıklanan en düşük sayı olarak dikkati çekti.

Bakanlık, son verilerin ardından virüsten ölenlerin sayısını 27 bin 563 olarak açıkladı. Diğer yandan, PCR testlerine göre toplam vaka sayısının ise son 24 saatte 539 artışla 230 bin 698 olduğu bildirildi. Hastalarda iyileşenlerin sayısı da 146 bin 446 olarak verildi.

Sağlık Bakanlığı ayrıca Kovid-19'un ekonomik ve sosyal etkilerini hafifletmek için hükümet tarafından belirlenen kademeli normalleşme süreci kapsamında 18 Mayıs'ta ikinci aşamaya geçecek bölgeleri belirledi.

İkinci seviyeye geçecek bölgeler arasında Madrid ve Barcelona yok

İspanya'nın yüzde 51'i 11 Mayıs'ta ikinci aşama olan 1. seviyeye geçerken, 18 Mayıs'ta bu oranın yüzde 70'e çıkarılacağı açıklandı.

Kovid-19 salgınının en yoğun görüldüğü Madrid ve Barselona kentleri ile Castilla y Leon özerk bölgesinin yarısı ilk aşama olan 0 seviyesinde kalmaya devam edecek. 

İlk aşamada kalan kentlerde, küçük işletmelerin ön rezervasyonsuz da müşteri kabul etmesi gibi bazı uygulamalar gevşetilirken, restoran ve barların teraslarının kapalı tutulmaya devam edileceği bildirildi.

Brezilya'da bir günde 15 bin 305 vaka artışı

Brezilya'da bir günde 15 bin 305 vaka artışı

Güney Amerika ülkelerinden Brezilya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 824 kişi daha hayatını kaybetti.

Globo.com sitesinin Brezilya Sağlık Bakanlığına dayandırdığı haberine göre, ülkede 824 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 14 bin 817’ye çıktı.


Ayrıca ülkedeki vaka sayısı 15 bin 305 artarak, 218 bin 223’e yükseldi.


Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldmeter internet sitesine göre, Latin Amerika’da vaka ve ölüm sayıları bakımından Kovid-19’un en yoğun görüldüğü Brezilya, vaka sayısı açısından dünyada da altıncı sırada yer alıyor.

TFF Başkanı Özdemir: "Süper Lig'de pozitif vaka olursa onları ayırıp devam edeceğiz"

TFF Başkanı Özdemir: "Süper Lig'de pozitif vaka olursa onları ayırıp devam edeceğiz"

Türk Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 12 Haziran'da başlatma kararı aldıkları Süper Lig ile ilgili açıklama yaptı. Kararları UEFA ile danışarak aldıklarını anlatan Özdemir, 10 alternatif senaryo hazırladıklarını belirtti. Özdemir, 'Süper Lig başladığı zaman takımlarda pozitif vaka çıkarsa pozitif çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz' dedi. TFF Başkanı Özdemir ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile aralarında fikir ayrılığı bulunmadığını ifade etti.

Rusya'da salgının başından beri en düşük vaka artışı yaşandı

Rusya'da salgının başından beri en düşük vaka artışı yaşandı

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 9 bin 200 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 272 bin 43’e çıktı.

Mayıs ayının başından bu yana günlük vaka sayısı 10 bin civarında olan ülkede, ölü sayısı 119 artarak 2 bin 537’ye, iyileşen sayısı 4 bin 940 artarak 63 bin 166’ya ulaştı. 

Vaka sayısında günlük artış oranı yüzde 4,2’den yüzde 3,5’e düşen Rusya’da, salgının başlangıcından bu yana en düşük vaka artış oranı gerçekleşti. Ülkede yeni vakaların yüzde 44,8’inde semptom görülmediği kaydedildi.  

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinden yapılan açıklamada, son 24 saatte 242 bin testin yapıldığı ve bugüne kadar test sayısının 6 milyon 600 binden fazla olduğu bildirildi. Açıklamada, yaklaşık 259 bin kişinin gözetim altında tutulduğu kaydedildi.

Koronavirüs tedbirlerine uymayan 4 bin 368 kişiye idari ve adli işlem

Koronavirüs tedbirlerine uymayan 4 bin 368 kişiye idari ve adli işlem

İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde dün 15.00-24.00 saatleri arasında eş zamanlı 'Türkiye Güven Huzur Uygulaması' gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 2 bin 701, sokağa çıkma kısıtlamasına tabi 20 yaş altı 1479, 65 yaş ve üzeri 188 kişiye idari ya da adli işlem uygulandı. 

Süresiz kapatma, çalışma saatlerine uymama ve sosyal mesafe kuralını ihlalden de 191 iş yeri sahibine ya da işletmecisine idari ve adli işlem yapıldı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hagawi2714

eylem yapıyorlardı karantina istemiyoruz diye :D Müstehak

şukufe su

Biz de değil bakan belediye başkanı alınmasa kıyamet kopar.