Görüş Bildir
Haberler
Nihat Özdemir: 'Takımlarda Pozitif Vaka Çıkarsa Onları Ayırıp Yolumuza Devam Edeceğiz'

Nihat Özdemir: 'Takımlarda Pozitif Vaka Çıkarsa Onları Ayırıp Yolumuza Devam Edeceğiz'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Ligi 12 Haziran'da başlatmayı planladıklarını ancak ellerinde 10 tane alternatif senaryo bulunduğunu söyledi. Özdemir, 'Süper Lig başladığı zaman takımlarda pozitif vaka çıkarsa pozitif çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'te yayınlanan 'Hafta Sonu' programına katılan TFF Başkanı Özdemir, liglere devam etme kararını tek başlarına vermediklerini belirtti.

"Kararları UEFA ile danışarak alıyoruz"

"Kararları UEFA ile danışarak alıyoruz"

Futbolda Avrupa'dan kopmalarının mümkün olmadığını dile getiren Özdemir, 'Toplamda 55 ülkenin üyesi olduğu UEFA'ya bizde üyeyiz. Çalışmalarımızı UEFA ile alıyoruz. Biz UEFA'nın bir parçasıyız. Hiçbir zaman sağlıktan ödün vermeyiz. Bir insanın hayatı bile bu ligden daha önemlidir. Basketbol, voleybol bizden farklı, onlar salon sporu. Söz konusu federasyonların başkanlarıyla görüştüğümde onlara kulüpler oynamak istemediğini söylemiş. Biz de öyle değil.' ifadelerini kullandı.

Ellerinde birçok alternatif bulunduğunu hatırlatan Özdemir, şartların iyiye gitmemesi durumunda ligi temmuz ayının ortalarında başlatabileceklerini de ifade etti.

"Sağlık Bakanlığı ile görüş ayrılığımız yok"

"Sağlık Bakanlığı ile görüş ayrılığımız yok"

Türkiye'nin salgında çok iyi yol kat ettiğini vurgulayan Özdemir, 'Dünyada bu işi en iyi başaran ülke Türkiye'dir. En iyi durumda olan ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Her gün daha iyiye doğru gidiyor. Belki biz duruma göre temmuz ayındaki maçlarımızı seyircili oynayacağız.' diye konuştu.

Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini dinledikten ve futbola dönüş öneri protokolünü inceledikten sonra kararın kendilerine ait olduğunu söylediğini de aktardı.

Sağlık Bakanlığı ile görüş ayrılıklarının bulunmadığının altını çizen Özdemir, kulüplerden adil olmaları temennisinde de bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Tek kararımız oynayarak sonlandırmak"

"Tek kararımız oynayarak sonlandırmak"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinde sezonun oynanarak tamamlanmasında ısrar edeceklerini söyledi.

Kulüplerin çoğunun kalan maçları oynamak istediğini belirten Özdemir, 'Birçok Avrupa ülkesinde koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı fazla olmasına rağmen futbol ligleri bizden önce başlayacak. Fransa, Hollanda ve Belçika'da ise ligler tescil edildi. Bizim liglerde bu kararı vermek mümkün değil. Aksi halde çok büyük tartışmalar çıkar. Süper Lig'de üst sıralarda yer alan takımların puanları birbirine çok yakın. Alt sıralarda bulunan takımların da durumu aynı. Nefes nefese olan bir ligde tek kararımız oynatarak sonlandırmak. Tek yolumuz var. Hep beraber federasyona destek verelim. Oynayarak sezonu tamamlayalım. Kim hak ederse şampiyon olsun.' ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz seyircili oynamak"

"Hedefimiz seyircili oynamak"

Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından liglerde kalan müsabakaların tek bir şehirde oynatılmasına yönelik çalışma yapıldığı iddialarıyla ilgili, 'Bütün maçlar normal statüsünde seyircisiz olarak başlayacak. Herhangi bir başka senaryo konuşulmadı. Bakan Bey'e bu durumu sordum, 'Haberim yok.' dedi. Biz de inceliyoruz. Bugün itibarıyla ligleri tek bir şehirde oynatma planımız yok. Günlük hareket ediyoruz. Gelişmelere bakıyoruz ve karar veriyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Nihat Özdemir, sağlık kontrollerinin uygulanması şartıyla maçların seyircili oynanmasını hedeflediklerini aktardı.

Bundesliga'yı örnek verdi

Bundesliga'yı örnek verdi

Fransa, Belçika ve Hollanda liglerinde alınan kararların hatırlatılması üzerine Özdemir, 'Ligler 12 Haziran'da başlamazsa alternatif tarihlerimiz var. 19 Haziran, 26 Haziran ve temmuzun başı var. Liglerin başlamama ihtimalini hiç düşünmek istemiyoruz. Başka bir alternatif düşünemiyoruz. Oynatarak ligleri tamamlamak istiyoruz. Diğer şartları hiç gündeme getirmedik, konuşmadık. Kamuoyunda değişik tartışmalara yol açabiliriz. O yüzden bu konudan uzak duruyoruz. Ligleri nasıl tamamlayabiliriz diye çalışmalar yapıyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

Bugün başlayacak Bundesliga'nın kendileri için önemli bir ölçü olduğunu anlatan TFF Başkanı, 'Bütün takımları lig başlamadan 15 gün önce karantinaya aldılar. Dün, Bundesliga takımlarından birinin teknik direktörü, diş macunu almak için karantinada oldukları otelden yandaki markete gidiyor. Bu hafta oynanacak maçta takımın başında sahaya çıkamayacak. Bunları inceliyoruz. Biz de bazı önemli kararlar vereceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

"Pozitif vakaları ayırıp yolumuza devam edeceğiz"

Nihat Özdemir, ligler başladıktan sonra koronavirüse yakalanan futbolcuları ayırarak sağlıklılarla yola devam edileceğini belirtti.

Başkan Özdemir, ligler başladıktan sonra futbolcularda pozitif vaka görülmesi durumunda izlenecek yola değinerek şunları kaydetti:

'Takımlar hazırlanırken sık sık test yaparak yollarına devam edecek. Tabii ki pozitif vakalar olabilir. Onları ayıracağız. Yeniden test yaparak yolumuza devam edeceğiz. Bundesliga'da bir takımda 14 oyuncu kalsa dahi liglere devam etme kararı aldılar. O kadar kararlılar ki ne yapıp edip Bundesliga'yı sonlandırmak istiyorlar. Bizim de hedefimiz budur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
84
43
18
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Süvari Bora

Neyse ki Fenerin şampiyonlukla alakası yok. Yoksa bu GS, BJK, TS liler ligin Fener için başladığını, bilmem ne olduğunu, kırk türlü komplo teorisi üretirlerdi.

hv.p.cvs.

zaten biz işin içinde olsak şampiyon olma ihtimalimiz yüzünden komple iptal ederlerdi ligi. tartışmazlardı.

Soner gökhan

sağlık bakanı çıkıp buna filyasyon ne demek anlatsın boş boş konuşuyo ve aynı zamanda tck ya göre suç işliyo söyledikleriyle

Malum Şahıs

takımlar belli şampiyonluk için 3 lü final düşme ihtimali en yüksek takımlar arasında da tek maçlı play off oynatırsın olur biter bu kadardamı kafanız çalışm... Devamını Gör