Görüş Bildir
Haberler
Korku ve Gerilimin Üstadı 73 Yaşına Girdi: Stephen King'in Romanlarından Uyarlanmış Tüyler Ürpertici 15 Film

Korku ve Gerilimin Üstadı 73 Yaşına Girdi: Stephen King'in Romanlarından Uyarlanmış Tüyler Ürpertici 15 Film

Mia Zona
21.09.2020 - 12:55

21 Eylül 1947 doğumlu Stephen King'in bugün doğum günü! King'in romanlarından uyarlanan filmleri izlerken size iyi seyirler dileriz. 🎬

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gerald's Game - Oyun (2017)

1. Gerald's Game - Oyun (2017)

Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ıssız bir göl evine giderler. Huzur dolu geçen zamanlarına biraz da eğlence katmak için seks oyunu oynayan çiftin hayatı birden kabusa dönüşür. Bir kaza sonucu Gerald öldüğünde, Jessie elleri yatağa kelepçeli bir haldedir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmaya çalışan Jessie, ilerleyen saatlerde odanın içinde bir başkasının daha olduğunu düşünmeye başlar...

2. Carrie - Carrie: Günah Tohumu (2013)

2. Carrie - Carrie: Günah Tohumu (2013)

Carrie White okulda arkadaşlarının sürekli dalga geçip kötü davrandığı, evdeyse aşırı dindar annesinden zulüm gören bir kızdır. Ama Carrie'nin herkesten sakladığı bir sırrı vardır; çok yoğun psişik güçlere sahiptir. Okul balosunda arkadaşları yine onu sıkıştırmaya kalkınca 'ateşle oynanmayacağını' öğreneceklerdir!

3. 1922 (2017)

3. 1922 (2017)

Genç bir çiftçi olan Wilfred James, maddi kazanç sağlamak için eşi Arlette'yi öldürür. İtirafını bir kağıda döken James, bir süre sonra esrarengiz olaylar yaşamaya başlar.

4. It - O (2017)

4. It - O (2017)

Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla bir yandan da ergenlikle uğraşırken başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır...

5. In the Tall Grass (2019)

5. In the Tall Grass (2019)

Cal ve Becky kardeşler, uzun otlarla çevrili bir alanda yaşayan teyzelerine gitmek için yola koyulurlar. Yolda ilerleyen kardeşler birden çalılıkların arasından bir ses duyar. Sese kulak verdiklerinde kendilerinden yardım istendiğini anlayan kardeşler ne yapacaklarını şaşırır. Yakalanmaktan korktukları için çok ses çıkarmadan kendilerini duyurmaya çalışan anne ve oğlunu bulmak için arabadan inen Cal ve Becky, otların arasında onlara ulaşmaya çalışır. Ancak çok geçmeden kendilerini yardım beklemek zorunda kalacakları bir durumun içerisinde bulurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Shining - Cinnet (1980)

6. The Shining - Cinnet (1980)

Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konumlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

7. Doctor Sleep - Doktor Uyku (2019)

7. Doctor Sleep - Doktor Uyku (2019)

Çocukluğunda yaşadıklarının karanlık gölgesi altında hayatına devam eden Danny, travmalarıyla boğuşmaktan yorgun düşmüş ve alkole bağımlı hale gelmiştir. Babasının umutsuzluk, alkolizm ve şiddetli mirasından kurtulmak için çabalayıp duran Danny, New Hampshire kasabasında, onu ayakta tutan bir destek grubuyla yerleşir ve 'parlama' gücü sayesinde ölenlerin son anlarında onlara huzur verebildiği bir bakım evi işine girer. Bu arada Amerika'nın dört bir yanındaki otoyollarda, True Knot adı verilen bir topluluğun üyeleri refah arayışında dolaşıp durmaktadır. Çoğunlukla zararsız ve yaşlı görünen bu grupla ilgili gerçek ise oldukça korkunçtur. Danny, kendisiyle benzer yeteneklere sahip bir kız olan Abra Stone ile psişik bağ kurduğunda, bu grubun yetenekli olanları hedef aldığını fark eder. Bu grup yetenek sahibi çocukların işkence gördükleri sırada çıkan 'parıltılarının buharını' teneffüs ederek yarı ölümsüz hale gelmişlerdir. Gördüğü en yüksek psişik güce sahip olan Abra, Danny'i şeytanlarıyla yüzleştirecek ve kendi ruhu için bir savaşa sürükleyecektir...

8. Cell - Frekans (2016)

8. Cell - Frekans (2016)

Clayton Riddell kariyerinin zirvesini yaşayan çok ünlü bir yazardır. Ailesinin kendisine eşlik edemeyecek olması nedeniyle canı bir hayli sıkkın olsa da son romanının sunumunu yapmak için Boston'a gitmesi gerekir. Sunum günü gelir, ancak o esnada çevresinde garip olaylar yaşanmaya başlar... Cep telefonlarından yayılmaya başlayan bir sinyal insanları kana susamış varlıklara dönüştürmektedir. Bu yeni zombi güzellemesinden sağ çıkmaya çalışan küçük bir grup hayatta kalmak için her şeyi göze almak zorundadır.

9. The Mist - Öldüren Sis (2007)

9. The Mist - Öldüren Sis (2007)

Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkan ve insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olanlar süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır. Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken bazıları buna inanmaz.

10. O Bölüm 2 - It Chapter Two (2019)

10. O Bölüm 2 - It Chapter Two (2019)

O Bölüm 2, şeytan palyaçonun geri dönmesi ile yirmi yedi yıl sonra yeniden bir araya gelen Ezikler Kulübü üyelerinin hikayesini konu ediyor. Aldığı yenilginin üzerinden geçen yirmi yedi yılın ardından Pennywise, Derry kasabasına geri döner. Ezikler Kulübü’nün üyelerinin her biri bir yana savrulmuş, sadece Mike kasabada yaşamını sürdürmeye devam etmektedir. Mike, tıpkı yıllar önce olduğu gibi insanların ortadan kaybolmaya başlaması sonucu arkadaşlarını kasabaya çağırmaya karar verir. Pennywise'ın geri dönüşü sebebiyle, çocukken söz verdikleri gibi kasabaya geri dönen yetişkinler bir kez daha şeytani palyaço ile karşı karşıyadır. Ancak yıllar sonra bir araya gelen ekibin birbirlerini yeniden tanımaları da bir hayli zor olur. Artık evli bir adam olan Bill ve sevgilisinden şiddet gören Beverly başta olmak üzere, tanıştıklarından bambaşka hayatlar yaşayan eski arkadaşlar, bir kez daha el ele vermek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 1408 (2007)

11. 1408 (2007)

Bir yazarın hayal gücü bazen gerçekleri yaratmasına sebep olabilir ya da hayal gücü ile çıktığı yolculuk onu gerçek hayata paralel imgelerle karşılaştırabilir. Mike Enslin başarılı bir yazardır. Genelde yazdığı alan doğaüstü güçlerle ilgilidir. Üzerinde çalıştığı kitap için araştırma yaptığı sırada Doplhin Oteli’nin 1408 numaralı odasında gizemli olaylar yaşandığını anlar. 1408 önemli bir mittir. Çok geçmeden otel yöneticisinin tuhaf olaylara dahil olması ile beraber ürkütücü şeyler yaşanmaya başlar.

12. Secret Window - Gizli Pencere (2004)

12. Secret Window - Gizli Pencere (2004)

Gerilim romanlarıyla ünlenen başarılı bir yazar olan Mort Rainey karısı Amy'nin kendisini aldattığını gördüğünde büyük bir psikolojik yıkıma uğrar. Karısından boşanan ve aynı zamanda 'yazar tıkanıklığı' sorunuyla karşılaşan Rainey, hem yeni kitabı üzerine çalışabilmek hem de zor zamanları atlatabilmek için New York'un ıssız bölgelerinden birine, Tashmore gölünde bir kulübeye yerleşir. Bir gün kapısını çalan John Shooter isimli esrarengiz adam, Rainey'i kendi hikayesini çalmakla suçlar. Başta adamı dikkate almayan Rainey zamanla olayın büyüklüğünün ve tehlikesinin farkına varır.

13. Dreamcatcher - Düş Kapanı (2003)

13. Dreamcatcher - Düş Kapanı (2003)

Çocuk yaşlarda 4 arkadaş, hasta bir çocuğun hayatını kurtarır. Bu olayın ertesinde telepatik güçlere sahip olurlar. Başkalarının zihnini okuyabilme yeteneğine sahip olmuşlardır. Zamanla hepsi ayrı dünyalara dağılır, farklı işlerle uğraşmaya başlarlar. Fakat seyrek de olsa, av için bir araya gelmeyi ihmal etmezler. Buluşmalarından biri öncekilere hiç benzemeyecektir. Karşılarına gizemli bir adam çıkar, bu sadece bir başlangıçtır. Bulundukları bölgenin gizli bir nedenden dolayı karantina altına alındığını öğrenen adamlar, çocukluklarıyla da bağlantılı şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşırlar.

14. Apt Pupil - Ölümcül Sır (1998)

14. Apt Pupil - Ölümcül Sır (1998)

Sıradan bir Amerikalı delikanlı olan Todd, aynı mahallede yaşayan ihtiyar Arthur Denker ile arkadaşlık etmeye başlar. Todd, Denker’in aslında kimliğini gizleyen bir Nazi savaş suçlusu olduğunu keşfettiğinde ihtiyarla bir anlaşma yaparlar. Denker ona son derece ilginç olan anılarını anlatacaktır, delikanlı da bunun karşılığında çenesini tutacaktır. Ancak II. Dünya Savaşı’ndaki toplama kamplarında yaşananlar, genç bir insanın psikolojinin kolaylıkla baş edebileceği şeyler değildir. Todd değişmeye başlar...

15. Hearts in Atlantis - Gizemli Yabancı (2001)

15. Hearts in Atlantis - Gizemli Yabancı (2001)

Robert Garfield, uzun zamandır uzak kaldığı kasabasına geri dönmek durumunda kalmıştır. Çocukluğunda beraber vakit geçirdiği, en yakın arkadaşlarından biri ölmüştür. Garfield'ın tek hatırladığı 11 yaşındayken burada olduğudur. Kendi yaşıtı olan Carol'a o dönemde çok güçlü bir şekilde aşıktır. Hayatlarına tam o sırada müdahil olan Ted isimli çok tuhaf bir yabancı ise Robert'ın tüm çocukluğunu yeniden düşünmesine yol açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
30
6
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biracı Şişman

Şu adamın Kara Kule serisini , Maça Kızı kitabını ya da Kemik Torbası kitaplarını okuyun da sadece korku gerilimden ibaret olmadığını anlayın . Ne güzel yaza... Devamını Gör

Halil Değerli

Kırmızı Gül Konağı..... ..... Unutmuşsunuz.... izleyin....

Gizem Yenikler

En sevdiğim yazarlardan iyi ki doğdun Stephen King.