Görüş Bildir
Haberler
'Korku Filmine Çevrilse de İzledikten Sonra Bir Hafta Korkudan Uyuyamasak' Diye Düşündüğümüz Filmler

'Korku Filmine Çevrilse de İzledikten Sonra Bir Hafta Korkudan Uyuyamasak' Diye Düşündüğümüz Filmler

esma çetin
31.08.2022 - 13:16

Hepimizin çocukken severek izlediği Winnie the Pooh, Winnie the Pooh: Blood and Honey ismli filmde bir korku hikayesini anlatacak. Winnie the Pooh bile korkunç olabiliyorsa korku filmi olsa efsane olurdu dediğimiz filmleri sizler için listeledik. Hadi buyurun 👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jeremyhayes1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aladdin

1. Aladdin

Biliyorsunuz ki cinlerle ilgili sayısız korku filmi var, ancak 'Aladdin ve Sihirli Lamba' hikayesine dayanan bir korku filmi izleyicileri gerçekten korkutabilir.

Aladdin için yazdığımız korku filmi açıklaması: Yoksul bir genç adam sihirli bir lamba bulur ve isteklerinin hayatını yaşayan bir kabusa dönüştürdüğünü keşfeder.

En yakın film karşılaştırması: The Djinn

2. Inception

2. Inception

Inception'ın çarpıcı görsellerini alıp filmin türünü korkunç bir psikolojik korkuya çevrildiğini düşünsenize!

Inception için yazdığımız korku filmi tanımımız: Bir kadın, bir grup erkeğin rüyalarına girerek zihnine bir fikir yerleştirmeye çalıştığını keşfeder ve istediklerini alana kadar oradan ayrılmazlar.

En yakın film karşılaştırması: A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (Ele Sokağında Kabus 3: Rüya Savaşçıları)

3. Toy Story (Oyuncak Hikayesi)

3. Toy Story (Oyuncak Hikayesi)

Oyuncak Hikayesi'ndeki oyuncaklar oldukça cana yakın ve yardımseverler, ancak bir korku filmi uyarlaması mutasyona uğramış oyuncaklar sunabilir.

Toy Story için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Sorunlu bir çocuk, çokça istismara uğrayan oyuncaklarının hayatta olduğuna ve ona zarar vermeye çalıştığına ikna olur.

En yakın film karşılaştırması: Child's Play veya Puppet Master.

4. Truman Show

4. Truman Show

İzlenme hissi, korku filminde en çok kullanılan motiflerden biridir, bu motif tüm korku filminin odak noktasının yoğun ve sürükleyici olmasını sağlar. Tek büyük değişikliğin kameranın arkasındaki insanları asla göremeyecek olmamız olduğunu düşünün. İma edilen, gösterilen ama asla söylenmeyen her şey tüyler ürpertici olurdu.

Truman Show için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Bir adam, mükemmel bir kasabadaki hayatının bir televizyon şovu gibi geçtiğini yavaş yavaş anlamaya başlar ve kimse gitmesine izin vermez.

En yakın film karşılaştırması: The Cabin in the Woods (Dehşet Kapanı)

5. Back to the Future (Geleceğe Dönüş)

5. Back to the Future (Geleceğe Dönüş)

Zaman yolculuğuyla ilgilenen yalnızca birkaç korku filmi var. Bu yüzden en iyi zaman yolculuğu filmi olan Geleceğe Dönüş'ün bir korku hikayesi olduğunu görmek harika olurdu. Uzay-zaman sürekliliğini kesintiye uğratarak Marty'nin anne babasını tehlikeye atmak ilginç olurdu. Marty'nin ailesini tehlikeye atmak için eklenen her türlü korku kinayesi, eve dönüş yolunu bulma risklerini gerçekten artıracaktır.

Geleceğe Dönüş korku filmi için yazdığımız açıklamamız: Bir genç çocuk yanlışlıkla geçmişe gider. Ebeveynlerinin ve kendisinin hayatını tehlikeye atan olayları alt üst eder.

En yakın film karşılaştırması: The Last Night in Soho (Dün Gece Soho'da)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü)

6. The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü)

Bizce hepimiz bunu görmek isterdik!

Oz Büyücüsü için Korku filmi için yazdığımız açıklamamız: Bir kız ve köpeği, kendilerini kötü bir cadı tarafından kontrol edilen korkunç canavarlarla dolu uzak bir dünyada bulurlar.

En yakın film karşılaştırması: Return to Oz (Oz'a Dönüş)

7. Waterworld (Su Dünyası)

7. Waterworld (Su Dünyası)

Her şeyin olduğu, kaçacak ya da saklanacak hiçbir yerin olmadığı kanunsuz bir dünya... Açık denizde yaşamanın korkunç. bir şey olduğunu düşünen biri için Su Dünyası harika bir korku filmi olurdu. 

Su Dünyası için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Distopik, sularla kaplı bir dünyada, bir anne kızını sadist bir çeteden korumalıdır.

En yakın film karşılaştırması: The Purge (Arınma Gecesi)

8. Miss Congeniality (Güzel Dedektif)

8. Miss Congeniality (Güzel Dedektif)

Dedektiflikle ilgili filmlerin çoğunun psikolojik bir korku filmine dönüştürülebileceğini düşünüyoruz. 

Güzel Dedektif için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Miss United States güzellik yarışmasının bir üyesi yarışmaya katılıyor ama hayatına... 

En yakın film karşılaştırması: I Know What You Did Last Summer (Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum)

9. Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

9. Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Roald Dahl klasiğinin ürkütücülüğünün birçok katmanı var ama bizce Wonka'yı daha korkunç bir karakter yapmak bir korku uyarlaması için şart. Onu daha sadist bir karakter olarak düşünün. 

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Çocuklar bir çikolata fabrikası turunu kazanırlar. Ancak altın biletlerinin pazarlık ettiklerinden daha fazla olduğunu öğrenirler çünkü fabrika sahibi bekledikleri kişi değildir...

En yakın film karşılaştırması: Karşılaştırma yok.

10. Pretty Woman (Özel Bir Kadın)

10. Pretty Woman (Özel Bir Kadın)

Bu filmin korku versiyonuyla gidebilecekleri birçok yol var. Önde gelen iş adamı bir sapık ya da bir seri katil olabilir. 

Özel Bir Kadın için yazdığımız korku filmi tanımımız: Bir seks işçisi, yalnızca korkunç gizli hayatını öğrenmek için bir iş adamıyla ilişki kurar.

En yakın film karşılaştırması: American Psycho (Amerikan Sapığı)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Van Helsing

11. Van Helsing

Van Helsing'in sert bir korku versiyonu gişe rekorları kırabilir!

Van Helsing için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Bir üniversite öğrencisi, geceleyin uğursuz bir şeyi takip eden yaşlı bir adama eşlik eder.

En yakın karşılaştırma: Van Helsing (TV dizisi) veya Troll Hunter (Troll Avı)

12. Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

12. Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

'Ölümsüz korsanlar' ve 'kurt adam benzeri bir lanet'ten çok iyi korku hikayesi çıkardı. Bu ölümsüz ruhlarla bir gemide kapana kısılmış olmak nasıl bir korku filmi olurdu siz düşünün.

Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Denizde kaybolan bir kadın, karanlık bir sır taşıyan korsanlar tarafından yönetilen bir gemide bulur.

En yakın film karşılaştırması: Zombie Pirates (Zombi Korsanları)

13. Grinch

13. Grinch

Grinch'in kendisinin zaten pek de tatlı olduğu söylenemez. Grinch'i mutant ve saldırgan bir yaratık olarak görsek feci bir korku olacağı kesin!

Grinch için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Bir dağın tepesinde yaşayan bir yabancı, Noel arifesinde küçük bir kasabada terör estirir.

En yakın film karşılaştırması: Krampus

14. Meet the Parents (Zor Baba)

14. Meet the Parents (Zor Baba)

Sevdiğiniz insanın ailesiyle tanıştığınızı ve sevgilinizin babasının seri katil olduğunu düşünün ve bunu fark eden ilk kişi sizsiniz! 

Zor Baba için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Bir adam eşinin ailesiyle tanışır ve babasının dolabında bir sürü iskelet olduğunu keşfeder.

En yakın film karşılaştırması: Get Out (Kapan)

15. Joker

15. Joker

Belki de listenin en iyisi bu, kabul edin!

Joker için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Bir anne, kızını apartman katında palyaço gibi giyinen bir komşudan korur.

En yakın film karşılaştırması: Rear Window (Arka Pencere)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Chicken Run (Tavuklar Firarda)

16. Chicken Run (Tavuklar Firarda)

Tavuklar Firarda, ama insanlarla olduğunu düşünün. Kendinizi bir odada kilitli, birinin akşam yemeği olmayı beklerken hayal edin.

Tavuklar Firarda için yazdığımız korku filmi açıklamamız: İnsanlar kendilerini bir çiftlikte kapana kısılmış buluyor ve insanlara tavuk gibi muamele ediliyor. 

En yakın film karşılaştırması: Saw (Testere)

17. Bring It On (Gençlik Ateşi)

17. Bring It On (Gençlik Ateşi)

Bizce Gençlik Ateşi müthiş bir genç korku/ gerilim filmi olurdu. Sonuçta kim lise draması sevmez ki? 

Gençlik Ateşi için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Bir tezahürat ekibi, takıntılı bir rakip ekibini dans rutinlerini çalarken yakalar ve rakipler arasında ölümcül bir dans başlar.

En yakın film karşılaştırması: All Cheerleaders Die

18. Müzede Bir Gece

18. Müzede Bir Gece

Geceleri herhangi bir yerde yalnız olmak ürkütücüdür. Şimdi, ürkütücü balmumu figürleriyle dolu bir müzede bekçi olduğunuzu hayal edin ve geceleri bu figürlerin canlandığını...

Müzede Bir Gece için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Bir gece bekçisi, bir müzedeki balmumu figürlerinin onu öldürmeye çalıştığına ikna olur.

En yakın film karşılaştırması: House of Wax (Mumya Evi)

19. Mary Poppins

19. Mary Poppins

Bizce doğaüstü unsurlar içeren herhangi bir film korku filmine çevrilebilir, bu filme de bir şans verilebilir.

Mary Poppins için yazdığımız korku filmi tanımımız: İki çocuk, dadılarının doğaüstü güçleri olduğunu ve çizgiyi aşarlarsa onları cezalandıracağını anlar.

En yakın film karşılaştırması: The Turning

20. A Christmas Carol (Yeni Yıl Şarkısı)

20. A Christmas Carol (Yeni Yıl Şarkısı)

Yeni Yıl Şarkısı için yazdığımız korku filmi açıklamamız: Ruhlar açgözlü bir iş adamına musallat olur ve ona geçmişinin, bugününün ve geleceğinin ne kadar dehşet dolu olduğunu gösterir.

En yakın film karşılaştırması: Bir Noel Şarkısı (2018 mini dizisi)

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

FOX ana haber her izlediğimde. Korkudan ılık ılık terliyorum

yengegeldikmi

Bunun kitap versiyonunu da yapsanız, hani Stephan King kitapları gibi. Ama kıyıda köşede kalmış korku romanları.

Gizem Yenikler

2,4,5,10, 15 güzeldi.