Görüş Bildir
Haberler
Kendine Güvenini Tavan Yaptıracak Pürüzsüz ve Sakin Bir Cilt İçin Bakım Önerileri

etiket Kendine Güvenini Tavan Yaptıracak Pürüzsüz ve Sakin Bir Cilt İçin Bakım Önerileri

Tuğba Erdem
22.12.2022 - 17:31

Güzel bir cilde sahip olmak disiplin ve doğru üründen geçiyor. Cilt tipinizi tanıyarak mucizeler yaratabilirsiniz. Gelin birlikte cildimiz için neler yapabiliriz bakalım.

“Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Temiz cilt ilk adım.

1. Temiz cilt ilk adım.

Akne dolu bir cilt pürüzsüzlükten ve sakinlikten uzaktır.  Sivilce, siyah nokta ve yağ bezelerini önlemek için cilt temizliğine ekstra özen göstermeli bunu düzenli yapmalısınız. 

FOREO Akne Karşıtı Serum, özel formülü sayesinde, cildinizin yüzeyindeki akneleri hızlıca hedeflemek için kullanabileceğiniz bir ürün. Henüz cilt yüzeyine çıkmayan sivilceleri bile kolaylıkla söndürebilirsiniz. 

Cildi kurutan ve soyan yöntemlerin aksine Foreo ESPADA™ BHA+PHA Akne Karşıtı Serum, hafif jel formülünde cildin nemini kaybetmesini önleyen hatta artmasını sağlayan Laktobionik Asit, cildi yatıştıran, kaşıntıyı ve tahrişi önleyen Panthenol içerir.

Üstelik bu jeli ESPADA cihazı ile uygulayarak çok daha etkili hale getirebilirsiniz. ESPADA hızlı ve etkili bir şekilde akneye yatkın cildi hedefler. Lazer odaklı mavi LED ışığı ve T-Sonic titreşimleri bir arada kullanarak, akneye ve sivilceye sebep olan bakterileri yok ederken leke ve iltihabı azaltıp ileride çıkacak akneleri önlemek için sebumu dengeler. Bu şekilde tazelenmiş ve pürüzsüz cildinizle kendinizden emin ve sağlıklı hissedersiniz.

Düzenli olarak gündüz ve gece bakım rutininize eklediğinizde cildinizde gerçekleşen değişikliklere bayılacaksınız!

Buradan inceleyebilirsiniz.

2. Cilt temizliğinde çift aşamalı temizliği deneyin.

2. Cilt temizliğinde çift aşamalı temizliği deneyin.

Cildimizde yer alan tüm kirler sadece su bazlı ürünlerle temizlenmez. Bu nedenle mutlaka yağ bazlı bir temizleyiciyi de rutininize eklemelisiniz. 

Önce yağ bazlı temizleyicinizi sonrasında ise su bazlı temizleyicinizi kullanın. Temizliği cildinizde hissedeceksiniz!

3. Derinlemesine bir temizlik için buhar uygulayın.

3. Derinlemesine bir temizlik için buhar uygulayın.

Cilt bakım merkezlerinde uygulanan bu yöntem sayesinde gözeneklerinizi daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsiniz. 

Evinizde buhar makineniz yoksa geniş bir tencerede su kaynatıp buharına cildinizi yaklaştırmanız yeterli. Sonrasında akneleri temizleyin ve diğer adımlara geçin.

4. Ölü derilerden kurtulmak ve pürüzsüz bir cilde yaklaşmak için peeling uygulayın.

4. Ölü derilerden kurtulmak ve pürüzsüz bir cilde yaklaşmak için peeling uygulayın.

Peeling, parçacıklı ürünlerle yapılabileceği gibi kimyasal peeling denen sıvı ürünler yardımıyla da gerçekleştirilebilir. Parçacıklı ürünlerin cildi çizdiğine dair bir inanış mevcut. Bu nedenle sıvı peeling ürünleri artık daha fazla kullanılıyor. 

Cilt tipinize göre haftada 1-2 defa peeling uygulaması yapabilirsiniz.

5. Cilt tipiniz ne olursa olsun maske uygulayın.

5. Cilt tipiniz ne olursa olsun maske uygulayın.

Nemlendirici maskeler başta olmak üzere kendi cilt tipinize uygun maskeyi rutin olarak kullanın. Yüzünüz için yoğun bir sevgi gösterisi gibi olacak. Özellikle kış aylarında soğuk ve kuru havadan dolayı tahriş olan, yaz aylarında ise nem kaybı yaşan cildinizin bu sevgiye ihtiyacı var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hem kalıntıları temizlemek hem de cilde sıkılık kazandırmak için tonik uygulayın.

6. Hem kalıntıları temizlemek hem de cilde sıkılık kazandırmak için tonik uygulayın.

Cildinizin ph dengesini sağlamakta yardımcı olarak yağlanmasını geciktirecektir. Ayrıca özel ihtiyaçlara yönelik tonikler kullanarak sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Pamuk yardımıyla bastırmadan nazikçe uygulayın, sonrasında cildinizde kurumaya bırakın.

7. Rutininize serum ekleyin.

7. Rutininize serum ekleyin.

Özellikle hyaluronik asit, c vitamini ve niacinamide serumlarını kullanmaya başlayın. Hyaluronik asit nemi hapsederek daha elastik bir cilde sahip olmanızı sağlar. Kırışıklığın temel sebebi nemsizliğin önüne bu şekilde geçebilirsiniz. C vitamini serumu ise lekelenmelere ve ton bozukluklarına karşı destek verir. Geniş cilt gözeneklerinden şikayetçiyseniz niacinamide serum kullanabilirsiniz.

8. Nemlendirme!

8. Nemlendirme!

Kendi cildinizi tanımak ve ona uygun bir nemlendiriciyi bulmak beyaz atlı prensi bulmak gibi. Zorlu bir yol. Ancak buna değeceğine emin olabilirsiniz. 

Sabah ve akşam cilt bakım rutininize ekleyin. Eğer güneş kreminiz nemlendirme konusunda iyi ise sabahları bu adımı atlayabilirsiniz.

9. Güneş kreminin büyüsünü kabul edin.

9. Güneş kreminin büyüsünü kabul edin.

Bu konuda artık herkesin hem fikir olduğunu düşünüyorum. Güneş cildiniz için pek iyi değil. Nemini kaybederek kırışmasına ve lekelenmesine sebep oluyor. Bu nedenle yaz kış doğru miktarda güneş kremini cildinize uygulamalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın