Görüş Bildir
Haberler
Ekim Ayında İçinizi Isıtacak 10 Kitap Önerisi

Ekim Ayında İçinizi Isıtacak 10 Kitap Önerisi

Koray Kaya
14.10.2019 - 20:29

Sonbaharın gelişiyle birlikte sıcak havalar yerini yağışlı ve daha serin havalara bıraktı. Hal böyle olunca evde geçirdiğimiz sürelerde artmaya başladı. Hiç şüphesiz sonbaharda yapılan en keyifli aktivite nedir diye sorsak bir çoğumuz  dışarıda yağan yağmurun pencereye vurduğunda çıkardığı ses ve kahve eşliğinde kitap okumak deriz. Bizde sizler için sonbahar aylarında içinizi ısıtacak sizleri farklı dünyalara alıp götürecek 10 kitap önerisinde bulunmaya karar verdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlber Ortaylı Seyahatnamesi

İlber Ortaylı Seyahatnamesi

Çok gezen mi daha iyi bilir, yoksa çok okuyan mı?  Çok okuyan ve bilen aynı zamanda bildiği ve okuduğu coğrafyaları gezerek gören İlber Hocanın eşşsiz gözlem ve deneyimlerini yansıtan kitap, başucu kitabınız olmaya aday eserlerden biri.

Çocukluk arkadaşı Devrim’le ani

bir evlilik kararı alan Çağla, hayatının düzene girdiğini ve mutlu

olacağını hayal ettiği bir sabah, işe giderken düşer ve kafasını kaldırım

taşına çarparak uzun süren bir komaya girer. Doktorlar birkaç gün sonra yaşam

ünitesinin fişini çekeceklerini, zira Çağla’nın yaşam belirtisi vermediğini düşünmektedir.

Ancak O, her şeyi duyar ama tepki veremez. Babası, kızının yaşayacağına

inanmakta ve fişi çektirmemek için ısrar etmektedir. Çağla’nın teyzesinden

büyük bir miras kaldığını öğrenen Çağla’nın kocası Devrim ise artık beklemenin

anlamı olmadığını düşünmektedir.  Böyle bir üçgende süregelen sürükleyici bir roman.

Sürüklenme

Sürüklenme

Sürüklenme’nin isimsiz anlatıcısı görünüşte sivil toplum örgütü gibi işleyen bir oluşumun destekçisidir. Bir yolculuk dönüşü, önce uçakta karşılaştığı tekinsiz bir kişinin, sonra bir kâhini andıran karizmatik taksicinin, hatta gökyüzü ve yeryüzündeki tarifsiz güçlerin tesiri altında sürüklenip durur. Örgüte kaynak temin etmek için Türkiye’deki büyük şirketlerin yuttuğu beldelerde ve Rusya'dan İngiltere'ye, Yunanistan'dan Almanya'ya yolculuk eden anlatıcı, bir taraftan örgütün kuruluş amacı konusunda, lideriyle derin bir hesaplaşma içine girer. Öte yandan da kimsesiz, ayrıksı ve ele gelmez gençlere sahip çıkarak kendi hayatına anlam vermeye, yaşadığı derin hüsranı ve zamanımıza has yersiz yurtsuzluk hissini, sevgi açlığını tedavi etmeye çalışmaktadır.

Angela'nın Külleri - Hatıralar

Angela'nın Külleri - Hatıralar

Ekonomik kriz sırasında, Amerika'ya yeni gelmiş bir göçmen ailesinin çocuğu olarak, Broklyn'de dünyaya gelen ve İrlanda'nın Limerick kentindeki yoksul mahallelerde büyüyen Frank McCourt'un anıları böyle başlıyor. Frank'ın babası Malachy, genellikle çalışmadığı, çalıştığı zamanlar da aldığı parayı içkiye yatırdığı için, annesi Angela'nın çocuklarını bakıp besleyecek parası yoktur. Ancak aynı Malachy, sorumsuz ve garip bir adam olmasına karşın, Frank'in hikâye yazma yeteneğini ortaya çıkacaktır. Frank, babasının, İrlanda'yı kurtaran Cuchulain hakkında anlattığı hikâyelerle, annesine bebekler getiren, Yedinci Basamaktaki Meleğin hikâyesiyle beslenerek büyür. Belki de Frank'in hayatta kalmasının nedenidir bu hikâye . Frank, paçavralar giyerek, Noel yemeği için domuz başı dilenerek, ateş yakmak için sokak kenaklarından kömür toplayarak, yoksulluğa, açlığa ve akrabalarıyla komşularının umursamaz zalimliğine katlanır.

Kırlangıç Çığlığı

Kırlangıç Çığlığı

Ahmet Ümit okurlarının yakından tanıdığı baş komiser Nevzat karakterinin yeniden işlendiği Kırlangıç Çığlığı yine mükemmel bir yalın dille yazılmış her sayfanın su gibi akıcılıkta olduğu 2018 yılının en çok satan kitabı olmuştur. Vicdanını yitirmiş bir dünyadan başka nedir ki cehennem.

Ahmet Ümit’i Kırlangıç Çığlığı kitabı için ayrıca tebrik etmek gereklidir. Son yılların en hassas yarası olan çocuk tacizlerine değindiği için vicdanlarımızı sızlatan bir kitap olmuş demek oldukça doğru olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakın Büyüme Çocuk

Sakın Büyüme Çocuk

Her şeyin her şeye dönüştüğü; insanların, anıların ve de yazıların aynı hızla aynılaştığı bir zamanda, kendi olmanın, kendi kalmanın ve kendince söylemenin o özgün ve samimi tadını yeniden keşfedeceğiniz bir kitap: “Sakın Büyüme Çocuk!”

Hayvan Çiftliği

Hayvan Çiftliği

Distopya denince akla ilk gelen eserlerden olan George Orwell'ın bu alegorik eseri Dünya Edebiyatı'nın bir başyapıtı sayılıyor. Stalin ve Çarlık Devrimi'ne yapılmış bir eleştiri olan metaforlarla bezeli kitap yıllar öncesinden günümüze ışık tutuyor. Sorgulamadan inanmanın sonuçları her toplum için adeta ders verir nitelikte. Okurken insan doğası, güç ve çıkar çatışmaları içinde kendinizi sorgulayacağınız tek solukta okunacak kült bir eser.

İçimizdeki Şeytan

İçimizdeki Şeytan

Bu romanında, toplumsal gündemin kişilikler üzerindeki baskısını ve güçsüz insanın 'kapana kısılmışlığını' gösteriyor Sabahattin Ali. Aydın geçinenlerin karanlığına, 'insanın içindeki şeytan'a keskin bir bakış.

Göğe Bakma Durağı

Göğe Bakma Durağı

Turgut Uyar'ın aynı isimli şiirinden adını alan bu kitap şairin seçme şiirlerinden oluşuyor. İkinci Yeni'nin alışılmışın dışında sizi içine çeken tarzı ve üslubu bu kitapta okurlarını bekliyor.İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım gibi dizesi ile aşkı anlatan en iyi şair Turgut Uyarın bu eserini okumanız dileğimizle.

Sokratesin Savunması

Sokratesin Savunması

Platon (MÖ yaklaşık 428-MÖ yaklaşık 348): Bugünkü üniversitenin atası sayılan Akademia'nın kurucusu ve hocası Sokrates'i konuşturduğu diyaloglarla felsefeyi yazıya en iyi aktarmış ustalardan biridir. Bu kitapta birbirini tamamlayan dört diyalog yer almaktadır. İlk diyalog olan Euthyphron'da yargılanışının öncesi anlatılır ve dinsizlikle suçlanan Sokrates'in inançları hakkında bilgi verilir. Sokrates'in Savunması'nda ise yargı süreci anlatılmaktadır. Kriton'da hüküm sonrası anlatılır, bir yurttaşın saygı duyması gereken ilkeler tartışılır. Platon'un en şiirsel eserlerinden biri olan Phaidon'daysa Sokrates'in son günü anlatılırken ruh hakkındaki düşünceleri yansıtılmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın