Görüş Bildir
Haberler
Karlı Görünümleriyle İçinizi Isıtacak En İyi Kış Temalı Filmler

Karlı Görünümleriyle İçinizi Isıtacak En İyi Kış Temalı Filmler

Eda Özkan
15.03.2022 - 16:59 Son Güncelleme: 22.12.2022 - 11:49

Karlı kış günlerini konu alan filmleri izlemenin tadı bir başkadır. Onedio olarak, karlı temalarıyla içinizi ısıtabilecek birbirinden güzel filmleri sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. It's a Wonderful Life (1946)

1. It's a Wonderful Life (1946)

IMDb: 8,7

Özet: George Bailey, hayattan bunalmış ve üst üste gelmiş olayların sonucunda neredeyse intiharın eşiğine gelmiştir. Kendini köprünün kenarından sallandırdığı sırada, Clarence adlı bir kadının çıka gelmesi ile hayata bir şans daha veren bu adam, hayatının anlamını Clarence'ın sayesinde bulacaktır.

Oyuncular: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore

Yönetmen: Frank Capra

2. Groundhog Day (1993)

2. Groundhog Day (1993)

IMDb: 8,1

Özet: Phil Connors, kendine has şöhreti olan ve ekranlardaki samimi kişiliği ile bilinen bir hava durumu sunucusudur. Ancak kameraların çekmediği anlarda, kendini beğenmiş ve kibirli birine dönüşmektedir. Bu aksi adam, Groundhog Day etkinliği kapsamında hiç sevmediği kırsal yaşamın sürüldüğü Pensilvanya’nın kasabalarından birine gönderilir. Burada yaşanan hayattan iğrense de bu hayata bir günlük de olsa katlanmak zorundadır. Ancak aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle tüm ulaşım yolları kapandığında Phil, kırsal yaşamın gerçeği ile baş başa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise bir sorun vardır: Phil zaman aman döngüsüne yakalanmıştır ve her gün, nefret ettiği o günü tekrar yaşamak zorunda kalacaktır!

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Stephen Tobolowsky

Yönetmen: Harold Ramis

3. The Grand Budapest Hotel (2014)

3. The Grand Budapest Hotel (2014)

IMDb: 8,1

Özet: 20.yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen filmde, Zubrowka'da bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Müşterileri en detaylı şekilde bilen, oteli büyük bir profesyonellik ve özveriyle idare eden Gustave H, konsiyerj görevlisidir. Bir gün Zero Mustafa adında bir genç, otele bellboy ve komi görevlisi olarak gelir. O andan itibaren ikili arasında çok yakın bir dostluk başlar. Bu sürede yaşadıkları şehir büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Gizemli bir şekilde vefat eden Gustave'nin yaşlı sevgilisi Madame D. sevgilisi Gustave'ye paha biçilemez bir Rönesans tablosu bırakmıştır. Bu durum ailesi içerisinde karmaşaya sebep olur. O andan itibaren Gustave ve Zero gerçeğin peşinde, tehlikeli bir maceraya atılırlar.

Oyuncular: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham

Yönetmen: Wes Anderson

4. The Nightmare Before Christmas (1993)

4. The Nightmare Before Christmas (1993)

IMDb: 8,0

Özet: Jack Skellington, Halloween Kentinin balkabağı kralıdır. Ancak bu durumdan usanmıştır ve artık yeni bir arayış içine girmenin tam vaktidir. Arayışı sırasında bulduğu Christmas kentinde Noel Baba'dan dünya üzerindeki çocuklara hediye dağıtma görevini devralmaya karar verir.

Oyuncular:  Chris Sarandon, Danny Elfman, Catherine O'Hara

Yönetmen: Henry Selick

5. Titanic (1997)

5. Titanic (1997)

IMDb: 7,9

Özet: Titanic adlı dev transatlantik geminin hiç batmayacağı düşünülmektedir. Avrupa'dan Amerika'ya dönmekte olan bu geminin yolcuları arasında ise Jack ve Ross adındaki iki yetişkin genç bulunur. Bu iki gencin arasında filizlenen aşkı saf bir biçimde işleyen filmde ikilinin hayatları, geçirecekleri trajik bir kazadan sonra asla eskisi gibi olmayacaktır.

Oyuncular:  Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Yönetmen: James Cameron

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Home Alone (1990)

6. Home Alone (1990)

IMDb: 7,6

Özet: Fransa'ya tatile gidecek olan bir ailenin mensubu olan Kevin yanlışlıkla evde unutulmuştur. Yalnız kaldığını anlayan Kevin, mahallelerindeki hırsızlık olaylarına karşı evini korumak zorundadır. Harry ve Mary adındaki ikilinin niyeti de bu yöndedir, bu adamlar mahalledeki tüm evleri soymak için çabalamaktadır. Ancak Kevin'ın evi kolay lokma değildir. Küçük çocuğun alacağı önlemler, Harry ve Mary'nin acı bir şekilde unutamayacağı dersler almasına neden olacaktır.

Oyuncular: Macaulay Culkin, Catherine O'Hara, Joe Pesci

Yönetmen: Chris Columbus

7. March of the Penguins (2005)

7. March of the Penguins (2005)

IMDb: 7,6

Özet: 20.Yüzyılın başlarında tanımaya fırsat bulabildiğimiz Penguenlerin hayatlarını konu alan film, yayınlandığı ilk günden itibaren büyük bir ilgi görmüştür.

Oyuncular: Romane Bohringer, Charles Berling, Jules Sitruk

Yönetmen: Luc Jacquet

8. Ice Age (2002)

8. Ice Age (2002)

IMDb: 7,5

Özet: Buzul çağını konu alan bu film, yıllardır çok izlenen yapımlardan bir tanesidir. Buzul çağının etkili olduğu dönemlerde hayvanlar hayatta kalmanın bir yolunu bulmak zorundadır. Bir mamut, bir kaplan ve bir rakun tesadüf eseri bir araya gelmesi ile başlayan filmde üçlünün tek amacı ise buldukları küçük bir kız çocuğunu insanlara ulaştırarak onun hayatını kurtarmaktır. 

Oyuncular: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary

Yönetmen: Chris Wedge, Carlos Saldanha

9. Frozen (2013)

9. Frozen (2013)

IMDb: 7,4

Özet: Tüm krallık, Karlar Kraliçesi'nin yaptığı bir lanetten sonra ebediyen sürecek bir kışa mahkum olmuştur. Anna da bu krallıkta yaşayan ve kışın sona ermesini isteyen iyi kalpli insanlardan biridir. Bir gün Anna, eski güzel günlere dönmek için kraliçeyi bulmak ve lanete bir son vermesini istemek adına yola koyulur ve yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff'tur. Görünürde basit olan bu plan, yolculukları ilerledikçe zorlaşmaya başlar. Anna bu yolculuk sonunda istediğini elde edebilecek midir?

Oyuncular: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff (II)

Yönetmen: Chris Buck, Jennifer Lee

10. Little Women (1994)

10. Little Women (1994)

IMDb: 7,3

Özet: Amerikan Sivil Savaşı sırasında erkekler savaşa katılmak için ailelerinden ayrılmak üzere yola çıkmaktadır. Bu ailelerden biri de March ailesidir. Babalarının savaşa katılmak üzere gittiği sırada 4 kız kardeş ve anneleri, birbirlerine sahip çıkmak zorunda kalacaktır. Birbirinden farklı kadınların yaşadığı bu evde süreç zorlu geçecek gibi görünmektedir. Peki bu kadınlar başlarına gelen olayları birbirlerine destek olarak aşabilecekler midir?

Oyuncular: Donal Logue, Winona Ryder, Trini Alvarado

Yönetmen: Gillian Armstrong

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Winter's Bone (2010)

11. Winter's Bone (2010)

IMDb: 7,1

Özet: Ree Dolly, 17 yaşında bir genç kızdır. Kendinden küçük iki kardeş ve bir hasta anneye sahip olan Dolly, onlara bakmak için elinden geleni yapar. Bunların yanı sıra Ree'nin babası da uyuşturucu bağımlısı kayıp bir adamdır. Ree, ailesine baktığı sırada kayıp babasını da ararken tüm bu yüklerin altından kalkabilecek midir? 

Oyuncular: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan

Yönetmen: Debra Granik

12. Everest (2015)

12. Everest (2015)

IMDb: 7,1

Özet: İki ayrı dağcı ekibi, Everest'e tırmanmak üzere yola çıkmıştır. Ancak bu tırmanış büyük bir felaketin habercisi olacaktır. Yolculukta başlayan yoğun kar yağışı, bir fırtınaya dönüşmüştür ve bu durum ekiplerin hayatta kalma mücadelesini zorlaştıracaktır. 

Oyuncular: Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin

Yönetmen: Baltasar Kormákur

13. Elf (2003)

13. Elf (2003)

IMDb: 7,0

Özet: Buddy, Kuzey Kutbunda büyüyen bir elftir. Ancak boyunun fazla uzaması sonucunda insan olduğunu anlayarak New York'a gider. Buradaki amacı, babasını bularak ailesine kavuşabilmektir. 

Oyuncular: Will Ferrell, James Caan, Zooey Deschanel

Yönetmen: Jon Favreau

14. Abominable (2019)

14. Abominable (2019)

IMDb: 7,0

Özet: Yi ve arkadaşlarının çatıda bulduğu Yeti'yi evine geri götürmek için zorlu bir mücadeleye atıldıklarını anlatan bu film, gösterime girdiği ilk günden bu tarafa büyük bir merak uyandırmıştır.

Oyuncular: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor

Yönetmen: Jill Culton, Todd Wilderman

15. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

15. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

IMDb: 6,9

Özet: Savaş sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan dört kardeş, bir profesörün yanında yaşamaya başlar. Fakat kendilerini bekleyen maceradan haberdar değillerdir. En küçük kardeş Lucy, saklambaç oynarken bir elbise dolabı keşfeder. Bu dolap onları Narnia topraklarına götürmektedir. Narnia, karlar altında kalmış ve tuhaf olayların yaşandığı bir diyardır. Tüm kardeşler Narnia'ya ulaştıktan sonra o diyarın yöneticisi Aslanı bulup kötü cadıyı etkisiz hale getirmeye çalışacaklardır.

Oyuncular: Georgie Henley, Skandar Keynes, Anna Popplewell

Yönetmen: Andrew Adamson

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. While You Were Sleeping (1995)

16. While You Were Sleeping (1995)

IMDb:6,7

Özet: Bekar bir kadın olan Lucy, her sabah metroda göz göze geldiği Peter’a hayranlık beslemektedir. Bir gün Peter’ın raylara düşmesi üzerine Lucy onu kurtarmaya çalışır ancak Peter komaya girmiştir. Peter’ı ziyaret eden ailesi, Lucy ile karşılaştığında Lucy, kendini Peter’ın nişanlısı olarak tanıtır. Asıl problem, Peter’ın kardeşi Jack çıkageldiğinde, Lucy ile birbirlerine aşık olmaları üzerine başlayacaktır.

Oyuncular: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher

Yönetmen: Jon Turteltaub

17. Bridget Jones's Diary (2001)

17. Bridget Jones's Diary (2001)

IMDb: 6,7

Özet: Bridget otuz iki yaşına gelmiş ancak hayatını yoluna koyamamış ve halen aradığı kişiyi bulamamış bir kadındır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatmak ve yaptığı tüm hareketleri kontrol altına alabilmek için günlük tutmaya başlar. O andan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkek arasında kalmış ve karar vermekte zorlanan bir halde bulur. Bu adamlardan birisi güvenilirliği ve doğru seçimler yapması ile kendisine hayran bırakan bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak çekicidir. Bridget kendisini ne yapacağına karar veremeyen bir halde bulur.

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Yönetmen: Sharon Maguire

18. A Boy Called Christmas (2021)

18. A Boy Called Christmas (2021)

IMDb: 6,7

Özet: Nicolas,  yaşında küçük bir çocuktur. Bu küçük çocuk, babasını aramak üzere efsanelere konu olan eflerin yaşadığı Elfhem köyüne doğru yola çıkar. Yanında ise Bitzen ismini verdiği ren geyiği ve evcil faresi dışında kimsesi yoktur. Bu gizemli macerada, Nicolas'ın başına beklenmedik durumlar gelecektir.

Oyuncular: Jim Broadbent, Maggie Smith, Sally Hawkins

Yönetmen: Gil Kenan

19. The Polar Express (2004)

19. The Polar Express (2004)

IMDb: 6,6

Özet: Küçük bir erkek çocuğu, yıllardır geçirdiği Noellerden beklediğini elde edememiştir. Bu küçük çocuğun artık Noel babaya inancı kalmamıştır ve bir gün hiç bilmediği bir trene atlayarak bir yolculuğa çıkar. İnancını yitirdiğinden dolayı, varacağı yerin düşüncesi onu hiç heyecanlandırmamaktadır. Ancak trenin içi aksi yönde şeyler söylemektedir. Büyüleyen güzellikteki bu trende mucizeler yaşanmakta ve tren, Noel babaya varmak için Kuzey Kutbu'na gitmektir. 

Oyuncular: Tom Hanks, Eddie Deezen, Nona Gaye

Yönetmen: Robert Zemeckis

20. Happy Feet (2006)

20. Happy Feet (2006)

IMDb: 6,4

Özet: Antarktika bölgesinde yaşayan tüm penguenlerin ruh eşlerine kendilerini ifade etmek adına yazdıkları şarkıları vardır. Ancak Mumble adındaki penguenin sesi çok kötüdür ve hiçbir penguen söz konusu şarkıyı söylemeden ruh eşini bulamamaktadır. Mumble, ses anlamında berbat olsa da en iyi yaptığı şey dans etmektir. Annesi, Mumble'ın yaptığı tap dansını desteklese de babası ondan utanmaktadır. Herkes tarafından yadırganan bu genç penguen, imparator penguenin onu toplumdan dışlaması ile hiç bilmediği bir maceraya yol almak zorunda kalacaktır. 

Oyuncular: Elijah Wood, Brittany Murphy, Robin Williams

Yönetmen: George Miller, Judy Morris, Warren Coleman

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Mountain Between Us (2017)

21. The Mountain Between Us (2017)

IMDb: 6,4

Özet: Aynı uçakta yolculuk eden Ben Bass ve Alex Martin, uçaklarının trajik bir şekilde kaza yapması sonucunda yaralı olarak uçaktan çıkmayı başarabilen iki yabancıdır. Bu ikilinin bulundukları yer merkezden oldukça uzak ve kar kaplı bir dağdır. Uzunca süre yardım bekleyen Ben ve Alex, kimsenin gelmeyeceğini anladığında vahşi doğanın içine doğru korkunç bir yolculuğa çıkmak zorundadır. Birbirinden başka kimsesi olmayan bu iki yabancının birbirlerine güvenmekten başka şansı yoktur. 

Oyuncular: Kate Winslet, Idris Elba, Beau Bridges

Yönetmen: Hany Abu-Assad

22. Ice Princess (2005)

22. Ice Princess (2005)

IMDb: 6,0

Özet: Casey Carlyle, liseye giden ve fizik öğretmeninin zorlamasıyla Harvard'a proje hazırlamaya zorlanan bir gençtir. Aynı zamanda bir patenci olan Casey, projesini de artistlik patinajda uygulanan fizik bileşenleri hakkında yapmaya karar verir. Bunun için de ilk işi eski bir patencinin kulübüne gitmek olur. Orada projesi için kendisinin de paten okuluna gitmesi gerektiğini düşünür. Zaman geçtikçe artistik patinaja ilgisi artan Casey'in akademik kariyeri ve spor kariyeri arasında seçim yapmak zorunda kalır.

Oyuncular: Michelle Trachtenberg, Kim Cattrall, Joan Cusack

Yönetmen: Tim Fywell

23. Boxing Day (2021)

23. Boxing Day (2021)

IMDb: 5,8

Özet: Melvin ve Lisa birbirlerine aşık olan iki gençtir. Bir gün Melvin, sevdiği kadını ailesi ile tanıştırmak için Londra'ya döner. Lisa burada, Melvin'in geride bıraktığı dünyayı keşfederken ilişkileri ise büyük bir testten geçecektir.

Oyuncular: Aml Ameen, Aja Naomi King, Leigh-Anne Pinnock

Yönetmen: Aml Ameen

24. Snow Dogs (2002)

24. Snow Dogs (2002)

IMDb: 5,2

Özet: Ted Brooks adındaki adam Miami'de yaşayan genç bir dişçidir. Yaşamını bu şekilde kazanıp huzurlu bir hayat süren Ted, bir gün Alaska'da kendisine ait bir miras kaldığını öğrenerek yola çıkar. Heyecanla Alaska'ya  vardığında ise büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Çünkü kendisine kalan miras para değil, 8 farklı köpekten oluşan bir kar köpeği ekibidir. Başlarda bu fikre pek sıcak bakmasa da genç adam, Thunder Jack isimli köpekleri ele geçirmek isteyen bir adamla zorlu bir mücadele içine girecektir.

Oyuncular: Cuba Gooding Jr., James Coburn, Sisqo

Yönetmen:  Brian Levant

25. Snow Buddies (2008)

25. Snow Buddies (2008)

IMDb: 5,1

Özet: Alaska'da kendilerini bir köpek yarışının ortasında bulan sevimli dostlarımızın hikayesi, soğuk kış günlerinde insanın yüreğini ısıtıyor. 

Oyuncular: Dominic Scott Kay, Mackenzie Mowat

Yönetmen: Robert Vince

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın