Görüş Bildir
Haberler
Jorge Jesus Kimdir? Hangi Takımları Çalıştırdı? Nereli ve Kaç Yaşında?

Jorge Jesus Kimdir? Hangi Takımları Çalıştırdı? Nereli ve Kaç Yaşında?

Vaveyla
28.04.2022 - 15:18

Eski bir futbolcu olan Jorge Jesus futbolculuğundan çok teknik direktörlük yaşamıyla spor camiasında tanınan bir isim olmuştur. Son yıllarda ismi Türk takımlarıyla da sıkça anılan tecrübeli teknik adam Portekiz'de elde ettiği teknik direktörlük başarılarıyla da dikkat çekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la çekilmiş fotoğrafı 'Jorge Jesus Türkiye'ye mi geliyor?' sorusunu gündeme getirdi. Peki Kimdir Jorge Jesus? Çalıştırdığı takımlar hangileridir? Kariyedinde elde ettiği başarılar nelerdir? Bilinmeyenleriyle Jorge Jesus'u gelin birlikte tanıyalım. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Jorge Jesus Kimdir?

Jorge Jesus Kimdir?

Portekizli teknik adamın tam adı Jorge Fernando Pinheiro de Jesus'dur.

Portekiz, Amadora'da  24 Temmuz 1954 tarihinde dünyaya gelen Jorge Jesus eski bir futbolcudur. 1989 yılında başarısız geçen futbol hayatını sonlandırarak hız kesmeden teknik direktörlük kariyerine başlamıştır.

Babası gibi futbol yaşamını benimsemiş tecrübeli teknik adam Jorge Jesus'un ilk evliliğinden iki çocuğu, 1991 yılında evlendiği ikinci eşinden de bir çocuğu vardır.

Jorge Jesus'un Futbolculuk Kariyeri Nasıldı?

Jorge Jesus'un Futbolculuk Kariyeri Nasıldı?

Jorge Jesus'un 1973 yılında Sporting CP'de başlayan futbolculuk kariyeri 1989 yılında kadar tam 12 farklı takım değiştirerek sona ermiştir.

Orta sahanın sağında mücadele eden Jorge Jesus, bulunduğu takımlarda genellikle yedek olarak değerlendirilmiştir. Futbolcuyken pek fazla etkisi olmasa da teknik direktör olmasıyla adından söz ettirmiş bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Jorge Jesus Hangi Takımları Çalıştırdı?

Jorge Jesus Hangi Takımları Çalıştırdı?

1989 yılında futbolculuğa veda eden Jorge Jesus aynı yıl teknik direktör olarak Portekiz'in Amora takımında görev almaya başlamıştır.

Günümüze kadar süren teknik direktörlük kariyerinde toplam 14 farklı takımda yer almıştır. 

Elde ettiği uluslararası başarının ilkini 2008 yılında Braga'yla UEFA İntertoto Kupasını alarak elde etmiştir.

Bu başarıdan önce nispeten daha ufak takımlarda bulunan tecrübeli teknik adam Braga'yla elde ettiği başarısından sonra sırasıyla Benfica, Sporting CP ve Flamingo gibi takımları çalıştırmıştır.

Jorge Jesus Türkiye'ye mi Geliyor?

Jorge Jesus Türkiye'ye mi Geliyor?

Son olarak 2020'de Benfica'yı çalıştırmış 67 yaşındaki teknik adam, kariyerinde Brezilya ekibi Flamengo'yu saymazsak Portekiz dışında sadece Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımını çalıştırmıştır.

Jorge Jesus'un Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la görüşmesinin ardından 'Jorge Jesus Fenerbahçe'ye mi geliyor?' sorusu gündem yarattı.

Karşılıklı yapılan açıklamalarda henüz bir anlaşman sağlanmadığı ancak olumlu bir görüşme kaydedildiği bildirildi.

Şu içeriklerimiz de dikkatinizi çekebillir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın