Görüş Bildir
Haberler
Jolie'nin Gözünden Bilim ve Doğa

Jolie'nin Gözünden Bilim ve Doğa

adem kara
23.09.2014 - 15:55 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 17:53

Angelina Jolie, yeniden yönetmenlik koltuğuna oturmaya hazırlanıyor

Kenya’lı bilim adamı ve çevreci Richard Leakey’nin hayatının beyazperdeye aktarılacağı filmin senaristliğini yapacak olan ismin Eric Roth olduğu açıklandı. Roth daha önce, Forest Gump , The Curious of Benjamin Buton/ Benjamin Button’nun Tuhaf Hikayesi gibi Oscar ödüllü filmlerin senaristliğini yapmıştı.

Doğal hayatı ve fosil alanları korumasıyla bilinen, antropolog, biliminsanı Richard Leakey, alanında dünyanın en önemli otoritelerinden biri olarak gösteriliyor. 1984’te Afrika’da Turkana Gölü kıyısında bulduğu, bir buçuk milyon yıl öncesine ait Homoerectus insan türüne ait erkek çocuğunun iskelet kalıntılarını bularak, yüzyılın en önemli fosil keşiflerinden birine imza atmıştı.

BİR FİLMDEN DİĞERİNE

İlk filmini 2007’de çeken Jolie, dört yıl sonra ikinci yönetmenlik deneyimini Land of Blood and Honey/ Aşk ve Bal, filmiyle yaşadı. Bosna Savaşı’nı anlatan filmde Jolie, ilk defa senaryoyu kendi kaleme almıştı. Oyuncu, gelecek yıl vizyona girmeye hazırlanan üçüncü filmi Unbroken’ın yanısıra şu anda Malta’da senaryosunu kaleme aldığı ve başrollerini eşi Brad Pitt ile paylaştığı By The Sea filmini yönetiyor. 

INDEPENDENT | Taraf

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-jolieni...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0