Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Hoş Vakit Geçirebileceğiniz Gürültü Kirliliğinden Uzak 11 Mekan

etiket İzmir'de Hoş Vakit Geçirebileceğiniz Gürültü Kirliliğinden Uzak 11 Mekan

marlonist
16.08.2016 - 16:53

Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir, her ne kadar çok sevilse de bazen kalabalığı yüzünden çekilmez bir hal alabiliyor. Özellikle sakin bir yerde oturup, hoş vakit geçirmek bazen zor olabiliyor. İşte bu içeriğimizde gürültü kirliliğinden uzak kalabileceğiniz ve İzmir'de hoş vakit geçirebileceğiniz mekanları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Figüran Cafe

1. Figüran Cafe

Küçükpark'ta bulunan Figüran Cafe, ambiyansı, sıcakkanlı ve samimi ortamıyla son zamanlarda çok tercih edilen ve popülerliği artan mekanlardan biri oldu. Bir yandan birbirinden leziz yemekleri yerken bir yandan da kaliteli müziklerle ruhunuzu besleyebilirsiniz. 

Figüran Cafe sunum konusunda fark yaratan mekanların başında geliyor. Mekanın spesiyalleri ise diğer mekanlardan kendini ayıran en önemli unsurlardan. Göze hitap eden bu yemekleri yemeye kıyamayacağınıza bahse girerim. Kendinizi evinizin rahatlığında hissedeceğiniz bu şirin cafede Küçükpark'ın hengamesinden kaçıp huzuru bulabilirsiniz. Üstelik fiyatlar gayet uygun ve öğrenci dostu. Doğum günü vb. organizasyonlarınız için birebir. Mutlaka uğramanız gereken mekanların başında geliyor.

Adres:  Kazımdirik Mah. 161 Sk. No:1/A  Bornova / İzmir

Foursquare bilgileri: Figüran Cafe

2. Cafe Rezine

2. Cafe Rezine

Yine Küçükpark'ta kıyıda köşede saklı gizli hazine mekanlardan biri de Cafe Rezine. Süvari caddesinin en eski cafelerindendi. Mekanın ismi Slovenya’nın özel tatlısı Kremne Rezine'den gelmektedir ve bu tatlıyı yiyebileceğiniz İzmir'deki tek mekandır. Bir yediğinizde unutamayacağınız bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. 

Mekan dekoruyla göz zevkinize hitap ederken, mekan sahibinin kendi seçtiği kaliteli şarkılarla da kulağınıza hitap edecektir. Yaklaşık 50 çeşit aromalı kahve bulunan bu yerde soğuk kış günlerinde kitabınızı okurken bir yandan da kahvenizi yudumlamak sizi Küçükpark'ın gürültüsünden çok farklı bir dünyaya götürecektir. Yemek konusunda ise gözünüz kapalı menüden istediğinizi seçebilirsiniz kesinlikle pişman olmayacaksınız. 

Adres: Süvari Caddesi Park Apartmanı No: 14-B Bornova / İzmir

Telefon: 0232 342 4176 

Foursquare bilgileri: Cafe Rezine

3. Tenten

3. Tenten

Alsancak'ta bir sokağa gizlenmiş ve size adeta farklı bir dünyanın kapısını açan bu şirin ve huzurlu mekanda güzel müzikler eşliğinde sevdiklerinizle sohbet edebilirsiniz. 

Öncelikle dekor ve ambiyansı ile Alsancak'taki mekanlardan farkını ortaya koyuyor. Mekandaki masalardan tutun da bardak altlığına kadar her şey el yapımı ve kendileri yapmışlar. Sahibinin zamanında sahaflık yapmasından dolayı mekan ayrıca bir kitap cafe. Buraya 3 kitap getirmeniz karşılığında ücretsiz çay veya kahvenizi bile alabilirsiniz. Mekanın meşhur közde kahvesine bayılacaksınız, sunumları ise iştahınızı kabartacaktır. Ayrıca kafede gördüğünüz her şey satılıktır. 

Adres: Gönül Yazar 1483 Sokak (Kıbrıs Şehitleri) İzmir

Telefon: 0532 177 3724 

Foursquare bilgileri: Tenten

4. More Coffee & Tea

4. More Coffee & Tea

Küçükparkta bulunan bu mekan son zamanlarda popülerliğini arttırmaya başladı. Kendinizi evinizdeymış gibi hissedeceğiniz bu mekanda birbirinden hoş, sakin müzikler eşliğinde kahvenizi içmek size pozitif enerji verecektir. 

Çok çeşitli kahveleri ile her damak zevkine hitap etmesinin yanında özellikle sıcak yaz günlerinde bir limonata içmenizi de tavsiye ederim. Cold brew, espresso ve cortado en beğeneceğinizi düşündüğüm lezzetlerden.

Adres: Kazımdirik, 175. Sk. No:17, 35100 Bornova/İzmir

Telefon: 0532 650 3926

Foursquare bilgileri: More Coffee & Tea

5. Uggla Coffee

5. Uggla Coffee

Bostanlı'da açılan ve kısa bir sürede Bostanlı'nın gözde mekanları arasına giren mekanda kaliteli zaman geçirmeniz mümkün. Etiyopya, Guetamala, Costa Rica, Yemen, Colombia gibi yöresel kahveler; özel kavurma, demleme ve öğütme teknikleriyle hazırlanıyor. 

Kahve çeşitliliği mekanın en önemli özelliklerinden. Özellikle Karşıyaka'da yaşayan ve güzel bir kahve eşliğinde hoş vakit geçirmek isteyenlerin Alsancak'a gitmesine gerek kalmadığını belirtelim. Güler yüzlü hizmeti ile de tekrar gelmek isteyeceğiniz bir mekan olacaktır.

Adres: No:470/1C (Cemal Gürsel Caddesi) Karşıyaka

Telefon: 0530 354 7034

Foursquare bilgileri: Uggla Coffee

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 80's Cafe

6. 80's Cafe

Bostanlı'da bulunan bu mekan sizi çocukluğunuza götürüp size nostaljik dakikalar yaşatacaktır. Mekanda bulunan bütün eşyalar ve arka plandaki 80'ler şarkıları adeta bir zaman makinesi etkisi yaratıyor. Bir kere gelindikten sonra burayı daha önce keşfetmeliymişim diyeceğinize eminim. 

İster yalnız başınıza gidip kitap okuyup güzel vakit geçirin, isterseniz de arkadaşlarınızla rahatça sohbet edin. Mekan sahibinin sevimli kedisi ise mekanın adeta maskotu. Ev yapımı kekleri, kurabiyeleri ve demlikle gelen çayı gerçekten harika. 

Adres: 2008 Sk 1a  Bostanlı / İzmir

Foursquare bilgileri: 80's Cafe

7. No:42

7. No:42

İçeriğin olmazsa olmazlarından biri tabii ki de de popülerliğini her geçen gün daha da arttıran No:42. Bir cafe olmasının yanında bir dükkan ve atölye de olan bu mekana birçok sebepten uğramanız mümkün. 

Alsancak'tan adeta saklanan, gizemli ambiyansıyla merak uyandıran bu mekanda birçok etkinlik var. Plak dinletisi ve satışından tutun da panayır etkinliğine kadar sanatsal aktiviteler bulunuyor. Arka bahçede ise nefis bir sıcak çikolata eşliğinde keyifli arkadaş sohbeti yapabilirsiniz. İzmir'in son gözdelerinden biri olan bu mekana da uğramanız tavsiye edilir. 

Adres: 1462 Sok. No:42 Alsancak / İzmir

Telefon: (0232) 421 3542

Foursquare bilgileri: No:42

8. Cafe Tea House

8. Cafe Tea House

Karşıyaka'da bulunan Cafe Tea House mutlaka uğramanız gereken yerlerden ve adı gibi gerçek bir çay evi. Yine şık dekoru ve samimi ortamıyla dikkat çeken mekanlardan. Eğer farklı çayları denemeyi sevenlerdenseniz burası sizin için idealdir. 

Dünyanın farklı yerlerinden gelen bitkilerle yapılan çaylar sunumları ile de dikkat çekiyor. Ayrıca ev yapımı poğaça, kek, kurabiye gibi lezzetleri de çayın yanında size damak ziyafeti yaşatıyor. Özellikle de sabah kahvaltısı için gelinmesi gereken yerlerden. 

Adres: Tuna mahallesi Salah Birsel sok. (Akbank Sokağı) No:60A /1 Karşıyaka – İZMİR

Telefon: 0232 381 60 65

Foursquare bilgileri: Cafe Tea House

9. Kırkmerdiven

9. Kırkmerdiven

Eski bir taş evin cafeye dönüştürülmesiyle ortaya çıkan bu harika mekan İzmir'deki büyük bir boşluğu dolduruyor. Mekanın içinde çok farklı bir enerji var ve farkında olmadan size mutluluk getiriyor adeta. Mini konserleri ve atölye çalışmaları gibi etkinlikleri ile de güzel vakit geçirmenizi sağlıyor. 

Öğrenci dostu fiyatlarıyla da kendini sevdiren bu yerin birbirinden leziz yemeklerine bayılacaksınız. Özellikle kendine özgü kumrusu ve limonatası kesinlikle tavsiye edilir. Tarihi asansöre gezmeye geldiğinizde oturup soluklanmanız ve güzel yemekleriyle karnınızı doyurmanız için ideal bir yer. 

Adres: 305. Sokak No:59/A Karataş / İzmir

Telefon: 0232 482 0073 

Foursquare bilgileri: Kırkmerdiven

10. Poetika Babıali Kahvecisi

10. Poetika Babıali Kahvecisi

Alsancak'ın gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin uğrayabileceği mekanlardan biri de Poetika Babıali Kahvecisi. Şiir dokulu atmosferiyle kaliteli zaman geçirmek isteyenlerin tercih ettikleri yerlerden. 

Oldukça geniş menüsü ile de damağınıza hitap etmeyi başarıyor bu şirin yer. Menüyle beraber şiir getirilmesi ise sanatseverleri kendine çekiyor. Üstelik bu kaliteye oranla fiyatlar ise gayet uygun. Çalışanların samimiyeti ise sizi arkadaş ortamındaymışcasına rahat ettiriyor. Uğrayıp güzel yemeklerinden tatmanızı tavsiye ederim. 

Adres: Can Yücel Sok No 7/A Alsancak - İZMİR

Telefon: 0232 4631451

Foursquare bilgileri: Poetika Babıali Kahvecisi

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Münire

11. Münire

İçeriğin en değişik mekanlardan birisi de Alsancak'ta bulunan Münire. Yine Alsancak'ın gürültüsünden kopup kafa dinlemek isteyenler için harika bir yer. 

Münire bir eskici, gazozcu ve kahveci. Size sunduklarıyla da hakkını sonuna kadar veren bir mekan. Kendini İzmirlilere çoktan ispatlamış samimi ve sıcacık bu mekanda Türkiye'nin dört bir yanından gelen onlarca çeşit gazozu bulabilirsiniz. Ayrıca dağ çilekli Türk kahvesi denenmesi gerekenlerden. 

Mekanın bir başka farklı özelliği ise oturduğunuz sandalye dahil her şeyin satılık olması. Duvarda gördüğünüz nostaljik objeler size geçmişe yolculuk yaşatacak. Daktilodan gaz lambasına kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Huzurlu saatler için uğranması gereken yerlerden.

Adres: 1484 Sok. No:4, Alsancak (Kıbrıs Şehitleri Cad. Garanti Bankası Sokağı) - İzmir

Telefon: 0535 259 6846

Foursquare bilgileri: Münire

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
500
253
66
27
26
19
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın