Görüş Bildir
Haberler
İzlerken İçinizi Isıtacak Birbirinden Keyifli Yaz Filmleri

İzlerken İçinizi Isıtacak Birbirinden Keyifli Yaz Filmleri

Entel Feridun
23.04.2022 - 09:45

Bazı filmler içinizi ısıtacak kadar samimidir. İzlerken hikaye adeta içinizi ısıtır. Yaz temalı gençlik, romantik komedi ve dram filmleri arasından derlediğimiz bu listede içinizi ısıtacak filmler var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Monte Carlo (2011)

22. Monte Carlo (2011)

IMDb: 5.8

Özet: Liseden yeni mezun olan Grace ve en yakın arkadaşı yıllardır Paris' e gitmek için para biriktirmektedirler. Mezuniyetleri ile birlikte sonunda hayallerini gerçekleştirmeye karar veren iki genç kızın yaz tatilleri hiç de umdukları gibi gitmez. Ailesinin yanına kız kardeşi Meg'i de vermesi sonucu işlerin tersine dönmeye başladığı Paris kaçamağı, Monte Carlo'da son bulacaktır.

Oyuncular: Selena Gomez, Leighton Meester, Katie Cassidy

Yönetmen: Thomas Bezucha

21. The Talented Mr. Ripley (1999)

21. The Talented Mr. Ripley (1999)

IMDb: 7.4

Özet: 1950'li yıllarda geçen bu hikayede İtalya'nın yaz günlerinin güzelliğine ve filmde geçen manzaralara kapılıp gideceksiniz. İş için NewYork'tan İtalya'ya giden genç Tom Ripley'in karşısında bir playboy çıkacağından habersizdir. Dickie Greenleaf şımarık ve kendini beğenmiş bir adamdır. Bakalım, Tom bu adama ayak uydurabilecek mi?

Oyuncular: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law

Yönetmen: Anthony Minghella

20. Roman Holiday (1953)

20. Roman Holiday (1953)

IMDb: 8.0

Özet: Audrey Hepburn bu film ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar almıştır. Filmde bir prenses rolünü üstlenmektedir. Etrafında olup bitenlerden sıkılan genç ve güzel prenses bir kaçamak yapmaya karar verir. Roma'nın sıcak yaz gecelerinin birinde bir adama aşık olur. Film aynı zamanda En İyi Senaryo ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında da ödül almıştır.

Oyuncular: Gregory Peck, Audrey Hepburn, Eddie Albert

Yönetmen: William Wyler

19. Crazy Rich Asians (2018)

19. Crazy Rich Asians (2018)

IMDb: 6.9

Özet: Singapur'un kavuran sıcak yaz aylarında bir genç zengin ailesinin karşısına onun bu hayatını hiç bilmeyen kız arkadaşını çıkaracaktır. Üniversiteden mezun olan iki aşık bu yalan ve zenginlik içerisinde ilişkilerini yoluna koymaya çabalarken, ailenin tepkisine ise çok şaşıracaksınız.

Oyuncular: Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh

Yönetmen: Jon M. Chu

18. Vicky Cristina Barcelona (2008)

18. Vicky Cristina Barcelona (2008)

IMDb: 7.1

Özet: İspanya'da sıcak tonların ve aşkın hakim olduğu sahneler izlemeye hazırlıklı olun. Bu film hikayesi ve oyunculukları ile kanınızı kaynatacak. İspanya'ya arkadaşlarının ziyaretine giden iki arkadaş kendilerini hiç tahmin etmedikleri bir ilişkinin içinde bulacaklar. Saplantılı ve çoğu zaman kaotik olabilecek bir ilişkiden hepimizin çıkaracağı birçok ders var.

Oyuncular: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem

Yönetmen: Woody Allen

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Before Sunrise (1994)

17. Before Sunrise (1994)

IMDb: 8.1

Özet: Jesse ve Céline bir tren yolculuğunda karşılaşıp geceyi birlikte sokaklarda yürüyerek ve konuşarak geçirirler. Yaz akşamlarının o serin havasını hissederken aynı zamanda 18 yıl boyunca devam edecek bir aşka da tanıklık etmiş olacaksınız.  'Before Sunset' (2004) ve 'Before Midnight' (2013) filmleri ile devam eden bu müthiş üçlemeye bir göz atın, deriz.

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert

Yönetmen: Richard Linklater

16. Moonrise Kingdom (2012)

16. Moonrise Kingdom (2012)

IMDb: 7.8

Özet: Bu filmde size yazın geldiğini ve yaz aylarını anımsatacak ne kadar öge varsa kullanıldığını görebilirsiniz. Yaz ile birlikte aşkın da geldiğini anlayan iki genç tam olarak birbirleri için yaratıldıklarına inanmaya başlarlar. Bu inanç üzerine birlikte olmak için ilginç bir yol bulurlar.

Oyuncular: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis

Yönetmen: Wes Anderson

15. Palm Springs (2020)

15. Palm Springs (2020)

IMDb: 7.4

Özet: Filmde Sarah isimli genç, kız kardeşinin düğünü için bir yere yolculuk etmiştir. Burada Nyles adında çekici bulduğu birisi ile tanışmıştır. Ancak bu çekimin sırrı bir anda gizemli bir hale bürünür. İki genç zamanda sıkışıp kalır. Tekrar tekrar aynı anı ve günü yaşayan ikili için aşk kaçınılmaz hale gelir. Film, birden fazla bağımsız film festivalinden ödülle dönmüştür. Diğer yandan 2021 yılı Altın Küre Ödülleri'nde 'Müzikal/Komedi Kategorisinde En İyi Film' ve 'Müzikal/Komedi Kategorisinde En İyi Erkek Oyuncu' dallarında aday olmuştur.

Oyuncular: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons

Yönetmen: Max Barbakow

14. The Parent Trap (1961)

14. The Parent Trap (1961)

IMDb: 6.6

Özet: The Parent Trap hikayesinin benzer ve aynı adlı birçok uyarlaması bulunmaktadır. Ancak orijinal filmi ile yaz kampına gitmek mümkün. İzlemesi büyük keyif veren bu yapımda iki kardeş, tek yumurta ikizleri bir tesadüf ile yaz kampında karşılaşırlar. Bundan sonra olacaklar ise tam bir karmaşa!

Oyuncular: Lindsay Lohan, Dennis Quaid, Natasha Richardson

Yönetmen: Nancy Meyers

13. Little Miss Sunshine (2006)

13. Little Miss Sunshine (2006)

IMDb: 7.8

Özet: Yaz deyince aklınıza uzun yolculuklar ve tatile gitmek geldiğini biliyoruz. Bu film ile bavullarınızı hazırlayıp gitme ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Uzun bir karavan yolculuğu kime iyi gelmez ki? Olive'e pek iyi gelmiyor. Gen kızı güzellik yarışmasına yetiştirmek için alelacele yola çıkan bu fedakar aile ve çocuklarının hikayesi gözlerinizi dolduracak.

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Summertime (1955)

12. Summertime (1955)

IMDb: 7.1

Özet: Jane, Venedik'te hoş ve eğlenceli bir yaz tatili ile kendisine aşk acılarını unutturmak ister. Biraz nefes almak için gittiği bu yazlık yerde İtalyan bir adamla tanışır. Jane umutsuz aşklarına bu adamı de ekleyecektir. Ne yazık ki adam evlidir.

Oyuncular: Katharine Hepburn, Rossano Brazzi, Isa Miranda

Yönetmen: David Lean

11. The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

11. The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

IMDb: 6.5

Özet: Yaz aşkları kadar yaz arkadaşlıkları da unutulmazdır! Hele ki söz konusu kıyafetse... Carmen, Tibby, Bridget ve Lena çok yakın bir arkadaş grubudur. Bu kızların tuhaf yanı ise hepsine gelebilen bir kot pantolona sahip olmalarıdır. Fakat bu yaz hepsi farklı yerlerde tatile gideceklerdir. Sizce pantolonun başına ne gelmiş olabilir?

Oyuncular: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera

Yönetmen: Ken Kwapis

10. Call Me By Your Name (2017)

10. Call Me By Your Name (2017)

IMDb: 7.9

Özet: 1980'li yıllarda İtalya'da geçen filmde 17 yaşındaki bir öğrenci olan Elio ile babasının araştırma görevlisi olarak çalışan Oliver arasında geçen amansız aşka tanık oluyoruz.

Oyuncular: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

Yönetmen: Luca Guadagnino

9. Weekend at Bernie's (1989)

9. Weekend at Bernie's (1989)

IMDb: 6.4

Özet: Şirket çalışanı yaz tatilinden evine geri döndüğünde patronun öldüğünü fark eder. İşler git gide karmaşık hale gelirken diğer arkadaşları ve ailesi için endişelenmeye başlaması gerekmektedir. Bakalım bununla nasıl başa çıkacak...

Oyuncular: Andrew McCarthy, Jonathan Silverman, Catherine Mary Stewart

Yönetmen: Ted Kotcheff

8. Dirty Dancing (1987)

8. Dirty Dancing (1987)

IMDb: 7.0

Özet: Yaz kampında yakışıklı bir dans öğretmeni ve ona aşık olan gizemli genç kız öğrencisi arasında yaşanan büyüleyici aşk hikayesi anlatılmaktadır.

Oyuncular: Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach

Yönetmen: Emile Ardolino

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Clueless (1995)

7. Clueless (1995)

IMDb: 6.9

Özet: Beverly Hills hep yaz ayında gibi sıcak ve güneşlidir. Zengin ve popüler genç kız okula yeni gelen ve dışlanan bir arkadaşı için kolları sıvar. Onu baştan yaratacak kıyafetler, stiller ve bazı görünümler belirler. Fakat denemeleri başarısız olmaktadır.

Oyuncular: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy

Yönetmen: Amy Heckerling

6. Grease (1978)

6. Grease (1978)

IMDb: 7.2

Özet: Yaz günü iki aşık ve lise! Bu üçü yan yana geldiğinde enfes bir müzikal ortaya çıkmaması için hiçbir sebep yok. Sandy ve Danny birbirileri ile devamlı yolları kesişen iki gençtir. Fakat bu durum masum bir okul aşkından fazlası olabilir. Dikkat!

Oyuncular: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing

Yönetmen: Randal Kleiser

5. Mamma Mia! (2008)

5. Mamma Mia! (2008)

IMDb: 6.4

Özet: Yunanistan sokaklarının güneş alan köşelerinde, sıcacık bir yaz gecesi gibi ruhunuzu okşayacak bir film 'Mamma Mia!' Filmde evlilik arifesinde olan Sophie'nin yaşadığı duygu dalgalanmalarını izliyoruz. Senaryonun ilginç tarafı ise annesi Donna, Sophie'nin geçmiş üç aşkından hangisinden olduğunu bilmemesi. Sophie babasını ararken bu aşk serüveninde kayboluyor.

Oyuncular: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried

Yönetmen: Phyllida Lloyd

4. 50 First Dates (2004)

4. 50 First Dates (2004)

IMDb: 6.8

Özet: Çapkın fakat bir o kadar da yakışıklı Henry Roth kendine o kadar güvenmektedir ki Hawaii’de elde edemeyeceği kadın olmadığını düşünmektedir. Lucy Whitemore ise ona bir kadınla bağ kurmayı ve gerçek bir ilişki yaşamayı öğretecek esas kadındır. 

Oyuncular: Adam Sandler ve Drew Barrymore

Yönetmen: Andy Tennant

3. Into the Blue (2005)

3. Into the Blue (2005)

IMDb: 5.9

Özet: Bahamalar'ın maviliklerinde yaşayan iki sevgiliyi arkadaşları olan bir çift ziyarete gelir. Birlikte yüzmeye gittiklerinde erkek arkadaşlarının saati denizde kaybolur. Arama çalışmalarına başlayan arkadaş grubu aramalar sırasında ilginç bir enkazdan kalıntılar bulacaktır.

Oyuncular: Paul Walker, Jessica Alba, Scott Caan ve Ashley Scott 

Yönetmen: John Stockwell

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Baywatch (2017)

2. Baywatch (2017)

IMDb: 5.5

Özet: Sahil güvenliklerin ve can kurtaranların önemini anladığımız bu filmde Mitch ve ekibi harika işler başarmaktadır. Hayat yolunda giderken bir anda aralarına Mitch'in hiç de hazzetmediği birisi gelir.

Oyuncular: Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Zac Efron, Priyanka Chopra ve Kelly Rohrbach 

Yönetmen: Seth Gordon

1. Fool’s Gold (2008)

1. Fool’s Gold (2008)

IMDb: 5.7

Özet: Karakterimiz Finn sörfçülük yapan bir adamken kendini bir anda define ile uğraşırken bulur. Bu işi oldukça seven Finn, ender bir hazineyi bulmak için çabalamaktadır.

Oyuncular: Matthew McConaughey ve Kate Hudson

Yönetmen: Seth Gordon

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın