Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Birçok Duyguyu Aynı Anda Yaşayacağınız Dram ve Komediyi Harmanlayan En İyi "Dramedy" Filmleri

İzlerken Birçok Duyguyu Aynı Anda Yaşayacağınız Dram ve Komediyi Harmanlayan En İyi "Dramedy" Filmleri

Beyza
24.09.2023 - 14:02

Dramedy, drama ve komedi türlerinin birleşiminden oluşan bir türdür. Bu tür, izleyicilere hem duygusal derinlik hem de eğlence sunmayı amaçlar. Bu denge izleyicilere karmaşık karakterler ve hikayeler sunarken aynı zamanda hafif ve eğlenceli bir deneyim yaşatır. 

İzlerken hem gülüp hem de gözyaşı dökebileceğiniz en iyi drama ve komedi filmlerini sizler için derledik. Keyifli seyirler! 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Tully (2018)

25. Tully (2018)

IMDb: 6,9

Özet: Marlo yeni doğan bebeğiyle birlikte olmak üzere 3 çocuk annesi bir kadındır. 2 çocuğuyla uğraşmasının yanı sıra yeni bebeği de onu bir hayli yormaktadır. Kız kardeşinin perişan halini gören erkek kardeşi ona yardımcı olması için bir gece dadısı tutar. İlk başta durumu savurganlık olarak gören Marlo, genç dadı hakkında emin olmasa da zamanla düşünceli, sürprizlerle dolu ve bazen de zorlu bir genç kadın olan Tully ile güçlü bir arkadaşlık geliştirir...

Yönetmen: Jason Reitman

Oyuncular: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston

24. A Serious Man (2009)

24. A Serious Man (2009)

IMDb: 7

Özet: Orta Amerika’da bir üniversitede fizik profesörü olan Larry Gopnik, karısı Judith tarafından terk edildiğini öğrenir. Judith, kendisine daha fazla değer veren Larry’nin iş arkadaşı Sy Ableman’a aşık olmuştur. İlişkisini gizlemeyen Judith’in evden ayrılması ile aylak kardeşi Arthur’un eve taşınması ve tüm sorumluluğunu Larry’e yıkması bir olur. Oğlu Danny’nin ciddi bir disiplin sorunu vardır ve kızı tam bir alışveriş delisidir. Larry’nin sorunları bununla da kalmaz, kendisine gönderilen sabotaj mektupları ve rüşvet teklifleri ile de uğraşmaktadır. Tüm bunların ortasında Larry yapayalnızdır, gerçek bir tavsiyeye ve yardım edebilecek bir arkadaşa ihtiyacı vardır; ciddi bir dosta!

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: Michael Stuhlbarg, Sari Lennick, Richard Kind

23. About a Boy (2002)

23. About a Boy (2002)

IMDb: 7,1

Özet: Londralı Will, yakışıklı, zengin, sorumsuz bir adamdır. Kadınlarla tanışmak için güzel bir mekan olabileceğini düşündüğü, boşanmış anne-babaların katıldığı toplantılara gitmeye karar verir.

Yönetmen: Paul Weitz, Chris Weitz

Oyuncular: Hugh Grant, Toni Collette, Rachel Weisz

22. Punch-Drunk Love (2002)

22. Punch-Drunk Love (2002)

IMDb: 7,3

Özet: Barry Egan, 7 tane çekilmez kız kardeşiyle yaşayan ve hayatındaki bütün boşlukları işiyle dodurmaya çalışan kendi halinde bir genç adamdır. Kadınlar konusunda doğuştan yeteneksiz olan Egan, günün birinde bir kadınla tanışır. Aralarında yavaş yavaş bir şeyler filizlenmeye başlar...

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman

21. Toni Erdmann (2016)

21. Toni Erdmann (2016)

IMDb: 7,3

Özet: Bir baba habersizce yurtdışındaki kızını ziyarete gider. Kızının neşesini kaybettiğine inanır ve ona sürekli sürprizler ve şakalarla yaklaşmaya çalışır. Maren Ade’nin yazıp yönettiği filmin başrollerini Peter Simonischek ve Sandra Hüller gibi Avusturya sinemasının tanınmış isimler paylaşıyor.

Yönetmen: Maren Ade

Oyuncular: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Lady Bird (2017)

20. Lady Bird (2017)

IMDb: 7,4

Özet: Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanısıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

19. Garden State (2004)

19. Garden State (2004)

IMDb: 7,4

Özet: Baba baskısı ile şekillenen hayatların yansımaları çok farklı şekillerde tezahür edebiliyor insan hayatında. Hele ki bunda kişinin annesinin vefatından yana bir pay biçiliyorsa çok derin etkileri olabiliyor. Andrew Largeman, televizyon kariyerinde tutunmaya çalışan bir aktördür. Psikiyatrist babası, yıllarca onun üzerinde baskı kurmuştur. Hatta tekerlekli sandalyeye mahkum olan annesinin durumuna onun sebep olduğuna Andrew’ı inandırmıştır.Bir gün annesinin ölüm haberini alan Andrew, 9 yıldan sonra evine geri döner. Oldukça değişmiş olarak bulduğu kasabasına uyum sağlamaya çalışan Andrew, bu sırada Sam ile tanışır. Sam, Andrew’ın yıllardır kendini kapadığı kutudan çıkmasını sağlayacak ve uzun süredir göz ardı ettiği gerçeklerle yüzleşmesini sağlayacaktır.

Yönetmen: Zach Braff

Oyuncular: Ian Holm, Denis O'Hare, Zach Braff

18. Up in the Air (2009)

18. Up in the Air (2009)

IMDb: 7,4

Özet: Ryan Bingham, Amerika'nın bir ucundan diğer ucuna havalimanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen özgür yaşam tarzından oldukça memnundur. İhtiyacı olan her şeyi bir valize sığdırabiliyordur. Var olan tüm uçuş mili programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesidir. Üstelik hayatındaki en önemli amaç olan 10 milyon uçuş miline ulaşmasına da az kalmıştır. Fakat Ryan'ın hayatında elle tutulur bir şey yoktur. Sempatik yol arkadaşına vurulduğunda, Ryan'ın müdürü, genç bir verimlilik uzmanının etkisinde kalarak, Ryan'ı ebediyen yollardan çekmekle tehdit eder. Bu ihtimalle karşılaşınca, yere inmekten başta korkan Ryan, insanın bir evinin olmasının aslında ne demek olduğunu düşünmeye başlar.

Yönetmen: Jason Reitman

Oyuncular: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick

17. Frances Ha (2012)

17. Frances Ha (2012)

IMDb: 7,4

Özet:Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper

16. Sideways (2004)

16. Sideways (2004)

IMDb: 7,5

Özet: Bir insanın hem evliliğinde hem de üzerine hayaller kurduğu ideallerinde başarısız olması yeterince mutsuz olma sebebidir. Filmin kahramanı Miles Raymond da böyle bir kurban rolünü sürdürmektedir. O bir İngilizce öğretmenidir ve en büyük hayali bir yazar olmaktır. Bu sırada yakın dostu Jack de pek kimsenin bilmediği bir televizyon oyuncusu olup evlilik aşamasındadır. Miles, onu evlilik öncesinde birlikte vakit geçirebilecekleri bir yolculuğa çağırır. Bu yolculuk bir hafta sürecektir ve iki arkadaşın hayatlarında bambaşka bir anlam oluşturacaktır. 

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Royal Tenenbaums (2001)

15. The Royal Tenenbaums (2001)

IMDb: 7,6

Özet: Royal Tenenbaum ve karısı Etheline’nin üç çocukları vardır: Chas , Richie ve Margot. Ve Çift bir gün ayrılma kararı alır. Oysa o güne dek; Chas çocuk sayılacak yaştayken emlak işine girmiştir ve uluslararası finans dünyasında neler olup bittiğini bilecek düzeydedir. Margot oyun yazmaktadır ve henüz dokuzuncu sınıftayken elli bin USD’lik Braveman Grant ödülünün sahibi olmuştur. Richie teniste küçükler şampiyonudur ve U.S. Nationals finallerini üç yıl üst üste kazanmıştır. Şimdi, genç Tenenbaum’ların tüm bu parlak hayatı üzerinden ihanet, başarısızlık ve felaket dolu 20 yıl geçmiş ve herşeyin sorumlusu olarak kabul edilen kişi, genellikle ailenin babasıdır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson

14. The Station Agent (2003)

14. The Station Agent (2003)

IMDb: 7,6

Özet: Yalnızlık kavramı etrafında dolanan ve bu çizgide aslında yalnız kalmak isteyen Finbar McBride, kullanılmayan, ıssız bir tren deposunda yaşamaya karar verir. Sorunları olan bir adamdır. Ancak kader ağlarını örmektedir. Kendisinden önce o depoya yerleşen başkaları da vardır. Olivia ve Joe ile karşılaştığında, onlarla paylaştıkları doğrultusunda aslında yalnızlıktan öte sıra dışı bir arkadaşlığın özleminde olduğunu fark eder. Olivia, evliliğini tüketmiş kırklı yaşlarında eski bir oyuncudur. Joe ise iyi yemek yapan otuzlarında bir aşçıdır. O sadece konuşmak ister. Bu bambaşka hayatlardan gelip de yolları kesişen üç ayrı insan yalnızlık kavramını sihirli bir biçimde paylaşmayı öğreneceklerdir.

Yönetmen: Tom McCarthy

Oyuncular: John Slattery, Peter Dinklage, Patricia Clarkson

13. As Good as It Gets (1997)

13. As Good as It Gets (1997)

IMDb: 7,7

Özet: Melvin Udall oldukça zor bir insandır. Obsesif kompulsif ve başarılı bir yazar olan Udall, sahip olduğu korkular sebebiyle sokak kapısını dört kez kapamakta, Yahudilerden ve siyahîlerden nefret etmekte ve tüm bu ayrımcı özelliklerini hiçbir şekilde gizlememektedir. Eşcinsel bir komşusu olan Simon’un da hayatını sürdürdüğü Greenwich Village’da yaşamaktadır. Bir gün Simon saldırıya uğrayıp hastaneye kaldırılır. Ona yardım etmek zorunda kalacak olan Melvin’in hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır.

Yönetmen: James L. Brooks

Oyuncular: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear

12. Adaptation (2002)

12. Adaptation (2002)

IMDb: 7,7

Özet: Charlie Kaufman, dönemin en meşhur kitaplarından biri olan The Orchid Thief'ı Hollywood için senaryolaştırmaya çabalamaktadır. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, bir türlü senaryosunda yeni adımlar atamamakta, attığı her adımda da daha fazla tıkanmaktadır. Yaşadığı tüm bu sıkıntılı süreç ona yetmiyormuş gibi bir de son derece başarısız bir gerilim senaryosu yazmaya çabalayan ikiz kardeşiyle didinmektedir. Geçen her gün Charlie'nin biraz daha kaybolmasına ve kendi başını belaya sokmasına yol açacaktır.

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Nicolas Cage, Tilda Swinton, Meryl Streep

11. Silver Linings Playbook (2012)

11. Silver Linings Playbook (2012)

IMDb: 7,7

Özet: Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır.

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

10. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

IMDb: 7,7

Özet: 17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar. 

Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon

Oyuncular: Thomas Mann, Olivia Cooke, RJ Cyler

9. Nebraska (2013)

9. Nebraska (2013)

IMDb: 7,7

Özet: İyiden iyiye yaşlanmakta olan alkolik baba Woody Grant, piyangodan büyük ödülü kazandığını öğrenerek ödülünü almak için Montana'dan Nebraska'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ailesinden kimse söylediklerini ciddiye almasa da yirmili yaşlardaki oğlu pek de istemeyerek bu yolculuk esnasında babasının yanında yer almaya karar verir. 

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

8. Little Miss Sunshine (2006)

8. Little Miss Sunshine (2006)

IMDb: 7,8

Özet: Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano

7. Captain Fantastic (2016)

7. Captain Fantastic (2016)

IMDb: 7,8

Özet: Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır...

Yönetmen: Matt Ross

Oyuncular: Viggo Mortensen, Frank Langella, George MacKay

6. Sing Street (2016)

6. Sing Street (2016)

IMDb: 7,9

Özet: Conor, problemli bir çocuktur. Ailesiyle birlikte Dublin’de yaşayan delikanlı, yeni okuluna uyum sağlamakta sorun yaşar. Öğretmen ve sınıf arkadaşlarından olumsuz davranışlar gögren Conor’ın tek sıkıntısı bu değildir. Ailesiyle de kötü bir ilişkisi olan Conor, okul yakınlarında gördüğü Raphina’dan hoşlanır. Güzel kızın dikkatini çekmeye çalışan Conor, bunun için müzik grubu kurmaya karar verir. Başlarda türlü zorluklar yaşayan Conor ve grup arkadaşları giderek daha güzel işler yapmaya başlar. Conor bu sayede amacına ulaşır ve Raphina’nın ilgisini çekmeyi başarır...

Yönetmen: John Carney

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, Jack Reynor

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Straight Story (1999)

5. The Straight Story (1999)

IMDb: 8

Özet: Alvin Straight oldukça sıradan, yaşı geçkin bir adamdır. Kızı ile küçük bir kasabada yaşamaktadır. Bu küçük ailenin pek parası yoktur ayrıca Alvin diyabetlidir. Yaşı nedeniyle araba kullanamaz, kendi başına yürüyemez haldedir. Ancak tüm bunların karşısında inatçılığıyla direnmektedir. Bir gün gelen bir telefonla on yıldır hiç konuşmadığı ağabeyinin kalp krizin geçirdiğini öğrenir. Bunun üzerine çim biçme makinasını alarak kilometrelerce sürecek bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Richard Farnsworth, Sissy Spacek, Harry Dean Stanton

4. Dead Poets Society (1989)

4. Dead Poets Society (1989)

IMDb: 8,1

Özet: 1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak gerikafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. 

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard

3. The Intouchables (2011)

3. The Intouchables (2011)

IMDb: 8,5

Özet: Can Dostum, felçi bir adam ve ona bakıcılık yapan gencin hikayesini anlatıyor. Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

2. Life Is Beautiful (1997)

2. Life Is Beautiful (1997)

IMDb: 8,6

Özet: Hayat Güzeldir'de, başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

Yönetmen: Roberto Benigni

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

1. Forrest Gump (1994)

1. Forrest Gump (1994)

IMDb: 8,8

Özet: Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Gary Sinise, Robin Wright

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın