Görüş Bildir
Haberler
Zili Duydunuz! Okula Dönüş Yolunda İzleyebileceğiniz Birbirinden Harika Filmler

Zili Duydunuz! Okula Dönüş Yolunda İzleyebileceğiniz Birbirinden Harika Filmler

elif vural
16.09.2023 - 14:01

Geçtiğimiz günlerde yeni ders yılı başladı ve yaz tatili resmen sona erdi. Fakat bizler bu durumu fırsata çevirmek ve yoğun geçecek olan bu okul dönemini biraz olsun hafifletebilmek adına sizler için bir film listesi hazırladık. Öğrencilik yıllarını çoktan geride bırakan ancak o yılların özlemiyle yanıp tutuşanlar da listemize bir göz atsın deriz. İşte akademi hayatını dibine kadar hissettirecek 20 film!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kindergarten Cop (1990)

20. Kindergarten Cop (1990)

IMDb: 6.2/10

Özet: Arnold Schwarzenegger'in komedideki başarısını göz önüne seren film, bir suçluyu yakalamak için anaokulu öğretmeni kimliğine bürünmek zorunda kalan bir polisi anlatıyor.

Yönetmen: Ivan Reitman

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Penelope Ann Miller, Pamela Reed

19. Harry Potter and the Philosopher's Stone (2002)

19. Harry Potter and the Philosopher's Stone (2002)

IMDb: 7.6/10

Özet: Harry Potter'ın ailesi ağır ve şaibeli bir trafik kazasında ölmüştür. Öksüz ve yetim kalan Harry'nin sığınabileceği tek yer, arasının pek de iyi olmadığı teyzesinin yanıdır. Harry, tüm hayatı boyunca idari ailesi tarafından kötü davranışlarla büyütülür. Ancak Harry Potter artık 11 yaşındadır ve Harry'nin hayalleri ve yetenekleri günden güne su yüzüne çıkmaktadır. Kısa süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. Artık tek amacı, ailesinin bu şüpheli kazasını araştırmak ve muhattaplarını cezalandırmaktır.

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

18. School of Rock (2003)

18. School of Rock (2003)

IMDb: 7.2/10

Özet: Dewey Finn, tüm hayatını Rock müziğe adamıştır. Ancak kimi problemleri ortaya çıkmaya başladığında büyük bir hazla bağlı olduğu grubundan yollanır. Bir sürü sıkıntının içerisinde bir de karşısına borç problemi çıkınca kendisini bir okulda müzik öğretmeni olarak bulur. Bu hayat onun müzisyen kimliğini bambaşka açılardan diriltecektir. 9 yaşındaki bir öğrencisi olan Yuki ile bir müzik grubu kurarak yarışmaya katılmaya karar verirler. Günden güne kazanacaklarına daha çok inanmaya başlarlar.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Jack Black, Mike White, Joan Cusack

17. Akeelah and the Bee (2006)

17. Akeelah and the Bee (2006)

IMDb: 7.4/10

Özet: Akeelah Anderson doğal yetenekleri olan Los Angeles'lı bir kız çocuğudur. En büyük yeteneği kelimeler ile oynamaktır. Dr. Larabee'nin yönlendirmesiyle ulusal çapta şöhrete kavuşacağı, okullar arası bir turnuvada yükselme sürecine girer. Herkesi derinden etkileyecek olan bu süreç sadece basit bir yarışma değil, insanların birbirine güvenini de tazeleyecek olan benzersiz bir deneyim olacaktır.

Yönetmen: Doug Atchison

Oyuncular: Keke Palmer, Laurence Fishburne, Eddie Steeples

16. The Breakfast Club (1985)

16. The Breakfast Club (1985)

IMDb: 7.8/10

Özet: 1985 yılına ait bir gençlik klasiği ile karşı karşıyayız. Filmde bir nerd 'inek öğrenci modeli', atletik bir sportmen, bir freak 'ucube anarşist', bir entelektüel ve bir 'sarışın' aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. Amerikan lise hayatından bu beş benzemez, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek gibi bir işkenceye maruz kalmışlardır. Bir yandan da at gözlüklü lise müdürünün tacizi altında inlemektedirler.

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Paul Gleason

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mean Girls (2004)

15. Mean Girls (2004)

IMDb: 7.1/10

Özet: Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologtur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

Yönetmen: Mark Waters

Oyuncular: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried

14. Ferris Bueller's Day Off (1986)

14. Ferris Bueller's Day Off (1986)

IMDb: 7.8/10

Özet: John Hughes 1980'lere damga vuran lise filmlerinden bir diğeri olan, Matthew Broderick başrollü Ferris Bueller'la Bir Gün, okuldan bir günlüğüne kurtulmak isteyen ve güzel bir bahar gününde arkadaşı Cameron ile birlikte babasının ödüllü Ferrari'sini alarak okuldan kaçan Ferris'in maceralarını anlatıyor.

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara

13. October Sky (2000)

13. October Sky (2000)

IMDb: 7.8/10

Özet: Gerçek bir öyküden filme aktarılan 'October Sky - Ekim Düşü' tüm erkek çocukların babaları gibi madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin hikayesini anlatıyor. 50’li yıllarda Batı Virginia’nın Coalwood kasabasında maden kontrolörü olarak çalışan John Hickam’ın (Chris Cooper) en büyük isteği, oğulları Jim ve Hower’ın da kendi gibi kontrolör olmalarıdır. Fakat Jim bir futbol bursu kazanmıştır ve Hower’ın ise çok başka hayalleri vardır.

Yönetmen: Joe Johnston

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern

12. Fast Times at Ridgemont High (1982)

12. Fast Times at Ridgemont High (1982)

IMDb: 7.1/10

Özet: Lisede öğrenim gören bir grup öğrencinin karşılaştığı yeni tecrübeler ve gündelik hayatlarında yaşadıkları sıradan olaylar üzerinden ilerleyen film, Güney Kaliforniya'daki bir lisede geçiyor. Stacy ve Mark ilk buluşmalarının ardından hayal kırıklığı yaşadıkları bir gece geçirir. Arkadaşları Linda ve Mike ise bu sorunlarına farklı tavsiyelerde bulunur... Öte yandan Stacy'nin ağabeyi Brad, okuldaki son senesindedir ve çeşitli iş yerlerinde bir türlü dikiş tutturamaz. Sörf tutkunu Jeff'in ise tarih öğretmeni Mr. Hand ile başı derttedir...

Yönetmen: Amy Heckerling

Oyuncular: Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Judge Reinhold

11. Never Been Kissed (1999)

11. Never Been Kissed (1999)

IMDb: 6/10

Özet: Jossie, kendine güveni olmayan, tüm denemelerine rağmen özel hayatında başarılı olamayan genç bir kadındır. Chicago'nun önemli gazetelerinden birinde editörlük yaparak hayatını kazanmaktadır. Çok istemesine rağmen bir türlü erkeklerin ilgisini çekememektedir. Fiziksel özellikleri, Jossie'nin ilişkiler dünyası için büyük bir engel teşkil etmektedir. Artık 20'li yaşlarının ortasında olmasına rağmen bir erkeği öpmeyi bile henüz başaramamıştır. Eline geçen bir mesleki şans Jossie'ye okul hayatına dönüp yaşanan her şeyi değiştirmek için bir fırsat tanıyacaktır. Artık Jossie'nin karizmasını düzeltebilmesi için ellerinde bir şans vardır.

Yönetmen: Raja Gosnell

Oyuncular: Drew Barrymore, Michael Vartan, David Arquette

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. 10 Things I Hate About You (1999)

10. 10 Things I Hate About You (1999)

IMDb: 7.3/10

Özet: Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan güzeller güzeli bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın yaşamı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Zira ailevi kuralları vardır. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

Yönetmen: Gil Junger

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

9. Election (1999)

9. Election (1999)

IMDb: 7.3/10

Özet: Okulun en başarılı öğretmeni Jim McAllister, her sene en iyi öğretmen ödülünü alan ve her öğrenci tarafından sevilen bir öğretmendir. Tracy Flick ise okulun güzel, popüler ve hırslı öğrencisidir. Son hedefi ise öğrenci başkanı olmaktır. Bunun için de herhangi bir rakibi olmamasına rağmen son sürat daha fazla başarı kazanmak için seçim çalışmalarına başlar. Ancak Jim McAllister, Tracy'nin başarı saplantısı sebebiyle ona başka seçenekler olduğunu da göstermek amacı ile karşısına bir rakip çıkartır. Okulun popüler olmasa bile kişiliği ile takdir toplayan öğrencilerinden birini seçimlere aday gösteren Jim, bu sayede ortaya çıkan çekişmenin sonuçlarının hiç de düşündüğü gibi olmayacağını anladığında ise artık çok geçtir.

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Chris Klein

8. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

8. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

IMDb: 7.7/10

Özet: 17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar.

Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon

Oyuncular: Thomas Mann (II), Olivia Cooke, RJ Cyler

7. Dead Poets Society (1989)

7. Dead Poets Society (1989)

IMDb: 8.1/10

Özet: 1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak gerikafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından farkedilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard

6. Monsters, Inc. (2002)

6. Monsters, Inc. (2002)

IMDb: 8.1/10

Özet: 'Sevimli Canavarlar', Canavarlar Dünyası isimli kendilerine ait bir dünyada yaşayan ve yaşayabilmek için insanlara ihtiyaç duyan ilginç ve sevimli canavarların dünyasının insanlarla karıştığı an ortaya çıkan trajikomik hikayeyi anlatır. Bu dünyada canavarlar yaşayabilmek için insanlara muhtaçtır çünkü insanları korkuttukları an duydukları çığlık onlar için enerji kaynağı gibidir. Bu ilginç dünyaya yanlışıkla küçük bir kız çocuğunun yolu düşünce işler çığrından çıkar. Çünkü insanlar bu tuhaf yaratıklara ters etki yapmaktadır ve dehşete kapılan canavarlar salgın bir hastalığın yayılacağını düşünüyorlardır. Bu küçük kız zannettikleri gibi onların yaşamını tehdit ediyor mudur?

Yönetmen:  Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich

Oyuncular: John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Animal House (1978)

5. Animal House (1978)

IMDb: 7.4/10

Özet: Faber Koleji'nin her okulda olduğu gibi bir 'kardeşlik kulübü' vardır; fakat kim başvursa kabul ettiği için şöhreti pek de iyi değildir. Bir diğer kulüp ise beyaz, Anglosakson, genç, zengin ve kendini beğenmiş erkeklerden oluşmaktadır ki onlara Dekan Worner dışında kimse tahammül edemez.  Bu ikinci kulübün desteğini arkasına alan dekan, ilk kulüpteki haylazları okuldan uzaklaştırmak için bir liste oluşturur. Ve planı hoşgeldiniz partisinden hemen önce devreye girer...

Yönetmen: John Landis

Oyuncular: Tom Hulce, John Vernon, Donald Sutherland

4. Old School (2003)

4. Old School (2003)

IMDb: 7/10

Özet: Hayatınız sıkıcı, çekilmez bir seyir izlemeye başladığında, eski günlere dönmek istediğiniz oldu mu hiç? Peki okul günlerine geri dönmek ister misiniz? Merak etmeyin sıkıcı dersler ve hocalar yok. Derslerin olmadığı bir okul dönemi düşleyin...

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular:  Luke Wilson, Will Ferrell, Vince Vaughn

3. Stand and Deliver (1988)

3. Stand and Deliver (1988)

IMDb: 7.3/10

Özet: Jaime Escalante, Hispanik öğrencilerin devam ettiği bir okulda eğitim veren bir matematik öğretmenidir. Öğrencilerinin başarı potansiyeline inanan Escalante, sıra dışı öğretme yöntemleri geliştirerek, toplumun dışına itilen, umutsuz vak'a gibi görünen çete üyelerinin sınavlardan geçmesi için mücadele verir...

Yönetmen: Ramón Menéndez

Oyuncular: Edward James Olmos, Lou Diamond Phillips, Andy Garcia

2. Billy Madison (1995)

2. Billy Madison (1995)

IMDb: 6.3/10

Özet: Billy Madison, zamanını boş işlerle uğraşarak geçiren 27 yaşında henüz olgunlaşmamış olan bir gençtir. Büyük bir otel zincirinin sahibi olan babası Brian, artık emekli olmaya karar verir. Billy, otelin başına geçmek için kendisini hazır hissetse de babası onunla aynı şeyi düşünmez. Brian, otelin başına Eric Gordon’u geçirmeyi düşündüğünde Billy, babasına otelin sorumluluğunu alabileceğini kanıtlamaya karar verir. Ancak bunun için Billy’nin ilkokulu baştan okuması gerekir.

Yönetmen: Tamra Davis

Oyuncular: Adam Sandler, Darren McGavin, Bridgette Wilson

1. Hababam Sınıfı (1975)

1. Hababam Sınıfı (1975)

IMDb: 9.2/10

Özet: Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan film, Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğinde. Ancak bu hükümdarlık okula atanan yeni müdür muavinin gelişiyle sarsıldığında, Hababam Sınıfı daha önce hiç karşılaşmadığı türden bir disiplin anlayışına ve zekaya sahip olan Mahmut Hoca tarafından unutulmaz derslere tabi tutulur. Hababam Sınıfı serisinin ilk filmi olan bu yapıt Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı romanından uyarlanmıştı.

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Oyuncular: Kemal Sunal, Münir ÖzkulTarık Akan, Adile Naşit

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın