Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Beğenmelere Doyamayıp Instagram Hikayenizde Paylaşma İsteği Uyandıracak Netflix’te Saklı Kalmış 19 Film

İzledikten Sonra Beğenmelere Doyamayıp Instagram Hikayenizde Paylaşma İsteği Uyandıracak Netflix’te Saklı Kalmış 19 Film

Ayça
22.04.2020 - 19:59

NOT: Film açıklamaları Beyazperde.com'dan ve film puanları ise IMDb'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yabancı (1946)

1. Yabancı (1946)

IMDb: 7.4

Konusu: İkinci Dünya Savaşı sonrası Franz Kindler, aranan bir savaş suçlusudur. Çünkü toplama kamplarının fikir babalarından ve gaz odalarının hayata geçirilmesinden sorumludur. Kindler'ı yakalayabilmek için Amerikan polisi onun sırdaşı olan Konrad Meinike ile irtibata geçer. Olayı araştıran Wilson, aldığı bilgilerle Connecticut'ta Harper adlı bir kasabaya yönelir. Franz Kindler burada isim değiştirerek Charles Rankin olarak yaşamaya başlamıştır. Bir üniversitede tarih profesörlüğü yapmaktadır. Onun kimliğinden haberdar olan başkaları da olduğu ortaya çıkar. Çünkü Konrad onu teşhis edip yakalatamadan soğukkanlı bir cinayete kurban gider.

2. Can Dostum (1997)

2. Can Dostum (1997)

IMDb: 8.3

Konusu: Can Dostum'da Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.

3. Zodiac (2007)

3. Zodiac (2007)

IMDb: 7.7

Konusu: San Francisco’da bir seri katil, mektuplar ve şifreli mesajları ile polis ile alay etmektedir. Dedektifler, gazete muhabirleri, bu katili yakalamaya ant içmiş dört kişi filmin esas karakterleridir. Katilin ardında bıraktığı izleri takip eden takıntılı dört adam, ne yazık ki aslında katilin adımlarını izler biçimde şekillenmektedir. Bu katil yıllarca görünmedikten sonra yine ortaya çıktığında sadece öldürdüğü insanlar için değil tüm şehrin kabusu haline gelecektir.

4. Cennetimden Bakarken (2009)

4. Cennetimden Bakarken (2009)

IMDb: 6.7

Konusu: Bir banliyöde oturan 14 yaşındaki bir kız 1970 yılında, Pensilvanya’da bir komşusu tarafından öldürülür. Bu genç kız yaşadığı hikayeyi cennet ile dünya arasında bir yerden anlatmaktadır. Etafındaki insanların, ölü bir bedeni ararlarken nasıl da değiştiklerini, çektikleri acıları, katilinin neler yapmakta olduğunu izler. Onlara destek olmak için çırpınır durur. Film Alice Sebold’un aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Başroldeki Saoirse Ronan Oscar ödüllü bir oyuncudur ve filmde başka ödül sahibi oyuncularla beraberdir.

5. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı (2010)

5. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı (2010)

IMDb: 7.5

Konusu: Güzel, akıllı ve hoş bir kız arkadaş edinmek kolay değildir. Hele ki güzel, akıllı, hoş ancak eski yedi sevgilisini dövmek suretiyle kazanabileceğiniz bir sevgili ise düşman başınadır! Ama gönül bu, her zaman kolaya konmaz. İngiliz oyuncu, senarist ve yönetmen Edgar Wright’ın son çalışması Scott Pilgrim Vs. The World’da kahramanımız Scott Pilgrim’in manitacılık kurumuyla gireceği zorlu mücadele gayet eğlenceli. Yaptıkları işlerle komedi dünyasında farklı bir yer edinen iki ismin buluştuğu bu çizgi-roman uyarlaması yılın en merak uyandıran yapımlardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bana Dolemite Derler (2019)

6. Bana Dolemite Derler (2019)

IMDb: 7.3

Konusu: “Dolemite Is My Name” 1970’lerde kaydettiği Dolemite komedi albümleri ve 1975 yapımı “Dolemite” filmi ile tanınan komedyen ve oyuncu Rudy Ray Moore’un hayatına odaklanıyor.

7. Frances Ha (2012)

7. Frances Ha (2012)

IMDb: 7.5

Konusu: Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

8. Her Şeyin Teorisi (2014)

8. Her Şeyin Teorisi (2014)

IMDb: 7.7

Konusu: Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini, üniversite döneminden itibaren ele alıyor. Stephen Hawking Cambridge Üniversitesi'nin dehasıyla dikkat çeken bir öğrencisiyken 1965 ve 1991 yılları arasında evli kalacağı Jane Wilde ile tanışır. İkisinin mutlu birlikteliği, Hawking'e henüz 21 yaşındayken teşhisi konulan hastalıkla başka bir boyut kazanır. Tüm olasılıklara meydan okuyan çift evlenip çocuk sahibi olurlar. Yıllar Hawking'in hastalığını daha da şiddetlendirir ve sonunda ilişkilerinin sınırlarını zorlayan bir noktaya sürükler.

9. Kayıp Kız (2014)

9. Kayıp Kız (2014)

IMDb: 8.1

Konusu: Kayıp Kız, karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Amy'den uzun süre haber alınamayınca polis, genç kadının ortadan kaybolması ile ilgili Nick'ten şüphelenmeye başlar. Olanlara bir türlü anlam veremeyen Nick'in ise Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Genç adam bu sırada kendisini Amy'nin ailesinin düzenlediği bir yardım operasyonunun içinde piyon olarak bulur. Nick, masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

10. Manson Family Vacation (2015)

10. Manson Family Vacation (2015)

IMDb: 5.9

Konusu: Nick Morgan Los Angeles’ta avukatlık yapmaktadır ve ihtiyacı olan her şeyi vardır: onu seven aile ve güzel bir ev. Artık pek görüşmediği kardeşi Conrad’ın ise sırt çantasından başka hiçbir şeyi yoktur. Sürpriz bir ziyaretle Conrad birden çıkagelir ve tek istediği meşhur Manson Ailesi vakasının yaşandığı yeri görmektir. Nick isteksizce ona eşlik eder ve kendini Charles Manson’ın modern zamanlardaki yaşantısının içine doğru sürüklenen bir yolculuğun içinde bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hush (2016)

11. Hush (2016)

IMDb: 6.6

Konusu: Sağır bir kadın olan Maddie, tek başına yaşamak için ormanın içinde bulunan bir eve yerleşir. Üzerinde çalıştığı kitabını bitirmeye çalışan Maddie, yeni hayatından oldukça mutludur. Fakat bir gün bilgisayar başındayken kendine gelen bir mesaj her şeyi altüst eder. Mesajda o anki halinin fotoğrafı vardır. Evin dışından birisinin kendisini izlediğin düşünen Maddie çok geçmeden maskeli katil ile karşılaşır. Maddie, eve girmeye çalışan maskeli adamdan kurtulmaya çalışmak için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.

12. Tallulah (2016)

12. Tallulah (2016)

IMDb: 6.7

Konusu: Genç serseri Lu, özgürlük tutkusundan dolayı bir karavanda kıt kanaat geçinerek, yaşar. Bu günlük mücadele Lu’nun ayrıcalıklı erkek arkadaşı Nico için yorucu bir hale gelmiştir ve bir gece onu terk etmiştir. Lu şans eseri ihmalkâr bir anne ile karşılaştığında bir anlık dürtüyle bebeği onun ellinden “kurtarır”.  Elinde bir bebekle kalakalan Lu, çareyi tanıdığı tek sorumluluk sahibi birey olan Nico’nun suratsız annesi Margo’ya gitmekte bulur. Margo bebeğin kendi torunu olduğunu düşünür. Farklı sınıflara ve dünya görüşlerine sahip olan Margo ve Lu sevgi dolu bir ikili olurlar. Bu ikili bir arada kalarak geçici bir aile olmak zorundadırlar. Polis bebeği kaçıran Lu’nun ensesindedir ve Margo bu durumla ilgili ne yapacağını bilemez.

13. The Edge of Seventeen (2016)

13. The Edge of Seventeen (2016)

IMDb:7.3

Konusu: Nadine'in zaten yeterince dayanılmaz olan lise hayatı, en yakın arkadaşı Krista, Nadine'in erkek kardeşi ile sevgili olmaya başlayınca daha da zorlaşır.

14. The African Doctor (2016)

14. The African Doctor (2016)

IMDb: 7.0

Konusu: FilmFransa'daki eğitimini tamamladıktan sonra Zaire'ye dönmemeye karar veren ve Fransa'da mesleğini uygulamak isteyen doktor Seyolo Zantoko'nun gerçek hikayesinden ilham alıntı.

15. Big Fish & Begonia (2016)

15. Big Fish & Begonia (2016)

IMDb:7.1

Konusu: Eleştirmenler tarafından çok övgü alan bir Çin anime filmi. Büyülü bir dünyada yaşayan Chun'un hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Thelma (2017)

16. Thelma (2017)

IMDb: 7.0

Konusu: Norveçli bir öğrenci olan Thelma ailesini ve kasabadaki hayatını geride bırakarak Oslo'ya üniversite okumaya gider. Çekingen bir kız olan Thelma, yeni hayatına alışmaya çalışırken kısa bir süre sonra kendisinin de açıklayamadığı bazı özel güçleri olduğunu farkeder. Bu güçler, aşkla ortaya çıkıyordur.

17. Perfect Strangers (2017)

17. Perfect Strangers (2017)

IMDb: 7.8

Konusu: Uzun süredir arkadaş olan 7 kişi bir akşam yemeğinde bir araya gelir. Birbirlerine gelen her mesajın, e-mailin ya da aramanın içeriğini anlatacakları konusunda anlaşırlar. Her gelen bildirimde masadaki gerginlik biraz daha artacak, hiç beklenmedik sırlar ortaya dökülecektir.

18. Private Life (2018)

18. Private Life (2018)

IMDb: 7.2

Konusu: Trajikomik çift hikayesi, Richard ve Rachel isimli bir çiftin komik ve dokunaklı öyküsünü anlatıyor. Richard ve Rachel'ın evliliği oldukça stresli bir evreden geçmektedir. İkili çocuk sahibi olmak istemektedir ancak yaşları ilerledikçe bu isteği gerçekleştirmek zorlaşmaktadır. Doğal yöntemlerden tüp bebeğe kadar türlü yöntemlere başvuran çift kısırlık sancıları çekmektedir. Yardımlı üreme ve evlat edinmenin iç dünyasına sürüklenmeye başlayan çiftin hamilelikteki başarısız girişimleri hep duygusal olarak zihinlerini hem de banka hesaplarını çökertmiştir. Rachel’ın biyolojik saatinin ilerlemesi sebebiyle doktorlar, bir yumurta bağışçısı bulmasını tavsiye ederler. Tam o sırada üvey yeğenleri Sadie, Bard Koleji'ni yarıda bırakıp çiftin yerleşir. İkili Sadie'nin gelişi ile birlikte hem çocuk sahibi olma umutlarına hem de birbirlerine yeniden tutunabilmeye başlar...

19. The Dirt (2019)

19. The Dirt (2019)

IMDb: 7.0

Konusu: 2001 tarihli “The Dirt: Confessions of the World’s Most Notorious Rock Band” isimli otobiyografinden uyarlanacak film, grubun 80’lerdeki yükselişini anlatıyor. Los Angles’ta kurulan ve 1981 yılında “Too Fast for Love” albümüyle müzik dünyasına giriş yapan grup, son konserini 2015 yılbaşında vermişti. Rock ve metal türlerini harmanlayan Motley Crue grubunun albümleri tüm dünyada 100 milyondan fazla sattı.

K1:

K2:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
86
35
21
21
17
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rdj1907

cennetimden bakarken netflixte yok ki ne saçmalıyorsun?!

Külmiz Onaran

#11 Hush'ın konusu bu değil. Başka bir filmin konusunu yazmışsınız.

Başar Demirsoy

Konusunu yazdıkları Hush, 1998 tarihli Hush.

Can Arat

Ulan Netflix'te kontrol etmeden yapmışsınız listeyi. Herhalde NEtflix US'e göre. Aralarından bir tanesini seçip baktım, yok. Netflix Türkiye'de olmayan filml... Devamını Gör