Görüş Bildir
Haberler
İzlediğinizde Kendinizi Okulunuzun Koridorlarında Hissedeceğiniz Okul Temalı 38 Film

etiket İzlediğinizde Kendinizi Okulunuzun Koridorlarında Hissedeceğiniz Okul Temalı 38 Film

EC was here.
25.06.2016 - 04:31

Hayatımızı şekillendiren arkadaşlar, anılar edindiğimiz okuldan mezun olduğumuzda, üzerinden yıllar geçse de o ortamı zaman zaman özleriz. Bu kadar çok şey yaşadığımız böyle bir ortamdan birbirinden ilginç filmlik hikayeler çıkması da normal.

Bir film seçin ve gönül rahatlığıyla ekranın karşısındaki yerinizi alın. 😌

Özetler beyazperde.com ve filimadami.com sitelerinden alıntılanmıştır. İyi seyirler... 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

38. Hayali Üniversite / Accepted (2006)

38. Hayali Üniversite / Accepted (2006)

IMDb: 6.5

Bartleby hayatını bir lise öğrencisi olarak sürdürmüştür ancak artık okulun son dönemleri yaklaşmıştır ve kendisine yüksek öğrenim görebileceği bir okul bulması gerekmektedir. Büyük umutlarla başvurduğu tüm okullar ilginç bir şekilde kendisini geri çevirmektedir. Bartleby tüm bunların sonucunda ne yapacağını şaşırmıştır. Sonra ise aklına oldukça tuhaf bir fikir gelir. Kendi okulunu kuracak ve kendi eğitimini kendisi tamamlayacaktır.

37. Sınav (2006)

37. Sınav (2006)

IMDb: 6.6

Günümüzün en tartışmalı sınav sistemlerinden biri olan ÖSS için hazırlanan binlerce öğrenciden birkaçı olan Gamze, Uluç, Kaan, Mert ve Sinan isimli beş genç ailelerini ve çevrelerini başarısızlığa uğratacakları korkusuyla bir çıkış yolu aramaktadırlar. Notlarını normal yollardan yükseltemeyeceğini anlayan gençler lise başarı puanlarını yükseltmek için sınav sorularını çalmaya karar verirler. Bu sayede bu dertten kurtulan öğrenciler sıra ÖSS'ye geldiğinde aynı başarıyı gösterebilecekler midir?

36. Şöhret / Fame (1980)

36. Şöhret / Fame (1980)

IMDb: 6.6

Müziğe karşı yetenekli öğrenciler... Hem de hepsi birbirinden yetenekli! New York'un liselerinden bir tanesinde bir araya gelmişlerdir. Belki hepsinin birbirinden ayrı giden bir hikayesi vardır. Ancak şimdi kesişen hikayeleriyle birlikte yazılacak yeni bir öyküleri olacaktır. Müzik ve yetenek bir araya geldiğinde, kader durdurulamaz bir güce bürünmektedir.

35. İnsanlık Yolu / With Honors (1994)

35. İnsanlık Yolu / With Honors (1994)

IMDb: 6.7

Monty, Horward'da son sınıf öğrencisidir. Bitirme tezinin son aşamasında bilgisayarı bozulur. Sadece bir kopyası olan tezini kaybetmekten korktuğu için, çoğaltmaya, dışarı çıkar. Derken aksilik olur ayağı takılır...  Nüsha elinden kayar, binanın deliğinden içeri düşer... Monty, kütüphane binasının bodrumuna koşar. Orada bir evsiz olan Simon'la karşılaşır. Simon saçmalık olduğunu düşündüğü tezi için, Monty ile bir anlaşma yapar: Eğer ona kalacak bir yer ve yiyecek sağlarsa, tezini her güne bir sayfa olmak üzere geri verecektir. Monty kabul eder.

34. İmparatorlar Kulübü / The Emperor’s Club (2002)

34. İmparatorlar Kulübü / The Emperor’s Club (2002)

IMDb: 6.9

William Hundert, mesleğine aşık olan son derece idealist ve tutkulu bir profesördür. St. Benedict's Akademi'de eğitmenlik yapan Hundert'ın sınıfına yeni okul döneminin açılmasıyla birlikte yeni öğrenciler gelmiştir. 'The Emperor's Club' isimli geleneksel sınıf yarışması için öğrencilerin son derece sıkı çalışması ve seçilen üç öğrenciden biri olması gerekmektedir. Ancak öğretmenin hayatı sınıfa ünlü bir politikacının oğlu olan Sedgewick Bell isimli öğrencinin gelmesiyle değişecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

33. Son Ders: Aşk ve Üniversite (2008)

33. Son Ders: Aşk ve Üniversite (2008)

IMDb: 7.0

Yurt dışından gelen bir Türk öğretim görevlisinin üniversiteli gençlere öğretecekleri, okuldaki müfredatla sınırlı kalmayacaktır. Oysa iddiasızdır bu yeni hoca; “İlk dersimiz kimsenin buradan alınacak derse ihtiyacı olmadığı” diye başlar. Ancak öğrencilerin ve özellikle de bir tanesinin onu fark etmesi ile bambaşka bir dünya açılır önlerinde. 

Saffet Hoca’nın, geçmişinin açığa çıkmasıyla birlikte üniversite öğrencisi Ulaş ile hayatı garip bir şekilde kesişir.

32. Hababam Rock / School of Rock (2003)

32. Hababam Rock / School of Rock (2003)

IMDb: 7.1

Dewey Finn, tüm hayatını rock müziğe adamıştır. Ancak kimi problemleri ortaya çıkmaya başladığında büyük bir hazla bağlı olduğu grubundan yollanır. Bir sürü sıkıntının içerisinde bir de karşısına borç problemi çıkınca kendisini bir okulda müzik öğretmeni olarak bulur. Bu hayat onun müzisyen kimliğini bambaşka açılardan diriltecektir. 9 yaşındaki bir öğrencisi olan Yuki ile bir müzik grubu kurarak yarışmaya katılmaya karar verirler. Günden güne kazanacaklarına daha çok inanmaya başlarlar.

31. Adı Çıkmış / Easy A (2010)

31. Adı Çıkmış / Easy A (2010)

IMDb: 7.1

Lisede kendi halinde bir öğrenci olan Olive hakkında herkesi meraklandıran bir dedikodu yayılır. Söylentilere göre Olive bekaretini kaybetmiştir. Olive bu durumun doğru olmadığını anlatmaya çırpınsa da, dedikodu gerçekten daha fazla sahicilik kazanır. Bütün hayatının mahvolduğunu düşünen Olive, bu dedikodu sayesinde bir anda okulun en gözde ve popüler kızına dönüştüğünü görür.

30. Öğretmen (1988)

30. Öğretmen (1988)

IMDb: 7.2

Köyünden İstanbul'a ailesiyle göç eden Hüsnü öğretmenin İstanbul'da tutunmaya çalışmasını, yaşadığı geçim sıkıntı mücadelesinde aklını kaybetmesini konu alan bir film.

29. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi / 10 Things I Hate About You (1999)

29. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi / 10 Things I Hate About You (1999)

IMDb: 7.2

Bianca okuldaki herkesin flört etmek istediği güzel bir kızdır. Ablası ise, hiçbir zaman erkeklere karşı ilgi duymamıştır. Bianca da ablasının bu huyundan dolayı hiç kimseyle çıkamamaktadır. Çünkü, babasının bir kuralı vardır: İki kardeş birden yapmadığı sürece hiçbiri erkek arkadaşıyla çıkamayacaktır. Bianca'ya vurgun olan çocuk, Bianca'yla çıkmak için arkadaşı Patrick'ten Bianca'nın ablası ile çıkma teklif etmesini rica eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Tepetaklak Nelson / Half Nelson (2006)

28. Tepetaklak Nelson / Half Nelson (2006)

IMDb: 7.2

Şehir merkezinde yoksulların gittiği bir lisede öğretmen olan Dan Dunne, sıra dışı bir eğitmendir. Özel hayatında uyuşturucu alışkanlığı ile baş etmeye çalışan biridir. Öte yandan dersler sırasında özgür düşünceye sahip çıkan, öğrencileri ile sağlam bağlar kurabilen bir tiptir. Okul ortamındaki bu duruşunun aksidir özel hayatındaki kaybeden rolü. İki ayrı dünyada yaşarken ve bu dünyaları birbirinden ayrı tutmayı başarırken bir gün işler hesap ettiği gibi gitmez ve öğrencilerinden Drey, onu yakalar. O öğretmenini kimseye şikayet etmek niyetinde değildir. Bu sırrı saklaması sonucunda aralarında daha yakın bir bağ kurulur.

27. Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland's Opus (1995)

27. Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland's Opus (1995)

IMDb: 7.3

Glenn Holland, en çılgın hayallerinde bile gençlere müzik öğretmeninin yeteneğini boşa harcamaktan farklı bir şeye dönüşebileceğini düşünemezdi. Ama genç bestekar ailesini destekleyebilmek için bir muhteşem eser yapmaya karar verince, ilham verdiği öğrencilerin onda yarattığı etkiyi fark eder ve onların senfonisinin notalarını oluşturduğunu anlar.

26. Heathers (1988)

26. Heathers (1988)

IMDb: 7.3

Okulun en popüler üç kızı Heather I, Heather II ve Heather III kod adlı zengin ve kibirli kızlardır. Veronica (Winona Ryder) en az onlar kadar popüler olmasına rağmen bu üç kızdan ölesiye nefret ediyor. Hatta kendi kafasına uygun bir erkek arkadaş (Christian Slater) da bulunca onları tek tek ortadan kaldırma planlarına da başlıyor…

25. Seçimler / Election (1999)

25. Seçimler / Election (1999)

IMDb: 7.3

Tracy Flick bütün derslerinden 'A' almak için var gücüyle çalışan hırslı bir öğrencidir. En büyük arzusu Carver High'ın öğrenci başkanı seçilmektir. Ancak okulun popüler öğretmeni Jim McAllister'ın ortalığı toz dumana katacak başka bir planı vardır.

24. Hep Yanınızdayım / Lean on Me (1989)

24. Hep Yanınızdayım / Lean on Me (1989)

IMDb: 7.4

New Jersey'nin Paterson şehrinde bir lise, şiddet, uyuşturucu ve umutsuzluk içinde debelenmekte. Öğrencilerin çoğu Afro-Amerikan, fakirlik ve yokluk içindeki öğrencilerle dolu bu lisenin temel yetenek ve beceri testleri o kadar düşüktür ki, mesele belediye başkanına kadar intikal eder. Ortada çok büyük bir sorun olduğu bellidir. Müfettişler başkana sıra dışı bir çözüm önerirler: Joe Clark.

Clark, sıra dışı, geleneklere kafa tutan, kibirli ve biraz da sorunlu bir öğretmendir. Müdür olarak görevlendirildiği bu liseyi adam etmek için politik doğrucuların asla kabul edemeyecekleri yöntemleri vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Günah Tohumu / Carrie (1976)

23. Günah Tohumu / Carrie (1976)

IMDb: 7.4

Carrie White baskıcı annesi yüzünden bir türlü kabuğunu kıramamış, kendi halinde, dış dünyaya uzak bir kızdır. Artık ergenliğin arifesindedir ve kadın olmuştur. Okulda yaşadığı oldukça travmatik bir olayın neticesinde gerçeküstü yeteneklerini birer birer keşfetmeye başlar. Öğretmenleri ve bazı arkadaşları onun durumuna üzülerek onu topluma kazandırma çabası içerisine girerler. Yakınlarda gerçekleşecek olan okul balosuna götürmek üzere bir oğlan onu davet eder. Ancak bu baloda ona hazırlanan korkunç bir şaka, herkes için ölümcül olacaktır.

22. Canım Öğretmenim / Monsieur Lazhar (2011)

22. Canım Öğretmenim / Monsieur Lazhar (2011)

IMDb: 7.5

Cezayirli bir göçmen olan Bachir Lazhar trajik bir şekilde ölen bir ilkokul öğretmeninin yerini alması üzerine işe alınır. Sınıf uzun bir iyileşme sürecinden geçerken, hiç kimse Bachir'in acılı geçmiş hayatının; hatta her an sınırdışı edilme riski altında olduğunun farkında değildir. Evelyne de la Cheneliere'in oyunundan uyarlandığı üzere, Bachir Lazhar iki uzak dünya arasındaki karşılaşmayı ve kendini ifade etme gücünü anlatıyor. Büyük bir duyarlılık ve mizah kullanımıyla, Philippe Falardeau sessizliğin ve ölüm tabusunun ötesindeki çocukların yanında olmak amacıyla kendi kaybını aşmaya hazır alçakgönüllü bir adamı anlatıyor.

21. Sınıf / Entre les murs (2008)

21. Sınıf / Entre les murs (2008)

IMDb: 7.5

François ve öğretmen arkadaşları, sorunlu bir mahallede eğitim veren bir lisede yeni öğretim yılına hazırlanmaktadır. Öğrencilere karşı son derece iyi niyetlidirler ve onlara en iyi eğitimi sağlamak konusunda hiçbir engel tanımazlar. 

Günümüz Fransa’sının küçük bir modeli olan sınıfta sık sık kültür ve fikir çatışmaları yaşanır. Genç öğrenciler çoğu zaman eğlenceli ve yaratıcıdır ancak zaman zaman takındıkları anlaşılmaz tavırlar düşük ücretle çalışan öğretmenlerinin hevesini kırmaktadır. 

François, öğrencilerinin gayretli ve birbirine karşı saygılı olması konusunda ısrarcıdır. Resmiyetten uzak tutumu ve sınırsız açık yürekliliği öğrencileri tarafından şaşkınlıkla karşılanır. 

Yöntemlerine karşı çıkan öğrencilerin meydan okumasıyla, koyduğu kuralları tekrar gözden geçirmek zorunda kalacaktır.

20. Özgürlük Yazarları / Freedom Writers (2007)

20. Özgürlük Yazarları / Freedom Writers (2007)

IMDb: 7.5

Birbirlerinden farklı ama ortak olarak hayattan beklentileri olmayan karakterle dolu koca bir sınıf öğrencinin arasında idealist duygularla öğretmenlik yapmaya yeni başlayan Erin'in işi, sandığından da zordur. Farklı ırk ve toplum katmanlarından gelen öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmaya katlanmaları gereken bir yerdir.

Erin, kendince yöntemlerle onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar. Çünkü öğrenciler, hayatta yüzleştikleri ırksal ve toplumsal acı gerçekleri farkına vararak öğretmenlerinin saf idealizmi bırakmasını isterler. Zaman içinde onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, herbiri birbirinden farklı hikayesi olan bu gençleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. Basit bir günlük işlevi görmenin ötesine geçen bu yazılar, öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşecektir.

19. Harry Potter serisi (2001-2011)

19. Harry Potter serisi (2001-2011)

IMDb: 7.5

Harry Potter, muggle (büyücü yada cadı olmayan insanlar) amcası ve halasıyla sıradan ve zorluklarla dolu bir hayatı yaşarken, yılanlarla konuşabildiğinin, kızgınlık öfkesi sırasında eşyaları hareket ettirebildiğinin farkına varacaktır. Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'ndan kabul edildiğini belirten mektup ise hayatının sıradanlığını değiştirecektir. Artık o bir büyücü adayıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. İki Dil Bir Bavul (2008)

18. İki Dil Bir Bavul (2008)

IMDb: 7.6

Bir sınıf öğretmeni okulundan mezun olduğu yıl uzak bir Kürt köyüne atanır. Bu köyde yalnız ve yabancı olmasının dışındaki en büyük sorunu okula yeni başlayan çocukların Türkçe bilmemesidir. Öğretmen de onların dilini bilmez.

İki Dil Bir Bavul, bu öğretmenin bir yıl boyunca Kürt çocuklarla nasıl anlaştığının, yalnız başına bu köyde ne yaptığının, ne hissettiğinin ve çocukların yabancı bir dille temaslarından kaynaklanan dünyasının hikayesidir.

17. Muhteşem Münazaracılar / The Great Debaters (2007)

17. Muhteşem Münazaracılar / The Great Debaters (2007)

IMDb: 7.6

Teksas'ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College'de profesör olan Melvin B. Tolson'un gerçek yaşam hikayesi... Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir. İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar. Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard'ın en güçlü rakibi olacaktır.

16. Tehlikeli Oyun / Die Welle (2008)

16. Tehlikeli Oyun / Die Welle (2008)

IMDb: 7.6

1967 yılında California'da yaşanmış gerçek bir olayı günümüz Almanyasına aktaran The Wave, faşizmin köklerine dair etkileyici ve güncel bir hikaye.

Film, enerjik ve karizmatik bir öğretmen olan Rainer Wegner'ın otokrasi üzerine verdiği ders ile başlar. Öğrencilerin ilgisizliği üzerine dikkatlerini çekmek için bir deney yapmaya karar verir.

Öğrenciler, umulmadık bir şekilde bu deneyden zevk almaya başlarlar...

15. Sevgili Öğretmenim / To Sir, with Love (1967)

15. Sevgili Öğretmenim / To Sir, with Love (1967)

IMDb: 7.7

Asıl mesleği olan mühendislikle ilgili bir iş bulamayan Mark Thackeray (Sidney Poitier) mecburiyet karşısında Londra'nın kenar mahallelerinden birindeki bir lisede öğretmen olarak işe başlar. Bu genç, deneyimsiz üstelik de siyahi olan yeni öğretmenle, her biri başka okullardan kovularak buraya gelmiş disiplinsiz öğrenciler arasında beklenen sürtüşme başlar. İdealist öğretmen Thackeray zor yolu seçererek, çekip gitmek yerine öğrencilerin sorunlarına eğilerek onlarla arkadaş olmayı dener. Bu mücadelesinde meslektaşlarından Gillian Blanchard (Suzy Kendall) onu yalnız bırakmaz.

14. Kopma / Detachment (2011)

14. Kopma / Detachment (2011)

IMDb: 7.7

Bir okul, ölmek üzere olan bir okul… Sanki bu okula kanser teşhisi konulmuş ve bu okul gelmeyeceğini bile bile bir çare bekliyor derdine…

Bir öğretmen, umut ve şefkat dolu bir adam bu öğretmen… Bu okula ve içindekilere konulan kanser teşhisini inkâr ediyor ve olamayacağını bile bile herkesin derdine derman olmaya çalışıyor.

Zıvanadan çıkmış bir sürü öğrenci; öğretmenine küfür edenden tutun da hayvana işkence etmekten zevk alanına kadar… Bu öğrenciler yüzünden hayatından bezmiş bir sürü öğretmen; o kadar bezmişler ki öğrencilerine ilgi gösteren Henry’i bile yadırgıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Çılgın Liseliler / Rushmore (1998)

13. Çılgın Liseliler / Rushmore (1998)

IMDb: 7.7

Max Fischer okuduğu okulun en popüler talebelerinden bir tanesidir. Birçok alanda aktif olan Max, okul gazetesindeki üst düzey görevinin yanısıra popülerliğini perçinleyen birçok okul kulübüne de üyedir. Bu tür işlerle uğraşırken derslerini yoluna koymakta zorlanan Max, Oxford'dan red cevabını alınca eğitim konusundaki umutlarını kaybetmeye başlar. Üstüne üstlük derslerinden birini yürüten hocası Bayan Cross'a vurulması, Max'ın okul hayatını epeyce zorlaştıracaktır.

12. Şeytana Karşı / Ondskan (2003)

12. Şeytana Karşı / Ondskan (2003)

IMDb: 7.8

Üvey babası tarafından gördüğü şiddet nedeniyle çok zor zamanlar geçirmekte olan ve hayatı kırık dökük olan Erik büyüme çağında olan depresif bir gençtir. Üvey babası sonunda, onu yatılı bir okula göndermeye karar verir ve bu ilk bakışta Erik için bir kurtuluş müjdesi gibidir. Erik büyük umutlarla gittiği bu yerde son derece acımasız bir atmosferle karşılaşacaktır. Öğrenciler arasındaki ürkütücü rekabet ve öğretmenlerin bile söz sahibi olamadığı bu boğucu baskı ortamı adeta bir hapishanedir. Erik'i eskisinden daha zor günler beklemektedir.

11. Unutulmaz Titanlar / Remember the Titans (2000)

11. Unutulmaz Titanlar / Remember the Titans (2000)

IMDb: 7.8

Herman Boone bir Amerikan futbolu koçudur. 1970'lerin Virgina'sında ırkçılık hakimdir. Oldukça ırkçı yönelimlerin olduğu bir Amerikan futbolu takımı da bir koç aramaktadır. Bu lise takımı da kimlik sorunları yaşayan ve ırkçı tavırları olan oyunculardan kuruludur. Siyahi bir koç olan Herman Boone'un başa gelmesi, bütün bu kişilik bunalımlarının kökenine inecek ve insanların karakterlerini sorgulatacaktır.

10. Koro / Les choriste (2004)

10. Koro / Les choriste (2004)

IMDb: 7.9

Fond de l’Etang, Fransa’da bir sayfiyede sorunlu erkek çocukları için eğitim veren bir yatılı okuldur. 20. yüzyılın ortalarında, egoist, disiplin delisi bir müdür olan M. Rachin tarafından yönetilmektedir. Felsefesi aksiyon-reaksiyon şeklindedir. Ancak onun sistemi asi yaradılışlı çocuklar üzerinde hiçbir işe yaramamakla beraber ters tepkiye neden olmaktadır. Bir gün okula M.Clement Mathiue adında yeni bir eğitmen gelir. Orta yaşlardaki bu adam hayatı boyunca birçok şey için çabalayıp hayattaki yerini bulmaya çalışmış biridir. Her ne kadar çocukları ziyadesi ile haylaz bulsa da M. Rachin’in fikirlerine inanmaz. Tek çare en iyi bildiği aracı kullanmaktır. Müzik her derde deva olabilecek evrensel bir güçtür nihayetinde. Okul dahilinde kurduğu koro ile herkesin hayata bambaşka bir pencereden bakmasını sağlayacaktır.

9. Kahvaltı Kulübü / The Breakfast Club (1985)

9. Kahvaltı Kulübü / The Breakfast Club (1985)

IMDb: 7.9

Amerikan lise hayatından beş ayrı klişe karakter kendilerini, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek üzere bir arada bulurlar: Bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entel! Disiplin delisi lise müdürünün manasız testosteron gösterileri karşısında hem kendi kendilerini, hem de ne çok ortak yönleri olduğunu keşfedecekleri bir güne dönüşecektir bu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower (2012)

8. Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower (2012)

IMDb: 8.0

Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır.

7. Ölü Ozanlar Derneği / Dead Poets Society (1989)

7. Ölü Ozanlar Derneği / Dead Poets Society (1989)

IMDb: 8.0

1950'lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating'in yaklaşımının okul yönetimi tarafından fark edilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating'i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating'i savunmak için harekete geçerler.

6. 400 Darbe / Les quatre cents coups (1959)

6. 400 Darbe / Les quatre cents coups (1959)

IMDb: 8.1

On üç yaşındaki Antoine Doinel yaşamını altüst eden birçok olayla karşı karşıyadır: Anne-babası arasındaki çekişmeler, okulda duyduğu mutsuzluk, bir erişkin gibi yaşama isteği ve özgürlüğe duyduğu özlem... İstenmediğini hisseden Doinel, başkaldırır ve evden kaçmaya karar verir. Ancak sokaklar hiç de ümit verici değildir.

5. Sınıf / Klass (2007)

5. Sınıf / Klass (2007)

IMDb: 8.1

Joosep'in okuldaki günleri sınıf arkadaşlarınca kötü muamele görerek, hakarete ve fiziksel saldırılara uğrayarak geçmektedir. Bu gidişata kayıtsız kalamayan Kaspar'ın, Joosep safına katılmasıyla beraber her ikisinin de hayatı dayanılmaz bir hal alacaktır.

4. 3 Aptal / 3 Idiots (2009)

4. 3 Aptal / 3 Idiots (2009)

IMDb: 8.2

Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Can Dostum / Good Will Hunting (1997)

3. Can Dostum / Good Will Hunting (1997)

IMDb: 8.2

Film, fotografik hafızaya sahip yoksul bir gencin yerlerini sildiği üniversitenin profesörü Sean McGuire'la kurduğu dostluğu anlatıyor. McGuire, Will Hunting adlı bu gençteki yeteneğin farkındadır ve ona hayranlık duymaktadır. Nobel ödüllü profesörlerin bile çözmekte zorlanacakları problemleri kolayca çözen Will ise çıkardığı bar kavgası sonrası çarptırıldığı hapis cezasından kurtulabilmek için profesör McGuire'a ihtiyaç duymaktadır.

2. Yerdeki Yıldızlar / Taare Zameen Par (2007)

2. Yerdeki Yıldızlar / Taare Zameen Par (2007)

IMDb: 8.5

Hikayemiz Ishaan'ın okulunda başlar, ödevlerini yapmayı çok önceleri bırakmış delikanlımız. Kafasında sadece hayal ettiği kendi dünyası var. Öğretmenleri, arkadaşları ondan acayip şikayetçi. Geçen sene 3. sınıfta kaldığı için bu yıl tekrarını okuyor ama gram ilerleme yok. Sınıfının birincisi olan abisi Yohaan'a bakıldığında ikisinin kardeş olduğuna kimse inanmaz. Prensipli babamız bir türlü yola getiremiyor oğlunu. Çaresiz annesinin elinden ise sadece gözyaşı dökmek geliyor. Geriye bıraktığı kariyeri, senelerdir verdiği emeği para etmemiş. Bir gün, uslanmaz oğlunun bunca yapıp ettiğinin üzerine okuldan kaçtığını da duyduklarında, ağzına kadar dolan bardakları taşıverir ebeveynlerin. Artık Ishaan'ın terbiye olma vakti gelmiştir. Baba bağlantılı olduğu bir tanıdığına ulaşır, Ishaan'ın önüne 'yatılı okulun yolu' açılır. Bakalım Ishaan'ı yatılı okulda neler beklemektedir?

1. Hababam Sınıfı (1975)

1. Hababam Sınıfı (1975)

IMDb: 9.5

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan film, Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğinde. Ancak bu hükümdarlık okula atanan yeni müdür muavinin gelişiyle sarsıldığında, Hababam Sınıfı daha önce hiç karşılaşmadığı türden bir disiplin anlayışına ve zekaya sahip olan Mahmut Hoca tarafından unutulmaz derslere tabi tutulur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
492
184
107
97
77
56
50
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?