Görüş Bildir
Haberler
İstanbul’da Çocuklarınızla Birlikte Yapabileceğiniz Eğlenceli, Yorucu ve Lezzetli Aktiviteler

İstanbul’da Çocuklarınızla Birlikte Yapabileceğiniz Eğlenceli, Yorucu ve Lezzetli Aktiviteler

Yeter Şirin
21.01.2023 - 07:41

Tatil yaklaşırken veya hafta sonu çocuklarıyla vakit geçirmek isteyen ebeveynler için bu yazımız. Okul temposunda alışıp tatil zamanı canım sıkılıyor diyen çocuklarımız ve içinizdeki çocuk için hem eğlendirici hem yorucu hem de lezzetli aktiviteler listemize mutlaka göz atmalısınız. Çocuklarımızın mutluluğu her şeye bedel ama bazı yerlerin bilet fiyatlarına bakmadan plan yapmayın diyorum. Daha fazlası ve önerileri öğrenmek için buyurun yazının devamına…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kidzania

Kidzania

Çocukların eğlenirken öğrenmesini isteyen anneler babaların aklına gelen yerlerden biri olan Kidzania o kadar beğeniliyor ki gelmeden önce telefonla doluluk oranını sormayı unutmayın. Siz de bu kış tatilinde çocuğunuza unutulmaz bir gün yaşatmak istiyorsanız Kidzania sizi bekliyor. Online bilet almak ve daha fazla bilgi için tıklayın.

Adres: Acıbadem, Akasya Avm No:25A, 34660 Üsküdar/İstanbul – Akasya AVM

Açılış – Kapanış saati: 10.00 – 20.00 (Pazartesi günleri kapalı)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Oğlum için Bursa'dan gittim ve çok muhteşem bir yer. Hem eğlenceli, hem de öğretici. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.”

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi

200 yıldan daha eski oyuncak ve minyatürün bulunduğu İstanbul Oyuncak Müzesi sadece çocuklar için değil içindeki çocukla birlikte yaşayan büyükler için de büyüleyici bir yer. Sadece Türkiye değil farklı ülkelerden gelen eski oyuncaklarla çocuklar hem öğrenecek, siz de nostaljik dakikalar yaşayacaksınız. Daha fazla bilgi ve bilet almak için tıklayın.

Adres: Göztepe, Dr. Zeki Zeren Sok No:17, 34730 Kadıköy/İstanbul

Açılış – Kapanış saati: 10.00 – 18.00 (Pazartesi günleri kapalı)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Müthiş bir müze, sadece çocuklar için değil, daha yaşlı ziyaretçiler de tüm çocukluk anıları canlanacaktır.”

Cam Ocağı

Cam Ocağı

Cam ocağında çocukların ne işi var dediğinizi duyar gibiyim ama bu atölye bildiğiniz atölyelerden değil. Çocuklar için 3 ayrı etkinlik bulunuyor ve çocuklar cam işçiliğini bizzat görerek deneyimliyorlar. Farklı bir aktivite yapmak isteyenler listesine eklemeyi unutmasın. Daha detaylı bilgi almak için tıklayın.

Adres: Öyümce, Köyiçi Cad. 72/A, 34829 Beykoz/İstanbul

Açılış – Kapanış saati: 09.00 – 17.00 (Pazar günleri kapalı)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çocuk için farklı bir hafta sonu etkinliği oldu, çok keyif aldı.”

Sancaktepe Bilim Merkezi

Sancaktepe Bilim Merkezi

2014 yılında hizmete açılan bilim merkezi planetaryum, gözlemevi ve deney olmak üzere 3 alandan oluşuyor. Sancaktepe Belediyesi bünyesinde bulunduğu bölgede ilk ve tek hizmet veren merkezde tüm etkinlikler ücretsiz.

Adres: Kültür Merkezi bahçesi, Eyüp Sultan, Ulubatlı Hasan Cad. No:1, 34885 Sancaktepe/İstanbul

Açılış – Kapanış saati: Hafta içi 09.00 – 16.30

                                    Hafta sonu 10.00 – 16.30

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Özellikle fizik ve astroloji üzerine bilim merkezi. Çeşitli konularda deney setleri var ve hoca eşliğinde deney yapıp öğreniyorlar. En sonunda ise kubbe sinema ile atmosferi yıldızları tanıtıyorlar. Çocuklar için mükemmel bir alan kesinlikle gidilmelidir. Gitmeden önce mutlaka arayın.”

Madame Tussauds İstanbul

Madame Tussauds İstanbul

Ünlü tarihi kişiliklerden futbolculara, müzisyenlerden oyunculara kadar birçok ünlünün bal mumu heykelini göreceğiniz, Legoland ve Sea Life gibi ekstra yerlere ücret karşılığında gidebileceğiniz bu müzeye gittiğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Daha fazla bilgi ve bilet almak için tıklayın.

Adres: Hüseyinağa, Grand Pera, İstiklal Cad. no: 56 D:58, 34440

Beyoğlu/İstanbul

Açılış – Kapanış saati: 11.00 – 20.00

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “O kadar canlı ve çeşitli karakterler var ki. Sanatçı, bilim adamı, yazar. Bir saat vakit ayırmanız lazım. Atatürk zaten başlı başına gerçek gibi duruyor. Ayrıca fotoğraf çekilirken kullanmanız için aksesuarlar da var. Çok eğlenceli bir yer. Bilet alırken İllüzyon müzesi bileti de alırsanız indirimli oluyor. Müze çıkışı hatıra eşyası alabileceğiniz bir yer var. Çok modern ve akılda kalıcı bir yer.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sea Life

Sea Life

Çocuklarınız denizi seviyor ve deniz canlılarına karşı merakı varsa Sea Life aradığı yer olabilir. Vatozlardan köpek balıklarına, deniz anasından kaplumbağalara kadar birçok canlıyı gerçekten okyanustaymış gibi hissederek göreceksiniz. Daha fazla bilgi ve bilet almak için tıklayın.

Adres: Kocatepe, Forum İstanbul, Paşa Cad No: 5 D:5, 34045 Bayrampaşa/İstanbul Forum İstanbul

Açılış – Kapanış saati: Hafta içi 10.00 – 19.00

                                    Hafta sonu 10.00 – 20.00

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu:Küçük, büyük herkesin keyif alabileceği, akvaryum tüneli ile

dikkat çeken eğlenceli bir işletme başarılı bulduk.”

Hupalupa

Hupalupa

Enerjisini atamayan çocuklar için tasarlanmış ve her bir bölümünde ayrı ayrı oyunların bulunduğu Hupalupa bütün enerjinizi alacak. Her yaştan çocuğa hitap eden oyun alanları siz büyükleri de cezbedecek. Daha detaylı bilgi almak için tıklayın.

Adres: Ataşehir Atatürk, Ataşehir Bulvarı, 34758 Ataşehir/İstanbul – Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi

Açılış – Kapanış saati: 10.00 – 21.00 (Cuma ve cumartesi günleri kapanış saati 22.00)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok eğlenceli bence her yaş grubuna hitap ediyor ama içerde belli bir süreden sonra çok yoruluyorsunuz.”

Uçurtma Müzesi

Uçurtma Müzesi

Sizce kaç çeşit uçurtma çeşidi olabilir? Uçurtma müzesine gitmeden bu soruya cevap vermek gerçekten imkânsız. İçeri girdiğiniz anda bambaşka bir dünyaya giriş yapacaksınız. Renk renk, model model uçurtmalar içinizdeki çocuğun ve çocuğunuzun heyecanını arttıracak. Daha fazla bilgi ve randevu almak için tıklayın.

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi Uncular Cad, Bakıcı Sk. No:12, 34672 Üsküdar/İstanbul

Açılış – Kapanış saati: 09.00 – 17.00 (Pazar günleri kapalı)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Her çocuğun gitmesi gereken bir yer, ilgi alaka bire bir çalışmaları çok geliştirici.”

Forestanbul Macera Park

Forestanbul Macera Park

Çocuğunuz duvar yerine güvenlikli bir parkura tırmansın istiyorsanız Forestanbul aradığınız yer olabilir. Doğa içinde bulunan bu macera parkı çocuklarınızın son enerjisine kadar eğlenmesini sağlayacak. Daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Adres: Taşdelen, Taşdelen cad, Mesire Alanı, 34000 Çekmeköy/İstanbul

Açılış – Kapanış saati: 10.00 – 19.00

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Nereye gideceğimi bilmeden rast gele geldiğim bir yer çok keyifliydi oğlum çok sevdi güzel emek harcanıp planlı yapılmış bir aktivite alanı.”

Rahmi Koç Müzesi

Rahmi Koç Müzesi

Arabaları seven ve meraklı olan çocuklarınız için alternatif olacak Rahmi Koç Müzesi'nde sadece arabalar değil siz büyükler eski oyunları görerek geçmişe gideceksiniz. Ailece vakit geçirmek ve görsel bir şölen için Rahmi Koç Müzesi'ni listenize eklemeyi unutmayın. Daha fazla bilgi ve bilet almak için tıklayın.

Adres: Piri Paşa, Hasköy Cad. No:5, 34445 Beyoğlu/İstanbul

Açılış – Kapanış saati: Hafta içi 09.30 – 17.00 (Pazartesi günleri kapalı)

                                    Hafta sonu 10.00 – 18.00

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “İletişim, havacılık, sanayi tarihine ve klasik araçlara ilgili olan herkesin bir kere görmesi gereken bir yer. Ayrıca, Instagramlık müko fotolar çekiliyor.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pelit Çikolata Müzesi

Pelit Çikolata Müzesi

Charlie’nin Çikolata Fabrikası filmini izlemeyen yoktur. Pelit Çikolata Müzesi’ne gittiğinizde de aynı hislere kapılacaksınız. Yüzlerce figürün ve yapıtın çikolatadan yapılmış hallerini görünce içinizdeki çikolata canavarını durdurmak zor olacak.

Adres: Koza Mahallesi 1678 Sok. No:19 Sanayi Mahallesi Evren Sanayi Sitesi Akbatı A.V.M. Arkası, 34538 Esenyurt/İstanbul

Açılış – Kapanış saati: 10.00 – 17.00

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “İstanbul Esenyurtta bulunan çikolata müzesine girişler 150 TL. Ama bu parayı verdiğinize fazlasıyla değiyor. Bol bol çikolata ikramı var. Her şeyin çikolatadan heykelini yapmışlar. Özellikle çocuklar buraya bayılacak.”

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın