Görüş Bildir
Haberler
İsrail Ordusu Köpek Kullanımını Durdurdu

İsrail Ordusu Köpek Kullanımını Durdurdu

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail askerlerinin Filistinli bir gencin üzerine köpek saldırttığını gösteren görüntülerin ardından, İsrail ordusu gözaltı sırasında Filistinlilere karşı köpek kullanımını geçici olarak durdurma kararı aldı.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee yaptığı yazılı açıklamada, Batı Şeria Komutanı Tami Yadi’nin, bazı İsrail askerlerinin köpeklerini Filistinli bir gence saldırttığı olaya ilişkin hazırladığı raporu Orta Bölgesi Komutanı Nitzan Alon’a sunduğunu belirterek, 'Yadi, bu husustaki talimatları yeniden gözden geçirilinceye kadar köpeklerin kullanımını durdurma yönünde talimat verdi' ifadelerini kullandı.

Açıklamada, “Bu görevde ahlâken başarısız olan askerler, disiplin bakımından düzeltme görecek” denildi.

Adraee, 16 yaşındaki Filistinli çocuğa köpekli saldırı hakkında Genelkurmay Başkanı talimatı ile soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Adraee, soruşturma ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 'Olay ciddiyetle ele alınmaktadır. Bir daha böyle olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemler alınacaktır' demişti.

Filistinli çocuğa köpekli saldırı

Aşırı milliyetçi İsrailli siyasetçi Michael Ben Ari’nin Facebook sayfasında paylaştığı, 16 yaşındaki Filistinli Hamza Ebu Haşim’in iki asker köpeğinin saldırısına uğradığını gösteren görüntüler, büyük tepki toplamıştı.  

Tartışma yaratan görüntülere buradan ulaşabilirsiniz

Ben Ari'nin videonun altına 'Askerler, küçük teröriste ders veriyor' yazdığı ancak tepkiler üzerine görüntüyü sildiği öne sürülmüştü.

Videoda gözaltına alınan Filistinli çocuğun, tasmaları İsrailli askerlerin elinde olan ve üzerine saldırtılan köpeklerden birinin ısırması sonucu yardım istediği görülüyor.

Ayrıca videoda, köpeğe İbranice olarak çocuğu ısırması emrini veren askerlerin, 'Şimdi söyle bakalım korkak kim?' diye bağırdığı, bunun üzerine Filistinli çocuğun ağladığı görüntüler de yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/isr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0