Görüş Bildir
Haberler
İçerisindeki Şeytani Karakterler Yüzünden Hem Korkutan Hem de Güldüren Film Önerileri

İçerisindeki Şeytani Karakterler Yüzünden Hem Korkutan Hem de Güldüren Film Önerileri

Şeytan ya da kötü şeytani karakterler genelde korku filmlerinde karşımıza çıkar. Bu yazıda size korku dolu ya da tam tersi şeytanlı filmlerin bir listesini yapıyorum. Listeyi izlemek için kaydetmeyi unutmayın. Sonunda bir bonus filmim de var. 

Not: Rahatsız edici görüntüler içermiyor diyemem.

İyi seyirler. 😈

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Son Ayin (The Last Exorcism) - 2010

1. Son Ayin (The Last Exorcism) - 2010

2010 yılında Daniel Stamm’ın kurguladığı ve yönettiği Son Ayin Amerikan doğaüstü korku filmidir. “Found footage” yani bir video kaydıymış gibi çekilen korku filminin başrollerinde Patrick Fabian ve Ashley Bell yer alıyor. Louisiana’da yaşayan evanjelist papaz Marcus, Sweetzer çiftliğinin sahibinden bir mektup alır. Sweetzerlerin kızı Nell’in ruhu bir şeytanın eline geçmiştir ve adam kızını kurtarması için papazdan yardım ister. Marcus, şeytanı kovma ayini sırasında yaşananları kameraya almak ister. Marcus bu şeytan çıkarma işinin daha önce yaptıklarına benzediği düşünür ancak karşısında daha kötü bir güç vardır.

2. Kehanet (The Omen) - 1976

Richard Donner tarafından yönetilen Kehanet 1976 yapımı İngiliz-Amerikan korku filmidir. Amerikan elçisi Robert Thorn’un karısı İtalya’da doğum yapar ancak çocukları ölür. Hastanenin papazı Spiletto, elçiyi karısından habersiz, annesi doğumda ölen bir bebeği evlat edinmesi için ikna eder. Kadın, çocuğu kendinin zanneder ve adını Damien koyarlar. Fakat çocuk büyümeye başladıkça ailenin etrafında garip olaylar gerçekleşmeye başlar.

3. Şeytanın Evi (The House of the Devil) - 2009

Ti West tarafından 2009 yılında yazılan ve yönetilen Amerikan yapımı korku filmi, geçimini sağlamak için çocuk bakıcılığı yapan üniversite öğrencisi Samantha’nın başına gelenleri konu alır. Çocuğun ailesi genç kızı şeytani ayinlerinde kullanmak istemektedir. Genç kız hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalır. Filmde 1970’li ve 80’li yıllarda çekilen korku filmleri havası vardır.

4. Kötü Ruh (The Evil Dead) - 1981

4. Kötü Ruh (The Evil Dead) - 1981

Sam Raimi’nin yazıp yönettiği Kötü Ruh, 1981 yapımı Amerikan doğaüstü korku filmidir.  Filmin konusu gözlerden oldukça uzak bir ormanda haftasonu tatilini geçirmek isteyen 5 üniversite öğrencisinin başına gelen korkunç olaylardır. Kaldıkları kulübede bir profesörün kaydettiği bir kaset bulurlar. Kasedin içinde ölüleri canlandırma ritüeli vardır ve ses çalındığında kötü yaratıklar ormanda serbest kalır.  Grubun dört üyesi kötü ruhlar tarafından ele geçirilir, kalan biriyse hayatta kalma savaşı verir.

5. Hellraiser - 1987

1987 yılında İngiltere’de çekilen filmin yönetmeni Clive Barker, kendi yazdığı Cehennemlik Yürek (The Hellbound Heart) kitabından uyarlayarak çekmiştir. Doğaüstü korku filmi Hellraiser’da Fas’ta bir adam yapboz kutusu satın alır. Ancak kutu cehennem ile dünya arasında bir bağlantıdır. Bir gün Pinhead adında bir rahip cehennemin kutusunu açar ve artık o cehennemin Hellraiser’ı yani yöneticisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. El día de la bestia (The Day of the Beast) - 1995

6. El día de la bestia (The Day of the Beast) - 1995

Alex de la Iglesia tarafından yönetilen ve Álex Angulo’nun oynadığı, içinde bolca korku ögeleri bulunduran 1995 İspanyol-İtalyan yapımı kara komedi filmidir. Madrid’de bir Bask rahibi, Deccal’ın doğumunu önlemek için heavy metalci bir genç ve televizyonda gösteriler yapan bir sunucu ile işbirliği yapar. Şeytani bir komedi olarak çekilen filmde bu ekip Deccal’in doğum yerini öğrenip onu öldürmeye çalışır.

7. The Imaginarium of Doctor Parnassus (Doktor Parnassus) - 2009

7. The Imaginarium of Doctor Parnassus (Doktor Parnassus) - 2009

2009 yılında Terry Gilliam tarafından yönetilen fantastik ve komedi filmdir. Filmin başrolü Doktor Parnassus, insanların hayal gücünü etkileme yeteneğine sahiptir. Bir gün şeytan Bay Nick ile bir iddiaya girer ve ölümsüzlüğü kazanır. Gezici bir tiyatro grubuyla birlikte olan doktor, 16 yaşındaki kızı için şeytan Bay Nick ile bir anlaşma daha yapar ve ölümsüz gençliğe ulaşır, ancak kızının hayatı tehlikededir.

8. Constantine - 2005

Francis Lawrence tarafından yönetilen 2005 Amerikan yapımı süper kahraman korku filmidir. DC Comics'in Hellblazer çizgi romanına dayanan filmde Keanu Reeves rolündeki Los Angelesli özel dedektif Constantine melekleri ve şeytanları gerçek formlarında görme ve onlarla iletişim kurma, dünya ile cehennem arasında seyahat etme yeteneğine sahiptir. Bir gün polis memuru Angela Dodson, ölümden sonraki hayata inancı olan ikiz kız kardeşi şüpheli bir şekilde intihar edince Constantine ile işbirliği yapar.

9. Şeytan Çarpması (The Exorcism of Emily Rose) - 2005

Scott Derrickson’un yönetmenliğini yaptığı 2005 Amerikan korku türündeki filmde kabuslar gören ve krizler geçiren bir kızın içine şeytan girdiği düşünülür. Şeytanı çıkarmak için Moore adındaki bir peder ayin düzenler ancak ayin sırasında genç kız ölür. İhmalkârlık ile suçlanan pedere mahkemede dava açılır. Kendi mantığı ve dini inançlar arasında kalan avukat davada karar vermekte zorlanır.

10. Countdown - 2019

10. Countdown - 2019

Justin Dec’in yönetmenliği yaptığı ve Elizabet Lail’in oynadığı Countdown 2019 Amerikan korku filmidir. Filmde kadın, telefonuna insanların ne zaman öleceğini tahmin eden bir indiriyor. Uygulamayı kendi için kullandığında 3 günlük ömrü kaldığını öğreniyor. Genç kadın hayatını kurtarmaya çalışırken yazılımcı bir şeytan tarafından takip ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bedazzled (Şaşkın) - 2000

Harold Ramis tarafından yönetilen ve 2000 yılı Amerikan-Alman yapımı komedi ve fantastik filmidir. Hepimizin Mumya filmlerinden tanıdığı Brendan Fraser bu filmde çalışma arkadaşına aşık Elliot karakterine hayat veriyor. Şeytan, istismar edilmesi kolay ruhları analiz etmek için bir bilgisayar simülasyonu çalıştırır ve programda San Franscisco’da yaşayan Elliot’a denk gelir. Elliot’un hiç arkadaşı yoktur ve iş arkadaşına aşıktır. Elliot, Alison'la konuşmaya çalışırken bir barda iş arkadaşları tarafından yalnız bırakılır. O esnada kendi kendine Alison'ın onunla birlikte olması için her şeyi vereceğini söyler. Güzel bir kadın şeklinde olan şeytan onu duyar ve Elliot'a ruhu karşılığında yedi dilek vermeyi teklif eder.

Bonus: Arkadaşım Şeytan - 1988

Bonus: Arkadaşım Şeytan - 1988

1988 yılında Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı ve Mazhar Alanson, Özkan Uğur ve Ali Poyrazoğlu’nun oynadığı filmde Mazhar Alanson, Fatih karakteriyle karşımıza çıkar. Fatih arkadaşlarıyla bir barda müzik yaparak geçimini sağlar. Yaptığı işe kimse önem vermez ama onun hayali bir gün çok ünlü bir müzisyen olmaktır. Dertleştiği tek arkadaşı ise bir gelinlikçi vitrinindeki mankendir. Bir gün karşısına şeytan çıkar ve ruhunu kendisine satması karşılığında Fatih’e istediklerini vereceğini söyler.

🗪

Bu filmler arasında hangilerini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum. 😈

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın