Görüş Bildir
Haberler
Hyaluronik Asit ve Daha Fazlası: Cilt Bariyerinizi Güçlendirmenin 11 Etkili Yolu

etiket Hyaluronik Asit ve Daha Fazlası: Cilt Bariyerinizi Güçlendirmenin 11 Etkili Yolu

pondsjournal
26.02.2024 - 16:01

Cilt bariyeri, cildimizi dış etkenlerden koruyan önemli bir yapıdır. Ancak çevresel faktörler veya doğru sanılan yanlışlar bu bariyeri zayıflatabilir. Neyse ki, cilt bariyerinizi güçlendirmenin birçok yolu var! ✨

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Neden Hyaluronik asit kullanmalısınız?

Hyaluronik asit, cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur. Nemlendirici ürünlerde bulunan bu bileşen, cildin nemini tutar ve bariyer fonksiyonunu destekler.

2. Ph dengesine dikkat etmelisiniz.

Cildin sağlıklı bir şekilde işlev görmesi için pH dengesi önemlidir. Normal cilt pH değeri yaklaşık 5.5'tir ve bu asidik seviye cilt bariyerinin korunmasına yardımcı olur.

3. Cildinizi asla kuru bırakmayın.

Nemlendirici ürünler, cildin kaybettiği nemi geri kazanması için önemlidir. Böyle cilt bariyeri nemlenir ve esnekliğini geri kazanır. Cildin sıkılaşmasına da yardımcı olur.

4. Yorgunluktan bayılsanız bile makyajla asla uyumamalısınız!

Makyajla ve cildi temizlemeden uyumak, gece boyunca yenilenme ve onarım sürecini etkileyebilir. Uyku sırasında, cilt hücreleri ve dokuları kendini yenilemek için en iyi fırsatı bulur.

5. C vitamini serumu kullanın.

C vitamini serumu, cilt bariyerini güçlendirmek ve kolajen üretimi arttırmak için etkili olabilir. Antioksidan özelliği ile cildi korur. Sabahları dışarı çıkmadan güneş kreminden önce serumu cildinize uygulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Balkona bile güneş kremi olmadan çıkmayın!

UV ışınları, ciltte hasara neden olan en önemli faktörlerden biridir. Güneşin zararlı UVA ışınları DNA hasarına bile yol açabilir, durum o kadar ciddi!

7. Çok fazla bakım ürününü aynı anda kullanmayın!

Cilt bakımında da korumanız gereken bir denge elbette var. Bazı ürünlerin içerdiği aktif bileşenlerin birbiriyle etkileşime girmesi sonucu deride tahriş ve hassasiyete yol açar.

8. Seramid içeren ürünler cilt onarımı için birebir!

Zarar görmüş cilt bariyerine uygun bakım yapmak cildin onarımı için oldukça önemli. Seramid içeren ürünler de cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımı yapar.

9. Cildinizin de dinlenmeye ihtiyacı var...

Cilt bariyerinin hasar görmesine en çok neden olan dışsal faktör cilt bakımında aşırıya kaçmaktır. Her cilt bakımı malzemenizin haftada belirli bir kullanım şekli var bunun dışına çıkıldığında yarardan çok zararı olur.

10. Yüzünüzü yıkayın ama...

Yüzünüzü temizlemenin öneminden daha önce bahsetmiştik ama dikkat etmeniz gereken bir nokta var o da suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olması... Ilık suyla yüzünüzü yıkamak, cilt sağlığınız için önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Probiyotik kullanmak da cilt sağlığını destekler.

Cilt bakım ürünlerinde veya beslenmenizde probiyotik kullanmak cilt bakımını güçlendirir.  Probiyotikler ciltteki doğal mikrobiyomi dengeleyebilir ve sağlıklı bir cilt bariyeri oluşturulur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın