Görüş Bildir
Haberler
Hint Sinemasından Mutlaka İzlemeniz Gereken Son Yılların En Muhteşem 20 Filmi

Hint Sinemasından Mutlaka İzlemeniz Gereken Son Yılların En Muhteşem 20 Filmi

hilin Şen
30.05.2019 - 15:26

Bir önceki içeriğimizde 'Hint Sinemasında Mutlaka İzlemeniz Gereken Son Yılların En Muhteşem 15 Filmi'ni derlemiştik. Şimdi ise sizin de beğendiğiniz filmleri göz önünde bulundurarak listemizdeki eksiklikleri tamamlayıp yeni bir liste yaptık. İşte son yılların gişede en çok başarılı olan 20 Hint filmini sizler için derledik. 

İncelemek isteyenlere bir önceki içeriğimiz:

https://onedio.com/haber/hint-sinemasindan-mutlaka-izlemeniz-gereken-son-yillarin-en-muhtesem-15-filmi-769101

İçeriğin Devamı Aşağıda

20.Dabangg - Dabangg 2 (2010) - (2012)

Chulbul Pandey babasını küçük yaşta kaybetmiştir. Annesi de dul bir kadındır ve bunun zorluğuna daha fazla katlanamaz ve evlenir .Evlendiği kişiden birde çocuğu olur fakat Chulbul ne üvey babasını nede üvey kardeşini bir türlü sevmez. Küçüklükten beri üvey küçük kardeşine karşı bir kıskançlık besler.Zaman geçmiştir ve 21 yıl sonra Chulbul polis teşkilatında büyük önem arz eden korkusuz bir polis olmuştur.

Chedi Singh ve beraberinde bir grup Chulbul'un bulunduğu bölgesinde ufak çetelere bir çok kirli iş yaptırıp kara para aklıyordur.Chedi Singh aynı zamanda Dalay'ın partisininde gençlik kolları başkanıdır . Yaptığı her kirli işinde partisinin başkanının adını  kullanarak sıyrılmaktadır.Bir gün bir operasyon sonucunda Chulbul yüklü bir miktarda para ele geçirmiştir. Chulbul'da polis teşkilatındadır fakat para konusunda teşkilata sadık değildir parayı kendisi alır .Bu paranın  peşinde olan Chedi Singh , Chulbul ile konuşur fakat anlaşamaz artık ikili düşman olmuşlardır.

Yaptığı her işte Dalay'ın partisinin adını kullanan Chedi Singh'den kurtulmanın bir yolunu arayan  parti başkanı Chulbul ile anlaşır ve  Chedi Singh'e karşı planlarını yaparlar.

http://www.imdb.com/title/tt1620719/?ref_=nm_knf_i2

http://www.imdb.com/title/tt2112131/?ref_=tt_rec_tt

19.Singham - Singham 2 (2011) - (2014)

Halk polislere kötü gözle bakmaktadır, fakat kahramanımız bu polisler içerisinde en babacan en ahlaklı ve en iyi olanıdır. Adamımız şehirde meydana gelen karışıklıkları gidermek için ant içmiş ve en heybetli en azılı çetelere mafyalara karşı savaş açmıştır.

http://www.imdb.com/title/tt1948150/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt2309764/?ref_=tt_rec_tt

18.English Vinglish (2012)

Saşi iki çocuk annesi sevimli, anlayışlı bir ev hanımıdır. Güzel yemek yapar. Ladoo denilen geleneksel bir Hint tatlısını yapıp, satar. Küçük de olsa  kendi parasını kazanır. İngilizce bilmediği için kızı ve kocasının alay konusu olur sürekli. Yaşadığımız çağda dünya dili İngilizce. Ne yazık ki İngilizce bilmiyorsan, uluslararası alanda şansın yok. Hatta bazen kendi ülkende bile…

http://www.imdb.com/title/tt2181931/?ref_=nv_sr_1

17.Kahaani - Kahaani 2 (2012) - (2016)

Vidya Bagchi Londra'da yaşamaktadır. 7 aylık hamiledir. Çalıştığı kurum kocasına 2 haftalık görev vermiştir. Kocası karısını yalnız bırakmak istemez fakat karısının ısrarı üzerine Hindistan Kalkota'ya görevi için gider .Vidya aradan 2 hafta geçmesine rağmen kocasından haber almamıştır. Bunun üzerine kocasını aramaya Kalkotaya gider. Kalkotada sürükleyici bir arayış içerisinde kocasının izine arayan Vidya , polis karakolunda Rana isimli polisin yardımı ile arayışını sürdürmektedir. Vidya ,Kocası Arnab'ın çalıştığını söylediği kuruma kocasının o firmada görevli olduğunu sorduğunda firma daha önce Arnab isminde bir eleman çalıştırmadığını söyler. Vidya yine de bir resim bırakır ve tekrar düşünmelerini ister. Daha sonra firma kocasına benzeyen fakat adı Milan Damji olan bir elemanın firmada çalıştığını fakat bilgilerine bilgisayardan erişimin engellendiği belirtir. Milan Damji aslında büyük bir davanın arananıdır. 

Peki ,Vidya büyük bir operasyonun bir parçası mıdır ? Kocasının izine ulaşabilecek midir?

http://www.imdb.com/title/tt1821480/?ref_=nv_sr_2

http://www.imdb.com/title/tt5477608/?ref_=tt_rec_tt

16.Talaash (2012)

Surjan Singh, güzeller güzeli Roshni ile evli olan bir polis memurudur. Aile çocuklarını Karan’ı bir trafik kazası sonucu kaybedene kadar çok mutludur fakat sevdikleri çocuklarının ölümü aileyi değiştirir ve birbirini seven bu çift boşanma noktasına gelir. Bunu aşmak oğullarının ölümünü kabullenmek ve evliliklerini sürdürebilmek adına Hindistan’ın güzel kenti Mumbai’de yeni bir ev alıp oraya taşınırlar, çünkü eski evlerinde çocuklarının hatıraları vardır. Bu esnada ünlü Bollywood yıldızının trafik kazası sonucu öldüğünü haber alırlar, dava ise polis olan Surjan’a verilir. Surjan davayı araştırırken Simran isimli hayat kadını ile karşılaşır. Simran hem Karan’ın ölümü hemde Hintli sinema sanatçısının ölümü ile ilgili derin bilgileri sahiptir ve dava değişik yollara gider.

http://www.imdb.com/title/tt1787988/?ref_=nv_sr_1

İçeriğin Devamı Aşağıda

15.Aashiqui 2 (2013)

Alkolden dolayı hayranlarını ve şöhretini kaybeden Rahul, tekrardan yıldız olma yolunda yola çıkar.

http://www.imdb.com/title/tt2203308/?ref_=nv_sr_2

14.Yeh Jawaani Hai Deewani (2013)

Bunny ve Naina isimli iki karakterin hikayesini ele alır. Bu iki ayrı karakter koleji beraber okumuşlardır fakat onları farklı farklı yerlerde yaşamaya itmiştir. 20'li yaşlarda şans eseri bu iki kişi tekrar birleşir. Naina ve Bunny nin birleşmesi ise ortak arkadaşları olan Aditi’nin düğünü vasıtasıyla gerçekleşir.

http://www.imdb.com/title/tt2178470/?ref_=nv_sr_1

13.Goliyon Ki Rasleela Ram Leela (2013)

Gujarati köyü, yasadışı satışların yaygınlığıyla bilinen bir yerdir. Silahların serbest bir şekilde sergilenip satılması bile sıradan hale gelmiştir. Rajari ve Sanera aileleri de, köyde etkili ve beş yüz yıldır birbirlerine düşman olan iki ailedir. Holi festivali esnasında, Rajari ailesinin oğlu olan Ram, Sanera ailesinin evine girer; ancak bir saldırının intikamını almak için girdiği kutlamada, ev sahibi Sanera’nın kızı Leela’yı görüp aşık olacaktır. Leela da ona aşık olur, ve kaçmaya karar verirler. Ancak hikayeleri trajik bir sonla bitecektir.

12.Lootera (2013)

Yıl 1953. Arkeolog Varun Shrivastav Zamindar tapınağını kazmak için Batı Benga’deki Mnikpur köyüne gider. Genç Varun’un bilgisi ve deneyimleri Zamindar ve ailesini çok etkilemiştir. Varun’dan bilhassa Zamindar’ın tek kızı olan Pakhi çok etkilenmiştir. Sonrasında gençler birbirlerine bağlanmaya başlarlarken Varun birden ortadan kaybolur.

http://www.imdb.com/title/tt2224317/?ref_=nv_sr_1

11.Highway (2014)

Veera Triphati, nişanlısıyla birlikte, bir gece ıssız bir yolda ilerlemektedir. Genç çift birkaç gün içinde evlenecektir. Ancak planlar, Veera’nın saldırıya uğraması ve kaçırılması ile son bulur. Planları bozulan ise, bir tek onlar değildir. Veera’yı kaçıran örgüt de panik halindedir, çünkü Veera, ünlü bir iş adamının kızıdır. Güçlü bağlantılara da sahip olan babasından fidye istemek, örgüt için zordur; ancak onu geri göndermemekte de kararlıdırlar. Onlar bir çözüm yolu ararken, Veera için durum farklı bir hal almaktadır. Kendisini kaçıran Mahabir Bhati’ye yakınlık duymaya başlayan Veera, geri dönmek istemediğini fark eder. Ancak kaçırılmayı da kabul etmeyecektir. Bu tutsaklık altında özgür hisseden Veera’nın yolculuğu çetin bir hal alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10.Ek Villain (2014)

Goa kentinde yaşayan Guru (Sidharth Malhotra), Prahlad adlı bir politikacının yanında çalışmaktadır. Sessiz, duygusuz ve acımasız biri olan Guru, karanlık geçmişinden uzaklaşmaya çalışmaktadır. Günün birinde Aisha ile karşılaşınca hayatı değişir, onunla evlenmek ister ve Mumbai'ye taşınır. Ancak bir gün beklenmedik şekilde Aisha bir seri katilin kurbanı olunca Guru için yeniden bir dönüm noktası olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt3175038/?ref_=nv_sr_1

9.Haider (2014)

Genç bir Hintli olan Haider, babasının ortadan kaybolduğu haberini aldıktan sonra, doğup büyüdüğü şehir olan Kashmir’e döner. Şehre geldiği zaman, babasının güvenlik güçleri tarafından zorla alıkonulduğunu öğrenir. Ama aldığı tek haber bu değildir. Onu asıl sarsan, annesinin ve amcasının bir ilişki içerisinde olduğunu öğrenmektir. Anne ve oğul arasındaki ilişki çatışmaya dönüşecek, ve Haider’in babasının ölüm haberi geldikten sonra durum daha da sert bir hal alacaktır. Haider kısa süre içinde babasının ölümünde amcasının payı olduğunu öğrenir, ve bundan sonra babasının intikamını almak için her şeyi göze alır.

http://www.imdb.com/title/tt3390572/?ref_=fn_al_tt_1

8.Prem Ratan Dhan Payo (2015)

Yaptıkları tarafından halkı tarafından sevilen bir kral, üvey kardeşi tahtını çalmaya çalışırken, o sadece bu sorumluluktan biraz uzaklaşmak ve daha normal bir hayat yaşamak ister. Ardından kendisine çok benzeyen bir adam bulur ve isteği olan başka birinin yerine geçmeyi bu şekilde yerine getirir. Bakalım kral yeni başlayacağı veya deneyeceği bu hayata alışabilecek, yerine geldiği adamda sorunsuz kral olabilecek mi?

http://www.imdb.com/title/tt3595298/?ref_=nv_sr_2

7.Piku (2015)

Bir baba-kız ilişkisinin anlatıldığı bu film kalbinizi ısıtacak ve yüzünüzü güldürecek. Film üç karakter – baba, kız ve bir adam – etrafında dönmektedir. Piku, filmdeki Padukone karakterini takma ismidir. Bachchan filmde Piku’nun babasını canlandırıyor. Khan da filmdeki diğer karaktere hayat veriyor, Piku’yu etkilemeye çalışan erkeklerden birisidir.

http://www.imdb.com/title/tt3767372/?ref_=nv_sr_2

6.Bajirao Mastani (2015)

Film, Manatha Peshwa Baji Rao I ve onun ikinci eşi Mastani arasındaki ilişkiyi konu edinmiştir. Manatha İmparatorluğundaki ikinci Peshwa ve general olan Baji Rao I karakterini Ranveer Singh oynamıştır. . Baji Rao’nun 1720 yılından ölümüne kadarki hayatını konu alan film de, onun âşık olup ikinci baharını yaşamaya karar verdiği, Baji Rao’nun ikinci eşi Mastani karakterini de Deepika Pandukone oynamıştır.

http://www.imdb.com/title/tt3735246/?ref_=nv_sr_1

İçeriğin Devamı Aşağıda

5.Sanam Teri Kasam (2016)

Saru kendini çirkin gören ve kimsenin onu sevmeyeceğini düşünen bir kızdır, Inder ise 8 yılın ardından hapisten çıkmış ailesinden uzak yaşayan başıboş bir adamdır. Saru bir yanlış anlaşılma sonucu babasının evinden kovulur ve ona yardım eden tek kişi Inder'dir. Inder Saru'ya derin bir aşk beslemektedir ama sevdiği kadını kendi elleriyle başka biriyle evlendirmek zorunda kalır. Çünkü Saru'ya layık olmadığını düşünmektedir. Aşkı hep uzakta arayan Saru yanıbaşındaki aşkı görebilecek midir? Aşkı için aşkından vazgeçen bir adamın hikayesi şüphesiz hepinizin içinde bir sarsıntıya neden olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt5255710/?ref_=nv_sr_1

4.Neerja (2016)

Neerja filmi biyografik gerilim türündedir. 1986 yılında 73 sefer sayılı uçak Pakistan üzerinden uçtuğu sırada içerisindeki 359 yolcuyla birlikte terör örgütü tarafından kaçırılır. Olmuş bir hikayeden esinlenerek beyaz perdeye aktarılan film 22 yaşındaki Neerja etrafında da dönmektedir. Arkadaşları tarafından çok sevilen Neerja sürekli partilere katılan popüler bir kızdır ve kaçırılan uçakta o da yer almaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt5286444/?ref_=nv_sr_1

3.Pink (2016)

Deepak ruh hali bozuk bir avukattır. Rajveer ve arkadaşları genç ve güzel bir kız ve onun arkadaşlarına sarkıntılık ederler, bunda sarhoş olmalarının da etkisi büyüktür. Rajveer’in avukatlığını ise Deepak yapacaktır ve mahkemede kızları tek tek bir hayli zorlayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt5571734/?ref_=nv_sr_1

2.Raees (2017)

Gujarat bölgesinde alkol, fuhuş ve uyuşturucu kullanımı ani bir kararla yasaklanmıştır. Bu da bu işle ilgilenen kişilerin hiçte hoşuna gitmemiştir. Akabinde polisle aralarında gerginlik başlar. Bu yasağın aktif olmasında büyük rol oynayan polis memuru diğerlerinin hedefi haline gelmiştir. Ayrıca diğer insanlarda yasaklara karşı ayaklanmıştır. Bu ayaklanmanın öncülüğünde ise bu işlerden ekmek yiyen büyük başlar bulunmaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt3405236/?ref_=nv_sr_1

1.Kaabil (2017)

Filmde Rohan‘ın kız arkadaşı Su bir cinayete kurban gidiyor. Rohan’da hayat arkadaşının intikamını almak onu katledenleri bulmak için peşlerine düşüyor.

http://www.imdb.com/title/tt5460276/?ref_=nv_sr_1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın