Görüş Bildir
Haberler
Her gün Tarih'ten 10 İlginç Bilgi

Her gün Tarih'ten 10 İlginç Bilgi

Orçun Çakır
07.02.2014 - 14:03 Son Güncelleme: 07.02.2014 - 14:38

1.

1.

Amerika'nın Arkansas Eyaleti'nde 19 yıldır komada yatan Terry Wallis 13 haziran 2003 de hayata döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.

2.

En uzun kalp durması 4 saattir. Bir Norveçli, Aralık 1987'de denize düşmüş, kalbi durmuş, vücut ısısının düşüklüğü nedeniyle yeniden yaşatılmıştır.

3.

3.

1898'de gazeteci-yazar Morgan Robinson 'Titan' isimli bir kitap yazdı. Kitapta büyük bir yolcu gemisinin okyanusta buzdağına çarpması anlatılıyordu. 14 yıl sonra 'Titanic' deniz faciası meydana geldi.

4.

4.

Fransız Devrimi’ nin bahtsız kralı on altıncı Louis, daha çocukluk çağlarında garip bir yabancı adam tarafından ziyaret edilir. Adam, bu genç kral adayını uyarmak istemektedir. Ona, 21 sayısının kendisi için tehlikeli olacağını ve ömür boyu onu korumak için her ayın 21’inde onun yanında olmak istediğini söylemektedir. Fakat Louis, adamdan hoşlanmaz ve onu saraydan dışarı attırır. Adam son anda, karga-tulumba götürülürken “21 sayısı seni öldürecek” diye haykırır. Aradan uzun yıllar geçer ve devrim patlar. Kral ve Kraliçe kaçarlar iken Varennes Ormanı’nda yakalanırlar, tarih 21 Haziran 1792… Devrim Konseyi 21 Eylül’de krallığı lağvedip, cumhuriyeti ilan etti ve 21 Ocak 1793’te ise Kral 16. Louis giyotinle idam edildi. Ne dersiniz, idam edilirken o garip adamı düşünmüş müdür acaba?

5.

5.

Amerikalı doktor Sam Axelrad, 1966'da Vietnam gazisi Nguyen Quang Hung'un kesmek zorunda kaldığı kolun kemiklerini sahibine vermek üzere oğulları ve torunlarıyla ABD'den Vietnam'a geldi.

Axelrad, 27 yaşındayken Amerikalı askerlerin vurduğu Hung'un enfeksiyon kapan sağ kolunu, askeri Phu Cat hastanesinde kesmek zorunda kalmış ve kolu hatıra olarak saklamıştı.

Şimdi ürolog olan Axelrad, telefonla AP'ye yaptığı açıklamada, yıllarca savaş günlerini anımsamak istemediği için kemikleri gizli dolabında sakladığını ancak bir gün bunları ait olduğu kişiye vermeye karar verdiğini belirtti.

Kemiklerine tekrar sahip olacağını öğrenen Hung ise şaşırdığını ifade ederek, 'Amerikalı bir doktorun enfeksiyon kapan kolumu alıp, evine götürmesi, temizlemesi ve 40 yıldan uzun süre saklamasına inanamıyorum' dedi.

Bunun birçok kişinin almak istemediği bir 'hediye' olduğunu düşündüğünü belirten Hung, doktoru yeniden görmeye ve kol kemiklerine sahip olmaya can attığını söyledi.

Axelrad'in geçen yaz Vietnam'da tatil yaptığı ancak bu ülkeyi seçmesinin bir başka nedeninin de Hung'u bulmak olduğu belirtildi.

Hung'un halen hayatta olup olmadığını ya da ülkenin neresinde araması gerektiğini bilmeyen doktor, şans eseri Vietnamlı gazeteci Tran Quynh Hoa ile başkent Hanoi'deki bir otelde tanışmış, gazetede yayımlanan makale üzerine Hung'a ulaşılmıştı.

6. American Samoa vs Australia 0-31

İçeriğin Devamı Aşağıda

7.

7.

Evliya Çelebi’ye göre; Süleymaniye Camii yapılırken İran Şahı, Kanuni’ye para sıkıntısı çekmemesi için bir çekmece elmas yollamıştır. Kanuni ise o elmasları küçük minarelerden sağdakinin taşları arasına koydurtmuş; buna “Cevahir Minaresi” denmiştir.

8.

8.

Kaşıkçı Elması, Kumkapı’da deniz kenarındaki bir çöplükte bulunmuş; bulan şahıs elmas olduğunun farkına varmadığından iki tahta kaşığa değiştirdiği için bu adı almıştır.

9.

9.

Yabancı bir gemi İstanbul’a geldiğinde liman ve devlet görevlilerinden haksız muamele gördüklerine inanırlarsa gemi kaptanı dürbünle yalı köşkünü gözetler, padişah köşke çıkınca geminin direkleri üstünde ateş yakarlardı. Bunu gören padişah, yabancıların şikayetlerini bizzat dinlerdi. Bu duruma “Ateş İstidası” derlerdi.

10.

10.

III. Selim döneminin en namlı vezirlerinden Cezayirli Hasan Paşa yanında her zaman evcilleştirilmiş bir aslan ile dolaşırdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
24
12
11
11
7
6