Görüş Bildir
Haberler
Her Filminde Masalsı Bir Dokunuş Var! Vakit Kaybetmeden İzlemeniz Gereken En İyi Tim Burton Filmleri

Her Filminde Masalsı Bir Dokunuş Var! Vakit Kaybetmeden İzlemeniz Gereken En İyi Tim Burton Filmleri

12 yaşındayken ailesinin yanında yaşayamayacağını düşünerek babaannesinin yanına yerleşen Tim Burton, daha küçük yaşlarda düşük bütçeli korku filmleri izliyordu. 'Vincent Price' onu en çok etkileyen karakterlerden biriydi. Film çekmeye de küçük yaşlarda başlayan ünlü yapımcı ve yönetmen stop-motion tekniği ile sessiz filmler çekiyordu. Anlayacağınız o, daha küçücük bir çocukken bile yetenek küpüydü. Biz de sizler için, en iyi Tim Burton filmlerini derledik.

Şimdiden iyi seyirler!

Not: Film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Batman (1989)

1. Batman (1989)

IMDb: 7.5

Yarasa Adam Batman iş başında. Bulunduğu şehir sürekli tehdit altında çünkü hep güvensiz bir ortam gelişmekte. Savcı Harvey Dent ve komiser Gordon, her ne kadar ellerinden geleni yapsalar da işler giderek sarpasarar. Çaresiz bir Kara Şövalye yani Yarasa Adam ortaya çıkmak zorunda. Güvensiz alanı yaratan suçlular genelde korkak ve batıl inançları olan insanlar. Gazeteci Vicky Vale, onun sırrını çözmeye kararlıdır. Öte yandan Jack Napier, yanlışlıkla asit kazanına düştükten sonra şehrin psikopat palyaço suç kralına, Batman’in azılı düşmanı sinir bozucu Joker’e dönüşür. Gotham şehrinde aslında dolar milyoneri ve kadın avcısı Bruce Wayne’in bu ikili hayatı nasıl sürdüreceği ise bir muammadır. Ayrıca gönlündeki kadın da Vicky Vale’dir.

2. Makas Eller (1990) Edward Scissorhands

2. Makas Eller (1990) Edward Scissorhands

IMDb: 7.9

Edward Scissorhands’i yaratan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır. Fakat kimi sürprizler içeren bu buluşma, üzücü olaylara da gebedir...

3. Batman Dönüyor (1992) Batman Returns

3. Batman Dönüyor (1992) Batman Returns

IMDb: 7.0

İlk filmde Joker’in planlarını altüst etmiş olan Batman’in karşısında şimdi de Penguen durmaktadır. Bir hilkat garibesi olduğu için, Gotham’ın saygın ailelerinden birinin tek çocuğu olduğu halde soğuk bir kış günü şehir parkına terk edilen Penguen (Davy Devito), hayatta kalmış ve şimdi de şehrin gözünde en sevilen insan olmak için her şeyi göze almıştır.

Kirlenmiş iş adamı Max Schreck (Christopher Walken), Penguen ile iş birliği yaparak onu vali seçtirme yolunda Batman’i kurban etmek konusunda kararlıdır. Bu arada Schreck’in dağınık asistanı Selina(Michelle Pfeiffer) kirli çamaşırlarını yanlışlıkla öğrendiği patronu tarafından haince binadan aşağıya itildiğinde, karmaşanın ortasına yeni ve cazip bir karakter doğar: Catwoman - Kedikadın. Bu sonuncusu, Batman’le aynı kimlik bunalımlarını taşıyan ve fazladan, epeyce de çatlak bir tiplemedir.

4. Noel Gecesi Kabusu (1993) The Nightmare Before Christmas

4. Noel Gecesi Kabusu (1993) The Nightmare Before Christmas

IMDb: 8.0

Tüm dünyanın en büyük film-noir fenomenlerinden; deli-dahi Tim Burton'ın artık efsaneleşmiş sayılagelen yapımlarından biri ile karşı karşıyayız: 'The Nightmare Before Christmas'... Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan 'dinamik' bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar.

5. Ed Wood (1994)

5. Ed Wood (1994)

IMDb: 7.9

Ed Wood, kimilerine göre dünyanın en kötü yönetmeni, kimilerine göre de, filmleri son derece keyifli, nev-i şahsına münhasır kült bir yönetmen. Tim Burton, ikinci grupta yer alan bir yönetmen olarak daima ilhamları arasında tuttuğu Wood’un filmcilik serüveni üzerine bu filmi gerçekleştirdi. Yapımda, Ed Wood’un ayrıntılı yaşam hikayesinden çok, en çok bilinen yapımlarını çektiği dönem ve film yapma konusundaki hırsı konu ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Batman Daima (1995) Batman Forever

6. Batman Daima (1995) Batman Forever

IMDb: 5.4

Gotham Şehri’nin Karanlık Şövalyesi, bu macerada Two Face ve Riddler adlı iki korkunç süper-suçlu’ya karşı savaşıyor. Bir yandan şehri bu iki caninin elinden kurtarmaya çalışırken bir yandan da güzel doktor Chase Meridian’a kalbini kaptırmıştır. Kötülere karşı zorlu savaşında yeni ortağı ise harika çocuk Robin’dir.

7. Çılgın Marslılar (1996) Mars Attacks!

7. Çılgın Marslılar (1996) Mars Attacks!

IMDb: 6.3

Nevada çölüne inen bir uzay gemisi, dünyalılar tarafından heyecanla karşılanır. Kapı açılır, dost olarak geldiklerini söyleyen Marslılar inerler araçtan. Fakat dostluk sevinci, Çılgın Marslılar’ın yüksek teknolojili silahlarıyla dünyayı ele geçirme planlarının ortaya çıkmasıyla yerini yaşam savaşına bırakır. Uçuk yönetmen Tim Burton’ın, usta oyuncu kadrosuyla çektiği film, 50’lerin uzaylı istilacıları konu alan kült filmlerini tiye almak gibi bir meseleye girişiyor.

8. Ölü Gelin (2005) Corpse Bride

8. Ölü Gelin (2005) Corpse Bride

IMDb: 7.4

1800’lerin sonlarına doğru bir Victorian kasabasında bir adam ve bir kadın Victor Van Dort ile Victoria Everglot nişanlanırlar. Everglotlar’ın paraya ihtiyacı vardır aksi takdirde sokaklarda uyumak üzeredirler. Van Dortlar ise sosyetede adlarının geçmesini seven insanlardır. Yalnız düğün provası esnasında bir şey yanlış gider. Victor, koruluğa girer ve orada bulduğu bir iskeletin parmağındaki yüzüğü kendi parmağına geçirir. O anda da kendisini ölü gelin Emily ile evlenmiş bulur. Öteki tarafta Victoria onu beklerken, Victoria’nın yerini alacak zengin bir başka kişi vardır. Bu durumda ortada iki gelin ve bir damat varken Victor’u hangisinin elde edeceği bir muammadır.

9. 9 (2009)

9. 9 (2009)

IMDb: 7.1

Hayal gücünün kara mizahla birleştiği yerde iyi bir yetenek olarak duruyorsa bir yönetmen, gerçekten de farklı olanı ortaya koyma şansı büyüktür, her zaman için. 9 birçok filmden çok farklı. İçinde aksiyon ve macera da var, fantezi ve hayal gücü de. Yakın gelecekte dünyadaki tüm makineler bir anda insanlara savaş ilan ederler. Çok geçmeden insan nüfusu silinmeye başlar. Dünya yok olurken dokuz küçük, dikişli bez bebek hayat bulurlar. Onların hedefi de makinelerdir. Bugüne kadar izlediğiniz hiçbir canlandırma filme benzemiyor. Bugüne kadar dünyayı kurtaran hiçbir kahramana benzemiyorlar. Hem aksiyon dolu bir macera filmi, hem de heyecan dolu bir fantezi-canlandırma. Yakın bir gelecekte dünyadaki makineler isyan ederek insanlığa savaş açar. Toplumsal çalkantılarla insan nüfusu neredeyse silindikten sonra makinelerin çoğu kapanır. Dünyamız yıkılırken dokuz küçük, dikişli bez bebeğe can verilir. Hedefleri arta kalan canavar makinelerdir.

10. Vampir Avcısı: Abraham Lincoln (2012) Abraham Lincoln: Vampire Hunter

10. Vampir Avcısı: Abraham Lincoln (2012) Abraham Lincoln: Vampire Hunter

IMDb: 5.9

19 yy.'da Avrupa neredeyse vampirlerin işgali altındadır. Abraham'ın ailesi vatanlarından yeni dünya topraklarına vampirlerin zulmünden kaçarak gelmiştir. Fakat kısa sürede Abraham burada da ailesini vampirler yüzünden kaybedecektir. İntikam yemini eden Abraham büyük oynar ve Amerika topraklarına başkan seçilir. 11 Güney Eyaleti ile Washington yönetimi arasında çıkan İç Savaş, vampirler ve insanlar arasındaki geçen iktidar mücadelesine dönüşecektir. Lincoln, vampirlerin kökünü kurutmaya kararlıdır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Frankenweenie (2012)

11. Frankenweenie (2012)

IMDb: 7.0

Victor Frankenstein, başrollerinde köpeği Sparky’nin oynadığı filmler çeken bir çocuktur. Sparky’e bir araba çarptığında, okulda öğrendiği bir bilgiyi köpeğini kurtarmak için kullanmaya karar verecek kadar da yetenekli bir çocuktur. Elektrik akımını bir ölüyü diriltmek için kullanacak olan Victor, bunun için bir düzenek kurar. Bakalım bu plan köpeğini hayata geri döndürmek için yeterli olacak mıdır?

12. Büyük Gözler (2014) Big Eyes

12. Büyük Gözler (2014) Big Eyes

IMDb: 7.0

1950’li yıllarda çizdiği kendine has iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane’in, eşi Walter Keane ile yaşadığı güç mücadelesini beyaz perdeye taşıyan film, Keane çiftinin aralarındaki iktidar gerginliğini konu alan biyografik bir uyarlama. Karısının göze çarpan yeteneğini ve ortaya koymuş olduğu orijinal eserleri satış stratejisi adına sahiplenen Walter Keane, para ve şöhreti yakaladıktan sonra eşi Margaret'ı gölgede bırakır. Yaptığı tabloların birisi için bile 'Benim tablom!' diyemeyen Margaret, kocasının baskısına karşı çetin bir savaş verecektir.

13. Alis Harikalar Diyarinda: Aynanin İçinden (2016) Alice Through the Looking Glass

13. Alis Harikalar Diyarinda: Aynanin İçinden (2016) Alice Through the Looking Glass

IMDb: 6.2

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı fantastik evrene bir kez daha geri dönüyoruz. Harikalar Diyarı, beklenmedik bir misafirin ziyaretine uğruyor ve misafiri bu büyülü evrenin işleyişini ve ev sahiplerini yavaş yavaş keşfetmeye başlıyor. Mad Hatter ise tüm çılgınlığıyla adalet ve tabii ki dostluk için orada bekliyor. Tam her şey bitmiş, ortalık fazlasıyla karışmışken gerçekliğe giden yolda bir kez daha krallığın kurtuluşu için bir araya geliniyor. Tim Burton'ın yönetmenliğini yaptığı 2010 yapımı Alice in Wonderland'in devamı niteliğinde olan filmin yönetmen koltuğunda bu kez The Muppets serisiyle sinemaya giriş yapan James Bobin var. Johnny Depp ve Mia Wasikowska'nın başrollerini paylaştığı filmin senaryosu ise Linda Woolverton'a ait.

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
34
8
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AprilZoom

Charlie and the Chocolate Factory? O neden listede değil, ben mi göremedim?

Captainjackiee

Gerçekten Tim ağızda tat bırakan filmler yapıyor izledikçe doyamıyorsun :)

waltor

Çılgın marslıları görünce , tekrardan açtım izledim :d