Görüş Bildir
Haberler
Yaptığı Esprilerle Herkesi Kırıp Geçiren, Gönüllere Taht Kuran En İyi Ata Demirer Filmleri

Yaptığı Esprilerle Herkesi Kırıp Geçiren, Gönüllere Taht Kuran En İyi Ata Demirer Filmleri

Ata Demirer'in sinema serüveni 'Neredesin Firuze', 'Vizontele Tuuba' gibi filmlerde oyuncu olarak görünmesiyle başlamıştı. Aynı dönem, televizyonda en popüler işlerden biri olan Avrupa Yakası'ndaki Volkan Sütçüoğlu karakteri, hala hafızalardan silinmemiştir. Demirer, ilerleyen yıllarda da çok başarılı işlere imza attı. Biz de sizler için, en iyi Ata Demirer filmlerini listeledik. 

Şimdiden iyi seyirler!

Not: Film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vizontele Tuuba (2003)

1. Vizontele Tuuba (2003)

IMDb: 6.5

İlk filmde yaşanan olayların ardından altı sene geçmiştir. Ülke 1980’lerin politik kargaşasıyla yüzleşirken siyasetin uzağında kalan, apolitik bir köy, olanlardan haberdar değildir. Batıdan sürülen bir öğretmen köye gelirken, beraberinde de farklı politik ideolojileri getirecektir. Öğretmenin kızı olan Tuba ise, Emin’in duygusal dünyasını titreştirecektir. Televizyonun getirilerini zorlukla sindirebilen bir köy, kendisine yabancı olan farklı düşünsel dünyaları da kabullenebilecek midir? Yılmaz Erdoğan'ın çok izlenen ilk filmden sonra çevirdiği Vizontele Tuuba, ana kadroyu muhafaza ederek ilk filmin ulaştığı başarının bir benzerine ulaşmayı başarıyor.

2. Neredesin Firuze (2004)

2. Neredesin Firuze (2004)

IMDb: 7.3

'Neredesin Firuze' gerçek bir Unkapanı hikayesidir. Günümüzde tamamen çökmüş olan CD-kaset piyasasının bir zamanlar altın devrini yaşadığı günlerin artık yavaş yavaş geride kalmaya yüz tuttuğu günlerin habercisi verimsiz günlerde geçen film, müzik piyasasında pek başarılı olamayan ve bu sebeple de nihayet bir borç yığını içine düşen Hayri ve Osman'ın hikayesine odaklanır. Bir çıkış yolu arayışı içerisinde, Sansar adlı menajerin önerdiği bir sözde genç yeteneğe ulaşmaya çalışırlar. Bu genç yetenek Ferhat o sırada Almanya’da yaşamaktadır. Kendisinin sesini telefonda dinleyerek çok beğenen ikili, hemen plan yaparlar. Ferhat ülkeye geldiğinde onunla yapacakları kaset üzerinden kazanacakları para ile borçlarını ödeyeceklerdir. Ferhat geldikten sonra ortaya bir de zengin bir kadın çıkar. Gizemli Firuze, Ferhat'ı çok beğenir ve ona yatırım yapmak istediğini söyler...

3. Kısık Ateşte 15 Dakika (2006)

3. Kısık Ateşte 15 Dakika (2006)

IMDb: 6.2

'Kısık Ateşte 15 Dakika' adlı bu yapımda kameranın odaklandığı 'Le Chic' adlı Fransız lokanyasında 15 dakika içinde gelişen ve nihayetlenen olaylar mercek altına alınıyor. Bu net konunun aktarıldığı 'Kısık Ateşte 15 Dakika'; iki büyük tiyatrocuyu, Metin Akpınar ve Haluk Bilginer’i aynı karelerde görmemizi sağlıyor. İki efsane isim aynı filmde, uzun bir bekleyiş sürecinden sonra buluşturuluyor. Cinayetten hapis yatmış kör bir heykeltraş olan Resul’ün, ünlü oyuncu Kader’in, Kader’i filminde zorla oynatmak için canlı bombaya dönüşen çatlak yönetmen Fazıl Bir’in, sanat müziğinin çileli emekçisi Güngör’ün, Güngör’ün bir kaybedene dönüşmesini sağlayan kifayetsiz menajer Muhtar’ın yolları sıradan bir restoranda kesişir ve sıradışı olaylar patlak verir. Birkaç dakika içinde gelişen hikayeler, şaşırtıcı bir finale doğru yol alır.

4. Osmanlı Cumhuriyeti (2008)

4. Osmanlı Cumhuriyeti (2008)

IMDb: 5.1

Film ilk olarak 1888 yılında küçük Mustafa'nın buğday tarlasında karga peşinde koşması sonucu ölmesi ile başlar. Sonra birden 2007 yılına geçiyoruz. Büyük kurtarıcı, maalesef henüz çocukken dünyadan ayrıldığı için Kurtuluş Savaşı hiç yaşanmamıştır. Bu nedenle de Türkiye Cumhuriyeti de hiç var olamamıştır. Tarih akışını izlemiş ve Osmanlı Devleti, Amerika mandasını kabul etmiştir. İlk bölümde bu şartlar altında olan biten ve düzen ile 7. Osman'ın durumu az çok farkına varmasına değinilir. İkinci bölümde ise bir şekliyle Atatürk’ün aslında var olduğu ve kurmayı başardığı Cumhuriyet kavramından dem vurulur. Gani Müjde elinden çıkma bu yapım Ata Demirer’in mizah yüklü performansı ile öne çıkıyor.

5. Eyyvah Eyvah 1-2-3 (2010)

5. Eyyvah Eyvah 1-2-3 (2010)

IMDb: 7.1

Hüseyin, yaşamında en büyük tutkusu klarnet olan, safdil ama iyi yürekli bir yörük evladıdır. Çanakkale'nin Geyikli Beldesi'nde ninesi ve dedesiyle yaşayan bir delikanlı olan Hüseyin'in klarnet dışında bir büyük aşkı daha vardır: Hemşire Müjgan! Kasabanın sağlık ocağında görevli Müjgan'la da, müzikle de hayatı mutlu mesut devam ederken, hiç beklemediği bir nedenle bir yolculuğa çıkması gerekir. Bu yolculuk başta Hüseyin olmak üzere etrafındaki bütün insanların hayatını değiştirecektir. Hatta İstanbul'da şarkıcılık yapan Firuzan'ın bile!!!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Berlin Kaplanı (2012)

6. Berlin Kaplanı (2012)

IMDb: 5.2

Ayhan Kaplan (Ata Demirer) Almanya'nın Berlin kentinde yaşamını iri yarı bedeninin avantajını kullanarak boksörlük ve 'bodyguard'lık yaparak sürdüren bir Türk'tür. Fakat antrenörü Cemal (Tarık Ünlüoğlu) ve boksör Ayhan için artık işler eskiden olduğu gibi tıkırında değildir. Onları içine düştükleri dar boğazdan kurtaracak bir mucize gereklidir. Zira taze boksörler Ayhan karşısında gitgide güç kazanmakta, Ayhan ise piyasada gözden düşmektedir. İkiliyi içine düştükleri dar boğazdan kurtarmak için ancak bir mucize gereklidir; ve bu da çok uzak değildir...

7. Niyazi Gül Dörtnala (2015)

7. Niyazi Gül Dörtnala (2015)

IMDb: 4.4

Profesör Veteriner Niyazi Gül, çocukluğundan bu yana hayvanlarla arası hep iyi olan, büyük-küçük baş fark etmez tüm hayvanların dilinden anlayan biraz sıra dışı bir bilim adamıdır. İnsanların zevki için hayvanlara eziyet edilmesine, avcılığa, gerçek kürk tüketimine sonuna kadar karşıdır. Üniversitede dersleri hep eğlenceli geçen Niyazi Gül'ün bir de Hediye adında bir çalışanı vardır. Hediye hem Niyazi Gül'ün tüm işlerine koşturur hem de yıllarını verdiği gizli formülü bulması için deneylerine yardım eder. İzmir'de kendi halinde yaşayan Niyazi Gül'ün mütevazi hayatı Sultan Şahmerdan ve Rıza Kabakoz'un atlarını yarıştırma iddiası ile allak bullak olacaktır...

8. Olanlar Oldu (2017)

8. Olanlar Oldu (2017)

IMDb: 6.4

Zafer ve annesi Döndü Hanım Ege’nin bir kıyı kasabasında birlikte yaşamaktadır. Yaşı geçmekte olan oğlunun kasabanın güzeli Mehtap’tan ayrılmış olmasına ve hala evlenmemiş olmasına üzülen Döndü, bu gidişata son vermek için harekete geçer. Bu esnada mütevazı teknesinin sorunlarıyla boğuşan Zafer’in yaptığı mavi turda olanlar olur! Zafer ünlü dizi oyuncusu Aslı ile tanışır ve ikili arasında önüne geçilemez bir çekim başlar. Ancak Aslı Döndü Hanım'ın ideal gelini olabilecek midir? Mehtap'ın babası İbrahim'in sinsi planları da Zafer ve ailesinin peşini bırakmayacaktır. Tüm bunların üstüne Aslı'nın eski sevgilisi de tatile dahil oluverir! Bu tatilde aşk, komedi ve talihsizlikler birbirini kovalayacaktır!

9. Hedefim Sensin (2018)

9. Hedefim Sensin (2018)

IMDb: 6.6

Hedefim Sensin, çiğ köfte satarak geçimini sağlayan Zekeriya Taştan’ın hikayesini konu ediyor. Genç bir adam olan Zekeriya Taştan, İstanbul sokaklarında çiğ köfte satarak geçimini sağlar. Oldukça geveze bir adam olan Zekeriya’nın başına ne gelirse çenesinden gelir. Bir gün konuşmaması gereken bir yerde ve zamanda yine kendisini tutamaz. Ama bu sefer başına büyük bir dert alır ve İstanbul’u terk etmek zorunda kalır. Artık onun yeni yuvası ilk defa ayak bastığı Gökçeada olur. Burası Zekeriya’nın hayatı için adeta bir dönüm noktası olur. Gökçeada’ya gelmesi ile hayatı değişen sadece Zekeriya değildir. Onun gelişi ile birlikte Hafize’nin, Leyla’nın ve Yarım Hasan’ın hayatı da bambaşka bir hal alır.

BONUS: Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (2019)

BONUS: Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (2019)

Vizyon Tarihi: 1 Ocak 2019

Organize İşler 2, Asım Noyan ve çetesinin maceralarını konu ediyor. Asım Noyan yıllarca söylediği yalanlar ve çevirdiği oyunlarla insanları dolandırmaktadır. Kimsenin yakalamayı başaramadığı Asım Noyan ve çetesi bu kez de “sazan sarmalı” olarak adlandırdıkları bir üç kağıda bulaşır. Organize İşler filminin devam halkası olan yapımın senaryosu ve yönetmenliği Yılmaz Erdoğan'a ait.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın