Görüş Bildir
Haberler
Her Daim Yüzümüzü Güldüren Kemal Sunal'ın Kıyıda Köşede Kalmış, Fazla Bilinmeyen 15 Filmi

etiket Her Daim Yüzümüzü Güldüren Kemal Sunal'ın Kıyıda Köşede Kalmış, Fazla Bilinmeyen 15 Filmi

Anıl Göç
19.06.2016 - 12:26

Kemal Sunal bugüne kadar tam 82 filmde oynamıştır. Bazıları eşi bulunmaz bir baş yapıt iken, bazı filmleri de vasat olarak nitelendirilmiştir. Genellikle 1980 sonrası Kemal Sunal sinemasının bir düşüş yaşadığı görüşü hakimdir. Biz Kemal Sunal'ın pek duyulmayan filmleri arasında nispeten iyi olanlarını derlemeye çalıştık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şaşkın Damat (1975)

1. Şaşkın Damat (1975)

Apti bahçivanlık yaptığı köşkün zengin kızı Serpil'e aşıktır. Birtakım durumlardan ötürü Serpil ile evlenirler. Fakat bu evlilik Serpil için sahte bir formaliteden ibarettir. Apti ise bunların farkında değildir.

2. Köşeyi Dönen Adam (1978)

2. Köşeyi Dönen Adam (1978)

Bir yazıhanede ayak işleri yapmakta olan Adem'e bir gün Amerika'daki amcasının vefat ettiği haberi gelir. Amcası Adem'e bir miras bırakmıştır fakat bunun ne olduğu bilinmez. Miras lafını duyunca çevresindeki herkes Adem'e dalkavukluk etmeye başlar. Fakat sonlarını hiçbirinin tahmin edemeyeceği bir final beklemektedir. Film aynı zamanda 1980 öncesi Türkiye siyasetine eleştiriler ve göndermeler içermektedir.

3. Dokunmayın Şabanıma (1979)

3. Dokunmayın Şabanıma (1979)

Şaban gerçek aşkı arayan fakat kadınlarla bir türlü arası barışmayan bir minibüs şoförüdür. Askerlik arkadaşı Ökkeş ise zengin bir babanın oğludur. Ökkeş yaptığı serserilikler sonucu babasının İstanbul'daki arkadaşının kızıyla evlendirilmek istenir. Fakat Ökkeş hiç görmediği birisiyle evlenmek istememektedir. Şans eseri askerlik arkadaşı Şaban ile karşılaşan Ökkeş bir plan yapar. Şaban'ı kendisinin yerine geçirip evleneceği kızı daha yakından tanıyacaktır.

4. Üç Kağıtçı (1981)

4. Üç Kağıtçı (1981)

Rıfkı babasının vefat haberini öğrendikten sonra Almanya'dan köyüne gelir. Fakat uyanık akrabası Sabri bütün mallara konmuştur. O sırada köydeki birtakım tesadüfler sonucu Rıfkı'nın mucizevi birisi olduğuna ve mistik yeteneklerinin varlığına inanır. Rıfkı hem babasının mirasını geri kazanmak zorundadır hem de köylülere gerçeği anlatmalıdır.

5. Şaban Pabucu Yarım (1985)

5. Şaban Pabucu Yarım (1985)

Şaban çeşitli işlerle geçinmeye çalışan birisidir. Halası Adile ise büyük evlerinde çocuk bakıcılığı yapmaktadır. Aynı zamanda evin çevresinde geniş bir oyun alanı da bulunmaktadır. Fakat zengin bir iş adamı bu arsayı satın alarak evi ve oyun alanını yıkmak ister. Şaban bu duruma karşı koymak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yoksul (1986)

6. Yoksul (1986)

Yoksul, bir iş hanında çaycılık yapmaktadır. Çalışanlardan Leyla adlı bir kadına aşık olmuştur. Yoksul hem kıt kanaat geçinmeye çalışır hem de Leyla'nın maddi isteklerini karşılamak ister. Fakat Leyla gerçekten Yoksul'u seviyor mudur? 

Yoksul, dram ve mizahın en iyi karıştığı Kemal Sunal filmlerinden birisidir.

7. Davacı (1986)

7. Davacı (1986)
ilerihaber.org

Filmde iki aile arasında çıkan bir kavganın hukuk önüne taşınması konu edilir. Fakat bu iki ailenin arasındaki çatışmayı yargı sistemi de bir türlü çözüme ulaştıramaz. Dava tam 7 yıl sürmüştür ve sonuçlanamamıştır. Peki gerçekten aralarındaki mesele neydi ve çözülebilecek miydi?

8. Kiracı (1987)

8. Kiracı (1987)

Kerim, 2 çocuğu, karısı ve kayınvalidesi ile kira köşelerinde yaşamakta olan birisidir. Hayattaki tek isteği bir ev sahibi olmaktır. Fakat maddi olarak bir ev sahibi olmak çok zordur. Kerim ev sahipleriyle anlaşamaz, üstelik bütün bu dertleri sinirlerini de hırpalamaktadır.

9. Uyanık Gazeteci (1988)

9. Uyanık Gazeteci (1988)

Gazeteci Ali, sürekli kötü haberler yapmaktadır ve medya patronu bu işten hiç memnun değildir. Bir gün tam da Ali'yi meslekte parlatacak bir haber fırsatı ortaya çıkar. Fakat Ali bu haberle baş edebilecek midir?

10. Polizei (1988)

10. Polizei (1988)

Türk-Alman ortak yapımı bir filmdir. Ali Ekber, Almanya'da çöpçülük yapmakta olan bir gurbetçidir. Hayattaki tek hayali oyuncu olabilmektir. İşten arta kalan zamanlarda tiyatrodaki angarya işleri yapmaktadır. Fakat bir gün Babett adlı bir Alman garsona aşık olur. Ali Ekber hayallerinin ve aşkının peşinden koşarken, kötü arkadaşlarıyla da mücadele etmelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Öğretmen (1988)

11. Öğretmen (1988)

Hüsnü Öğretmen küçük köyünde karısı ve iki çocuğuyla mutlu, mesut bir hayat sürmektedir. Bir gün öğrencilerinin lise sınavlarında başarısı dolayısıyla yılın öğretmeni seçilir ve İstanbul'a tayin edilir. Fakat Hüsnü Öğretmeni İstanbul'da bam başka hayat mücadeleleri beklemektedir.

12. Düttürü Dünya (1988)

12. Düttürü Dünya (1988)

Bu film, 1980'ler Kemal Sunal sinemasının en iyi filmlerinden birisi olarak görülmektedir. Ankara'da geceleri bir pavyonda klarnet çalarak müzisyenlikle hayatını kazanmaya çalışan Mehmet'in hikayesi anlatılır. Mehmet, karısı, iki kızı ve engelli oğluyla yaşam mücadelesi vermektedir. Fakat önüne maddi sorunlardan daha başka engeller de çıkacaktır.

13. Zehir Hafiye (1989)

13. Zehir Hafiye (1989)

Cemal en iyi arkadaşı Necati ile aynı evde yaşamaktadır. Necati bir araba tamircisinde çalışarak hayatını kazanmaktadır. Cemal ise sürekli polisiye romanlar okuyup dedektifliğe özenen birisidir. Tek hayali bir gizli polis olmaktır. Okuduğu kitaplara kendisini fazlaca kaptırdığı için her işten kovulmaktadır. Cemal bir gün şans eseri karşılaştığı Zeynep'e yıldırım aşkıyla tutulur. Fakat Zeynep'in babası en ünlü ve belalı mafyalardan birisidir. Cemal, aşkı için neleri göze alabilecektir?

14. Koltuk Belası (1990)

14. Koltuk Belası (1990)

Zühtü Bey şans eseri belediye başkanlığı seçimine girer ve kazanır. Fakat bu makam onun hayatını değiştirecektir. Zühtü Bey bu koltuğun ağırlığını kaldırabilecek midir?

15. Varyemez (1991)

15. Varyemez (1991)

Ragıp Elibol çok ünlü ve zengin bir iş adamıdır. Fakat tutumluluk seviyesi kendisine cimri denecek kadar yüksektir. Karısı ve çocuklarına varlık içinde yokluk yaşatmaktadır. Bu sebeple ailesi ve çevresindekiler tarafından sevilmemektedir. Ragıp Elibol bir gün birtakım tesadüfler sonucunda kaçırılır. Fakat çevresinde hiçbir seveni kalmamıştır. Peki Ragıp Elibol'un hayatını kurtarmak için, istenen fidyeyi kim ödeyecektir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
391
157
43
34
30
17
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?