Görüş Bildir
Haberler
Hepsi Zirveye Çıktı Ama Orada Kalamadı: Türkiye'nin Son 25 Yıldaki Türkiye Güzelleri Şimdi Ne Yapıyor?

etiket Hepsi Zirveye Çıktı Ama Orada Kalamadı: Türkiye'nin Son 25 Yıldaki Türkiye Güzelleri Şimdi Ne Yapıyor?

Charmander
13.02.2019 - 11:47

Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana düzenlenen Miss Turkey Güzellik Yarışması, onlarca kraliçe çıkarttı. Bu kraliçelerin bir kısmı 'unutulmaz' olmayı başarırken bazıları yeterli başarıyı gösteremedi. Kimi ise sessiz ve sakin bir hayatı kendisi tercih etti. Sizler için son 25 yılda güzellik tacını kazanmış güzellerimizin bugün ne yaptıklarını derledik.

Öncelikle tarih boyunca seçilen tüm Türkiye güzellerini görmek için sizi şöyle alalım, en sondaki eksikleri şimdiki listemizde tamamlıyoruz. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pınar Altuğ (1994)

Pınar Altuğ (1994)

Henüz lise öğrencisiyken modellik yapmaya başlayan Pınar Altuğ, 1994 yılında katıldığı Miss Turkey'de Türkiye Güzeli seçildi ve adını duyurmayı başardı. 1995 yılında magazin programı sunucusu olarak televizyonlara çıkmaya başlayan Pınar Altuğ, 2000 yılındaki Kurt Kapanı ile ilk kez filmlerde boy gösterdi. 

Çoğumuzun Çocuklar Duymasın'daki Meltem karakteri ile tanıdığı ünlü oyuncu, son olarak Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni'nde En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu seçilerek ödülünü aldı.

Hatta kendisi giydiği kıyafet ile geceye damga vuran isimlerden birisi olmuştu.

Demet Şener (1995)

Demet Şener (1995)

1995 yılında düzenlenen Miss Turkey'de birincilik kazanarak adını duyuran Demet Şener de kısa sürede film ve dizi sektörüne geçiş yapanlardan. 1997 yılında Bir Demet Tiyatro'da rol alan Demet Şener'in ilk sinema filmi ise 1999 yılında rol aldığı Kahpe Bizans. 

2002'den sonra herhangi bir dizi veya filmde rol almasa da gündeme gelmeye devam ediyor. Gündüz kuşağı programlarındaki sözleriyle dikkatleri çekerken, 2018 yılının Ocak ayında İbrahim Kutluay'la boşanmaları da olay olmuştu.

Kendisi "Botoks Bağımlısı" olarak da bilinmekte...

Pınar Tezcan (1996)

Pınar Tezcan (1996)

Pınar Tezcan mankenliğe 1996 yılında birincilik kazandığı Miss Turkey'den sonra başlayanlardan. Mankenliğin yanında Taştan Kalp, Köpek ve İşte Benim adlı üç dizide rol alan ünlü güzel, 2006'da iş insanı Kerem Özçapkın ile evlendikten sonra hiçbir yapımda rol almadı. Yakın zamanda üçüncü kızını kucağına alan Pınar Tezcan güzelliğinden hiçbir şey kaybetmedi.

Çağla Şikel (1997)

Çağla Şikel (1997)

Çağla Şikel, 1997'nin iki Türkiye güzelinden birisi. Kendisinin en önemli farkı oyunculuğa, yarışmadan daha önce başlamış olması. 1996 yılında Odessia adlı filmde rol alan ünlü model, uzun süre dünya çapında defilelerde boy gösterdi. 2003 yılındaki Cennet Mahallesi ve 2008 yılında Görgüsüzler dizisinde rol alan Çağla Şikel, bir daha herhangi bir yapımda rol almadı. Kısa süreliğine daha önce yarım bıraktığı baleye dönüş yapsa da şu anda Youtube üzerinden yaptığı yorumlar ile kendinden bahsettiriyor.

Kendisi hiç estetik yaptırmadığını savunsa da pek içimize sinmedi. Detaylı incelememizi şurada bulabilirsiniz.

Gülsevim Bozar (1997)

Gülsevim Bozar (1997)

1997 yılının bir başka Türkiye güzeli de Gülsevim Bozar'dı. Ancak o, diğerlerinin aksine ne modellik yaptı ne de oyunculuk. Yarışmanın ardından ailesinin yaşadığı Almanya'ya dönen Gülsevim Bozar, sakin bir yaşamı tercih etti. Orada Zafer Yağcı ile evlendi ve kısa süre sonra anne oldu. Tacı taktığı gece ile karşılaştırıldığında ise bugün tek farkı saçının rengi. Kendisi hala doğal güzelliğini koruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buket Saygı (1998)

Buket Saygı (1998)

Ablası Gamze Saygı gibi model olan Buket Saygı, 1998 yılında katıldığı Miss Turkey'den Kraliçe olarak ayrıldı. Oyunculuğa geçiş yapsa da sadece iki dizide rol alan Buket Saygı, şarkıcı Çelik ile üç yıllık birlikteliğinin ardından Hollanda'da yaşayan Murat Kuyumcuoğlu ile de üç yıllık bir birlikteliği oldu. Bugünlerde gündemde kendine pek yer bulamayan Buket Saygı, Derman Bey dizisi çekimlerinde Kadir İnanır ile yaşadığı olaylar ile gündemde yoğun olarak yer almıştı.

Yaşanan taciz skandalının detaylarını burada bulabilirsiniz..

Ayşe Hatun Önal (1999)

Ayşe Hatun Önal (1999)

1999 yılında Miss Turkey'de aldığı birincilikten sonra bir süre modellik ve sunuculuk yapan Ayşe Hatun Önal, daha sonra şarkıcılığa yönelmeyi tercih etti. 2003 yılında müzik piyasasına giren ünlü model, Çak Bi Selam şarkısıyla popülerliğini arttırdı. Günümüzde ise müzik piyasasında adından sıkça söz ettirmekte.

Yüksel Ak (2000)

Yüksel Ak (2000)

Yüksel Ak, Türkiye güzeli olmasının yanında yakın tarihin en başarılı ikinci güzeli olmayı da başardı. Kendisi 2000 yılında dünya üçüncüsü oldu. Kazandığı bu başarıların yanında modelliği bir geçiş mesleği olarak değil, asıl mesleği olarak gördü. Oyunculuk ve sunuculuk gibi alanlara hiç yönelmeyen Yüksel Ak, modellik ve tasarımcılık konusunda çalışmalarına devam ediyor. Evlendikten sonra İzmir'e taşınan ve anne olan güzel model, ilk günkü güzelliğinden hiçbir şey kaybetmiş değil.

Tuğçe Kazaz (2001)

Tuğçe Kazaz (2001)

Türkiye'nin 2001 güzeli olan Tuğçe Kazaz, kariyerine oyuncu olarak devam etse de biz onu sık sık din değiştirmesi ve yaptığı sansasyonel açıklamalar ile tanıyoruz. Kendisinin Paris dahil çeşitli ülkelerdeki yarışmalarda da dereceleri var.

Kendisini biraz daha iyi tanımak isterseniz sizi şöyle alabiliriz.

Azra Akın (2002)

Azra Akın (2002)

Azra Akın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzeli olmayı başaran istisnalardan birisi. Kendisi 2002 yılında Miss Turkey'nin yanında Miss World'de de birincilik kazanarak adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Güler yüzü ve sempatik tavırları ile herkesi kendine hayran bırakan Azra Akın, modelliğin yanında oyunculuk da yaptı. Kariyerine çeşitli yapımlarda oyuncu olarak sürdüren ünlü güzel, en son Poyraz Karayel dizisinde yer aldı.

Atakan Koru ile düğününde de ne asaletinden ne de samimiyetinden ödün vermeyerek bir kez daha herkesi kendisine hayran bıraktırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuğba Karaca (2003)

Tuğba Karaca (2003)

Mankenliğe 1999'da başlayan ve 2000 yılında Top Model olmayı başaran Tuğba Karaca 2003 yılında Miss Turkey'de birincilik elde etti. O da kariyerine oyuncu ve sunucu olarak devam etti fakat oyuncu olarak sadece dört yapımda rol alabildi.

Nur Gümüşdoğrayan (2004)

Nur Gümüşdoğrayan (2004)

2004 yılında yakaladığı başarıdan sonra modelliğe ağırlık veren Nur Gümüşdoğrayan, oyunculuk yapmaktan uzak durdu. 'Ben Buradan Atlarım' adlı yarışmaya katılan ünlü güzel, 2014 yılında iş insanı  Sarp İbrahimoğlu ile evlendikten sonra modelliği bıraktı.

Hande Subaşı (2005)

Hande Subaşı (2005)

2005 yılında kazandığı Miss Turkey'den sonra dizi-film sektörüne yönelen Hande Subaşı, çok başarılı projelerde üstlendiği rolleri üstün performans göstererek yer aldı. Gerek güzelliği gerek oyunculuk yeteneği ile kendisi hala gündemimizde yer almayı başarıyor.

Merve Büyüksaraç (2006)

Merve Büyüksaraç (2006)

Merve Büyüksaraç Miss Turkey'de kazandığı başarıdan sonra modelliğinden çok girdiği tartışmalar ve mahkemelik olmaları ile ünlü. Bunlardan birincisi Survivor Ünlüler- Gönüllüler yarışmasından elendikten sonra Acun Ilıcalı ile, ikincisi ise dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımları ile ilgili. Büyüksaraç, yaptığı paylaşımlar nedeniyle yaklaşık bir yıl hapis cezası aldı ancak cezası ertelendi.

Olayın detayları için sizi şöyle alalım.

Selen Soyder (2007)

Selen Soyder (2007)

Modelliğe daha önce başlamış olan Selen Soyder, kazandığı başarının ardından Kanada'ya giderek dil eğitimi aldı. Türkiye'ye dönünce çeşitli dizilerde yer alan ünlü güzel, Lale Devri dizisinin ardından ekranlarda görülmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Leyla Lydia Tuğutlu (2008)

Leyla Lydia Tuğutlu (2008)

Berlin doğumlu Leyla Lydia Tuğutlu, 2008 yılında kazandığı başarının ardından yükselişine kesintisiz devam etti. ES-ES dizisi ile girdiği dizi sektöründe Karadayı, Kiralık Aşk, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Kızım gibi birçok başarılı yapımda yeteneğini sergiledi.

Ebru Şam (2009)

Ebru Şam (2009)

2009 yılında Almanya'dan gelerek birinciliği yakalayan Ebru Şam, başarısını başarılı oyunculuğu ile taçlandırmayı başarabilen modellerden. Özellikle Adanalı ve Doktorlar dizileriyle ünlenen ünlü güzel, 2015 yılında meme kanseri ile mücadele etti.

Gizem Memiç (2010)

Gizem Memiç (2010)

2010 yılında kazandığı birincilikle ünlenen güzel model, Türkiye'de sadece Survivor adlı programda yarışmacı olarak yer aldı. Bunun dışında herhangi bir başarısı görülmedi ve başarısını büyütemedi.

Melisa Aslı Pamuk (2011)

Melisa Aslı Pamuk (2011)

Melisa Aslı Pamuk da kazandığı birincilik ile yarattığı ününü, yeteneği ile büyütmeyi başaranlardan. Henüz 13 yaşında iken Hollanda'da çekilen bir kısa filmde rol alan ünlü güzel, Türkiye'ye döndükten sonra temel oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra ise Kara Sevda ve Çarpışma gibi dizilerde yeteneği ile göz doldurdu.

Açelya Samyeli Danoğlu (2012)

Açelya Samyeli Danoğlu (2012)
televizyongazetesi.com

2012'de kazandığı birinciliğin ardından dizi-film yapımcılarının radarına giren ünlü güzel, Kanıt ve Muhteşem Yüzyıl dizileri ile sektöre giriş yaptı. Düğün Dernek filmlerinde de rol alan Açelya Danoğlu, bir daha ekranlara çıkmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rüveyda Öksüz (2013)

Rüveyda Öksüz (2013)

2013 yılında Miss Turkey'de birinciliğe ulaşan Rüveyda Öksüz, kariyerini başarıyla sürdüremedi. Sadece iki yapımda rol aldı ancak başarıya ulaşamadılar. Sadece ünlü şarkıcı Gökhan Keser ile olan ayrılığı ile gündeme gelmeyi başardı.

Amine Gülşe (2014)

Amine Gülşe (2014)

2014 yılında Miss Turkey'de birinciliğe ulaşan Amine Gülşe, modelliğe ağırlık verirken sadece bir yapımda oyuncu olarak rol aldı. Bugünlerde ise kendisinin adını daha çok ünlü futbolcu Mesut Özil ile olan birlikteliklerinden duyuyoruz.

Ecem Çırpan (2015)

Ecem Çırpan (2015)

Aslında Bursa'da voleybolcu olan ve alt yapılarda milli takıma kadar yükselen Ecem Çırpan, 2015 yılında kazandığı birinciliğin ardından voleybolu bıraktı. Oyunculuk ve modellik yapmak istediğini açıklayan ünlü güzel, gerekli eğitimleri almadan gelen hiçbir oyunculuk teklifini kabul etmeyeceğini her fırsatta belirtiyor.

Buse İskenderoğlu (2016)

Buse İskenderoğlu (2016)

2016 yılında Türkiye Güzeli seçilen Buse İskenderoğlu, gösterdiği başarısının ardından sadece Seda Sayan'ın oğlu Oğulcan Engin ile olan birlikteliği ile gündeme geliyor. Umarız yakında başarılarıyla da gündeme gelebilir.

Aslı Sümen (2017)

Aslı Sümen (2017)

Yakın dönemin en tartışılan birincilerinden biri kendisi. Çünkü düzenlenen gecede taç Itır Esen'e verilse de bir takım sosyal medya paylaşımları nedeniyle unvanı alındı ve Aslı Sümen kraliçe ilan edildi. Kendisi kariyerinin henüz çok başında, bu yüzden bir şey söylemek zor. Umarız uzun ve başarılı bir kariyeri olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şevval Şahin (2018)

Şevval Şahin (2018)

Ve son güzellik kraliçemiz Şevval Şahin. Onun için kariyerinin başlangıcı pek güzel olmadı zira estetik iddiaları, birinciliğine epey gölge düşürdü. Umarız kısa sürede başarılı işlere imza atarak bu durumu unutturur ve kendisine uzun, başarılı bir yol çizer.

Tacının alınmasını bile gündeme getiren estetik tartışması için sizi şöyle alabiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
23
16
14
14
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın