Görüş Bildir
Haberler
Hepsi Birer Başyapıt! Hayranlık Uyandıran Sahneleriyle Hepimizi Büyüleyen Harika Filmler

Hepsi Birer Başyapıt! Hayranlık Uyandıran Sahneleriyle Hepimizi Büyüleyen Harika Filmler

Merhabalar. Film deyince sinematografi dikkat edilmesi gereken en önemli parametrelerden biri olmalıdır. En iyi sinematografi, hikaye anlatımını doğası gereği görsel çekimlerin kaliteli olduğu ve uyumlu olduğu filmlerdir. Bu içerikte olağanüstü sinematografiye sahip en iyi filmleri derledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Moonlight (2016)

1. Moonlight (2016)

Genç bir Afrikalı-Amerikalı adam, çocukluk, ergenlik ve filizlenen yetişkinliğin günlük mücadelelerini yaşarken kimliği ve cinselliği ile boğuşmak zorunda kalır. Miami'nin zor bir mahallesinde hayatta yer alma çabası ve büyüme hikayesi filmde konu edinilir.

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes

2. Gravity (2013)

2. Gravity (2013)

İki astronotun uzaydaki görevleri sırasında uzay gemileri hasar görür. Bu kaza onları uzayda mahsur bıraktıktan sonra hayatta kalmak için birlikte çalışmak zorundadırlar.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

3. Zodiac (2007)

3. Zodiac (2007)

1968 ile 1983 yılları arasında, San Franciscolu bir karikatürist, Kuzey Kaliforniya'yı bir cinayet serisiyle terörize eden kimliği belirsiz bir kişi olan Zodiac Killer'ın izini sürmeye takıntılı amatör bir dedektif olur.

Yönetmen: David Fincher,

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

4. Waves (2019)

4. Waves (2019)

Film, iyi niyetli ama otoriter bir baba tarafından yönetilen bir Afrikalı-Amerikalı bir banliyö ailesinin sevgi, bağışlama ve bir kaybın ardından bir araya gelme yolculuğunun izini duygusal bir şekilde konu alıyor.

Yönetmen: Trey Edward Shults

Oyuncular: Taylor Russell, Kelvin Harrison Jr., Alexa Demie

5. Pan’s Labyrinth (2006)

5. Pan’s Labyrinth (2006)

1944'ün Falangist İspanya'sında, sadist bir ordu subayının kitap düşkünü genç üvey kızı, ürkütücü ama büyüleyici bir fantezi dünyasına kaçar. Genç kız hamile ve hasta annesiyle birlikte yaşamaktadır. Yeni taşındıkları ev, orman içinde bir karakoldur ve evin arka bahçesinde gizemli bir labirent vardır.

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Blade Runner 2049 (2017)

6. Blade Runner 2049 (2017)

Young Blade Runner K'nin uzun süredir saklı kalmış bir sırrı keşfetmesi, onu otuz yıldır kayıp olan eski Blade Runner Rick Deckard'ın izini sürmeye yönlendirir.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas

7. The Great Beauty (2013)

7. The Great Beauty (2013)

Jep Gambardella onlarca yıldır Roma'nın gösterişli gece hayatında baştan çıkarıcıdır, ancak 65. yaş gününden ve geçmişten gelen bir şoktan sonra, Jep geçmişe bakar ve absürt, enfes güzelliğin zamansız bir manzarasını bulur.

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Oyuncular: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli

8. Children of Men (2006)

8. Children of Men (2006)

2027'de, kadınların bir şekilde kısır hale geldiği kaotik bir dünyada, eski bir aktivist mucizevi bir şekilde hamile bir kadının denizdeki bir sığınağa nakledilmesine yardım etmeyi kabul eder.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor

9. La La Land (2016)

9. La La Land (2016)

Los Angeles'ta kariyerlerinde yol alan bir piyanist ve bir aktris, gelecekle ilgili özlemlerini uzlaştırmaya çalışırken birbirlerine aşık olurlar. Her ikisi de sanat düşkünü olan Mia ve Sebastian, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerler.

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt

10. Enter the Void (2009)

10. Enter the Void (2009)

Tokyo'da yaşayan Amerikalı bir uyuşturucu satıcısı, en iyi arkadaşı tarafından ihanete uğrar ve bir uyuşturucu ticaretinde öldürülür. Ruhu, ölümünün yansımalarını görerek yeniden dirilmenin yolunu arar.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

11. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

Çocukluğundan beri Jesse James'i idolleştiren on dokuz yaşındaki Robert Ford, Missouri kanun kaçağının ıslah çetesine katılmak için çok uğraşır, ancak yavaş yavaş haydut liderine içerler. 1881 yılında geçen film, Robert Hansen'in romanından uyarlanmıştır. 

Yönetmen: Andrew Dominik

Oyuncular: Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Shepard

12. Black Swan (2010)

12. Black Swan (2010)

Kendini işine adamış ve yetenekli bir dansçı olan Nina'nın tek tutkusu annesi tarafından ona aşılanan danstır. Bale yönetmeni yeni sezonda Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' yapımındaki başrolü değiştirmek ister. Nina başrolü kazanır ancak kazandıktan sonra akıl sağlığını korumakta zorlanır.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

13. Mudbound (2017)

13. Mudbound (2017)

Jamie ve Ronsel adındaki iki adam, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Mississippi kırsalındaki bir çiftlikte çalışmak için eve dönerler. Ancak burada ırkçılıkla başa çıkmak ve savaştan sonraki hayata uyum sağlamak için mücadele etmek zorunda kalırlar. 

Yönetmen: Dee Rees

Oyuncular: Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke

14. Interstellar (2014)

14. Interstellar (2014)

Yakın bir zaman diliminde bir küf, dünyada tahıl ürünlerinin yok olmasına neden olmuştur. Medeniyet ise gerileyerek tahıl toplumu düzeyine düşmüştür. Filmde bir kaşif ekibi, insanlığın hayatta kalmasını sağlamak için uzaydaki bir solucan deliğinden geçer.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

15. The Grand Budapest Hotel (2014)

15. The Grand Budapest Hotel (2014)

Bir yazar, yaşlanan birinci sınıf bir otelin sahibiyle karşılaşır ve ona, otelin görkemli yıllarında olağanüstü bir kapıcının yanında lobi görevlisi olarak hizmet ettiği ilk yıllarını anlatır. Film Stefan Zweig'ın notlarından esinlenerek uyarlanmıştır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. There Will Be Blood (2007)

16. There Will Be Blood (2007)

Yüzyılın başındaki bir madenciye odaklanan filmde aile, din, nefret, petrol ve çılgınlık hikayesi ele alınır. Daniel, ıssız bir bölgede petrol araması yapan bir patrondur. Hırslı adam petrol bulduğu bölgenin yerel halkından gerekli izinleri almaya çalışır ancak karşısında bir rahip bulur.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Ciarán Hinds

17. Call Me by Your Name (2017)

17. Call Me by Your Name (2017)

1980'lerin İtalya'sında, on yedi yaşındaki Yahudi Amerikalı İtalyan bir genç öğrenci olan Elio ile babasının araştırma görevlisi olarak işe aldığı adam arasında bir aşk filizlenir.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg

18. Dunkirk (2017)

18. Dunkirk (2017)

Film, 2. Dünya Savaşı sırasında Alman ordusu tarafından İngiliz ordusunun Fransa'nın Dunkerque kıyılarında 400 bin askerle sıkışmasını ve bu ordunun, deniz desteğiyle Dunkerque'ten tahliye edilmesini ele alır.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance

19. Fantastic Mr. Fox (2009)

19. Fantastic Mr. Fox (2009)

Fox ailesini beslemek için her akşam üç zengin çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalar. Sinirli çiftçiler tilkiden artık bıkarlar ve onu öldürmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Tilkiyi sonunda yakalarlar ama onlardan daha zeki olan tilki kaçmanın yollarını arar.

Yönetmen: Wes Anderson

Seslendirenler: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray

20. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

20. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Büyük bir derginin fotoğraf bölümünde çalışan Walter, sessiz ve sakin bir hayat yaşar ve birine aşıktır. Hem kendisi hem de bir meslektaşı işini kaybetmek üzereyken Walter, hayal edebileceğinden çok daha sıra dışı bir maceraya atılarak harekete geçer.

Yönetmen: Ben Stiller

Oyuncular: Ben Stiller, Kristen Wiig, Jon Daly

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mad Max: Fury Road (2015)

21. Mad Max: Fury Road (2015)

Kıyamet sonrası bir çorak arazide bir kadın, bir grup kadın mahkûm, psikotik bir şekilde çok ibadet eden biri ve Max adında bir serserinin yardımıyla anavatanını aramak için zalim bir hükümdara isyan eder.

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

22. Hero (2002)

22. Hero (2002)

Eski Çin'de ilk imparatorun hükümdarlığından önce Altı Krallığın içinde muhalif gruplar vardır. Bunlar en güçlü kural koyucu Qin'e suikast düzenlemeyi planlarlar. İsimsiz bir savunma subayı ise Qin Kralı tarafından üç savaşçıyı öldürmekle ilgili olarak çağrılır.

Yönetmen: Yimou Zhang

Oyuncular: Jet Li, Tony Chiu-Wai Leung, Maggie Cheung

23. 2001: A Space Odyssey (1968)

23. 2001: A Space Odyssey (1968)

Ay yüzeyinin altına gömülü gizemli bir yapıyı ortaya çıkardıktan sonra kökenlerini bulmak için Jüpiter'e bir uzay aracı gönderilir. Uzay aracında üç kişi vardır: İki adam ve süper bilgisayar H.A.L. 9000.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester

24. Free Solo (2018)

24. Free Solo (2018)

Alex Honnold, 2307 metre yükseklikteki El Capitan'a tek başına hiçbir emniyet aleti ve ekipman kullanmadan, ücretsiz tırmanan ilk kişi olmaya çalışıyor. Belgeselde Alex'in tırmanışının ardından bu kararı nasıl verdiği de anlatılıyor.

Yönetmen: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

Oyuncular: Alex Honnold, Tommy Caldwell, Jimmy Chin

25. Spirited Away (2001)

25. Spirited Away (2001)

Ailesinin banliyöye taşınması sırasında, 10 yaşındaki somurtkan bir kız tanrılar, cadılar ve ruhlar tarafından yönetilen ve insanların canavarlara dönüştüğü bir dünyada dolaşıyor.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Seslendirenler: Daveigh Chase, Suzanne Pleshette, Miyu Irino

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Roma (2018)

26. Roma (2018)

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Film, 1970'lerin başında Mexico City'de orta sınıf ailenin hizmetçisinin hayatındaki bir yılı anlatıyor.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey

27. Life of Pi (2012)

27. Life of Pi (2012)

Denizdeki bir felaketten kurtulan genç bir adam, destansı bir macera ve keşif yolculuğuna çıkar. Uzaktayken, başka bir kurtulanla beklenmedik bir bağ kurar: Korkunç bir Bengal kaplanı.

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain

28. Avatar (2009)

28. Avatar (2009)

Ay Pandora'ya benzersiz bir görevle gönderilen belden aşağısı felçli bir denizci, emirleri yerine getirmekle evi olduğunu hissettiği dünyayı korumak arasında kalır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

29. Chungking Express (1994)

29. Chungking Express (1994)

İki melankolik Hong Kong polisi aşık olur: Biri yeraltı dünyasından gizemli bir kadın figürüne, diğeri sık sık gittiği bir restoranda güzel ve ruhani bir garsona aşık olur.

Yönetmen: Kar-Wai Wong

Oyuncular: Brigitte Lin, Takeshi Kaneshiro, Tony Chiu-Wai Leung

30. Apocalypse Now (1979)

30. Apocalypse Now (1979)

Vietnam'da görev yapan bir ABD ordusu subayı, kendisini tanrı olarak gören dönek bir Özel Kuvvetler albayını öldürmekle görevlendirilir.

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Mirrormask (2005)

31. Mirrormask (2005)

Karşıt krallıkların fantastik dünyasında yaşayan on beş yaşındaki bir kız gerçek dünyaya kaçmak ister. Ancak kendini karanlıklar aleminde bulur. Krallığı kurtarmak ve eve dönmek için ise efsanevi MirrorMask'ı bulmalıdır.

Yönetmen: Dave McKean

Oyuncular: Stephanie Leonidas, Jason Barry, Rob Brydon

32. The Fountain (2006)

32. The Fountain (2006)

Modern bir bilim insanı olarak Tommy, kanser hastası karısı Izzi'nin hayatını kurtaracak tıbbi atılımı çaresizce arayarak ölümlülükle mücadele ediyordur. Üç farklı zaman diliminde geçen filmde İspanya'da yaşayan adam, ölümsüzlük verdiği inanılan efsanevi bir çeşmeyi arar.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Sean Patrick Thomas

33. The Fall (2006)

33. The Fall (2006)

1920'lerin Los Angeles varoşlarındaki bir hastanede yaralı bir dublör, kolu kırık küçük bir kız olan hasta arkadaşına beş efsanevi kahramanın fantastik hikayesini anlatmaya başlar. Onun parçalanmış ruh hali ve canlı hayal gücü sayesinde, hikaye ilerledikçe kurgu ile gerçek arasındaki çizgi bulanıklaşır.

Yönetmen: Tarsem Singh

Oyuncular: Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell

34. Sunshine (2007)

34. Sunshine (2007)

Uluslararası astronotlardan oluşan bir ekip, 2057'de ölmekte olan Güneş'i bir nükleer fisyon bombasıyla yeniden ateşlemek için tehlikeli bir göreve gönderilir.

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Cillian Murphy, Rose Byrne, Chris Evans

35. The Sacrifice (1986)

35. The Sacrifice (1986)

Üçüncü Dünya Savaşı'nın şafağında, bir adam dünyaya barışı geri getirmenin bir yolunu arar ve karşılığında bir şeyler vermesi gerektiğini anlar.

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

Oyuncular: Erland Josephson, Susan Fleetwood, Allan Edwall

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz görsel açıdan şov olan bu filmlerden hangilerini izlediniz? Yorumlarda buluşalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Realturco33

Evet bir çoğu baya iyi, hatta tekrar izlediğinde farklı tatlar alabiliyorsun. Favorim nolan