Görüş Bildir
Haberler
Healthyish ve Babe Actiwear'le Fail Olan Şeyma Subaşı'nın Dünden Bugüne Girişimcilik Yolculuğunu İnceliyoruz

Healthyish ve Babe Actiwear'le Fail Olan Şeyma Subaşı'nın Dünden Bugüne Girişimcilik Yolculuğunu İnceliyoruz

02.07.2022 - 14:26

2 Temmuz 1990 yılında Samsun'da dünyaya gelen Şeyma Subaşı, iş hayatındaki başarılarından çok özel hayatı ile gündeme geldi. Moda tasarımı programında İstanbul Aydın Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamlayan Subaşı'nın TV yapımcısı ve sunucusu Acun Ilıcalı ile tanıştıktan sonra yıldızı parladı. Ardından arka arkaya girişimler kuran Subaşı, ne yazık ki hiçbir işte tutunamadı. Gelin, Acun Ilıcalı ile birlikte olduktan sonra dünyası değişen Şeyma Subaşı'nın dünden bugüne başarısız girişimlerini inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Subaşı'nın aşk hayatına bakalım.

Önce Subaşı'nın aşk hayatına bakalım.

Subaşı, olaylı özel hayatı ile sürekli gündemde. Acun Ilıcalı'dan sonra ismi Alican Ulusoy'la anılan Subaşı, daha sonra uzun bir süre boyunca İtalyan DJ Guido Senia ile aşk yaşadı. Şeyma, sevgilisiyle vakit geçirmek için o dönemde kızı Melisa'nın velayetini Acun'a bıraktı. Daha sonra Meedo olarak tanıdığımız Mısırlı Mohammed Alsaloussi'yle yaşadığı büyük aşkın ardından ikili yollarını ayırdı. Son dönemlerde ise bir ara Hakan Sabancı'yla flörtleştiği gündeme gelen Subaşı'nın Arzu Sabancı'yla pek anlaşamadığı söyleniyor.

Moda tasarımcısı, model ve iş kadını.

Moda tasarımcısı, model ve iş kadını.

Subaşı, eski eşi Acun Ilıcalı'nın 'Yok Böyle Dans' isimli televizyon programında baş modacı olarak görev aldı. 2008 Miss Turkey yarışmasına katıldı ve o dönemden bu yana modayla iç içe olan yaşamını sürdürdü. Subaşı, 2014 yılında kendi markasını kurdu.

"Sadece Şeyma"yı kaleme aldı.

"Sadece Şeyma"yı kaleme aldı.

Subaşı, Ilıcalı ile boşandıktan sonra kendisini bu sayede tanıyanlara aslında normal bir yaşama sahip normal bir ailenin çocuğu olduğunu anlattığı 'Sadece Şeyma' isimli kitabı yazdı. Bu kitapta özel yaşamına yer vermesinin yanı sıra kendi mantra'larını ve düşünce yapılarını şekillendiren kişisel gelişim ilkeleri de göze çarpıyor.

Sağlıklı yaşam kafesi açtı ama kafeyi kapatmak zorunda kaldı.

Sağlıklı yaşam kafesi açtı ama kafeyi kapatmak zorunda kaldı.

2018 yılının Eylül ayında eski eşi Acun Ilıcalı ile Healthyish isimli sağlıklı yaşam kafesini açtı fakat iki yıl sonra kafeyi kapattı. Kafenin müşteri çekme sebebinin Bebek'in en güzel, işlek noktalarından birinde olmasını söyleyen Subaşı; bu nedenle kirasının da bir o kadar yüksek olduğunu, ayda 80.000 TL kira verdiğini söyledi. 'Sadece Şeyma' isimli kitabında kafeyi kapatma kararı almasının ardında müşterilerin yalnızca onu gördüğünde geldiğinden, çalışanların enerjilerinin ancak kendisi kafedeyken yükseldiğinden ve müşterilerin sadece 20 TL'lik bir smoothie alıp saatlerce masaları işgal ettiklerinden bahsetti. Subaşı, sıklıkla yurt dışına çıktığı ve başka bir hayatı olduğu için sadece bir kafe sahibi kimliğiyle kafeyi ayakta tutamayacağını düşündü ve kapatma kararı aldı.

IT-IS-OK isimli bir uygulama çıkardı.

IT-IS-OK isimli bir uygulama çıkardı.

Subaşı, 2017 yılında Ilıcalı iş birliğinde It-Is Ok adında bir uygulama çıkardı. Sadece Android cihazlara indirilebilen aplikasyon, kullanıcıların giyim tarzlarını paylaşmasına izin veren bir tür sosyal medya uygulamasıydı. Kullanıcıların hem profesyonellerden hem çeşitli kullanıcılardan moda tavsiyesi almasını sağlayan uygulama, Acun İnternet tarafından geliştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Babe Actiwear ile büyük tartışma konusu oldu.

Babe Actiwear ile büyük tartışma konusu oldu.

Şeyma Subaşı, 2020 yılında Babe Actiwear isimli giyim markasını kurdu. Marka; mayokini, sütyen, şort, tayt gibi yaz ürünlerini satışa sunuyor. Subaşı'nın Babe Activewear hakkında çok heyecanlanması ve epey PR yapmasına rağmen marka piyasaya çok tutunamadı. Satışlarını hâlen sürdüren markanın akıbetinin ne olacağı merak konusu.

İki marka arasındaki benzerlik çok konuşuldu!

İki marka arasındaki benzerlik çok konuşuldu!

BabeActivewear'ın ürünlerinin tasarımlarındaki orijinallik ve özgünlük de ayrı bir tartışma konusu hâline geldi. 'Same' isimli markanın mayokinisiyle benzer zebra desenleri ve omuz detayları olan model, Subaşı'nın moda tasarımı bilgisini sorgulattı. Subaşı'nın esinlenmekten bir tık öteye geçmesi akıllarda soru işareti yaratıyor.

Instagrammer, YouTuber ve sosyal medya fenomeni olma konusunda ise başarılı.

Instagrammer, YouTuber ve sosyal medya fenomeni olma konusunda ise başarılı.

Instagram'da 3.1 milyon takipçisi olan Subaşı, Ekim 2019’da bir YouTube kanalı açtı ve YouTube'da da yaklaşık 137 bin abone edindi. Subaşı, 2018 yılında 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi YouTuber/Instagrammer' kategorisine aday oldu. YouTube kariyerine birkaç yıl öncesinde olduğu kadar aktif olarak devam etmese de Instagram'da düzenli olarak paylaşımlar yapıyor.

Oyunu geçmek için tüm tuşlara aynı anda basıyor: Just You Do You

Oyunu geçmek için tüm tuşlara aynı anda basıyor: Just You Do You

Partnerleriyle yaptığı iş birlikleriyle gündeme gelen Subaşı'nın Mohammed Alsaloussi'nin sponsorluğunda kuracağı markası 'You Do You' adına bir Instagram hesabı bulunuyordu. fakat ikili yollarını ayırdıktan sonra '@just.youdoyou' hesabı aktifliğini yitirdi, hesaptaki gönderiler silindi. Kullanıcılar tıpkı ilişkileri gibi projenin de rafa kalktığını düşündü.

Self-made kişisel gelişim gurusu: You Do You

Self-made kişisel gelişim gurusu: You Do You

Fakat son günlerde Subaşı'nın aktif olarak kullandığı bir Instagram hesabı daha var. İsmi '@youdoyou' ve hesaptan 'You Do You' isimli ürünler paylaşmaya başlandı. Subaşı'nın Meedo ile çıktığı yola kendisinin devam edip etmediği veya eski sevgilisiyle sadece iş arkadaşı olup olmayacağı hâlâ kafalarda soru işareti yaratıyor. Subaşı'nın bu seferki iş girişiminin başarılı olup olmayacağını zamanla göreceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
7
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uyuşuk adam

Bir de Onedio adlı sitede yürüttüğü başarılı bir reklam anlaşması var onu unutmuşsunuz...

..

Şeyma nin haber ajanslarına haber sitelerine onedio gibi platformlara haber yapılması icin acaba ne kadar para veriyor?

Rick

Fail diye reklam mı olur aq