Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Hava Yağmurlu mu? Meteoroloji'den Sarı Kodlu Uyarı...

Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Hava Yağmurlu mu? Meteoroloji'den Sarı Kodlu Uyarı...

Müge Kakşi
04.03.2022 - 22:23

Geçtiğimiz ay başında tüm yurdu erkisi altına alan kar yağışı Şubat sonuna doğru yerini sıcak havaya bırakmıştı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde havalar ısınırken vatandaş güneşin keyfini çıkardı. Mart ayına girmemizle soğuk havalar tekrardan etkisini göstermeye başladı. Yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı devam ederken Meteoroloji yağmur için sarı kodlu uyarı verdi. Peki hafta sonu yağmur var mı? Hava nasıl olacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mart ayının ilk haftasında yurt genelinde soğuk havalar etkisini gösteriyor. Bazı illerde yoğun kar yağışı görülürken özellikle Marmara Bölgesi'nde kara bulutlar geziniyor. Hafta sonunun gelmesiyle vatandaşlar havanın nasıl olacağını merak ediyor. Peki hafta sonu hava nasıl olacak? Havalar ısınacak mı? İşte Meteoroloji'den yapılan hava tahmini ve uyarılar...

Hava Nasıl Olacak?

Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz kıyıları (Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya dışında), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Edirne, Çanakkale ve Denizli çevreleri ile Antalya’nın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Rize, Artvin, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı, zamanla Marmara'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller

Sarı Kodlu Uyarı Yapılan İller

Artvin, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Rize, Trabzon illeri için Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı yapıldı.

Yağış Uyarısı Yapılan İller

Yağışların; Rize, Artvin, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Cumartesi, Pazar Kar Beklenen İller

Cumartesi, Pazar Kar Beklenen İller

Cumartesi Kar Beklenen İller

Kırklareli, Karabük, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Burdur, Van, Hakkari

Pazar Kar Beklenen İller

Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Kırşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın