Görüş Bildir
Haberler
Hacı Sabancı Boşuna Çırağan Sarayı'nda Düğün Yapmamış: Sabancı Ailesi 4 Ayda Tam 8 Milyar TL Kazanmış

Hacı Sabancı Boşuna Çırağan Sarayı'nda Düğün Yapmamış: Sabancı Ailesi 4 Ayda Tam 8 Milyar TL Kazanmış

02.07.2022 - 12:11

Hem magazin dünyasında hem iş dünyasında adını sıkça duyuran Sabancı ailesi, Türkiye'nin en zenginleri listesinde ilk 5'te yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Çırağan Sarayı'nda görkemli bir düğünle dünyaevine giren Hacı Sabancı ve Nazlı Kayı'nın düğünü, sosyal medyayı salladı. Çırağan Sarayı'nda düğün yapacak kadar mal varlığı olan ailenin ne kadar kazancı ve ne kadar zengin olduğuna birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk adımı atan Hacı Ömer Sabancı.

İlk adımı atan Hacı Ömer Sabancı.

Kayseri'de 1906 yılında doğan Hacı Ömer Sabancı, babasının vefatından sonra bir iş bulma umuduyla Adana'ya gidip orada pamuk işçisi olarak işe başlamış. Pamuk işçiliğinden müteahhitliğe ve oradan pamuk ticaretine geçiş yapan Hacı Ömer, başarılarına başarı katarak şimdilerde adını sık sık duyduğumuz Akbank ve Teknosa'yı kurmuş. Adanalı Kayserililer Bankası'nın yani Akbank'ın adının nereden geldiğini böylece anlamış olduk. İş hayatındaki başarılarının yanında özellikle öğrencilere çok faydası dokunmuş. Öğrencilere destek sağlayan vakıflar ve yurtlar sayesinde bugün kendisine teşekkür eden binlerce öğrenci olmuş. Bu kadar başarının getirisi olarak daha sonra tabii ki Sabancı Holding kurulmuş.

Sabancı Holding'in doğuşu.

Sabancı Holding'in doğuşu.

Sabancı Holding, 1967 yılında Hacı Ömer Sabancı tarafından Adana'da kuruldu. Bu şirketin 2020 yılı itibariyle 14 ülkede, 60 bin çalışana sahip olduğu biliniyor. Sabancı Holding; bankacılıktan yapı malzemesi ticaretine, perakendeden finansal hizmetlere kadar birçok alanda istihdam sağlıyor ve Türkiye'nin adını yurt dışına duyuruyor. Başta Adana'da kurulmuş olsa da şirketin genel merkezi, çoğu işin yürüdüğü şehir olan İstanbul'da bulunuyor şu an. Sabancı Holding'in 2020 yılı açıklamasına göre net geliri 4.76 milyar ₺. Holding'in genel müdür koltuğunda Cenk Alper ve yönetim kurulu başkanlığında ise Güler Sabancı bulunuyor.

Soyağacı epey kalabalık.

Soyağacı epey kalabalık.

Köklü bir aile olduğundan dolayı çoluk çocuk sayısı epey fazla. 1928 yılında Sadıka Hanım ile evlenen Hacı Ömer Sabancı'nın 6 erkek evladı dünyaya geldi. Çocuklarını da arkasına alan Hacı Ömer Sabancı'nın adı yayıldıkça yayıldı. Aile; altı erkeğin evlilikleri, torunlar derken büyüdü de büyüdü. Aile üyeleri, tüm Türkiye'nin kendilerinden bahsedecekleri işler yaptı. Birlikte üstlendikleri bu işler sayesinde kazançları çoğaldı.

Sabancı Holding'in yaptıkları akıl almıyor.

Sabancı Holding'in yaptıkları akıl almıyor.

Sabancı Holding'in bünyesinde bulunan farklı firmalar, saymakla bitmez neredeyse. Sitesinde belirtilene göre sanayi, banka, perakende, finansal hizmetler, enerji, yapı malzemeleri, sosyo-kültürel hizmetler ve diğer olmak üzere; Sabancı Holding'in ilgilendiği sekiz adet alan bulunuyor. Sadece sanayi alanında 4 farklı isme sahipler. Otomotiv üretiminden sigorta şirketlerine kadar farklı sektörlerde çalışma imkânı sağlıyorlar. Haziran ayının başında yurt dışında bir siber güvenlik şirketi aldığını duyuran Sabancı Holding'in, bu satın alım için 30.5 milyon dolarlık bir ödeme yaptığı söyleniyor. Ayrıca yine geçtiğimiz günlerde Sabancı Ventures'ın, dijital sağlık alanında yatırım yaptığı biliniyor. Bu satın alım ile toplam 1 milyon dolarlık yatırım yaparak yurt dışındaki piyasalarda çoklu kronik hastalık yönetimi platformunu genişletmeyi hedefliyorlar.

Tasarruftan elde ettiklerini yatırım olarak kullanıyorlar.

Tasarruftan elde ettiklerini yatırım olarak kullanıyorlar.

2020 yılında patlak veren pandemiden sonra Sabancı Holding, uzaktan çalışmayı kalıcı hâle getireceğini duyurmuştu. Böylece çalışma sürecinin %75'inin tamamen uzaktan veya karma bir şekilde yürümesine karar verilmiş. Bunun yanında, iki yıl boyunca devam eden çalışma modeline maddi destek sağlanacağını bildirmişler. İnsan Kaynakları Grup Başkanı Hakan Timur, bu çalışma modelinde kullanılması için sağlanacak miktarın 200 milyon ₺ civarında olacağını söylemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsimleri haberlerden eksik olmuyor.

İsimleri haberlerden eksik olmuyor.

62 bin çalışanının %31'i kadın çalışan ve %37'si kadın yönetici olan Sabancı Holding, kadın istihdamına önem veren sayılı şirketlerden biri. Yönetim kurulu başkanı olarak Güler Sabancı'nın olması da gözlerimizi yaşartıyor. Sabancı Holding'e bağlı TEKNOSA'nın genel müdürü Sitare Sezgin, adını 'ilk' listelerine yazdıran başarılı kadınlarımızdan. Sitare Sezgin'in, dünyanın en büyük elektronik satın alma grubu Euronics'in ilk ve tek kadın yönetim kurulu üyesi olduğu biliniyor.

Gelelim Sabancı Holding'in toplam servetine...

Gelelim Sabancı Holding'in toplam servetine...

2022 yılının ortalarına gelmişken Sabancı Holding'in toplam gelirlerine, kazancına ve servetlerine bir göz atalım. Sabancı Holding'in ilk çeyrekteki toplam geliri 8 milyar 251 milyon lira. Sanayi grubundaki ihracat gelirleri, geçen yıla göre dolar bazında %24 arttığı biliniyor. Ayrıca Cenk Alper, 2022 yılında şimdiye kadar 5 büyük satın alma gerçekleştirdiklerini söylüyor. Yapılan harcamalar çok olsa da Sabancı Holding'in kazancı epey fazla oluyor belli ki. Sadece bu sayıları okuyup düşününce bile insanın aklı almıyor. Böylelikle Hacı Sabancı'nın Çırağan Sarayı'nda nasıl düğün yaptığı belli oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
19
11
9
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mesim Ural

Neredeyse Bütün Yöneticilerden Bahsedilmiş ama nedense Sabancı'yı Sabancı yapan Sakıp Sabancı'dan hiç bahsedilmemiş. Çok ayıp olmuş Sakıp ağaya böyle düşünen... Devamını Gör

.......

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Trabuzeni

Pamuk işçiliğinden Müteahhitliğe artık arada ne olduysa

Osman Elmallı

Her sektöre pandik atmışlar ülkeyi sömürüyorlar