Görüş Bildir
Haberler
Arabalar Gerçekten Yakılıyormuş! Setlerde Çalışan Bir TikTok Kullanıcısının Anlattığı Kamera Arkası İtirafları

Arabalar Gerçekten Yakılıyormuş! Setlerde Çalışan Bir TikTok Kullanıcısının Anlattığı Kamera Arkası İtirafları

12.06.2022 - 07:58

Kamera önünde olan kişilerin gerçek hayatlarını hep merak ediyoruz. Oyuncuların kişisel hayatları, genellikle magazin gündeminden düşmüyor. Kamera önünden ziyade kamera arkasının gizemli ve büyülü dünyası, neredeyse herkesin ilgisini çekiyor. Kamera arkasında neler yaşandığını, işlerin nasıl yürüdüğünü, çekimlerin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Setlerde çalışan bir TikTok kullanıcısı, kamera arkasına dair sis bulutlarını ortadan kaldıracak sorulara yanıt verdi. Gelin, hep birlikte bu yanıtları inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Set aşkları.

Set aşkları.

Kamera arkasındaki en çok merak edilen konuların başında set aşkları geliyor. Bir takipçisinin 'Setteki aşklar nasıl karşılanıyor?' sorusu üzere Yener Yalçın, 'Setteki aşklar, teknik ekip arasında ise çifte kumrular gibi sette takılıyor.' cevabını veriyor. Setteki aşkların ilk aşamalarda saklandığını da belirtiyor. İster kamera arkasında çalışanlar ister kamera önünde çalışanlar olsun sanıyoruz ki bu işin olayı, ilişkiyi en başta saklamak!

Telefon sahneleri.

Telefon sahneleri.

Başka bir kullanıcı da telefon konuşması sahnelerinde oyuncuların gerçekten telefonla konuşup konuşmadığını merak etmiş. Yener Yalçın, oyuncuların o anda gerçekten telefonla konuşmadığını belirtmiş.

Sahnede çalan müziği oyuncular duyabiliyor mu?

Sahnede çalan müziği oyuncular duyabiliyor mu?

Enteresan sorular peşi sıra geliyor. Yener Yalçın'ın takipçilerinden biri, dizilerde çalan müziğin çekim esnasında oyuncular tarafından duyulup duyulmadığını sormuş. Yener Yalçın, müziğin duyulmadığını ancak romantik sahne çekildiği için dizide kullanılmayan herhangi bir müziğin açıldığını ekliyor. E oyuncuların role girmesi lazım, ambiyans şart tabii!

Yurt dışı çekimleri gerçek mi?

Yurt dışı çekimleri gerçek mi?

Bir takipçinin aklına çekimler için gerçekten yurt dışına gidilip gidilmediği sorusu takılmış. Yener Yalçın bazı durumlarda gidildiğini bazen de gidilmediğini söylüyor. Gerekli durumlarda küçük ekipler şeklinde yurt dışına gidiliyormuş. Yani ekibin tamamı yurt dışına gitmiyormuş. Yalçın konuyla ilgili Getir'in son Amerika reklamı için ABD'ye gidildiği örneğini vermiş. Peki, yurt dışına gidilmediğinde ne oluyor? Tabii ki İstanbul'daki greenbox stüdyolarının yolu tutuluyormuş.

Koşun, kan formülü veriyoruz!

Koşun, kan formülü veriyoruz!

Dizi ve filmlerdeki kanın nasıl yaptığını merak etmek neredeyse ana soru hâline geldi. Nerede bir yapımcı görsek bu soruyu soruyoruz. Tabii aynı soru Yener Yalçın'a da sorulmuş ve arttırılmış: 'Yoksa hayvan kanı mı?'. Yalçın, kesinlikle hayvan kanı olmadığını söylüyor ve setlerde kullanılan kanın formülünü veriyor: şerbet, gıda boyası, su ve glikoz şurubu. Formülü tamamlayan gizli maddeyi ise söylemiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlayan veya yanan arabalar gerçek mi?

Patlayan veya yanan arabalar gerçek mi?

Söz konusu dizi veya film çekimi olunca patlamaların, çatlamaların gerçek olup olmadığını merak ediyoruz. Bir kullanıcı 'Patlayan veya yanan arabalar gerçek mi?' sorusunu sormuş. Yener Yalçın, patlayan arabaların gerçek olduğunu söylüyor. Onun söylediğine göre aracın motoru alınıyor, yakıtı boşaltıyor ve sonrasında patlatılıyormuş. Hatta bu tarz bir sahne ilgili kısa bir anısına değiniyor: Aracın motoru alınmış fakat yakıtı boşaltılmadan sahne gereği araç denize atılmış. Aracın yakıtı boşaltılmadığı için denizin üzeri ne yazık ki mazot olmuş!

Vurulma sahneleri.

Vurulma sahneleri.

Üzerinde en fazla tartışılan, gerçekçi olup olmadığı sorgulanan sahnelerin başında vurulma sahneleri yer alıyor. Peki, vurulma sahneleri nasıl çekiliyor, oyuncunun üzerinde nasıl patlama oluyor? Yener Yalçın bu sorulara şöyle yanıt vermiş: 'Öncelikle oyuncuların üzerine demir levhalar konuluyor. Bu levhalara üzerinde minik kan torbaları bulunan küçük fünyeler yerleştiriliyor. Sahnede silahın tetiğine basıldığında fünyeler uzaktan patlatılıyor. Oyuncu patlamanın olduğunu hissetmiyor bile... Elbette bu düzenek işin teknisyenleri tarafından kuruluyor ve patlama yapılıyor. Gerçek olması için de zamanlamanın tutturulması büyük önem kazanıyor.'

Çılgın kalabalık arasında çekim yapmak.

Çılgın kalabalık arasında çekim yapmak.

Yener Yalçın'ın takipçilerinden biri, yoldan geçen insanların kameraya bakıp bakmadığını merak ederek kalabalıkta nasıl çekim yapıldığını sormuş. Cevap ise sizleri şaşırtmayacak türden. Yener Yalçın, insanların kameranın içine içine baktığını söylüyor. Tabii fazlasını isteyip muhteşem oyunculuğunu sergilemeye çalışanlar da oluyormuş. Çekim ekibi önlem için kayda giren herkesten 'Görünmemde sakınca yoktur.' minvalinde imza alıyormuş. Aksi hâlde vatandaşların 'Benden izinsiz görüntümü çektiler.' diyerek sorun çıkarma ihtimali varmış. Tabii, eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın