Görüş Bildir
Haberler
Güç Yüzükleri Galadriel'i Yanlış Anlatmış! Yüzüklerin Efendisi Evreninin Gerçek Gözü Kara Kadınlarıyla Tanışın

Güç Yüzükleri Galadriel'i Yanlış Anlatmış! Yüzüklerin Efendisi Evreninin Gerçek Gözü Kara Kadınlarıyla Tanışın

27.10.2022 - 08:33

Kitap ve filmlerde rastladığımız güçlü, cesur kadın karakterlere hayran olduğumuz doğru. Korkusuz ve yürekli tavırlarıyla her kesimin kalbini çelen bu güçlü karakterler, ekran başındaki izleyicilere büyük bir seyir zevki yaşatıyor. Sevilen film serisi Yüzüklerin Efendisi'nde ise cesur kadın karakterler bir hayli fazla! Gelin, Yüzüklerin Efendisi evreninin gözü kara kadın kahramanlarını daha yakından tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldızların yaratıcısı: Varda

Yıldızların yaratıcısı: Varda

Yıldızların hanımı, en parlak ve en ışıltılı anlamlarına gelen Varda; yıldızları yaratan kişi olduğu için Elf'ler tarafından oldukça sevilir. Taniquetil'de kocası Manwé ile yaşar. Varda'nın diğer isimleri Elbereth, Elentâri, Tintalle ve Gilthoniel olarak bilinir. Varda gücünü ve mutluluğunu ışıktan alır. Dünya'nın yaratılacağı zaman yeryüzünü şekillendirmek için görevlendirilmiş kudretli ruhani varlıklar bulunur. İşte bu ruhani varlıklardan birisi de Varda. Güzel Varda, Dünya'ya ışığı ve parlaklığı getirdi ve evrenin şekillenmesine katkı sağladı. Gökyüzünü yıldızlarla kapladı ve parlaklık verdi. Bu sayede Elf'ler gökyüzüne baktığında ışığı görebilecekti.

Kıvılcımlanan parlaklık: Idril Celebrindal

Kıvılcımlanan parlaklık: Idril Celebrindal

Idril kıvılcımlanan parlaklık, Celebrindal ise gümüş ayak anlamına gelir. Tuor ile evli olan Idril, Earendil'in annesi ve aynı zamanda Elenwe ve Turgon’un kızı olarak bilinir. Maeglin eskiden Idril'e körkütük âşıktı ancak Idril bu aşkı uygun bulmadı. Çünkü Maeglin ile kuzenlerdi. Bir insanla evlenen ikinci Elf, Idril oldu. İlk çift ise Beren ve Luthien.

Soylu Elf: Aredhel

Soylu Elf: Aredhel

Aredhel, soylu Elf anlamına gelir. Galadriel ile kuzen olan Aredhel ayrıca Gondolin kralı Turgon’un da kız kardeşi. Kara Elf Eöl tarafından kendisine büyü yapıldı ve bu şekilde Eöl'e bağlandı. Oğlu Maeglin’in hayatını kurtarmak isteyen Aredhel, kendi canından oldu. Oğlu Maeglin ise Gondolin’in düşmesine neden oldu.

Çiçeklerin kızı: Luthien Tinivuel

Çiçeklerin kızı: Luthien Tinivuel

Çiçeklerin kızı anlamına gelen Luthien'in gelmiş geçmiş en adil kadın olarak anıldığı söyleniyor. Güzeller güzeli Luthien, aynı zamanda şarkı söyleyerek herkesin uykuya damlasını da sağlıyordu. Thingol ve Maia Melian'ın tek kızı olan Luthien, ölümsüz olmaktan vazgeçerek ölümlü biriyle yani bir insanla evlendi. Söylenilenlere göre Beren, Luthien'i dans ederken gördü ve ona ilk görüşte âşık oldu. Beren'in bu aşk için zorlu bir mücadele içine girmesi gerekti. Aşkını kanıtlaması için Morgoth'un demir tacından bir silmaril alması istendi. Luthien'in Beren ile evliliğinden Dior adında bir çocuğu oldu.

Sevgili hediye: Melian

Sevgili hediye: Melian

Luthien’in annesi olan Melian'nın isminin anlamı, sevgili hediye. Tıpkı Varda gibi yeryüzünü şekillendirmek için görevlendirilmiş kudretli ruhlardan bir tanesiydi. Kocası Elf kralı Thingol ile Doriath krallığında yaşadı. Onun kadar etkileyici şarkı söyleyen ve bilge bir kadın daha yoktu. Melian'ın soyu, kızı Luthien’in bir insanla evlenmesinden ötürü yarı Elf yarı insan olarak ikiye ayrıldı ve ırkları bozuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En parlak olan: Tar-Ancalime

En parlak olan: Tar-Ancalime

Güzelliği dillere destan Tar-Ancalime, Numenor’un taç giymiş ilk kadın hükümdarı unvanını taşıyor. Ancalime, 19 yaşında varis oldu. Elros'u saymazsak en uzun hükümdarlık yapan yöneticiydi. Anne ve babasının mutsuz evlilikleri vardı. Annesi onu yetiştirirken erkeklerden nefret ettiği ve öfke duyduğu için Ancalime'ı da bu şekilde yetiştirdi. Erkeklerin onların yaşadığı bölgeye girmeleri dahi yasaklanmıştı.

Işığın leydisi: Galadriel

Işığın leydisi: Galadriel

'Işığın ve Ormanın Leydisi' olarak anılan Galadriel, üç güç yüzüğünden Nenya'nın koruyucusuydu. Su yüzüğü Nenya yok edildiği için gücünü ne yazık ki kaybetti. Galadriel, Lord Celeborn ile evliydi. En güçlü ve bilgili kadındı. Oldukça gururlu olarak bilinen altın saçlı kraliçe, aynı zamanda en uzun Elf kadını. Boyu, 1.93 cm olarak geçiyor. Arwen'in anneannesi olan Galadriel'in beyaz renge karşı vazgeçilmez bir tutkusu olduğu için bu güçlü kadın, yalnızca beyaz giyiniyor.

Akşam yıldızı: Arwen Undomiel

Akşam yıldızı: Arwen Undomiel

Arwen ismi soylu kız anlamına gelirken unvanı olan Undomiel, akşam yıldızı manasını taşır. Elrond ve Celebrian'ın kızları olan Arwen, aynı zamanda yarı Elf. Babası ve erkek kardeşleri gibi o da ölümlülük ya da ölümsüzlük kararını verebiliyordu. Arwen, âşık olduğu kocası Aragorn için ölümlü olmayı seçti ve Aragorn ile evlendi. Luthien ile aşırı benzedikleri söyleniyor.

At âşığı: Eowyn

At âşığı: Eowyn

At âşığı anlamına gelen Eowyn, Eomer'in kız kardeşiydi. Yüzük Savaşı'nın ardından Faramir ile aralarında büyük bir aşk doğdu. Aşklarını evlilikle taçlandıran çiftin Elboron isminde oğulları var. 'Rohan'ın Beyaz Leydisi' olarak tanınan Eowyn, hiç kimsenin kendisini öldürmeye gücünün yetmeyeceğine inanan Cadı Kral'ı öldürdü. Böylece cesaretiyle adından söz ettirmeyi başardı ve insanlara öncülük etti.

İnsan yürekli: Emeldir

İnsan yürekli: Emeldir

Beren'in annesi Emeldir, Beor hanedanında insan yürekli olarak anılır. Aynı hanedan üyesi olan Barahir ile dünyaevine giren Emeldir'in bu evlilikten Beren isimli oğlu var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldız köpüğü - Elwing

Yıldız köpüğü - Elwing

Elwing ismi, yıldız köpüğü anlamına gelir. Yarı Elf olan Elwing, denizci Earendil ile evliydi ve Dior ile Nimloth'un tek kızlarıydı. Kuşlarla konuşabilen güzelin Vala Ulmo sayesinde beyaz bir kuşa dönüştüğü de söyleniyor.

Gelelim Güç Yüzükleri dizisinin kadın kahramanlarına!

Şifacı Bronwyn

Şifacı Bronwyn

Halktan ve sıradan biri gibi gözüken Bronwyn, aslında çok cesaretli ve oldukça akıllı bir kadın. Dul kalan Bronwyn'in Theo isminde bir oğlu var. Şifacı olan kadının yaşadığı köyde Elfler bekçi olarak görev yapıyor. Arondir isminde köyü koruyan Elf bekçisi ile aralarında bir aşk doğmaya başlıyor. Ancak Elf'lere karşı olan ön yargıdan dolayı hislerini uzun süre gizli tutmayı tercih ediyor.

Kuzey Ordu Kumandanı: Galadriel

Kuzey Ordu Kumandanı: Galadriel

Galadriel'i filmde ışıl ışıl ve olgun bir karakterde görsek de dizide oldukça mücadeleci ve lider ruhlu bir Elf olarak karşımıza çıkıyor. Savaşçı Elf'imiz, başarılı bir lider olarak görülüyor. Kuzey ordularına kumandanlık görevini üstlenen Galadriel, Sauron'un peşini bırakmıyor.

Cüce diyarının prensesi: Disa

Cüce diyarının prensesi: Disa

Prens IV. Durin ile evlenen Disa, dizinin en güçlü karakterlerinden bir tanesi. Eşini her konuda destekleyen ve ona itaat eden, aynı zamanda mithril madenini bulan cüce prenses, iyi kalpliliği ile tanınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Naip Kraliçesi: Tar Miriel

Naip Kraliçesi: Tar Miriel

'Naip Kraliçesi' unvanına sahip Tar-Miriel, Numenor'un 24. kralı olan Ar-Inziladun'un kızı. Ülkesi için oldukça güç kararlar alan kraliçe; dışarıdan bakıldığında bencil biri gibi sanılsa da ülkesi için aldığı her kararda ılımlı, cesaretli ve lider vasıflarını taşıyor. Kraliçe dizide oldukça sevilen güçlü kadınlardan bir tanesi.

Isildur'un kız kardeşi: Earien

Isildur'un kız kardeşi: Earien

Normalde Yüzüklerin Efendisi kitabında ya da filminde Earien diye bir karakter yok. Ancak Earien, Güç Yüzükleri dizisinde karşımıza Isildur’un kız kardeşi olarak çıkıyor. Elendil'in kızı olan Earien'in dik başlı ve hırslı bir karakter olduğunu görüyoruz. Numenor'da yaşam süren Earien, ailesiyle çoğu zaman aynı fikri paylaşmıyor ve hem babası hem ağabeyi ile zaman zaman zıt düşüyor.

Gezgin Kılayaklı kabilesinden: Nori Brandyfoot ve Poppy

Gezgin Kılayaklı kabilesinden: Nori Brandyfoot ve Poppy

Gezgin Kılayaklı'lara mensup Nori Brandyfoot ve onun çok sevdiği yakın dostu Poppy, oldukça macera ruhlu karaktere sahipler. Romantik, hayal kurmaktan kendini alıkoymayan, çılgın Nori'nin Frodo ile akraba olup olmadığı merak konusu. Biricik dostu Poppy ise oldukça sadık ve neşeli bir kız. Ailesini kaybettiği için aynı zamanda buruk biri. Yürekleri ayaklarından büyük Kılayaklı mensubu kızlar, bir arayışta oldukları için karşısına çıkan fırsatları kaçırmıyorlar ve maceraya balıklama atlıyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
3
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın