Görüş Bildir
Haberler
Grand Theft Auto 6'da Birden Fazla Oynanabilir Karakter Olması İçin 10 Neden

Grand Theft Auto 6'da Birden Fazla Oynanabilir Karakter Olması İçin 10 Neden

Grand Theft Auto V, seride birden fazla oynanabilir karakter içeren ilk oyun olmuştu. Trevor, Michael ve Franklin arasındaki farklılıklar ise bu üçlünün etkileşimini oldukça eğlenceli kılmıştı.

Rockstar'ın bu karakter konseptini Grand Theft Auto 6'da devam edip ettirmeyeceği henüz kesin değil. Fakat birden fazla oynanabilir karakterin olmasının getirdiği faydalar dikkatimizi çekiyor. Gelin bunlardan 10 tanesine göz atalım.

Kaynak: https://gamerant.com/grand-theft-auto...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Farklı özel yetenekler:

1. Farklı özel yetenekler:

Grand Theft Auto V'teki ana karakterlerin her birinin kendine has bir özel yeteneği vardı. Trevor savaş esnasında daha az hasar alıyor, Michael nişan alırken zamanı yavaşlatabiliyordu. Franklin ise araba sürerken zamanı yavaşlatma yeteneğine sahipti. Farklı ana karakterlerin oynanışı bu bağlamda şekillendirmesi, GTA 6'da da oldukça zevkli olabilir.

2.

3. Daha geniş bir hikâye havuzu:

3. Daha geniş bir hikâye havuzu:

GTA V'te üç farklı ana karakter olduğu için sadece bu karakterlerin kesişimini değil, aynı zamanda bu üç karakterin kendi kişisel hikâyelerini de deneyimleyebiliyorduk. Kurumsal kurtlar sofrasında hayatın sillesini yiyen Michael'ın ailevi sorunlarından çete çocuğu Franklin'in hayatına geçmek, oyunun hikâyesini oldukça büyütmüştü.

4. Zarar görmemek için karakter değiştirme imkânı:

4. Zarar görmemek için karakter değiştirme imkânı:

Zor savaş durumlarında kaçışın olmadığını anlayınca oynadığımız karakteri değiştirmek GTA V'te oldukça işimizi kolaylaştıran bir mekanikti. Bakalım bu mekaniği serinin bir sonraki oyununda kullanma imkânımız da olacak mı?

5. Hızlı seyahat:

5. Hızlı seyahat:

GTA V, seriye hızlı seyahat etme imkânını getiren ilk oyun olmuştu. Fakat bildiğiniz üzere bu hızlı seyahat diğer oyunlardaki gibi belli bir yere götürmüyordu bizi, sadece karakterlerimizin olduğu yere gidiyorduk. Olduğumuz yere uzak bir karaktere geçiş yaparak o bölgeye gitmek için fazla efor sarf etmemize gerek kalmıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karakterlerin etkileşimi:

6. Karakterlerin etkileşimi:

GTA V'teki karakterler, tıpkı yazının başında bahsettiğimiz gibi oldukça farklı arka hikâyelere sahip, birbirinden çok ayrı kişiler. Karakterlerin bu eşsizlikleri ve aralarında oluşan kontrast ise oldukça keyifli, oyuncuyu sıkmayan etkileşimler oluşturuyor. Bu etkileşimlerle GTA yazarlarının yaratıcılığı ve karakter değiştirebilme özelliği birleşince oyuncuya kalan tek şey keyifli anları deneyimlemek oluyor.

7. Farklı senaryo opsiyonları:

7. Farklı senaryo opsiyonları:

GTA V'te üç farklı karakterin bulunması, oynadığımız karaktere göre karşımıza çıkacakları değiştiriyordu. Örneğin otun legalleşmesini isteyen eleman Barry'den malzemeyi aldıktan sonra gördüğümüz halüsinasyon, oynadığımız karaktere göre farklılık gösteriyordu. Michael ile uzaylıları tararken Trevor ile palyaçolarla uğraşıyorduk.

8. Özelleştirme seçenekleri:

8. Özelleştirme seçenekleri:

Grand Theft Auto V, karakter özelleştirme konusunda oldukça zengin bir oyundu. Bunu özellikle GTA Online'da da gözlemleyebiliyoruz. Böylesine zengin bir karakter özelleştirme özelliği, üç farklı karakterle birleşince oyuncuya muhteşem bir yaratıcılık alanı açılıyor. Bakalım GTA 6 bu bağlamda nasıl bir deneyim sunacak bizlere?

9. Farklı evler:

9. Farklı evler:

GTA V'teki karakterlerin evleri, hepsinin hayatı hakkında ilginç ve ince detayları göz önüne seriyordu. Trevor'ın tıpkı hayatı gibi dağınık evi, Michael'ın üst düzey Amerikan malikânesi oyunun detay seviyesine bir katman daha ekliyordu.

10. Daha çok araba:

10. Daha çok araba:

GTA V'te üç karakterin her biri en az bir arabaya sahipti. Her karakterle birden fazla arabaya sahip olarak kullanmak istediğimiz arabalara daha kolay ulaşabiliyorduk. Bu konsepti GTA 6'da da görmeyi umuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Soygunlar:

11. Soygunlar:

GTA V'i GTA V yapan özelliklerden biri şüphesiz ki soygunlardı. Bu soygunlar esnasında özellikle önemli anlarda karakter değiştirebilmek ise GTA V deneyimini bir üst seviyeye çıkarıyordu. GTA 6'da da böyle bir özelliğin olması, oyunun sinematikliğini artırıp daha heyecan verici bir deneyim sunabilir bizlere.

Peki sizce?

Peki sizce?

Sizce Grand Theft Auto 6, çoklu karakter konseptini sürdürmeli mi? Bu konu hakkındaki düşünceleriniz, Rockstar'dan istekleriniz nelerdir?

İlginizi Çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın