Görüş Bildir
Haberler
Oynayanlara "Hafızamız Silinse de Tekrar Oynasak!" Dedirten, Hikâyesiyle Derinden Etkileyen 11 Oyun

Oynayanlara "Hafızamız Silinse de Tekrar Oynasak!" Dedirten, Hikâyesiyle Derinden Etkileyen 11 Oyun

Video oyunlarının sanat olup olmadığı hâlâ süregelen bir tartışma olsa da bazı eserlerin bizi derinden etkilediği su götürmez bir gerçek. Bazı oyunlar, özellikle hikâyeleriyle sundukları deneyimler sayesinde oyuncularda büyük izler bırakabiliyorlar. Biz de bu oyunlardan on bir tanesini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Witcher 3

The Witcher 3, oyuncuya sunduğu deneyimle neredeyse oynayan herkesin beğenisini kazanan bir eser. Mükemmel ana hikâyesinin yanında sunduğu yan görevler, Gwent gibi bir mini oyun, keşif imkânı gibi unsurlar da The Witcher 3'ün kalitesine kalite katıyor.

2. The Last of Us

The Last of Us da oyuncuların gönlünde derinden yer edinmiş bir eser. Hikâyedeki karakter gelişimi, oyunun kıyamet sonrası havasının başarısı gibi birçok unsur, oyunu oynayanlar için inanılmaz başarılı kılmıştı.

3. Red Dead Redemption 2

Böylesi bir listeye Red Dead Redemption 2'yi koymasak olmazdı açıkçası. Oyun tarihinin en sevilen karakterlerinden biri olan Arthur Morgan'a hayat verdiğimiz Red Dead Redemption 2, dostluğu ve ihaneti, aile olmayı, ahlâkı çok iyi işlemekle birlikte içerdiği mekaniklerle de oyun olarak başarısını kanıtlamış bir eser.

4. Grand Theft Auto V

Üç jenerasyonun eskitemediği, bir diğer Rockstar şaheseri olan Grand Theft Auto V de tıpkı diğer GTA oyunları gibi oyuncuyu sarmalayan bir hikâyeye sahip. GTA V, hikâyesinde bununla birlikte içerdiği hicivlerle de oyuncuya keyifli bir deneyim sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Portal 1 & Portal 2

Portal serisi, temel oynanış mekaniği sayesinde birçok yeni hayran yapımı haritaya ve eklemeye olanak sağlasa da sadece oynanışı değil, hikâyesiyle de herkesi etkilemişti. Neyse ki canımız Portal çektiğinde hâlâ topluluk yapımı haritalarda rahat rahat kafamızı yorabiliyoruz.

6. Undertale

6. Undertale

'16-bit bir RPG insanı en fazla ne kadar etkileyebilir ki?' sorusunun cevabıdır Undertale. Oyun, devasa bir ekibe, inanılmaz grafiklere sahip olmamasına karşın içerdiği karakterlerin tatlılığıyla, sunduğu mesajlarla, oynanış opsiyonlarıyla kalbimizi kazanmayı başardı.

7. BioShock Infinite

Uçan şehir Columbia'da hapsolan Elizabeth'i kurtarmaya çalışıyoruz BioShock Infinite'te, ama oyunun sunduğu deneyim bu kadar basit değil tabii. Oyunun sürükleyici hikâyesi, Elizabeth'le olan bağlantımız, Columbia'nın havası anlatılmaz, yaşanır!

8. Life is Strange

Life is Strange serisi, kendine has sanat tasarımı, karakterlerin bağları, gittikçe daha da etkileyici olan hikâyesiyle birçok kişinin kendisine taktığı 'Lezbiyen oyunu' sıfatından çok daha fazlasına sahip.

9. Detroit: Become Human

Yapay zekayla insanlığın 'kaçınılmaz' karşılaşmasını konu alan Detroit: Become Human, oyuncuya sunduğu seçim imkânıyla oyun tarihinin en çok sona sahip olan eserlerinden bir tanesi. Oyun, bununla birlikte içerdiği ahlâki ikilemlerle, karakter gelişimleriyle, yoğun duygusal anlarıyla muhteşem bir deneyime sunmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. God of War

BOY! God of War, oldukça tatmin edici bir oynanışın yanında sürükleyici, bağlayıcı bir hikâyeye sahip. Kratos'un Atreus'la çıktığı macerada karakterlerin bağının nasıl geçtikçe kuvvetlendiğine mükemmel bir deneyimle şahit oluyoruz. Neyse ki yeni oyun da yolda!

11. Hollow Knight

Diyaloglar aracılığıyla anlatılan, oyuncuyu çeken bir hikâyeye sahip Hollow Knight. Bu eser, oyuncuya sunduğu keşif imkânının yanında oyuncuyu keşfetmeye itmesiyle dikkat çekiyor.

Peki ya sizce?

Peki ya sizce?

Listedeki oyunları oynadınız mı, fikirlerimize katılıyor musunuz? Listeye hangi oyunları eklerdiniz?

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
7
6
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oyundaryus Femüç

Güzel liste ama hallow knight souls like platform hikayesiyle ön plana çıkan bir oyun diil life is strange hariç hepsini bitirdim listede a plague tale metro... Devamını Gör

John Stockton

Z kuşağı bilmez, freedom first resistance ve syberia!!!

Emre Durden

Bence GTA V yerine GTA San Andreas olmalıydı.