Görüş Bildir
Haberler
Girişimci Bir Ruha Sahip Olan Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken 18 Harika Yapım

Girişimci Bir Ruha Sahip Olan Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken 18 Harika Yapım

luna
19.06.2021 - 14:32

#13 Bunun gerçek olması inanılmaz! 😱

Not: Filmlerin konuları Beyazperde.com'dan alınmıştır, filmlerin sıralamasında ise IMDb puanları esas alınmıştır.

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/slidesho...
İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Rogue Trader, 1999

18. Rogue Trader, 1999

IMDb: 6.4

Bu 1999 yapımı film, İngiltere'nin en büyük bankası olan Barings Bankası'nı tek başına çökerten bir çalışanın gerçek hikayesine dayanıyor. Film, paranın yanlış bir şekilde kullanıldığında nasıl sorunlar yaratabileceğini gösteriyor.

17. Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada), 2005

17. Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada), 2005

IMDb: 6.9

New York’ta yaşayan ve Gazetecilik bölümünden yeni mezun olan Andrea Sachs, güçlü ve sofistike bir kadın olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly'nin ikinci asistanı olarak çalışmaya başlar. Andrea’nın hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Söz konusu görev için aslında sıradan bir tarzı olsa da mücadeleci yapısı ile hızla başarı kazanır. Ancak bu durumun da bedelleri vardır. Andy, kendisine uzak gibi görünen Miranda’nın o şatafatlı dünyasında bir yer kazanmıştır ancak önceki dostları ve tüm sevdikleri kendisinden kilometrelerce uzakta kalmış gibidir.

16. How to Get Ahead in Advertising, 1989

16. How to Get Ahead in Advertising, 1989

IMDb: 6.9

Yaratıcı problem çözme konusunda ders veren bu eğlenceli film, iş dünyasına farklı bir açıdan bakıyor.

15. Venedik Taciri (The Merchant of Venice), 2004

15. Venedik Taciri (The Merchant of Venice), 2004

IMDb: 7.0

Venedik, 1700 civarları. Aşk kokan bir yerdeyiz. Genç Bassanio, çok güzel bir kadın olan Portia’nın kalbini çalabilmek için elinden geleni yapmaya hazırdır. Bir yolculuğa çıkması gerekir bunun için ve elbette para bulmak zorundadır. Destek istemek üzere tacir bir arkadaşı olan Antonio’ya baş vurur. Onun da durumu zordadır ama yine de kesinlikle yardıma hazırdır. Bu sebeple de Yahudi tefeci Shylock’a gider. Tefeci, kendisinden nefret etmektedir ve intikam için iyi bir fırsat elde ettiğini düşünür. Faiz almadan borç verecektir ama parayı geri alamadığı her gün için Antonio’nun etinden bir parça alacaktır. Anlaşmayı böyle yapar. Shakespeare söz konusu olunca fazla söze hacet yok.

14. Startup.com, 2001

14. Startup.com, 2001

IMDb: 7.1

Startup.com, birçok farklı şirket ve yatırım fonundan 60 milyon dolar toplayan GovWorks'ün yükselişini ve düşüşünü inceleyen 2001 yapımı bir belgesel filmdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. FYRE: The Greatest Party That Never Happened, 2019

13. FYRE: The Greatest Party That Never Happened, 2019

IMDb: 7.2

Oldukça büyük paralar harcanan ve sürekli reklamı yapılan ancak fiyaskoya dönüşen Fyre festivali hakkında bir Netflix belgeseli.

12. The Founder, 2016

12. The Founder, 2016

IMDb: 7.2

İki kardeşin yenilikçi fastfood restoranını (McDonald's) hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden biri haline getiren satış görevlisi Ray Kroc'un hikayesi.

11. Tatlı Bela (Erin Brockovich), 2000

11. Tatlı Bela (Erin Brockovich), 2000

IMDb: 7.4

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Film, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor.

10. Wall Street, 1987

10. Wall Street, 1987

IMDb: 7.4

1980’lerin iş dünyasına perde arkasının sürükleyici hikayesinin anlatıldığı filmde, hırslı ve genç bir borsacı (Charlie Sheen) Wall Street efsanesi Gordon Gekko (filmdeki performansıyla Oscar Ödülü kazanan Michael Douglas) tarafından baştan çıkarılarak yasa dışı ve son derece kazançlı bir dünyaya adım atar. Ancak kısa sürede bir gecede kazanılan zenginliklerin bedelinin çok ağır olduğunu keşfedecektir...

9. Savaş Tanrısı (Lord of War), 2005

9. Savaş Tanrısı (Lord of War), 2005

IMDb: 7.6

Film, Yuri Orlov’un hem yükselişini hem de düşüşünü anlatıyor. Ailesi ile birlikte henüz küçük bir çocukken Amerika’ya göç ederler. Bir gün hesapta olmayan şeyler yaşanır ve Yuri’nin hayatı tamamen değişir. Dünyaca tanınan bir silah taciri olarak büyük ordulara ve diktatörlere silah pazarlamakla sürdürür yaşamını. Bu işte başlangıçta yalnız değildir, kardeşi Vitaly de yanındadır ancak uluslararası boyutta tanınır hala geldikten sonra kardeşi bu işi bırakır. Yuri ise asla vazgeçmez ve hatta gönlüne göre bir aile bile kurar. Ancak ailesi onun bu işi yaptığını bilmez. Bir nakliye şirketinin sahibi olduğunu zannederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Enron: The Smartest Guys in the Room, 2005

8. Enron: The Smartest Guys in the Room, 2005

IMDb: 7.6

2005 yapımı belgesel film, Bethany McLean ve Peter Elkind adlı gazetecilerin çok satan kitabına dayanıyor ve Amerikan tarihinin en büyük iş skandallarından biri olan Enron Corporation'ın çöküşüne değiniyor.

7. Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (Thank You For Smoking), 2005

7. Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (Thank You For Smoking), 2005

IMDb: 7.6

Dünyanın en tanınmış tütün ve sigara firmalarından birinde çalışan Nick Naylor, işi söz konusu olduğunda son derece titiz ve başarılı bir adamdır. Naylor, şirketin prestijini korumak için hem sigara imalatçılarının hem de sigara bağımlılığı olan insanların haklarını koruyan bir sözcüdür. Ancak sigaranın öldürücü etkilerini bilmeyen tek bir kişinin bile olmadığı bu dünyada bu mücadeleyi sürdürmek oldukça zordur. Sigaranın prestijini kurtarmak için önemli bir kampanya başlatan Naylor, kendisini amansız bir savaşın ortasında bulur.

6. Amerikalılar (Glengarry Glen Ross), 1992

6. Amerikalılar (Glengarry Glen Ross), 1992

IMDb: 7.7

Chicago'daki bir emlak ofisinde finansal açıdan zor zamanlar yaşanmaktadır. Ofisin başındaki Blake, yaptığı açıklamada yeni bir yarışma yapacaklarını ve bu yarışmada sadece birinci ve ikinci olanlara ödül verileceğini; geriye kalanların işe devam etmesinin mümkün olmadığını söyler. Bir gece içerisinde önemli birer satış yapması gereken bir grup çalışan zorlu bir maceraya atılır.

5. Ofis Çılgınlığı (Office Space), 1999

5. Ofis Çılgınlığı (Office Space), 1999

IMDb: 7.7

Peter Gibbons orta yaş krizine biraz erken dalmış, işi ve çalıştığı şirket için kendini heba eden bir bilgisayar programcısıdır. Fakat bu dayanılmaz ve beynini uyuşturan bitmek tükenmek bilmeyen rutinden artık çok sıkılmış ve bunalmıştır. Özel hayatı da doğrusunu isterseniz pek parlak değildir. Bir kız arkadaşı vardır ama aldatıldığından da emindir.

4. Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can), 2002

4. Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can), 2002

IMDb: 8.1

Sıkıysa Yakala, bir ajan ile bir suçlunun arasındaki kedi-fare oyununu konu ediyor. FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Amerikan sinemasının en büyük ustalarından Steven Spilerberg'in yönettiği filmin başrollerinde Leonardo Di Caprio ve Tom Hanks var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects), 1995

3. Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects), 1995

IMDb: 8.5

Olağan Şüpheliler'de San Pedro’da patlayan bir tekneyi araştıran polis, teknede 27 ceset ve 91 milyon dolarlık uyuşturucu parası bulur. Olaydan kurtulan iki kişiden biri yanıklarla dolu vücuduyla korkmuş bir Macar terörist ve diğeri de Verbal Kint adında bir tetikçidir. Polisteki sorgusunda Kint, 6 hafta öncesinden başlayarak tüm olayları anlatır. Beş suçlunun nasıl bir araya geldiğinden, kaçırılan bir kamyondan ve bir suç lordundan polislere bahseder.

2. 12 Öfkeli Adam (Twelve Angry Men), 1957

2. 12 Öfkeli Adam (Twelve Angry Men), 1957

IMDb: 9.0

12 Öfkeli Adam, cinayetle suçlanan bir genç ile ilgili karar vermekle yükümlü 12 jüri üyesinin karar verme sürecini konu ediyor. Latin Amerikalı bir genç adam, babasını öldürdüğü gerekçesiyle cinayetle suçlanır. Sanığın kaybettiğini söylediği bir bıçak ise cinayetin işlendiği odada bulunmuştur, gencin mahkemeye sunduğu savunma zayıftır ve olan biteni duyduklarını söyleyen pek çok tanık vardır. Sanık suçlu bulunduğu taktirde idama mahkum edilecektir.

1. Baba (The Godfather), 1972

1. Baba (The Godfather), 1972

IMDb: 9.2

Baba, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Filmin 3 Oscar ödülü vardır. Yapılan araştırmalar sonucu Türkiye'de en fazla izlenen ve satılan film olma özelliği de taşır.

Bu filmler hakkında ane düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın