
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, muhalif 5 diğer milletvekiliyle TBMM’de düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Tarhan, 'İkinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik. 14 partinin desteğini alan bir adayın aldığı oyun Erdoğan’dan az oy almasını başarı olarak nitelemek CHP’nin aklıyla alay etmektir. Kılıçdaroğlu çekilmeli ve kurultaya gidilmeli' dedi.
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmasını ve kurultaya gidilmesini istedi.
Emine Ülker Tarhan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği stratejiyi eleştirdi.
Tarhan, seçim sonucunun 'felaket' olduğunu ve 'varlık-yokluk' mücadelesine giren CHP'nin genel seçimlerde ana muhalefet partisi konumunu dahi yitirme riski ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
İlk günden itibaren 'çatı aday' formülüne karşı çıktığını vurgulayan Tarhan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı için 'Bu formül yanlış bile değil' dediğini belirtti.
'Seçimi ikinci tura taşıyabilirdik'
CHP Ankara Milletvekili, 'İlk turda rakibin (Başbakan Erdoğan'ın) kazanma ihtimali yok edilecekti. İkinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi biz ilk turda kaybettik. Dünyada herhangi bir siyasal parti yoktur ki daha seçime girmeden kendi değer ve önermelerinden vazgeçsin ve havlu atsın. Artı bir oy için ilkelerinden ödün verip milyonlarcasını kaybetsin' dedi.
Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:
'Sayın Genel Başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir. Tekrar ediyorum, makamdan çekilme ve kurultaya gitme erdemini göstermelidir.'
Tarhan'a CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Mersin Milletvekili İsa Gök de destek verdi.
Tezcan: Taban Kurultay istemiyor
Emine Ülker Tarhan'a parti yönetiminden ilk yanıt ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'dan geldi.
Tezcan, '586 imzayı toplayabilirlerse Kurultay yapılabilir. Parti tabanı Kurultay istemiyor' dedi.
BBC Türkçe
Yorum Yazın
çekilse nolur devam etse ne olur,hersey bıtmıs artık oturun kitap okuyun tatile gidin..nebiliyim..
Deniz Baykalı gönderirken bu adamı umut görenler, ardından gazı verip öne sürenler, bir çok zaman dizinin dibinden ayrılmayıp ardına saklananlar şimdi çıkaca... Devamını Gör
chpde herkese acik iki turlu bir liderlik secimi yapilsin genc liderlik vasiflari olan vizyon sahibi sosyal demokrat politikalara inanan birisi secilirse ... Devamını Gör