Görüş Bildir
Haberler
Gazetecileri Tehdit Eden AKP’li Başkana Komik Ceza: 4 Taksitle 1380 Lira

Gazetecileri Tehdit Eden AKP’li Başkana Komik Ceza: 4 Taksitle 1380 Lira

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Ali Bektaş, yerel bir televizyonda katıldığı programda hakkında haber yapan gazetecileri 'Sokakta rahat gezemeyecekler' diyerek tehdit ettiği için 3 gazeteci tarafından şikayet edilmişti. Mahkeme, Başkan Bektaş'a tehdit suçundan 69 gün hapis cezası verdi, ceza paraya çevrildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan Ali Bektaş, yaklaşık 2 yıl önce yerel bir televizyonda canlı yayınlanan bir programda kendisi hakkında olumsuz haber yapan bazı yerel medya mensuplarını hakkında, “Adalet gereğini yapmasa da ben yapacağım. Herkese gereğini yapacağım. Kimse sokakta rahat dolaşamayacak. Benim çocuğuma, onuruma, şerefime dokunan insanın onuruna, şerefine dokunurum. Tehdit ediyorum. Eğer öyle algılıyorlarsa” diyerek tehdit etmişti. 

Olayın ardından kente gazetecilik yapan Alev Uzunbaş, Ergin Özkul ve Seyfi Boyraz başkan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre yapılan yargılama sonunca mahkeme Başkan Ali Bektaş’a tehdit suçundan 69 gün hapis cezası verdi.

Ardından da bu cezayı günlüğü 20 liradan toplam bin 380 lira para cezasına çevirip 4 taksitte ödemesine karar verdi. 

Gazeteciler, mahkemenin verdiği cezayı komik olarak değerlendirirdi.

"Hiç vermese de olurdu"

"Hiç vermese de olurdu"

Başkan Ali Bektaş’a verilen hapis cezasını değerlendiren gazeteci Alev Uzunbaş, davanın yaklaşık 14 ay sonra açıldığını vurgulayarak, “Mahkeme, neredeyse ceza vermeyecekti. Bin 380 lira para cezası mı olur? Bu ödül gibi bir ceza oldu. Fıkra gibi” dedi. 

Gazeteci Ergin Özkul da “Gazetecilerin tehdit edilmesi bu kadar ucuz olmamalı. Biz sadece haber yaptık. Ama Ali Bektaş bizi hedef göstererek canlı yayında tehdit etti. Hukuksuzluklar karşında verdiğimiz mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek” diye konuştu. 

3 gazeteci verilen cezanın az olduğunu vurgulayarak tazminat davası açacaklarını dile getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

Yanlış yapmışlar, bunlar cehennemlik, Allah'ın gönderdiği bi peygamberin yancısına ceza vermek ne demek, yanacaksınız lan hepiniz

kusuratialinmayanpi

Hakim alt sınırdan ceza vermiş. Hangi sebebe dayanarak? Bazı şeyler o kadar açık ki.